Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Late gelijkmaker Zerrouki helpt Twente in slotseconde aan remise bij Sparta

Laatste update:

Sparta is er donderdag net niet in geslaagd om te winnen van FC Twente: 1-1. In eigen huis leek een penalty van Vito van Crooij voor de Rotterdammers genoeg om zich een uitstekende uitgangspositie te verschaffen in de finale van de play-offs voor Europees voetbal, maar een late kopbal van Ramiz Zerrouki verzorgde uiteindelijk een remise in Rotterdam-West. Kevin Strootman, die concrete belangstelling geniet van Sparta, was aandachtig toeschouwer op het Kasteel. De uiteindelijke winnaar van dit tweeluik plaatst zich met een beschermde status voor de tweede voorronde van de Conference League volgend seizoen.

Sparta-trainer Maurice Steijn stuurde donderdagavond exact dezelfde basiself het veld op als tijdens het thuisduel met FC Utrecht (winst na strafschoppen) afgelopen zondag. Ook Twente-trainer Ron Jans zag na de galavoorstelling tegen sc Heerenveen (4-0 winst) geen reden om zijn eerste elf te wijzigen. Sem Steijn, zoon van de eindverantwoordelijke bij de Kasteelheren, moest daardoor opnieuw beginnen vanaf de bank. Eerder in het reguliere Eredivisie-seizoen wist hij nog te scoren tijdens de 1-1 remise tussen Sparta en Twente op het Kasteel. Donderdag kwam hij pas na een uur binnen de lijnen voor de Tukkers.


In de eerste helft toonden beide ploegen zich bereid een hoog tempo op de mat te leggen. Václav Cerný kreeg in de twaalfde minuut de uitgelezen kans om de bezoekers op voorsprong te zetten, toen hij een-op-een ging met Sparta-doelman Nick Olij. Zijn schot eindigde echter niet tussen de palen. Na ruim een halfuur kwam Olij met de schrik vrij toen hij een voorzet van Virgil Misidjan onbedoeld bijna over zijn eigen doellijn heen duwde. Doordat Sparta en Twente beide in de eindfase slordig waren, stond bij rust de brilstand nog altijd op het scorebord.


In het tweede bedrijf veranderde dat snel. Al na veertig seconden besloot scheidsrechter Jeroen Manschot de bal op de stip te leggen, toen Cerný een overtreding maakte zoals alleen aanvallers die maken in hun eigen doelgebied. Koki Saito ging daarbij naar de grond, waarna Vito van Crooij vanaf elf meter het klusje klaarde: 1-0. Daarna ontving Twente de volgende klap, toen Manschot een vrij lichte overtreding van Michal Sadílek bestrafte met een gele kaart. Tot ongenoegen van Jans, die zijn middenvelder in de return van aanstaande zondag moet missen.

In de slotfase ging Twente op zoek naar de gelijkmaker. Een heerlijk schot van Cerný belandde net naast het doel van Olij, terwijl PSV-huurling Shurandy Sambo een goede counterkans via Virgil Misidjan onschadelijk wist te maken. Aan de andere kant was middenvelder Arno Verschueren met een kopbal dicht bij een tweede Rotterdamse treffer. In de 93ste minuut slaagde Twente er alsnog in op gelijke hoogte te komen door een late treffer van Zerrouki. Olij maakte een inschattingsfout na een goede bal van Sadílek, waardoor de gemaskerde zomeraanwinst van Feyenoord vrij binnen kon knikken: 1-1. Zondagmiddag om 14.30 uur staat de return in De Grolsch Veste op het programma.


Wie gaat er zondag met het Europese ticket vandoor in Enschede?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man of the match: Manschot

Eerste helft floot hij prima, maar de tweede helft voor de kleinste dingen werd gefloten, gestrooid met kaarten en wanneer er dan echt een kaart moest komen (voor Sambo) gewoon niks doen.

Voor de rest weinig spelers met pit gezien bij Twente om een doelpunt te willen maken. Sparta voorin erg goed, ook met de schwalbes. Goede druk op de bal. Twente moet zondag direct gas geven, want anders kan het nog knap lastig worden, zeker als Sparta weer als eerste scoort, zei het door de meest goedkope penalty.

8 juni 2023 om 22:04

Goedkope penalty? Wanneer is ie dan wel terecht? Als ie voor twente is?

8 juni 2023 om 22:05

Lul niet zo dom. Als Twente hem zou krijgen was ie ook niet terecht geweest.

8 juni 2023 om 22:07

Dit was gewoon geen penalty, ik ben totaal niet voor FC Twente maar dit ging echt nergens over. Dan kan je voor ieder miniscuul contactmoment een pingel geven in de 16.

8 juni 2023 om 22:08

Sorry maar dit was geen penalty, Zoals iedereen ook de niet twente fans zeiden tijdens de live reacties.

Cerny houdt duidelijk in, minimaal zoniet geen contact en een Saito die opzichtig opzoek was naar een penalty en dook als een kamikaze pilot tijdens pearl harbor

8 juni 2023 om 22:11

Ik ben tukker maar het was oliedom van Cerny en hij kan hier gewoon een pingel voor geven. Als het niets was had de var wel ingegrepen...

8 juni 2023 om 22:30

Dan ben je toch in de minderheid tukker ofniet.

9 juni 2023 om 06:52

Dit was echt helemaal niks. Manschot moet zien dat Saito voor de strafschop gaat en ik vond zelfs dat de VAR deze gewoon terug mocht draaien.En mensen die zeggen dat het dom was van Cerny.....hij stapt in, maar houdt vervolgens volledig in. Voetbal is en blijft een contactsport en als als hier voortaan iets voor gegeven wordt kan je bij iedere corner een strafschop geven, want dan lopen ze met de benen ook met dezelfde intensiteit tegen elkaar aan.Dus nee, niet dom van Cerny, slecht van de scheids en de VAR en gewoon een naaistreek van Saito.Ik heb dit seizoen weinig met Twente, ook omdat er veel Twentenaren wat anti Feyenoord zijn geworden door de Zerrouki soap, maar ik juichte gewoon voor de gelijkmaker na de onterechte strafschop

9 juni 2023 om 11:05

Eens met je verhaal. kleine kanttekening: het anti-feyenoord sentiment komt niet door de soap rondom Zerrouki; dat heeft het allicht iets versterkt.

8 juni 2023 om 22:49

Haha, in de eerste helft een hele duidelijke kaart voor Twente niet gegeven. Objectief blijven.

9 juni 2023 om 00:15

Dat is in de 2de helft wel recht getrokken met de belachelijke gele kaart van Sadilek toch? Iets waar Sparta zondag ook profijt van heeft want hij is nu geschorst dankzij Manschot. Dat Sambo en Olij, ondanks dat ze op scherp stonden, zondag wel bij zijn mag Sparta ook zijn handen mee dicht knijpen. Om over de penalty nog maar te zwijgen.

Wat een slechte scheids vandaag. Sparta weet niet eens met 13 man de wedstrijd te winnen. Tevreden met een gelijkspel. Thuis gaan we eroverheen.

8 juni 2023 om 22:02

Ja die Manschot was net zo slecht als onze Twente spelers. Maar buiten dat hij vandaag matig was vind ik hem sws niet hele goede scheidsrechter.

8 juni 2023 om 22:04

Klopt. Daarom zeg ik ook dat ik tevreden ben met een gelijkspel. Twente speelde zelf niet goed. Maar sparta verdiende ook niks.

8 juni 2023 om 22:28

Volledig eens, je speelt gewoon niet goed genoeg. Blij dat we toch nog gelijk maken. Zondag vol gas en Europa in°

8 juni 2023 om 22:05

Twente was minstens even slecht. Maar naar de scheids wijzen is natuurlijk wel lekker makkelijk.

8 juni 2023 om 22:09

Makkelijk of terecht? Ik heb het vermoeden dat je de wedstrijd niet hebt gezien

8 juni 2023 om 22:09

Penalty wat geen penalty was. Sambo die zeker meerdere keren een gele kaart had mogen hebben. Ik vond de overtreding van eerthuizen geen rood. Sadilek die een onterechte gele kaart kreeg. Saito die meer bezig met swalbes. Had daar ook wel geel voor mogen krijgen. Daarbij veel kleine overtredingen die niks waren. Ik vond manschot prima fluiten in de 1e helft. Maar de 2e helft floot hij echt slecht en het voetbal werd daarmee niet echt beter. Zowel van sparta als van twente. Daarom vind ik een gelijkspel wel terecht.

8 juni 2023 om 22:15

Twente was zeker niet op zijn best vandaag, maar ik geef ze geen ongelijk het is moeilijk je kalmte te bewaren als de scheids voor elk klein dingetje tegen je fluit en als overmaat van ramp nog een onterechte penal geeft.

Als je daarna doorbreekt (misidjan) en er wordt eerst hands en daarna een doorgebroken speler neer gemaaid en je fluit daar niet voor, dan ben je echt aan het meten met 2 maten.

Sparta heeft vol in de verdediging gehangen en de lange bal gespeeld, ik hoop dat ze dit in de Grolsch Veste niet doen.

8 juni 2023 om 22:24

Makkelijk én terecht. Natuurlijk is Twente hier wat door de neus geboord. En natuurlijk heb ik de wedstrijd gezien, ik neem aan dat je mijn username herkend. Ik val alleen over de zin "zelfs met 13 man kan Sparta niet winnen". Dat doet m.i. tekort aan Sparta zijn prestaties, zeker aangezien Twente gewoon prut speelde.

8 juni 2023 om 22:55

Heb je ook wel gelijk in, maar een slechte arbitrage doet m.i. ook wat in de koppies en dat zag je ook in de frustraties. Daar gaat niemand beter van spelen. Over het algemeen vond ik het slechte spel nog meevallen. Vooral Cerny miste scherpte, maar Sparta had het ook gewoon goed vastgezet achterin.

8 juni 2023 om 23:21

@jansen Joenite - Cerny en Misidjan waren wel erg slecht hoor. Dat had verder ook weinig met de arbitrage te maken. Uberhaupt had het spel van FC Twente er niets mee te maken, want dit is de gemiddelde uitwedstrijd van dit seizoen in een notendop. In de eerste helft verzuim je om 0-1 of 0-2 voor te komen en na rust geef je de hele wedstrijd bijna weg om een hele domme overtreding (licht contact, maar wel degelijk een penalty) en door de achterstand onrust. Sparta was namelijk echt heel matig en er was geen enkele aanleiding om het zo'n wedstrijd te laten worden. We moeten inmiddels ook gewoon concluderen dat deze ploeg op het mentale vlak kwaliteiten mist en zeker in uitwedstrijden.

8 juni 2023 om 22:08

Hold your horses FctwenteRSD dit is echt nog niet gespeeld. Waarom? Omdat we Sadilek missen zondag. Dat is imo echt een groot verlies. Ik ben er allesbehalve gerust op. Vond Sparta bij ons thuis ook vrij degelijk spelen in de competitie. Nee, dit wordt billen knijpen. Manschot vind ik sowieso een enorm irritante kearl met dat smerige lachje v hem. Misidjan die wel of niet doorgebroken was vond ik echter niet genoeg voor een rode kaart.

8 juni 2023 om 22:20

Zouden ze die gele kaart niet kunnen aanvechten. Gebeurde helemaal niks.

8 juni 2023 om 22:27

Een gele kaart die geleid heeft tot de schorsing van een speler voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen kan gewoon aangevochten worden. Dat is wat anders dan een gele kaart zonder gevolgen. Ik zeg hiermee niet dat die gele kaart onterecht was, maar het kan gewoon.

8 juni 2023 om 22:59

Nee dat kan niet. Hoe stellig je je mening ook verkoopt. Je praat onzin

9 juni 2023 om 10:45

@ Shiraz: Fout. Gele kaarten kunnen alleen worden aangevochten als de verkeerde speler van hetzelfde team deze heeft gekregen. Gele kaarten mogen niet worden geseponeerd.

Lekker zerrouki!! Pfff 1-1 wat zuur voor Sparta.. maar ooh zoo heerlijk voor ons, een drama pot van onze kant.

Door verdedigend te wisselen nodig je twente uit voor zo’n goal terwijl ze daarvoor niks creeerde in de tweede helft. Zeer onnodig. 2-0 zou eerder op het scorebord moeten staan dan 1-1

8 juni 2023 om 22:04

Jij hebt de verkeerde wedstrijd gekeken. Die penal was al een cadeau. Wees blij met die 1-1.

8 juni 2023 om 22:05

Obv waarvan? Los van de penal heeft Sparta niets afgedwongen.

8 juni 2023 om 22:07

2 grote kansen in de 2e helft van de guzman en verschueren. Twente heeft niks te zeggen gehad in de 2e helft tot de wissels van sparta

8 juni 2023 om 22:08

Zou de feitelijke statistieken er nog maar even bij pakken. Nul schoten tussen de palen.

8 juni 2023 om 22:09

Het was inderdaad onnodig om die gelijkmaker weg te geven, Sparta hield eenvoudig stand in de tweede helft. Denk dat ze nu niet voldoende marge hebben en dat Twente het gaat redden.

8 juni 2023 om 22:53

Sparta speelde hun spel, Twente ging er in mee. 1-1 is prima, maar Sparta had geluk met de penal.

Dat gaat Twente in eigen huis wel recht trekken, denk ik. Jammer voor Olij, die een blooper maakt bij de 1-1, gun hem wel een mooie stap en dan helpt dit niet echt...

In ieder geval nog een wedstrijd die er om gaat.

Haha die Propper is op zijn teentjes getrapt.

Jammer van de late goal, maar alles ligt nog open voor zondag. Sparta naar vorennnn!

Als een scheidsrechter zo eenzijdig fluit moet je blij zijn dat je hier een punt haalt. Dat is verder niets ten nadele van Sparta (buiten de schwalbe van Saito), want ik denk dat in de Grolsch Veste 9/10 beslissingen door Manschot richting Twente zouden gaan. Onnodige, en onterechte penalty tegen. Daarna druk opgevoerd en Sparta kwam er niet meer uit. Gelukkig nog een mooie goal waardoor we met vertrouwen richting zondag gaan.

Toch wel een dik verdiend punt voor Twente. Maar die Manschot, nooit meer laten fluiten. Het duiken van Sparta wordt gewoon beloond met gele kaarten en een penal. Aan de andere kant bij een doorgebroken Twente speler niet fluiten voor een handsbal en overtreding.

8 juni 2023 om 22:11

Je moet wel kiezen voor 1 van de 2, de scheidsrechter kan niet voor beide fluiten. Ik vond het wel hands dus dat is geel en geschorst. Kijk nog wel een keer goed dat door die handsbal de Twente speler in stelling werd gebracht, anders was hij zeker niet doorgebroken. Als je het een overtreding vind dat hij de aanvaller onderuit haalt, wel of niet eerst de bal, dan had Sparta ook een penalty extra moeten hebben toen Saito ook omver werd gemaaid. Ik zag in beide situaties niet goed door de camera’s wat echt gebeurde.

8 juni 2023 om 22:16

Bij Twente werd Misidjan pootje gehaakt tussen de benen door en toen pakte de Sparta speler de bal.

Bij Sparta liep Cerny naar Saito toe (wel er vrij dicht op), Saito dribbelde op Cerny af, raakt Cerny's knie en Saito maakt een flipflop.

8 juni 2023 om 22:18

Haha hij had inderdaad ook nog de keuze maar laat het gewoon gaan. Sparta heeft iig een manier gevonden om Twente te ontregelen. Dit binnen de regels maar het verdiend niet de schoonheidsprijs.

Ongekend wat een scheidsrechter.. ik zeur hiet niet vaak over maar dit kan niet. Twente zelf ook erg zwak, Sparta veel vervelende spelers. Verwacht wel een thuiswinst Zondag!

Kom op Twente.

Wat is dat Twente toch een intens matige ploeg. Die zie je het zo nog weg geven in de thuiswedstrijd. Sparta in de Conference League: het zou niet eens onverdiend zijn.

8 juni 2023 om 22:03

In thuiswedstrijden is Twente dit seizoen vrijwel onverslaanbaar, dus dat denk ik niet.

8 juni 2023 om 22:06

Ik vrees dat beide ploegen er in de voorronde van de Conference League uit gaan. Beiden zijn erg matig en hebben volgens mij een ongeplaatste status.

9 juni 2023 om 09:19

Dan krijgt Twente ook nog eens een nieuwe trainer en vertrekken de sterkhouders. Die zijn in juli niet al klaar voor Europa lijkt me.

Zo.. dit maakt nog wel een verschil voor zondag.. verdiend gelijkspel uiteindelijk wel, maar het was ook niet best. Manschot maakte er een potje van: penalty is zwaar maar kan je geven, maar Sadilek wel geel geven en Sambo niet is zwaar marchanderen. Sowieso alleen maar in het voordeel van Sparta. Maar nu afmaken thuis aub! COTE!

Matige wedstrijd, gelukkig nog gelijk gespeeld. Manschot motm voor Sparta, veel beslissende acties.



Heerlijk dat de late gelijkmaker nog gemaakt word. Het samenspel tussen de scheidsrechter en het smerige anti voetbal voetbal van sparta was bijna niet tegen op te spelen. Wat een aanfluiting was deze scheidsrechter vandaag. Heb werkelijk nog nooit iemand zo slecht zien fluiten, wat een clown. Daarnaast het parkeer de bus voetbal in combinatie met tijdrekken en het maken van overtredingen (waar dan weer niet voor werd gefloten) van sparte was zwaar frustrerend om als Twente supporter om naar te kijken. Kortom Twente was niet best maar door het wedstrijdverloop smaakt de late gelijkmaker extra zoet. In de veste gaan we het afmaken!

Manschot heeft vandaag de wedstrijd bepaald, een veel te lichte (onterechte) penalty, floot voor elke duik die Saito maakte.

Doorgebroken misidjan wordt niet bestraft met rood ondanks dat misidjan eerst geraakt werd.
voor de gele kaart van Sadilek die resulteerd in een schorsing wordt er opzichtig hands gemaakt voor de neus van manschot die hij niet afluit.

64 % balbezit 20 schoten ten opzichte van 9 schoten Sparta en 36% bal bezit hoe kan je beweren dat Sparta de betere ploeg was.

8 juni 2023 om 22:13

Door de wedstrijd te zien kan je zeggen dat Sparta beter was. Stats zeggen niet alles

8 juni 2023 om 22:41

Persoonlijke interpetatie zegt natuurlijk nog veel minder dan de statistieken. Behalve in Rotterdam

8 juni 2023 om 23:55

Als je de daadwerkelijke grote kansen bij elkaar optelt kom je erachter dat Sparta inderdaad de betere was. 1e helft gelijk op met af en toe twente beter zonder iets te creëren. 2e helft alle echte kansen voor Sparta en wat afstandsschoten voor twente. Tot de onnodige verdedigende wissels van Steijn

Poeh Twente stelde me wel teleur zeg. Denk dat de plek qua ranglijst zeker verdiend is.
Ben benieuwd wie de winnaar word. Veel
Succes twente en Sparta

8 juni 2023 om 22:56

Mee eens. Op een goede dag kan FC Twente van iedereen winnen, maar op een slechte dag kan het ook zomaar van iedereen verliezen. Alles wat in deze wedstrijd fout ging, ging het hele seizoen al fout. Dan praten we niet over pech of een slechte scheidsrechter, maar over wisselvalligheid en kwaliteit.

8 juni 2023 om 23:26

Sportieve reactie Prem, maar kan je vertellen wij spelen elke uitwedstrijd slecht.. sta er niet eens meer raar van te kijken, hebben dit seizoen amper uitwedstrijden gewonnen.

Wat betreft Europese tickets is het wel terecht de nummer 4 & 5! Hoop op ons maar vind jammer dat daardoor Sparta geen Europees kam spelen, mooie club

Lees veel gemiep op de scheidsrechter maar Brenet mocht blij zijn dat hij er nog stond. Had Jans ook goed door, die wisselde hem meteen. Gaat voor beide ploegen nog heeel spannend worden zondag!

8 juni 2023 om 22:23

Sambo mag blij zijn dat hij er zondag 'gewoon' bij mag zijn, en dit was natuurlijk nooit een penalty. Helaas hebben Spartanen een bril op en zullen ze dit niet toegeven, maar dit was 1 van de meest belachelijke penalty's alleen tijden. Gelijkspel uiteindelijk een terechte uitslag, Sparta af en toe gevaarlijk in de omschakeling en Twente dominant aan de bal, met vooral in de eerste helft af en toe een mogelijkheid.

8 juni 2023 om 22:26

Sambo idem, heb je gelijk in.
Penalty kan je geven, gewoon dom om zo te verdedigen. Plus je hebt een var en die vond het blijkbaar ook terecht na het zien van de beelden.

8 juni 2023 om 22:40

“Een van de meest belachelijke penalty’s aller tijde†en dan zeggen dat wij een gekleurde bril op hebben

8 juni 2023 om 22:46

Jij vond het een penalty? Kom op, dit verziekt het voetbal, dat moet jij toch ook vinden? Al hoewel, met het voetbal dat Sparta dat speelt, ben je dan wel echt voetbal liefhebber? Het is hun goed recht hoor, en het werkt ontzettend voor ze. Maar dat is een andere discussie, vraag voor nu: dit soort penalty's verpesten het voetbal, eens of oneens?

8 juni 2023 om 23:57

Contact maken met een tegenstander in je eigen 16 een penalty vind ik de sport niet verpesten. Denk dat het tekort aan protesten van de twente spelers boekdelen spreekt

9 juni 2023 om 00:04

Je kan niet zeggen dat ik het niet geprobeerd heb. Fijne wedstrijd zondag!

Erg zwakke wedstrijd, maar nog steeds weinig aan de hand buiten een lichte penalty (die overigens wel terecht was). Het was ook weer zo'n typische uitwedstrijd. Manschot was behoorlijk slecht, maar niet de oorzaak van het resultaat.

Uiteraard zou het voor het Nederlandse voetbal het beste zijn als Twente dit wint maar ergens is het Haagse Steijn (de coach dan) wel gegund en is het gewoon super leuk als de underdog Europa ingaat.

In 2011 plaatste hij zich nog als assistent van Van den Brom met ADO voor Europees voetbal!

8 juni 2023 om 22:27

Ik vind papa Steijn ook een hele sympathieke gozer die ik het wel gun, ik hoop voor ons toch dat zoon Steijn het wint.

8 juni 2023 om 23:22

Helemaal mee eens, wat dat betreft vind ik het ook jammer mochten wij Europees halen... Dat Sparta dat niet heeft, gun het hun echt, alleen niet ten koste van mijn clubje

Zerrouki wel echt een hele goede middenvelder. Dirigeert het spel goed en pakt zo nu en dan zn doelpuntjes.

8 juni 2023 om 22:29

Pakt eigenlijk iets te weinig doelpunten voor dat schot dat hij in zijn benen heeft, maar deze goal is heel belangrijk. Zerrouki heeft 2/3 goals dit seizoen. Met zijn schot mogen dat er best 7+ zijn.

8 juni 2023 om 22:58

@shiraz - Wel met de kanttekening dat hij controleur is en normaliter voor de verdediging speelt. Bij een subtopper hoor je dan ook niet continu op de rand van de 16 van de tegenstander te zijn. Ik denk dat het vooral afhangt van z'n rol.

8 juni 2023 om 23:05

Shiraz, zerrouki heeft geen goed schot. Schiet vrijwel altijd over. Nu ook weer van 10 meter afstand.

8 juni 2023 om 23:23

Oenieboy - Tja, dat is er ooit eens een keer ingeslopen tijdens analyses over Zerrouki omdat hij in 2 of 3 weken tijd 2 keer een afstandsschot erin schoot. Sindsdien haalt men zijn schot aan, terwijl hij helemaal niet zo'n geweldig schot heeft. Hij kan veel, maar doelpunten maken in wat voor vorm is daar niet 1 van. Da's ook niet gek, gezien zijn manier van spelen en rol.

Got o got, wat een slechte scheidsrechter die van Manschot!!!! Hoe is die vent in hemelsnaam door de keuring gekomen??

Dit nu waarom ik denk dat Sparta het gewoon gaat redden.
Utrecht uit met minstens 7-2 moeten verliezen maar een terechte strafschop en een geweldige keeper zorgt voor een 1-2. thuis na strafschoppen(loterij) door.
Nu thuis gelijk met een misschien wel onterechte pingel maar gewoon een gelijkspel.

Dit soort clubs hebben dan net dat geluk en gaan denk ik Europa in.

maar goed dat is mijn mening.

Wat ziet de KNVB toch in die Manschot dat ze hem zo'n belangrijke wedstrijd geven? Is dit nu de golden boy van het Nederlandse scheidsrechtersgilde? Hij fluit Spaanse stijl. Onberekenbaar slecht. Ik vind het enorm verontrustend dat hij op deze wedstrijd gezet is. Dit betekent dat hij er 'goed opstaat' bij de heren die over de scheidsrechtersaanstellingen gaan. Dan gaan we in de toekomst nog veel toppers met hem zien.

8 juni 2023 om 23:24

Ik snap het ook niet hoor.. dan vind ik persoonlijk Makkelie of die Göze.... Beter, die Manschot lijkt me een arrogante gast, hele tijd dat van kijk mij... En beetje vies bij lachen

8 juni 2023 om 23:27

Niet dat Manschot goed is hoor, totaal niet zelfs. Echter; het houdt ook niet over, hè? De gehypede Makkelie vind ik ook een ramp. Eigenlijk vind ik alleen Gozubuyuk van een acceptabel niveau. Voor de rest is het schrikbarend hoe slecht de arbitrage is. Het erge is ook nog dat diezelfde arbitrage ook in het hokje zit om beelden na te kijken. Dit seizoen alleen al minimaal 5 keer gezien dat de VAR een lijntje verkeerd trok. Da's toch het toppunt van onkunde? Die moet je dan gelijk de licentie om profvoetbal te fluiten afpakken. Maar goed, buiten dat heeft Manschot niet echt invloed gehad op het resultaat. Er was (licht) contact, dus de penalty was helaas terecht. Gewoon oliedom van Cerny. Dat been heeft daar niets te zoeken.

8 juni 2023 om 23:57

@ Sirius

Hij had geen invloed op het resultaat, maar wel op de wedstrijd. Hij fluit zo inconsequent. Je weet als speler gewoon niet waar je aan toe bent. Die twee key moments die je benoemt ben ik het wel mee eens. Als hij niet had gefloten voor de pingel dan had de VAR ook niet ingegrepen denk ik, maar hij floot wel en dan is het geen clear and obvious error. Sadilek was gewoon terecht.

Gözübüyük was ik nooit fan van, maar hij heeft dit seizoen echt een stap gezet. Met als toppunt die wedstrijd tussen Ajax en PSV , die voor het eerst sinds jaren niet escaleerde in continue opstootjes, zuig- en jankwerk.

Ik was vandaag in het stadion en heb genoten! Genoten van het publiek en de sfeer en ook van Sparta! Twente speelt heel de eredivisie de laatste weken aan goort maar vandaag was Sparta gewoon minimaal gelijkwaardig. Bij Twente wordt het nog heel spannend want de omstandigheden van 30 graden zullen voor een lomere wedstrijd zorgen en als Twente wel vol gas wil gaan gaat ze dat waarschijnlijk opbreken aan het einde. Ik durf mijn geld op geen van beide te zetten en ga er heerlijk voor zitten zondag! Zin in.

Ongelooflijk KNVB hoe kun je zo'n scheids afvaardigen.
In geen enkel voetballand zou dit vergrijp een penalty zijn. Gele kaart erg makkelijk gegeven. Hij trapt in elk valpartij.Sparta deed er veel aan spel ontregelen, kaart aansmeren, vallen noem maar op. Ze kunnen veel beter. Scheids gaat er volledig in mee. Wat slecht, wat slecht.

Ik vind zelf dat de ranglijst bepaald, wie Europees speelt. Afschaffen play-offs.

Fijn dat Twente nog gelijkmaakt, dat dwarsboomt de tactiek van Sparta . Sparta doet het naar vermogen erg goed, en weet spel van Twente te ontregelen maar uiteindelijk was en is Twente de favoriet. Scheidsrechter was te nadrukkelijk aanwezig en dat moet je niet willen .maar klagen daarover is zinloos

We zijn nu wel even af van "Olij in Oranje" denk ik zo.

En ik vond Manschot goed fluiten, al vielen zijn beslissingen toevallig wel vaak in het voordeel van Sparta uit.

9 juni 2023 om 09:34

Tja, Noppert mag er ook in. Dus zeg het maar.

9 juni 2023 om 10:27

Volgens mij maakt elke keeper wel eens een fout.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren