Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Le Tissier weigerde telefoontje: ‘Niet de beste beslissing uit mijn carrière’

Laatste update:
/

Matthew Le Tissier speelde zijn gehele carrière voor Southampton. Hij had de club een paar keer kunnen verlaten. Tottenham Hotspur, Manchester United en Chelsea wilden hem hebben, maar Le Tissier bleef the Saints trouw. Terugkijkend op zijn carrière heeft hij spijt van één moment. “Ik had het telefoontje van Glenn Hoddle aan moeten nemen”, aldus Le God.

Op 21-jarige leeftijd was hij dicht bij een overstap naar Tottenham, met wie hij al een persoonlijk akkoord had. Op het laatste moment bedacht hij zich. In 1995 belde toenmalig Chelsea-manager Glenn Hoddle voor de aanvallende middenvelder. “Ik zei dat het geen zin had, dat ik er wel uit was. Ik heb hem toen niet gesproken. Even later werd hij bondscoach van Engeland en liet hij me uit de WK-selectie van 1998. Dat was dus niet mijn beste beslissing uit mijn carrière.”

Inmiddels is Le Tissier spelersmakelaar en zette hij het agentschap 73 Management op. “Wat ik mijn spelers in zo’n situatie zou adviseren is dat een gesprek nooit verkeerd is. Ik was toen gelukkig bij Southampton en hoefde helemaal niet weg. In de twee seizoenen daarvoor had ik 55 keer gescoord. Ik had het misschien anders aan moeten pakken. Als ik dat telefoontje wel had aangenomen waren we wellicht beter van start gegaan toen hij me opriep voor de nationale ploeg. Na zijn tijd bij Engeland werd hij nog manager van Southampton. Ook toen was onze relatie niet heel sterk.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Absurd dat Le Tissier toen niet is opgeroepen, toch wel de grootste speler van Soton ooit imo

Vind het wel mooi dat hij gelukkig was en niet geintresseerd was in een gesprek net een ander team.

Geloof ook niet dat dat de reden was dat hij buiten de nationale selectie viel. Als je als bondscoach zo kortzichtig bent dan ben je sowieso niet geschikt voor de finctie.

Le God !

Legendarische speler

Wat een ongelooflijk onsamenhangend verhaal. Ik snap er geen reet van. Heeft dat hele stuk over Tottenham nou wel of niks te maken met het verhaal en hoe kan je Chelsea niet spreken maar wel vertellen dat je er wel uit bent.

Typisch zaterdagmiddag journalistiek.

Heerlijke speler. Ietsjes te stevig, maar techniek en schot. Moest wel werkers om hem heen hebben.

De echte reden dat hij Southampton nooit verlaten heeft, is omdat hij woonde op één van de Kanaal-eilanden en niet wilde verhuizen.

Hij woonde gewoon in Southampton, zijn vrouw wou niet naar Londen.

Ik vond Le Tissier destijds een prachtige voetballer. Maar dat zijn toekomst bij het nationale team afhing van één gesprek is natuurlijk onzin. Engeland had destijds met o.a. Shearer en Sheringham uitstekende spitsen.

17 september 2016 om 14:53

Voor zover ik weet was Le Tissier geen spits hoor, meer een veelscorende aanvallende middenvelder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren