Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Letse club en bestuur zwaar gestraft na gokschandaal

Laatste update:

De Letse voetbalbond (LFF) heeft Dinaburg maandag zwaar gestraft wegens ontoelaatbare gokpraktijken en het verkopen van wedstrijden. De club werd direct uit de competitie genomen en teruggezet naar een lagere afdeling. Clubvoorzitter Oleg Gavrilov en trainer Tamaz Pertia kregen een levenslange schorsing.

Nooit eerder werd zo'n rigoureuze maatregel genomen in de Letse eredivisie. Het bewijs dat ploeg uit Daugavpils geld inzette op eigen resultaten was volgens de bond onomstotelijk. "Ze verloren opzettelijk of zorgden ervoor dat er een bepaalde uitslag op het scorebord kwam'', lichtte woordvoerder Martins Hartmanis de situatie toe.

Dinaburg raakte in 2007 ook al eens in opspraak op verdenking van hetzelfde vergrijp. De club werd toen uit het Baltisch toernooi gegooid. Dinaburg was afgelopen seizoen als vierde geëindigd in de Virsliga, FK Ventspils kroonde zich landskampioen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schandalig natuurlijk en goed aangepakt denk ik.

schande voor het voetbal terechte straf voor deze letse club

Een levenslange schorsing is natuurlijk terecht. Maar wat gebeurd er met het verdiende geld dat ze hebben opgestreken? Lijkt me niet meer dan logisch dat ze een zelfde bedrag aan boete opgelegd krijgen of de eventuele gedupeerden schadeloos moeten stellen.

Mooi dat ze dit eindelijk aanpakken. Ik hoop dat alles wat ook maar iets met het beïnvloeden van wedstrijden te maken heeft een fikse straf krijgt zoals bovenstaande
heren.

drama toestanden in het voetbal! Dat dit nog kan op dit niveau anno 2009 is ongelovelijk!

Zo zo er is sprake van omkoping; "ze verloren opzettelijk of zorgden ervoor dat er een bepaalde uitslag op het scorebord kwam''. Maar toch eindigden ze netjes op de vierde plaats.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren