Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man City wint dankzij hattrick Haaland van Fulham; ook Aké trefzeker

Laatste update:

Manchester City heeft zaterdagmiddag afgerekend met Fulham door met 5-1 te winnen. In eigen huis speelde City een matige eerste helft, maar door doelpunten van onder meer Nathan Aké ging het toch met een voorsprong rusten. In het tweede bedrijf nam Erling Haaland zijn ploeg bij de hand met een hattrick, waarna City uiteindelijk een makkelijke middag beleefde.

Bij de ploeg uit Manchester was er één duidelijke verrassing in de basiself: Jérémy Doku mocht voor het eerst zijn opwachting maken in het elftal van assistent-trainer Juanma Lillo, die de leiding heeft terwijl Josep Guardiola herstelt van rugproblemen. Aké was daarnaast wederom één van de vier verdedigers voor doelman Ederson. Kenny Tete startte als rechtsback aan de kant van Fulham, terwijl voormalig Ajacied Calvin Bassey genoegen moest nemen met een plek op de reservebank.

Het was lang wachten op het eerste schot van de wedstrijd. In het eerste halfuur arriveerde zowel Raúl Jimémez als Haaland net te laat voor de goal om een voorzet binnen te werken, waardoor het doel niet onder vuur werd genomen. Meteen na de eerste dertig minuten kwam de wedstrijd los. Haaland werd de diepte ingestoken door Mateo Kovacic, waarna de Noor met een lage voorzet Julián Álvarez bediende: 1-0.

Gelijk na de openingstreffer was het de beurt aan de uitploeg. Bij een hoekschop van Andreas Pereira liet de defensie van City na om de bal weg te werken, waarna verdediger Tim Ream simpel kon binnentikken: 1-1. De gelijkmaker was tekenend voor het spel van the Citizens in de eerste helft, bij wie veel fout ging. Toch ging City de rust in met een voorsprong, nadat Aké helemaal vrij werd gelaten bij een hoekschop. De verdediger knikte binnen en mocht, na een langdurige VAR-onderbreking, juichen voor de 2-1.

In de tweede helft liep City uit op de Londenaren. Door een ongelukkig moment van Ream kwam Haaland na een klein uur oog in oog met Fulham-doelman Bernd Leno. De spits wist daar wel raad mee en schoof beheerst binnen: 3-1. Een overtreding van Issa Diop op Álvarez betekende dat Haaland na 70 minuten vanaf elf meter mocht aanleggen voor zijn tweede goal van de dag: 4-1. Vlak voor tijd maakte Oscar Bobb nog zijn officiële debuut namens City toen hij inviel voor Phil Foden. De Noor mocht vervolgens toekijken hoe zijn landgenoot Haaland zijn hattrick compleet maakte in de blessuretijd: 5-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

What are the odds? ????#ajax
Reacties

2-1 had afgekeurd moeten worden...

Wat een fenomeen die haaland joh...hij blijft maar doorgaan... Hij zal alle record uit de boeken schieten wereldwijd.Petje af.

Die Haaland. Zo snel, zo koelbloedig. Met alle goals, assists en prijzen zo hij speler van het jaar worden, maar denk toch dat die andere gigant in Amerika er met de prijs vandoor gaat. Zowel speler van het jaar, als de Gouden Bal.

2 september 2023 om 18:10

Messi wint ongetwijfeld de Gouden Bal, of het verdiend is is een andere zaak.

2 september 2023 om 18:19

Haaland is net nog UEFA player of the year geworden i.p.v. Messi. We gaan zien wat er bij de ballon d'or gaat gebeuren.

2 september 2023 om 18:24

Messi maakt eigenhandig Argentinie wereldkampioen, Haaland hebben we niet gezien in de halve finales van de CL en de finale laat staan dat die op het WK actief was. Hij ghost te vaak in topwedstrijden.

2 september 2023 om 18:26

Messi heeft een fantastisch WK gespeeld, maar de ballon d'or is gebaseerd op een seizoen. Bij PSG hebben we weinig bijzonders gezien, terwijl Haaland er 52 heeft gemaakt in alle competities voor City. En laten we eerlijk zijn. Als Alvarez zo als Messi had gespeeld op het WK had hij hem nooit gewonnen. Het is ook het verhaal achter de prestatie van Messi die zijn carriere verzilverd met een WK. En dat maakt het een PR winnaar als hij hem zou winnen

2 september 2023 om 18:28

Op basis van een handjevol wedstrijden Messi de gouden bal geven zou belachelijk zijn. Haaland verdient het.

2 september 2023 om 18:33



Ja, en van de zeven doelpunten waren er vier penalty's. Wil zijn prestaties niet bagatelliseren maar, eigenhandig wereldkampioen maken is dikke onzin. En zeven wedstijden spelen op een matig toernooi vergeleken met 36 doelpunten in de Premier League en twaalf in de Champions League zegt genoeg wie het op een hoger niveau heeft laten zien.

2 september 2023 om 18:55

WK telt altijd dubbel met een ballon dor verkiezing. Dat weet je toch? Lijkt me sterk als Messi hem niet gaat pakken.

2 september 2023 om 19:15

Wat heeft Haaland in de topwedstrijden laten zien dan? Tegen Real 2x , Inter, Arsenal in de Community Shield dit seizoen. Tegen Liverpool is het vaak ook niks. Man speelt altijd verstoppertje. Zal hem dan nog eerder aan Rodri geven. En waarom moet altijd een spits de prijs winnen trouwens? Spelers als Bellingham hadden ook fantastisch seizoen.

2 september 2023 om 18:12

Helaas zie je ook wedstrijden dat als Haaland niet scoort, hij aan de bal gewoon super matig is en zelf amper wat kan creeren. Dat verschil met een Messi is immens. Maar als je enkel naar cijfers kijkt krijg je dus een beeld alsof Haaland in de buurt van Messi komt als voetballer zijnde. Wat dus totaal niet het geval is.

2 september 2023 om 18:36

Joh een pure spits met een 10 vergelijken. Messi zou nooit kunnen wat Haaland kan en visa versa. Elk vergelijk is gewoon dom. Ik heb Haaland goals zien maken waar messi alleen van kan dromen.

2 september 2023 om 18:37

Voetbal gaat om cijfers en prijzen.

2 september 2023 om 18:49

Messi heeft zijn hele carriere alleen maar doelpunten lopen maken, hoe bedoel je hij kan niet wat Haaland kan? Haaland kan niet alles wat Messi kan. Messi kan scoren, assists geven, dribbelen, het spel maken en verdelen. Haaland kan alleen scoren en hard rennen.

2 september 2023 om 19:09

Ik heb Haaland anders goals met zijn hoofd zien maken of goals alla Ibrahimovic die Messi nooit heeft gemaakt.

2 september 2023 om 19:19

Je praat over type goals, ik praat over goals. Uiteindelijk kan Haaland alleen concurreren met Messi door zijn naam op het scorebord te krijgen. Op elk ander gebied mag hij de veters van Messi niet eens strikken. Zie je nog steeds niet wat ik bedoel? Messi als pure 10 omschrijven laat trouwens al zien dat je er weinig kijk op hebt. Hij is een alleskunner. Begon als echte vleugelaanvaller en heeft daarna jarenlang als spits gespeeld (vult het anders in dan een Haaland idd maar net zo efficient en daarvoor sta je spits). Messi kan je zelf op 6 en 8 zetten. Voetballend kan hij alles. Zowel dicteren, creeren, temporiseren.

2 september 2023 om 19:52

Geen kijk op 😂. Zwakste argument wat je kunt gebruiken. Koppen is ook een onderdeel van voetbal bijvoorbeeld. Wat is dat toch met die Messi fan boys. Die kunnen niets totaal niets hebben.

2 september 2023 om 20:08

Rochus.. als je begint over goals waar Messi alleen van kan dromen neem ik je al niet meer serieus. Daarna beginnen over koppen, hoevaak staat Messi op die positie? Vrijwel nooit, anders vraag je aan vd Sar of Messi kan koppen. En daarna ook nog beginnen over zwakste argument en dan zeggen wat is dat toch met die Messi fan boys🤣

2 september 2023 om 20:47

Rochus Messi heeft werkelijk alles gedaan wat je als voetballer zou kunnen doen. Alle records verbroken en zo oneindig veel mooie dribbels, passes en goals laten zien. Hoeveel Haaland ook scoort, hij zal nooit zoals Messi worden omdat hij daar simpelweg het talent niet voor heeft

2 september 2023 om 21:51

Rochus

Het is wel een heel makkelijk argument van jou om te roepen Haaland kan geweldig koppen, net als Ronaldo dat kan maar dat heeft ook te maken met hun lengte die ze mee hebben, Messi heeft wel een aantal belangrijke goals gemaakt met zijn hoofd, maar dat zit niet in zijn arsenaal als het gaat om scoren, dat is niet zijn gebruikelijke manier van scoren. Maar wat probeer je dan met dit argument te bereiken??? Dat Messi niet zo'n complete doelpuntenmaker is dan Haaland of Ronaldo omdat hun een hele reeks aan doelpunten hebben gemaakt met het hoofd???

2 september 2023 om 18:21

Op basis van clubverband zou het bizar zijn als Messi dat wint. Dit wedstrijden in Amerika kunnen we niet serieus nemen natuurlijk

2 september 2023 om 18:28

Als Messi die gouden bal wint dan sporen ze niet. Haaland verdient het op alle vlakken. Heel misschien de Bruyne als die niet geblesseerd was geraakt. Maar Haaland is het 100%. Wat Messi in Amerika doet deed Zlatan ook. Dus niks bijzonders.

2 september 2023 om 18:50

Wat Messi doet in Amerika is toch helemaal niet relevant? De Ballon D'or gaat om vorig seizoen, wat Messi daar doet is van dit seizoen haha.

2 september 2023 om 21:57

@mirnes Hanic

Kijk jij bent nu precies zo'n lid van Voetbalzone die totaal niet weet waar die het over heeft, je zegt "wat Messi in Amerika doet deed Zlatan ook. Dus niks bijzonders"

Je beseft toch wel dat dit hele Amerika gebeuren niks te maken heeft met de Ballon Dor van afgelopen seizoen, je weet toch wel dat de Ballon Dor sinds vorig seizoen gaat over één heel seizoen en niet over een kalenderjaar?

2 september 2023 om 18:33

Ik zou het gek vinden als hij wint omdat hij in de belangrijkste voetbal maand geen minuut heeft gespeeld,het wk kijkt de hele wereld naar zelfs mensen die niks met voetbal hebben,messi en mbappe hadden de wereld aan hun voeten,haaland heeft pech dat vorig jaar de ballon dor voor het wk is uitgereikt bewust vervroegd,zodat het wk wel voor dit jaar ballon dor telt..

2 september 2023 om 18:51

Wat kan Haaland er aan doen dat hij een Noor is? Dus als hij een Spanjaard of Braziliaan was geweest had hij wel op het WK gespeeld. We kunnen spelers alleen beoordelen op de wedstrijden die ze wel spelen. En Haaland was gewoon de beste dit jaar naar mijn mening. Zoveel goals en nog altijd zo jong. Besef dat zijn piek pas over 5/6 jaar wordt bereikt.

2 september 2023 om 18:52

Marieke90

Dit dacht ik dus ook, altijd is ballon dor in december. Nu telt het wk mee waardoor haaland bijna kansloos lijkt met zijn 55 doelpunten (and counting) tegen messi zijn 6 penaltys.

2 september 2023 om 19:06

Je kan dan ook zeggen dat messi pech heeft dat hij geen noor is,want dan zou hij nooit druk voelen,want niemand verwacht toch dat je wat bereikt...

2 september 2023 om 19:12

Wat een onzin. Dan zou Haaland nooit de gouden bal winnen als hij de pech heeft dat Noorwegen zich nooit plaatst. Domme redenatie.

2 september 2023 om 22:05

@rochus

Nou als dit geen Wereldkampioenschap jaar was had Haaland hem ook gewonnen maar je doet alsof Messi niks heeft gepresteerd, al die goals die Haaland nu maakt tellen niet mee voor de gouden bal van afgelopen seizoen, het geeft alleen maar een beeld aan fans dat hij hem extra verdiend, zo kreeg Ronaldo ook ooit een keer een Gouden Bal in 2013 toen hij 3x scoorden tegen Zweden en zich met Portugal plaatsen voor het WK, toen werd hals over kop de stemming nog geopend iets wat nog nooit eerder gedaan was.

Ze hadden de Gouden bal meteen moeten uitreiken aan het eind van het seizoen, nu wachten ze er nog 3 + maanden mee en roepen fans dat Haaland hem verdiend en Messi niet omdat hij een toernooitje wint van 7 wedstrijden waarin hij 4x vanuit een penalty heeft gescoord, alsof het een achteraf toernooitje is wat niet veel voorstelt sinds Messi hem heeft gewonnen. Ze noemen alles corrupt en doorgestoken kaart.

Messi speelden 54 wedstrijden scoorden daarin 38x en gaf 25 assists wat neer komt op 62 doelpunten/assists, Haaland had geloof ik iets van 63 doelpunten/assists in dat seizoen, won the treble maar Messi won het WK en 2 prijzen in Frankrijk die voor vele ook worden afgedaan als nikszeggende prijzen, maar zodra het om iemand anders zou gaan zouden ze alles mee tellen.

Het hele argument over Haaland speelt voor Noorwegen en kan nooit een WK winnen is natuurlijk een goed punt maar niet doen alsof Messi een slecht seizoen heeft gespeeld en Haaland elke week de uitblinker was ook in de grote wedstrijden, gewoon stoppen met die onzin te lopen verkondigen.

Die heeft er na 4 wedstrijden al weer 6 in liggen. Wat een fenomeen.

Mijn gevoel zegt wel dat City iets minder dominant gaat zijn dit jaar.

2 september 2023 om 18:22

Vorig jaar was de titelrace nog wel vrij spannend naar het einde toe

2 september 2023 om 18:24

NIet een heel gewaagde uitspraak toch met City dat vorig jaar treble won?

Weer een fout van de var. Zorgt ervoor dat de hele wedstrijd verandert. Jammer want Fulham deed het prima in de eerste helft.

2 september 2023 om 18:21

City gooide de 2e helft alles om waar Fullham geen grip op kreeg. We hebben Fullham niet meer gezien, terwijl City er nog 3 wist te maken in de tweede helft. Dat komt dus niet alleen door de goal, maar ook vooral om tactische aanpassingen

2 september 2023 om 18:26

Ja dat is makkelijk praten achteraf.

2 september 2023 om 18:31

De ervaring leert dat een tweede helft er vaak totaal anders aan toe gaat. Vooral bij de top teams en daar komen vaak tactische omzettingen bij kijken. Maar als het makkelijk praten is achteraf heeft jouw originele opmerking geen waarde volgens de logica die je gebruikt

Iemand gezien hoe Doku speelde? Graag feedback

2 september 2023 om 18:25

Had een paar mooie individuele dribbels. Je ziet dat hij heel snel de bal van richting kan veranderen. Verder speelde hij erg onwennig en heeft hij weinig impact gemaakt

Mooi dat Julian en Erling samen kunnen spelen nu, zo zonde als een een geweldig talent als Julian moet banken

2 september 2023 om 18:22

Ik vind hem op het middenveld wel echt minder. Zijn kracht zit hem in opduiken in de 16 en hij heeft echt een goed schot

City is echt niet normaal man, hoe ze zo tussen de linies door voetballen.

Hier blijf je wel een middag voor thuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren