Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City zwijnt, maar komt dankzij Foden weer op een punt van Liverpool

Laatste update:

Manchester City heeft zaterdagavond een moeizame zege in de Premier League geboekt. Op bezoek bij Bournemouth zorgde Phil Foden voor de enige treffer: 0-1. Door de overwinning komt de ploeg van manager Pep Guardiola weer op één punt van koploper Liverpool, Bournemouth blijft veertiende.

In het Vitality Stadium verschenen zaterdagavond twee Nederlanders aan de aftrap. Justin Kluivert mocht het andermaal bij Bournemouth laten zien, terwijl Nathan Aké bij de bezoekers zijn rentree in de basiself maakte. Guardiola koos er verder voor om Kevin De Bruyne en Jérémy Doku op de bank te posteren.

Erling Braut Haaland kreeg al vroeg de uitgelezen mogelijkheid om the Citizens op voorsprong te schieten. Na subtiel doortikken van Foden had de Noorse doelpuntenmachine een vrije schietkans, echter ging zijn schot rakelings langs de paal.

Het eerste wapenfeit van Bournemouth liet niet lang op zich wachten. Ex-AZ’er Milos Kerkez, een van de vele voormalig Eredivisie-spelers in de basiself bij the Cherries, probeerde het met een afstandsschot. Zijn zwabberbal kon met de nodige moeite door Ederson over de lat worden getikt.

City had het overwicht, maar wist dat niet direct om te zetten in veel uitgespeelde kansen. Toch zag Guardiola zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong komen, toen Mateo Kovacic Haaland inspeelde. De spits gebruikte zijn sterke lichaam om tot een schot te komen. Nadat Bournemouth-doelman Neto een rebound toe moest staan, was Foden er als de kippen bij om binnen te tikken: 0-1.

De bezoekers wilden direct doordrukken via Bernardo Silva, maar het geplaatste schot van de Portugees ging rakelings langs de linkerpaal. In het tweede bedrijf gooide Bournemouth de schroom van zich af.

Het leidde tot enkele hachelijke momenten voor het doel van City. Zo zag Marcus Tavernier zijn inzet vlak voor de doellijn weggewerkt worden door Rúben Dias. Luttele minuten later redde Ederson een kopbal van Dominic Solanke op de lijn. Enes Ünal en Luis Sinisterra konden Bournemouth met late invalbeurten ook niet meer helpen aan een zwaarbevochten gelijkspel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonder De Bruyne is het niet bepaald vet pot bij City. Die beste man is ook alweer 32, we moeten echt genieten van hem zolang hij daar is, er zijn wel aantal leuke nummer 10 hier en daar in Europa, maar mijlenver achter op de Belg. Wat een fenomeen

Ik vind City het hele jaar al relatief matig. Zullen vast

Waarom zit KdB op de bank steeds trouwens?

By far hun beste speler

24 februari 2024 om 20:40

Veel bepalende wedstrijden aankomende maand. Kevin is blessuregevoelig. Beetje zuinig mee doen denk ik.

24 februari 2024 om 20:40

Komt net terug van een zware blessure. Pep doet rustig aan met hem.

24 februari 2024 om 22:43

City speelt nog vaak best goed. Ze zijn alleen veel inconsistenter en soms minder gefocused dan eerst. Vorig jaar hadden ze dat ook een bepaalde periode

Begrijp het enthousiasme van Pep over Doku niet. Tuurlijk valt hij hem niet openlijk af, maar Doku pingelt maar raak met vaak weinig rendement en geen oog voor medespelers en dat is juist de kracht van City... snel de vrije of inlopende man vinden. Alvarez ook niet kapot van, tussen de palen mikken erg lastig voor um.
Komen vandaag iig goed weg

24 februari 2024 om 21:53

Ik denk dat Pep de potentie van Doku is. Toch wel een van de beste spelers in 1-vs-1 in de PL. Doku en Mitoma zijn daar allebei heel erg goed in, maar missen nog een stuk overzicht en afronding. Zet je daar Grealish neer dan gaat de bal alleen maar terug naar Ake of Rodri, al werkt Grealish verdedigd wel enorm hard. Alvarez is enorm matig de afgelopen weken, maar eerder dit jaar was hij on fire. Hij is op zijn best als hij kan zwerven en heeft een goed afstandsschot

25 februari 2024 om 01:15

Eens met Grealish maar daardoor komen andere speler wel meer tot hun recht. Zou verwachten dat Pep Doku wel meer positiespel had bijgebracht inmiddels

25 februari 2024 om 09:42

Mahrez speelde in het begin niet zoveel en later ontwikkeld tot een uitstekende schakel in het team. Doku moet nog rijpen, maar potentie is er zeker.

Helaas niet kunnen kijken. City had, op basis van xG, zo te zien meer kunnen en misschien moeten scoren. Dan geef je Bournemouth de kans om gelijk te maken. Dat gebeurde gelukkig niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren