Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Machlas deelt mooie Zlatan-anekdote bij Ajax: ‘Zo krijg je nooit een vriendin’

Laatste update:

Nikos Machlas kijkt met een trots gevoel terug op zijn periode bij Ajax. De Griekse oud-spits maakte in de zomer van 1999 voor circa 8,5 miljoen euro de overstap van Vitesse naar Amsterdam, maar kon de hoge verwachtingen vervolgens niet waarmaken.

Machlas was tussen 1996 en 2003 in het shirt van Vitesse en Ajax op de Nederlandse velden te bewonderen. In de jaargang 1997/98 won hij in Arnhemse dienst de Gouden Schoen door 34 keer in de Eredivisie te scoren. Bij Ajax vond hij echter een stuk moeilijker het net. Hij bleef uiteindelijk steken op 44 goals in 93 officiële wedstrijden.

“Ik heb een mooie tijd gehad bij Ajax, maar het werd niet helemaal wat ik ervan verwachtte en ook niet wat veel andere mensen hadden gehoopt”, zegt Machlas in gesprek met Voetbal International. “Ajax was toch heel anders voor mij dan Vitesse: een grote club met grote belangen, een ander speelsysteem en zware concurrentie. En dan heb je met extra druk te maken. Dat zullen de nieuwe jongens van nu ook ervaren. Zeker als je niet gewend bent om bij een topclub te spelen.”

Bij Ajax ondervond Machlas flinke concurrentie. Eerst van Shota Arveladze en later van Mido en Zlatan Ibrahimovic. “Uiteindelijk kregen zij de voorkeur van Co Adriaanse en daarna Ronald Koeman”, legt de Griek uit. “Ik heb achteraf nooit spijt gehad van mijn keuze om Vitesse te verlaten voor Ajax, al was er in de zomer van 1999 ook interesse van AC Milan en Bayern.”

Machlas zag Ajax als een mooie tussenstop naar de Europese top. “Ajax was altijd al een speciale club voor mij, ook omdat Marco van Basten er speelde. Ik was als tiener gek van hem. Ik heb hem later bij Ajax ontmoet toen hij stage liep en bij ons op het trainingsveld kwam. Dat vond ik heel speciaal.”

Machlas speelde uiteindelijk 2,5 seizoen bij Ajax en ging in zijn tijd in Amsterdam veel om met ploeggenoten André Bergdølmo, Cristian Chivu en Bogdan Lobont. De oud-prof denkt lachend terug aan een bezoek aan café Palladium aan het Leidseplein met een toen nog jonge Chivu en Ibrahimovic.

“Zlatan droeg witte sportsokken in zijn schoenen en Cristian Chivu en ik zeiden toen heel serieus: ‘Zlatan, dat ziet er niet uit. Denk je dat Nederlandse vrouwen jongens met witte sportsokken zien zitten? Zo krijg je nooit een vriendin hier.’ Hij haalde zijn schouders op, maar ging even later naar de wc en kwam terug met blote voeten in zijn schoenen, haha.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nikolaos of Nikos Machlas.. Niklas ken ik niet ;-)Verder moeten we de rol van Dejan Curovic (Rip) niet onderschatten. Nikos had echt een top wisselwerking met hem en kon mede daardoor zoveel goals scoren

Haha witte sokken zijn terug van weggeweest en zijn nu helemaal hip en trendy 😅

24 november 2023 om 15:16

De bekende golfbewegingen in de mode.

Ik ben altijd super hip ... de vraag is altijd in welk tijdperk.

Bij Ajax had Machlas te dealen met flinke concurrentie. 'dealen' is spreek- of straattaal. In een nieuwsartikel van een gerespecteerde voetbalwebsite dient dit een vorm te zijn van 'te maken' of 'moeten omgaan'.

Machlas was de zoveelste spits die bij Ajax flink tegenviel in korte tijd. Eerst probeerden ze het met Gerald Sibon, Ivan Gabrich was een miskoop en ook Machlas leverde niet zoals gehoopt. Gelukkig was de aankoop van Arveladze aanvankelijk wel een schot in de roos.

24 november 2023 om 15:25

"bij Ajax ondervond Machlas hevige concurrentie..."

24 november 2023 om 15:29

Alsmede ene Zlatan Ibrahimovic die ook na een matig 1e seizoen zich ontplooien tot een geweldig talent bij Ajax. En de rest dat is een bekend fenomeen verhaal geworden. Machlas had de pech met de moordende concurrentie, maar scoorde toch zijn doelpuntjes bij Ajax. Bij Vitesse was hij nog vele malen beter. Machlas heeft overigens in 2019 ook een interview afgegeven, waarin hij onder andere het verhaal van zijn zoon deelde. Een indrukwekkend verhaal.

24 november 2023 om 18:28

Stel je niet aan en deal er gewoon mee.



😉

De status die Zlatan later kreeg, toen hij een echte grote ster werd, zelfs nu na zijn voetbalcarrière, maakt het voor vrouwen echt niet uit wat hij aan heeft, wel of geen witte sokken, of überhaupt sokken.

Enorm van hem genoten in de jaren dat hij in Arnhem speelde.

De sirtaki in het GelreDome, een onvergetelijke tijd. Bijzonder ook dat een Vitesse speler de gouden schoen won. Hoe anders is het nu helaas…

Cristian Chivu dat is een type dat dit Ajax wel kan gebruiken. Iemand die altijd voorop gaat in de strijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren