Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Licht in het duister

Laatste update:

Na jaren van dolen in het donker is er licht in het duister. Dit klinkt als een fragment uit een boek maar in feite gaat het over een voetbalclub, Feyenoord. Het is een heel opmerkelijk verhaal bij Feyenoord. Na de UEFA Cup winst in 2002 leek het alsof Feyenoord terug was bij de Europese top. Er speelde een team dat wellicht, op een aantal na, kwalitatief niet wereldtop was: maar er was een team. Er leken zonnige tijden aan te breken voor Feyenoord. Schijn bedriegt werd echter in praktijk gebracht bij de Rotterdammers.

Er werd een gigantische schuld opgebouwd. Ikzelf leg de schuld hiervan bij o.a. Jorien van den Herik, Ruud Gullit/ Mark Wotte en Peter Bosz. Deze bewindvoerders deden echt alles fout wat er fout kon gaan. Van dubieuze leningen tot overbetaalde nikskunners. Elk nieuw bewind mocht naar hartenlust fout op fout opstapelen. Er leek geen einde te komen en uiteindelijk kwam daar een schuld van 36 miljoen uit. Een ondankbare taak voor een puinruimer. Maar Eric Gudde doet zijn werk goed. Hij houdt resoluut de vinger op de knip en dat botst wel eens met Leo Beenhakker, die weer een idiote Oost-Europeaan wilt aantrekken die niks toevoegt behalve salaris.

Het leek alsof we in een vicieuze cirkel waren terechtgekomen, telkens als men een stukje schuld kon aflossen kwam er weer een schuld bij. Tot Pim Blokland en kompanen er genoeg van hadden. Blokland, een echte Rotterdammer. Verdiende zijn miljoenen met de verkoop van spanbanden. Met zijn bedrijf deed hij wereldwijd zaken en heeft overal zijn connecties. Deze Blokland verzamelde, op de golfbaan (?), een groep vermogende Feyenoord-supporters. Ze willen de club er weer bovenop helpen. Na een eerder mislukte poging enkele jaren geleden hebben ze nu beet. Ze kunnen voor minimaal twintig miljoen instappen bij Feyenoord. Niet voor niets natuurlijk...

Ik schets de situatie eventjes via de ogen van een zakenman als Pim Blokland. Dhr. Blokland heeft al eerder enkele transfers gefinancierd voor Feyenoord. O.a. Dani Fernandez en Sekou Cissé werden door hem betaald. Als je ziet wat het rendement is van die twee, nihil. Deze meneer Blokland is natuurlijk niet gek. Hij gaat geen twintig miljoen in de club steken waar verder wanbeleid mee gevoerd kan worden. Dus eist meneer Blokland aandelen en macht. Volgens de statuten van Feyenoord kan dan wel niet de hele club worden overgenomen, er kan wel tot maximaal 49% gekocht worden. Dan perk je dus de macht van de Raad van Commissarissen in. Als klap op de vuurpijl eisen de investeerders ook twee zetels in diezelfde raad én een plek in de dagelijkse leiding van Feyenoord.

Hoe zit het dan met de schuld die Feyenoord heeft? Die verdwijnt simpelweg, door de verkoop aan de investeerders valt de schuld weg. Al het geld dat betaald wordt voor aandelen wordt in het zwarte gat dat schuld heet gegooid en wat overblijft zijn zwarte cijfers. Dat betekent dat de KNVB geen strafpunten zal toekennen aan Feyenoord en dat men naar categorie twee of drie verschuift bij de licentiecommissie. Ook dat gaat een enorm positief effect zijn van de overname

Dat betekent dus dat deze door de wol geverfde zakenlui enorm veel invloed gaan krijgen binnen Feyenoord. Zij willen zelf bepalen wat er met hun geld gebeurt. Dat kan enorm positief uitpakken. We zien allemaal dat deze selectie tekort komt voor de (sub)top. We missen enorm veel ervaring in deze selectie. Er werden wel pogingen gedaan om Denny Landzaat te behouden maar het geld was simpelweg op. Ook deed Feyenoord nog pogingen om enkele spelers, Koevermans, aan te trekken op de transfermarkt. Alle pogingen strandden echter als het financiële aspect aan de orde kwam. Dat kan nu veranderen, met mensen in de RvC en directie die enorm veel geld hebben kunnen er meer spelers gehaald worden. .

Wat worden dan de mogelijke nadelen? Deze investeerders blijven naast Feyenoord supporter ook nog zakenman. Dat betekent dat zij niet zomaar geld gaan weggeven aan Feyenoord. Het is logisch dat zij daar wat voor terugwillen. We kunnen verwachten dat bij transfers een bepaald bedrag terugvloeit naar de investeerders. Hoeft op zich geen probleem te zijn want je bouwt geen schulden meer op. En de investeerders kunnen zelf bepalen of zij het verdiende geld weer terugpompen in de club.

Al met al denk ik dat we terecht kunnen stellen dat Feyenoord eindelijk op de betere hand is. De vijfjarenplannen van Gudde kunnen de prullenbak in. Feyenoord gaat weer meedoen!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een mooi stuk! Heb genoten van de eerste tot de laatste zin, en dan voornamelijk in de zin dat het heel erg boeiend was. Ik hoop ook dat Feyenoord er bovenop komt, en als het dan op de manier moet gebeuren met externe financierders. Dan moet dat maar, want als Feyenoord het eigenhandig moet doen denk ik dat het nog heel wat jaren gaat kosten. Europees voetbal zal er ook niet makkelijker op worden, iedereen weet dat elke club wat europees speelt op dit moment heel wat verder is als Feyenoord. En dat is inderdaad jammer om te zien dat de Uefa Cup winnaar van 2002! niet meer in staat is om het stukje binnen misschien wel de komende 10 jaar te herhalen! Ik hoop zelf dat Feyenoord binnen 5 tot 6 jaar een club is waar echt serieus rekening mee moet worden gehouden. En dat de echt klassiekers terug gaan komen!

Tja, ik vind het geen sterk stuk, vooral de 5e en 6e alinea kloppen niet. Feyenoord heeft geen moeite gedaan om Landzaat te behouden, ze hoefden hem niet meer. Landzaat wilde best blijven, wilde ook onder het salarisplafond van 500.000 gaan verdienen, maar Feyenoord bood hem geen contract aan.

De schuld van Feyenoord gaat ook niet in een klap weg hoor. Ze investeren waarschijnlijk 20 miljoen, wat inhoudt dat de schuld gehalveerd wordt. De rentelasten zullen een stuk minder worden, maar Feyenoord draait nog steeds geen zwarte cijfers en zullen dit jaar afsluiten met een verlies van 1 miljoen euro. Dit is niet erg (tov de Knvb), want dat staat allemaal in het beleidsplan wat is afgesproken met de Knvb. Feyenoord zal dan ook niet meteen naar Categorie II gaan, ze blijven in categorie I. Wel zal het versneld worden en dus (waarschijnlijk) een stuk sneller als de bedoeling was overgeheveld worden.

Jammer dat dit soort belangrijke feiten toch verkeerd worden weergegeven, daarom 2*

Dat wat jij zegt Bombvis over Landzaat, is nog nooit echt officieel naar buiten gekomen toch. Het is gewoon zo in de media gebracht, niet ontrkacht en niet bevestigd.

29 september 2010 om 14:54

Als Feyenoord hem had willen hebben, hadden ze zijn contract toch wel verlengd? En Landzaat heeft meerdere malen gezegd (ook nu hij bij Twente zit) dat hij zijn contract wel wilde verlengen en ook mee wilde werken aan het salarisplafond. Ik denk dat je dan een veilige conclusie mag trekken en zeggen dat Feyenoord gewoon van Landzaat afwilde

Het is een mooi stuk over de toekomst van Feyenoord. Bosz en Wotte hebben Feyenoord kapot gemaakt, en ik hoop dat Don Leo samen met Been dat weer goed kan maken.

Als Feyenoord in de winsterstop Koevermans kan kopen/huren lijkt het me al een positieve winst en ook een goede hoop voor de rest van het seizoen. Natuurlijk kan een jongere spits ook wel maar in mijn ogen hebben we in Koevermands iemand die nog 2/3 jaartjes in de spits zou kunnen staan en dan Castaignos. Wat in mijn ogen ook wel een probleem is dit jaar: spelers zoals Fer en Wijnaldum zijn al heel jong en moeten dan de leiding gaan geven aan dit Feyenoord. Daardoor gaan ze denken dat ze heel wat zijn en dus een stapje minder kunnen doen.

Daar ligt volgens mij een groot deel van het probleem. De Cler en Van Dijk zijn de enige 30/40''''ers, maar laten dat niet zien. Ze zijn niet van dat soort mannetjes die de mond opentrekken en leiding kunnen geven. Dan heb je met Vlaar en Bahia de enige die dat kunnen waarvan Bahia ook geen spreker is. Vlaar blijft dan nog over en die is nu geblesseerd.

Hopelijk kan Don Leo in de winter nog iets moois uit de hoge hoed toveren doen want anders zie ik de rest van het seizoen somber in.

Ik mijn ogen zou Feyenoord voor de rest van het seizoen plaats 5 tm 8 in ogen moeten hebben. Het seizoen daarna plaats 4 of 5. En langzamerhand zich steeds meer bemoeien met de top 3. Als we over 4,5 jaar minimaal één keer in de top 3 zijn gekomen ben ik tevreden.

5sterren waard geen op of aanmerkingen

Mooi helder stuk, een duidelijk verhaal waar je als Feyenoord-supporter blij van wordt!
Ik zie het in ieder geval wel positief in voor Feyenoord!

Mooi stuk, goed geschreven. Alleen van de schuld af na de 20 miljoen? Of is dit een injectie/donatie waarbij ze het recht krijgen de aandelen te kopen? Zou heel loyaal zijn overgens.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren