Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lestienne is beleggingsinstrument: ‘Maar ik ben geen slaaf’

Laatste update:

Al-Arabi nam Maxime Lestienne vorig jaar zomer met hulp van een investeringsmaatschappij voor acht tot tien miljoen euro over van Club Brugge, maar stalde hem direct bij Genoa en dit seizoen komt de 23-jarige Waal op huurbasis uit voor PSV. In het Qatarese Doha hoopt men dat Lestienne het in Eindhoven zo goed doet, dat hij later tegen een forse meerprijs verkocht kan worden.

/

Lestienne weet dat hij als beleggingsinstrument wordt gebruikt, maar zegt in een interview met Het Laatste Nieuws dat niet erg te vinden: “Ik weet dat ik verhandeld word, maar ik ben geen slaaf. En wie weet doe ik het hier wel goed en wil PSV me kopen. Wat me bij PSV vooral bevalt, is dat ik hier de vrijheid krijg om van positie te wisselen. Ik loop soms links, rechts én diep.”

“Ik wist goed genoeg toen ik voor Al-Arabi tekende dat ik elk jaar bij een andere club zou belanden. Het belangrijkste was dat ik de belofte kreeg dat ik niet in Qatar moest gaan spelen. En ook dat ik niet naar een club zou moeten waar ik zelf niet heen wilde”, aldus Lestienne, die vorig seizoen tot één doelpunt en twee assists in 24 officiële wedstrijden kwam voor Genoa. Hij koos uiteindelijk voor PSV en Champions League-voetbal had daarmee te maken.

“Dat is het allerhoogste en ik ben heel blij dat ik er eindelijk eens van kan proeven. Manchester United, VfL Wolfsburg, CSKA Moskou, geweldig toch? In die zin is PSV een stap vooruit.” Lestienne kan gezien worden als de vervanger van Memphis Depay, maar gaat zelf iedere vergelijking uit de weg: “Ik heb voor mijn komst al gezegd dat ik geen Memphis ben.” Lestienne staat dit seizoen op één goal en één assist in vier officiële wedstrijden voor PSV.

Denk jij dat Maxime Lestienne volgend seizoen nog bij PSV speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is er eigenlijk bekend voor hoeveel PSV hem straks kan overnemen ?
Dit is uiteindelijk toch wel de bedoeling lijkt mij als hij tenminste slaagt.

Denk niet dat PSV hem gast/kan kopen. De Arabieren zullen winst willen maken, dan kom je uit op een bedrag van minstens 12 miljoen lijkt me..
Een slaaf is ie niet, meer een soort interim-kracht.

5 september 2015 om 14:11

Best prima uitzendbureau ja

Tot nu toe heb ik leuke dingen van Lestienne gezien, toch een speler waar ik wel benieuwd naar ben dit seizoen. Zou me niets verbazen als PSV hem overneemt.

5 september 2015 om 11:31

Hij moet geld opleveren voor zijn eigenaars en is destijds voor een bedrag tussen de 8-10 miljoen gekocht. Ze zullen hem dus alleen verkopen voor een bedrag wat daar boven ligt.

Ik zie PSV geen 10+ betaln voor wie dan ook.

5 september 2015 om 11:38

Volgens mij had PSV wel een koopoptie in de huurovereenkomst laten opnemen.

5 september 2015 om 12:09

Zal formeel zijn.. en een bedrag wat psv nooit neerlegt. enfin. volgend jaar moet bergwijn er staan dus goede constructie

5 september 2015 om 16:26

Ik denk dat als hij echt goed doet en PSV bijvoorbeeld de CL haalt, ze hem misschien wel halen.

5 september 2015 om 11:42

Dreigende speler, vaak wat onrustig in de afwerking. kan een hele leuke speler worden.

In het huurcontract staat volgens mij dat als PSV hem definitief wil overkopen dat ze ongeveer 12 à 15 miljoen moeten betalen. Want daar in Qatar willen ze gewoon winst maken (lestienne is voor 10 miljoen gekocht).
PSV gaat dit natuurlijk nooit doen. Ik denk dat ze Bergwijn zijn kans geven of nog iemand huren.

5 september 2015 om 11:52

Ik denk het ook niet. Ik denk wel dat hij een meerwaarde wordt. Hij moet even wennen. Zodra hij ingespeeld is. Dan vallen die goals van zelf zie EL Ghazi.

5 september 2015 om 12:41

Ik denk persoonlijk ook dat ze expres iemand gehuurd hebben zodat ze dit seizoen bergwijn rustig kunnen brengen en dat lestienne na dit seizoen bedankt wordt voor bewezen diensten en bergwijn het over moet nemen.

5 september 2015 om 12:48

Was ook een van de opties. Ik had in het ED gelezen dat ze 5 opties ofzo hadden.

1. Speler kopen
2. Huren en volgend jaar Bergwijn de kans geven
3. Bergwijn er neerzetten
4. Ruildeal met Memphis (toen was de transfer nog niet rond met United, maar wel bijna zeker).
5. (geen idee meer)

Speler huren leek mij gewoon het beste en hebben ze gelukkig gedaan!!

6 september 2015 om 14:43

Idd! Vind dit ook de beste optie. Mocht bergwijn het niet halen en lestienne presteert goed kun je altijd nog overwegen die koopoptie te lichten, net als met andres afgelopen jaar.

7 september 2015 om 15:30

Lestienne vind ik te duur. Dan moet je gewoon verder kijken naar goedkopere en goede spelers.

Dit is toch wel een vrij bizarre actie van hem. Hij zal er wel heel veel geld aan verdienen zelf, maar lijkt me toch vrij overbodig allemaal als je zijn talent hebt. Had gewoon een mooi contract kunnen tekenen bij een mooie club als PSV en zijn carrière op een normale manier op kunnen bouwen en bakken met geld kunnen binnen slepen. Denk ook niet dat ze hem met winst gaan verkopen tenzij hij aan de lopende band gaat scoren bij PSV en vlamt in de Champions League

Type ren je rot.

Heeft te weinig overzicht, matige traptechniek en voorzet.
Daarnaast mist hij veel kansen om te scoren.
Narsingh heeft een beetje hetzelfde, Luuk de Jong kan Psv niet van 40 goals ontzien.

Psv word dus geen landskampioen.

5 september 2015 om 13:39

Geen overzicht? tot nu toe lijkt hij een hele sluwe speler te zijn met een geweldige pass in zijn linkerbeen. het afmaken komt vanzelf wel.

5 september 2015 om 14:14

Hij gaat er niet meer dan 10 inleggen. Propper ook niet. Zet dat tegenover de 40 goals van depay en wijnaldum en je weet dat je minder punten gaat bemachtigen. 80 zou al super zijn, maar 70-75 realistischer

5 september 2015 om 15:28

Klopt dus het worst een stuk lastiger dan vorig jaar dat ben ik met je eens. maar we hadden ook 17? punten voorsprong dus een beetje minder kan wel.

5 september 2015 om 17:32

Ik verwacht dat het spannend wordt! Ajax is wat sterker, Feyenoord ook wat. Drie ploegen met 70+ punten sluit ik zeker niet uit

8 september 2015 om 08:34

Zijn paas en voorzet is heel goed schot is idd matig

5 september 2015 om 15:57

Als hij 1 ding heeft, dan is het overzicht. Te veel zelfs, hij moet juist minder voor assists gaan en vaker zelf schieten.

Kan iemand mij vertellen waarom er bij bijna elk topic een samenvatting staat van de oefenwedstrijd ajax - volendam?
Volgens mij zijn er van Psv, Feyenoord en meerdere clubs vast wel wedstrijden te vinden die in de topics over deze clubs beter passen dan zo'n nietszeggend potje.
Jong Psv is bijvoorbeeld erg goed begonnen aan de Premier League Cup maar daar lees ik helemaal niets over terug.
Beetje triest om als voetbalsite je voorkeur voor ajax op zo'n manier kenbaar te maken.

5 september 2015 om 18:06

VZ heeft niet overal rechten voor om het zomaar uit te zenden, dus is dat wat beperkt en achterhaald.
Zo'n oefenpotje kost natuurlijk geen drol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren