voetbalzone

Leicester haalt paar uur na versterking vier ook vijfde nieuwkomer binnen

Matthijs van Laar03 aug 2015, 17:31
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2015, 17:31
Advertentie
voetbalzone

Leicester City heeft zich maandag bijzonder actief getoond op de transfermarkt. Eerder op de dag maakte de club al melding van de komst van N'Golo Kanté en hij wordt gevolgd door Yohan Benalouane. De 28-jarige verdediger komt over van Atalanta en tekent een contract voor vier seizoenen bij the Foxes.

Leicester City noemt de Tunesiër 'een gezonde concurrent' voor de huidige verdedigers binnen de selectie van coach Claudio Ranieri. De in Frankrijk geboren stopper verhuisde in de zomer van 2010 naar de Serie A, waar hij uitkwam voor achtereenvolgens Cesena, Parma en Atalanta. Voor die club speelde Benalouane het afgelopen seizoen 27 competitieduels.

De voormalig jeugdinternational van Frankrijk werd aan het eind van het afgelopen seizoen ook in verband gebracht met AS Roma, maar de Italiaanse topclub zag uiteindelijk af van zijn komst. Benalouane gaat in Leicester de strijd aan met Robert Huth, die ook nieuw is bij de club. Christian Fuchs en Shinji Okazaki zijn, samen met de eerder genoemde Kanté, de andere zomerse versterkingen van de club.

Bezig met laden …