Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man City heeft geen last van Nederlanders en plaatst zich voor finale WK

Laatste update:

Manchester City heeft dinsdagavond zonder enige moeite afgerekend met Urawa Red Diamonds in de halve finale van het WK voor clubteams. Na een weinig spannende wedstrijd waarin de ploeg van Josep Guardiola negentig minuten lang de overhand had, bleken drie doelpunten genoeg voor de zege: 0-3. Namens de Japanse topclub kwamen Alex Schalk en Bryan Linssen als invallers in het veld. In de finale van het WK neemt City het op tegen Fluminense.

Guardiola moest het dinsdagavond stellen zonder topschutter Erling Braut Haaland. De Noor is herstellende van een voetblessure en moest toekijken vanaf de tribune. Julián Álvarez, normaliter de tweede keuze als spits, begon ook op de bank.

Dat betekende dat multifunctionele middenvelder Bernardo Silva de meest vooruitgeschoven man was aan de kant van City. Verder was er onder meer een basisplek voor Nathan Aké, terwijl Schalk en Linssen op de bank begonnen namens Urawa.

Hoewel City een duidelijk overwicht had in de eerste helft, zou het tot op slag van rust duren totdat de Engelsen op voorsprong kwamen. Een lage voorzet vanaf de rechterkant kwam gevaarlijk voor het doel van de Japanners. Verdediger Marius Höibraten probeerde weg te werken, maar schoot de bal in eigen doel: 0-1.

Waar City vlak voor rust pas het bal opende, wisten the Citizens al snel na de pauze de voorsprong te verdubbelen. Na een fraaie steekpass van Kyle Walker kon Mateo Kovacic alleen op doelman Shusaku Nishikawa af: 0-2.

De inmiddels ingevallen Schalk moest vervolgens toezien hoe City ook nog de 0-3 maakte. Uit een rebound belandde de bal voor de voeten van Silva. De Portugees schoot richting de verre hoek, maar zijn inzet werd van richting veranderd en was zo te machtig voor Nishikawa. Na de derde treffer kwam Linssen nog in het veld, maar de voormalig Feyenoorder kon de nederlaag van zijn ploeg niet meer voorkomen.

In de finale van het WK treft City het Braziliaans Fluminense, dat maandagavond met 2-0 te sterk was voor Al Ahly uit Egypte. De eindstrijd vindt plaats op vrijdag om 19:00 uur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De bomber Alex Schalk.. wat een niveau voor een WK voor clubs

19 december 2023 om 21:01

Bizar dat zo’n positieve naam je nog zo lang aan je kleeft terwijl je eigenlijk nergens echt indruk maakt. Ach, de media hè. Zolang het maar herkenbaar is. Wel mooi dat hij tegen City mocht voetballen, toch een hoogtepunt dat je mee pakt.

Toch geweldig voor Schalk en Linsen, zijn niet veel voetballers die op een WK voor clubs hebben gespeeld.

Er is totaal geen aandacht en interesse wat toch zonde is. Ik weet nog dat Ajax tegen Gremio speelde en het halve land plat lag. Ik heb de wedstrijd live met de hele basisschool gekeken. Mooie tijd.

20 december 2023 om 11:51

Onze hele klas ging toen collectief staken en eisen dat we de wedstrijd gingen zien..mooie tijd en uitkomst van de wedstrijd toen.

On: Ik ben niet echt voor het veranderen van Europese of mondiale toernooien, maar het WK voor clubteams zou wel wel een soort van upgrade kunnen gebruiken om de belangstelling hiervoor te vergroten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren