Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Lijkt wel of goed op Instagram staan belangrijker is dan erin vliegen’

Laatste update:

Het wordt voor het Nederlands elftal nog een enorm karwei om plaatsing af te dwingen voor het EK van 2016 in Frankrijk. De eerste wedstrijd die gewonnen zal moeten worden is het uitduel met Kazachstan, zaterdag. Oud-international Fernando Ricksen snapt er maar weinig van dat Oranje kwalificatie mis dreigt te lopen.

/

“Ik heb het idee dat de huidige generatie meer met andere dingen bezig is. Het lijkt wel of ze het belangrijker vinden dat ze goed op Instagram staan in plaats van dat ze erin vliegen op het veld”, laat Ricksen weten aan Metro.

De oud-verdediger van onder meer Rangers FC en Zenit Sint-Petersburg speelde zelf twaalf interlands. In zijn tijd was het wel anders, zo geeft hij te kennen. “Neem Jaap Stam, daar werd je al bang van als je naast hem in de catacomben stond. Dat is echt verleden tijd. Nu spelen ze zo slap.”

De huidige generatie is te veel met andere dingen bezig

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je ziet hoe ze aankomen in huis ter duin. Lijkt wel een freakshow. Ze willen zich onderscheiden van de massa. Laten zien dat ze geld hebben. Aparte generatie....

9 oktober 2015 om 09:20

Voetbal is allang niet meer liefde voor het spel... Het is hun baan geworden en ze verdien een load shit of money! Voor de camera net doen alsof ze balen en een uur later weer lachend naar hun bankrekening kijken. Geef ze eens ongelijk.

9 oktober 2015 om 09:31

Ja voetbal is een show, en als je niet kan showen op het veld moet dat maar er naast. Heel logisch want ze moeten zichzelf verkopen. Genant is het wel.

9 oktober 2015 om 10:48

@glory

Ik weet niet of het logisch is. Je geeft zelf al aan dat het genant is, dan lijkt het me dus ook niet logisch. Het is gewoon bedroevend om te zien hoe een aantal buiten het veld moet laten zien hoe macho ze zijn, maar binnen de lijnen er niets van bakken. Ik vind er niets logisch aan.

9 oktober 2015 om 09:33

Ja er zit wat in, als je minder met randzaken bezig bent kun je je meer op je vak richten. Of het zo simpel is weet ik niet. Maar voetballers zijn zeker freaks

9 oktober 2015 om 09:38

Het enige verschil met Ronaldo is dat hij daadwerkelijk ook hard ervoor vecht in het veld en zichzelf echt wil verbeter. Een elija en promes als voorbeeld te nemen die geven mij dat gevoel totaal niet.

9 oktober 2015 om 10:10

Promes? Je noemt zonet het slechtste voorbeeld dat je kon geven. Promes werkt juist keihard en is niet voor niks de beste speler van de russische competitie samen met Hulk.

9 oktober 2015 om 10:16

@yungsuarez

Ja, maar Amsterdamseboe geeft alleen aan dat Instagram of iets dergelijks geen invloed hoeft te hebben op je prestaties. Voetballers zijn niet tijdens de wedstrijd op social media of zo. Ik vind dat de man onzin praat.

9 oktober 2015 om 10:54

Promes speelt hartstikke goed in rusland...

9 oktober 2015 om 11:45

Ik denk niet dat social media etc slecht spel veroorzaakt, maar wel dat het een indicatie is van hoe zij in het leven staan en waar hun focus ligt. Dus geen causaal verband, maar een correlatie. In het geval van cr7 denk ik dat hij zijn ijdelheid omzet in perfectionisme op ieder vlak van zijn leven. Zo is hij fysiek en mentaal nauwelijks breekbaar, maar lijkt het me ook nog eens een heel toffe gast. Daar naast is hij toch van een andere generatie dan de huidige jonge internationals, die de no-nonsense attitude op bepaalde vlakken ontberen in mijn ogen.

9 oktober 2015 om 12:32

Je kan social media ook voor je laten werken. Voetballers gebruiken ze helaas alleen om te laten zien hoe oppervlakkig ze zijn.

Niet allemaal trouwens, Juan Mata heeft bijvoorbeeld een leuk blog.

9 oktober 2015 om 09:56

Allemaal onzin.. zie je Dani Alves en Neymar aankomen bij de nationale ploeg... lijkt wel of die na het faillissement van Rens de clowns kostuums hebben overgenomen. En als je kijkt wat de betere landen aan Playstations heeft en aan Social Media doet mag dit geen verwijt zijn.

9 oktober 2015 om 09:58

Waarom schuiven we kwaliteitsproblemen steeds op andere dingen. Wij als klein land hebben meer moeite om op elke generatie een topselectie te hebben. Dit gaat ook wel weer goedkomen.

9 oktober 2015 om 11:55

Vlaar was een van best verdigd in Wk

Gelukkig was Ricksen wel altijd met voetbal bezig haha

Hij heeft wel gelijk maar het is raar dat dit uit zijn mond komt

9 oktober 2015 om 09:21

Je kunt ook met andere dingen bezig zijn maar 110% inzet tonen, zoals hij deed. Hij deed juist extra hard zijn best op de training om te maskeren dat hij een avondje had doorgetrokken in de kroeg.

9 oktober 2015 om 09:34

Haha inderdaad hij is niet degene die hier zijn mond over zou moeten opentrekken :

9 oktober 2015 om 10:14

Maar Ricksen heeft het ook over de wedstrijdinstelling en daar heeft hij zeker wel recht van spreken over. Man, wat ging die gozer er altijd in. Dat missen we echt.

9 oktober 2015 om 11:47

En waar komt het vandaan dat we anderen niet van het commentaar mogen voorzien waaraan we onszelf ook schuldig maken? Een beetje hypocrisie kan ieder mens wel hebben.

9 oktober 2015 om 12:31

Ja maar een goede boodschap verliest wat kracht als het komt van een hypocriet.

9 oktober 2015 om 13:27

Voor de objectieve luisteraar niet

Belachelijk dat Jaap Stam constant als voorbeeld wordt genomen. Een van de beste verdedigers die Nederland ooit heeft gehad, waar iedereen bang voor was. Stam is het ultieme voorbeeld van een verdediger. Zoals hij was krijg je er zelden meer. Je kan wel iedereen aan hem spiegelen, maar dan verliest iedereen.

9 oktober 2015 om 09:46

Misschien moet van Dijk zn kop kaal scheren en boos kijken de hele tijd!

9 oktober 2015 om 10:51

Vlaar heeft die transformatie wel ondergaan en het heeft hem toch wel degelijk geholpen! Van natte tosti tegen Toni tot kale beul achterin op het WK.

9 oktober 2015 om 11:54

Vlaar was best in Wk

9 oktober 2015 om 12:37

Het is natuurlijk wel zo dat een kaal hoofd een bepaalde sfeer met zich meebrengt. Neem een Skrtel of een Pepe. Echter kan je wel een kaal hoofd hebben, als je speelstijl is als die van een softe verdediger dan krijg je die uitstraling nooit. Jaap Stam had alles. Fysiek angstaanjagend, de blik in zijn ogen, reacties op opstootjes, en zijn speelstijl.

Dat moet ook in je zitten, en niet gespeeld zijn.

Iemand als Gatusso is overigens wel een voorbeeld dat je met haar ook angstaanjagend kan zijn

Precies wat hij zegt, maar we gaan met de tijd mee. Elke speler gebruikt zijn telefoon en het klopt niet want, iedereen zet zich voorledig in. Misschien enkelingen niet zoals: Van Der Wiel ofzo, dat is echt zo'n slappe jans geworden, maar voor de rest doet Nederland het gewoon kei goed alleen ze geven teveel energie weg zonder echt een goed spel te laten zien. En dat ligt natuurlijk ook gewoon bij een bondscoach. Je hoort ern coach te hebben waarin je je kuny vertrouwen terwijl Blind niet eens heel veel ervaring heeft, dus dat begint al slecht. Ik vraag me af of ze uberhaupt er nog doorheen komen. Kazachstan moet echt gaan lukken, maar tegen Ijsland wordt nog een lastig karwei. Als Koeman gewoon wordt opgesteld kan hij het team gaan sturen en kunnen we voor het WK tenminste een goed team hebben, maar waarschijnlijk worden die praatjes toch nooit werkelijkheid.

9 oktober 2015 om 09:48

Denk dat je bedoelt dat ze Koeman moeten aanstellen, want opstellen lijkt me niet zo slim + ze spelen tegen Tsjechië aanstaande dinsdag, beide wedstrijden tegen Ijsland hebben we al kansloos verloren.

Kijk naar Rugby. Zo agressief moeten die spelers ook worden in de voetbalwereld. Altijd maar denken aan dat geld.. Bij Rugby werken ze er tenminste voor en zeuren ze niet! Wees hard en ga niet stoer doen voor een camera en je aanstellen. Geen praatjes gewoon eens doen...

Na deze kwalificatie moet er echt een andere sfeer gaan heersen in Oranje. Deze gasten lijken zichzelf vooral geweldig te vinden en presteren is bijzaak. Depay die extravagant met hoed aan komt zetten als grote vedette en vervolgens zijn rechtstreekse tegenstander van Ijsland geen een keer voorbij komt. Tsja.. Kijk dan niet raar op als de publieke opinie zich tegen je keert.

Zo zijn er nog wel meer dingen.. Blind als bondscoach bijvoorbeeld. Een bondscoach hoort een trainers-exponent te zijn van je land, iemand op wie de natie trots kan zijn, niet iemand die nog nooit wat heeft laten zien in dat opzicht.

Het roer zal echt om moeten.

Met alle respect voor zijn ziekte maar liever instagrammen dan aan de coke en hoerenlopen toen hij nog actief was voetballer

"Nu spelen ze zo slap."

Ach ja, tijden veranderen, hè... Het is niet zozeer slapper geworden. Het voetbal is gewoon veel tactischer geworden en daardoor minder fysiek. Er is tegenwoordig veel minder vraag naar beukers als Jaap Stam, ook niet in de verdediging. Als je tegenwoordig kijkt naar de beste verdedigers ter wereld kijkt, zitten daar ook nauwelijks meer breekijzers tussen, al helemaal vergeleken met wat er vroeger rondliep in de defensieve wereldtop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren