Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Lof voor Sem Steijn: ‘Misschien heeft hij z‘n vader ook wel een handje geholpen’

Maandag, 18 september 2023 om 09:39Jordi Tomasowa • Laatste update: 11:18

Sem Steijn heeft dankzij zijn optreden tegen Ajax (3-1 winst) een plekje veroverd in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Naast de middenvelder van FC Twente kunnen ook drie PSV’ers en drie Feyenoorders rekenen op een uitverkiezing. Wekelijks stelt een ex-international van Oranje het elftal samen. Deze week is het de beurt aan Henny Meijer, die in het verleden uitkwam voor onder meer FC Groningen, Ajax en Roda JC.

Steijn was tegen Ajax verantwoordelijk voor de vroege 2-0. “Sem Steijn heeft zijn vader natuurlijk flink laten zweten met FC Twente tegen Ajax en dat niet alleen”, schrijft Meijer. “Waar hij normaal met trots in de ogen zit, zal hij nu ook pijn aan de ogen hebben gekregen. Of misschien heeft hij zijn vader ook wel een handje geholpen. Hij liet zien wat er allemaal mankeert aan Ajax. Hij was continu aanspeelbaar en zag én vond met zijn passing de goede oplossingen in de ruimtes die werden gelaten. En dan ook nog scoren.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

PSV, dat met 4-0 won van NEC, levert met André Ramalho, Joey Veerman en Noa Lang drie spelers af aan het Elftal van de Week. “Als het over de zwakke plekken van PSV gaat, komt altijd die verdediging ter sprake en vaak wordt dan ook naar Ramalho gewezen. Maar tegen NEC was hij erg goed”, aldus Meijer, die ook lovend is over Veerman. “Hij is zo’n beetje elke wedstrijd de baas bij PSV. Doet hij ook weleens iets fout aan de bal? Zijn basisniveau is zo ongelooflijk hoog, dat hij zo’n wedstrijdje tegen - met alle respect - NEC, lachend uitblinkt. Hij ziet dingen die weinigen zien en kan het ook nog uitvoeren.”

Meijer, enkelvoudig international van Oranje, noemt de ontwikkeling die Quilindschy Hartman doormaakt bij Feyenoord daarnaast ‘geweldig’. “Die jongen gaan we de komende jaren natuurlijk ook in Oranje zien. Hij heeft snelheid, een uitstekende voorzet, ziet waar hij zelf moet komen en waar hij de ballen moet neerleggen. Hij koppelt zijn enorme drive ook aan inzicht. Dat leverde tegen Heerenveen weer twee assists op en dat aantal zal nog flink gaan oplopen dit seizoen.” De Rotterdammers hadden zaterdag in de eigen Kuip geen kind aan sc Heerenveen (6-1).

De rapporteur schrijft daarnaast dat Igor Paixão niet teleurstelt. Meijer noemt hem enorm dreigend en onvoorspelbaar en een speler die niet alleen een dribbel heeft, maar ook een goede voorzet. Tot slot is er nog lof voor Luka Ivanusec. “Wat een heerlijke, échte voetballer is dat zeg. Hij lijkt ontzettend goed te weten wat er om hem heen gebeurt, maar kan daarbij ook nog eens steeds de goede keuze maken tussen voor zichzelf gaan, of voor een andere oplossing kiezen. En die is vaak functioneel en creatief.” Paixão was tegen Heerenveen goed voor twee assists, terwijl Ivanusec een treffer voor zijn rekening nam.

Het volledige Elftal van de Week van De Telegraaf: De Lange (Go Ahead Eagles); Adewoye (RKC Waalwijk); Ramalho (PSV), Hartman (Feyenoord); Veerman (PSV), Halilovic (Fortuna Sittard), Steijn (FC Twente) ; Paixão (Feyenoord), Rots (FC Twente), Lang (PSV), Ivanusec (Feyenoord).Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door dekaaar)

Leuk dat er twee Twente spelers in dit elftal staan, maar als geen van deze twee Michel Vlap is vraag ik me serieus af of je de wedstrijd wel hebt gezien. Die was by far de beste van het veld gisteren.

18 september 2023 om 09:49

Klopt! Viel echt enorm op. Raar dat ze andere criteria of meetinstrumenten hebben. Dit moest je zien.

18 september 2023 om 10:19

toch vaak dat ze kiezen voor de mensen die de goal(s) maken

18 september 2023 om 10:33

Ik vond Vlap goed, maar ook enorm irritant in zijn egoïsme voor de goal. Als hij zijn oogkleppen af had gedaan, hadden er nog meer goals kunnen vallen.

18 september 2023 om 11:57

Vlap heeft 6 kansen gecreëerd, meeste balbezit en meeste passes van iedereen op het veld. Was de beste man van het veld, en juist verre van egoïstisch. Sadilek kwam daarna, die zie je nauwelijks maar wat die man aan meters en gaten dicht loopt is absurd. De stille kracht, die prima kan voetballen en de klootzak is die ieder elftal nodig heeft, aanjager en leider in 1. Rots en Steijn waren ook goed, maar is toch meer gebasseerd op het scorebord i.p.v het wedstrijdverloop.

18 september 2023 om 18:18

Zoals ik zeg, hij heeft goed gespeeld, absoluut. Alleen heeft hij ook te vaak op de rand van de 16 voor eigen succes gekozen met een te moeilijk schot (met minimaal een of twee verdedigers in de baan naar de goal) in plaats van een pass naar een veel beter gepositioneerde medespeler. Daar had hij zijn ploeg (en zijn eigen prestatie) nog flink mee kunnen helpen.

18 september 2023 om 11:19

Ik vond Sadilek by far de beste gisteren, ongelofelijk hoe die maar blijft gaan.

18 september 2023 om 13:26

Kan ik mee leven. Sadilek is een topper!

18 september 2023 om 15:41

Die was wel echt goed ja. In zijn psv tijd was het altijd zo’n alles of niks speler. Ik was ergens wel blij dat we m hadden, maar werd toen al te belangrijk gemaakt en dan ook nog als linksback. Hij had duidelijk een andere plek nodig en tijd om te ontwikkelen, nou, dat is precies wat hij bij Twente heeft gekregen. Een bijtertje dat nog aardig kan ballen ook nog

Ik vind Ugalde ook wel echt een topper. Die kan vanuit het niets iets creëren. Altijd gevaarlijk ondanks zn geringe lengte.

18 september 2023 om 09:52

Daar heb je inderdaad je handen vol aan als verdediger. Laag bij de grond, beresterk en altijd bezig. Toch moet hij meer scoren. Gisteren mist hij ook 2x 1 op 1. Dat kan in sommige 50/50 wedstrijden het team wel op gaan breken en is direct het grote verschil met een speler als Gimenez.

18 september 2023 om 09:56

haha Gimenez miste gisteren ook de nodige kansen hoor. Al had dat meer met een jetlag te maken. Maar een compleet andere soort spits. Ugalde is echt een luis in de pels. Zelfs als het hele team niet draait kan hij nog wat forceren. Misschien niet de makkelijkste spits om te coachen, maar wel echt een wapen.

18 september 2023 om 10:02

Elke spits mist kansen natuurlijk, maar ik zie Gimenez niet 2x een vrije 1 op 1 missen eigenlijk, die had er minstens 1 over de keeper gestift waarschijlnijk. Verder heb je wel gelijk over Ugalde natuurlijk, we moeten zijn waarde niet onderschatten, ondanks dat de doelpunten nog even uitblijven. Een plaag voor elke verdediging is hij.

18 september 2023 om 10:13

Die Jetlag had Ugalde ook. Ugalde is namelijk ook pas net terug van zijn interlands met Costa Rica. Verder wel eens dat je die 1 op 1 moet maken. Het is dat Ajax het niet had gister, maar normaal gesproken worden dit soort gemiste kansen hard afgestraft tegen de top ploegen.

18 september 2023 om 10:16

Ugalde is een zeer vervelende speler voor de tegenpartij. Als hij wat doelgerichter wordt, kan het echt een leuke speler worden.

Behendig maar ook best sterk, ondanks zijn geringe lengte.

Twente heeft gewoon echt een heel goed team. Als die hun uitwedstrijden ook blijven winnen gaan ze echt wel meedoen om het kampioenschap. Afgelopen jaar hebben ze gewoon teveel punten laten liggen buitenshuis.

18 september 2023 om 09:55

Feyenoord en PSV hebben een ijzersterke selectie. Daar kan Twente bij lange na niet aan tippen.
Wees blij als ze met Ajax en AZ kunnen strijden om plekken 3-5.

18 september 2023 om 09:58

Ik denk echt dat Twente mee kan gaan doen om de titel, dat is wat anders dan dat ze zomaar kampioen gaan worden. PSV en Feyenoord hebben zeker een ijzersterke selectie, maar die laten echt wel punten liggen na hun Europese wedstrijden. Daar kan Twent van profiteren.

18 september 2023 om 10:03

Uiteindelijk hoef je alleen maar beter te zijn dan zo ongeveer 15 van de 18 teams om mee te doen om de titel he. PSV en Feyenoord zijn natuurlijk wel sterker.

18 september 2023 om 10:28

Ik vind Twente zeer sterke team. Alleen over kampioenschap vind ik het nog wel een beetje te ver. Ik zou AZ meer de kans geven dan Twente. Goed dit is wel het seizoen dat ze zo hoog mogelijk kunnen eindigen en geen plays offs hoeven te spelen in de Eredivisie.

Zelf hoop ik natuurlijk op Feyenoord, alleen als ik er naar kijk is PSV wel de favoriet. Zeker na wat ze hebben ingekocht en wanneer ze het laatst kampioen waren.

18 september 2023 om 09:57

Nee joh, Twente heeft teveel kansen nodig om doelpunten te maken en dat gaat je in het seizoen nog wel een paar keer flink nekken. Een psv en Feyenoord staat er ruim op voor en mogelijk AZ ook.

18 september 2023 om 10:00

Die drie clubs die jij opnoemt spelen allemaal Europees. Die laten echt wel punten liggen na hun doordeweekse wedstrijden. Ik zeg ook niet dat ze de titel gaan winnen, maar ze kunnen het iedereen lastig maken.

18 september 2023 om 10:16

Het iedereen lastig maken en meedoen om het kampioenschap is wel een wezenlijk verschil. Europees wil ook niet zeggen dat je direct wat steken laat vallen, je blijft ook gewoon in een constant ritme en misschien zelfs wel een hele positieve flow. Je kan dat niet 1 op 1 zo aannemen.

18 september 2023 om 11:06

@jk-ajax,
Het is statistisch vastgelegd dat ploegen die europees spelen vaak na deze wedstrijden punten verspelen. Nu zijn dit wel vaak de ploegen die op donderdag spelen, en dat zijn dit seizoen echter niet Feyenoord en PSV maar Ajax en AZ.

18 september 2023 om 11:21

Bedankt voor het ondersteunen van mijn reactie.

18 september 2023 om 11:47

Moet je nagaan als Ugalde straks wel gaat doen waarvoor hij is aangetrokken
Maar je hebt gelijk. Er wordt nog wel heel erg veel gemist, en we moeten het vooralsnog hebben van de scoringsdrift van Steijn, Rots en Vlap. Ugalde is daarbij met al zijn beweeglijkheid belangrijk, maar nog niet erg effectief.
Daarbij heeft Twente gewoon nog een erg smalle selectie. Niet gek, want financieel liggen we mijlenver achter op de top 3 en ook AZ ligt nog op een flinke voorsprong.

18 september 2023 om 13:12

Voorlopig heeft Feyenoord 4 verliespunten meer dan Twente.

18 september 2023 om 10:12

Niet vergeten hoe kansloos ze in Europa eraf gingen hé. Dat je nu van Ajax wint is ook nog niet zo moeilijk. Selectie is bijna volledig vernieuwd en kort bij elkaar daar gaan de komende twee maanden heel veel clubs nog van winnen. De titelstrijd gaat tussen PSV en Feyenoord. Ajax, AZ en Twente strijden om plek drie en dat gaat het erom wie het meest constant kan blijven. Maar de weg is nog heel lang.

18 september 2023 om 10:33

Wat is dat toch met dat 'kansloos eraf gegaan in Europa'. Tegen Fener over 2 wedstrijden 100 minuten de betere partij geweest. De rode kaart daar heeft ons dik de das om gedaan.

18 september 2023 om 11:02

Klopt wat Leon zegt. Als we gisteren na een half uur rood pakken geeft Ajax ons ook een pak slaag. Een man minder scheelt heel veel.

18 september 2023 om 12:38

Meedoen betekent dat ergens in april Twente nog steeds ertussen staat.

18 september 2023 om 12:44

Twente speelde gisteren 60 minuten echt goed en dat deden ze ook al thuis tegen Fenerbahce. Maar we gaan echt niet meedoen om het kampioenschap, daarvoor zijn de veel kapitaal krachtiger clubs als PSV en Feyenoord gewoon te sterk. In de Grolsch Veste zullen niet veel clubs punten pakken, maar ik ben ook de uitwedstrijden tegen Almere en Volendam nog niet vergeten en die wonnen we erg moeizaam. En slechter dan die twee schandes voor de eredivisie treffen we ze niet dit jaar.

Ramalho was inderdaad erg goed afgelopen weekend.
Deze speler is niet zo beroerd als iedereen wil doen geloven, al had hij wel degelijk een mindere periode.
Maar ook goed dat die Duitse krachtpatser erbij is gehaald.

Veerman is al het hele seizoen top. Wat een klasbak is dat met zijn zuivere passing en slimme steekballen.

Vlap en rots hebben gister iedereen de mond gesnoerd met hun fantastische spel. Rots heeft nog niet vaak voor zoveel dreiging gezorgd en vlap komt helemaal in zijn element vanaf de linksbuiten positie. Wanneer smal terug is gaat dat misschien wel de meest gevaarlijke linkerkant van Nederland worden. De seizoensstart is erg hoopvol en ik denk dat we echt wel mogen gaan denken aan een top 4 eindklassement in plaats van de nummer 5 waar iedereen vanuit gaat.

18 september 2023 om 12:14

De meest gevaarlijke linkerkant, ja? Een van de betere misschien maar Feyenoord en PSV staan daar uiteraard nog boven.

18 september 2023 om 12:32

Ja oke heb gelijk in maar het is dan de grootste verassing

18 september 2023 om 15:16

Ik ben er ook niet treurig om, vind Twente van oudsher een mooie club met mooie aanhang, dus vind het als Feyenoorder altijd leuk als ze goed presteren! Als je ziet waar ze vandaan komen en hoe ze nu presteren, is dat zeer indrukwekkend!

Degene die deze opstelling maakt heeft de wedstrijden waarschijnlijk niet gekeken of een stukje van de samenvattingen, Flap was verreweg de beste bij twente en altijd gevaarlijk...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV2121
2.AZ1917
3.FC Twente1810
4.Feyenoord1720
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger71
A. SampstedVerdediger70
Y. RegeerMiddenvelder70
M. SadílekMiddenvelder71
S. SteijnMiddenvelder74
M. KjøløMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

1 fan
21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren