Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Laatste lootjes

Laatste update:

Voor elke Borussia Mönchengladbach-supporter breken moeilijke tijden aan. Met nog twee speelrondes te gaan staat de club met 32 punten op een teleurstellende zeventiende plaats , die nu (evenals de achttiende plaats) recht geeft op rechtstreekse degradatie naar de tweede Bundesliga. Op de achttiende (tevens laatste) plaats staat St. Pauli met 29 punten. Op de zestiende plaats staat Eintracht Frankfurt met twee punten meer dan M’gladbach. Het is dus noodzaak dat de laatste twee wedstrijden, eerst thuis tegen de huidige nummer zeven Freiburg en de week daarop bij en tegen de huidige nummer acht Hamburg, gewonnen gaan worden. De trainerswissel halverwege het seizoen heeft veel teweeg gebracht. Niet alleen heeft M’gladbach zich van de laatste plaats weten te voetballen, ook wordt er nu naar gestreefd om een mooie voetbalpot op de mat te leggen. De vorige trainer Michael Frontzeck speelde toch veelal op resultaat, wat dus verkeerd uitpakte.

Heel cliché zou je nu kunnen zeggen dat er twee finales aankomen. Maar aangezien Borussia Mönchengladbach de laatste twee wedstrijden (tegen respectievelijk de nieuwe kampioen Borussia Dortmund en huidig nummer vier Hannover 96) werden gewonnen zou je kunnen stellen dat volgens het principe dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd M’gladbach gezien zou kunnen worden als favoriet. Ik doe echter niet mee aan dat opportunisme omdat M’gladbach naar mijn mening onterecht won van de kampioen. Wel terecht werd er gewonnen van Hannover, maar dit is geen wereldwonder. Dat is het leuke van de Bundesliga: iedereen kan van iedereen winnen. Misschien daarom ook dat M’gladbach vorig jaar is geëindigd als twaalfde en nu moet vechten tegen degradatie, en je ook elk jaar een uiteindelijk verassende kampioen hebt. De tijden dat Bayern München op eenzame hoogte stond zijn allang verleden tijd en elk team kan met een paar gerichte aankopen meedoen om de titel. Het leuke ook van de Bundesliga is misschien wel het feit dat Hoffenheim een formidabele ontwikkeling heeft doorgemaakt de laatste jaren. Markant is alleen wel dat de stad 3.272 inwoners telt maar het stadion met een capaciteit van 30.164 vrijwel elke thuiswedstrijd vol zit. Het is dus een club uit de grond gestampt in the middle of nowhere, waar voldoende interesse voor is van het Duitse voetbalpubliek.

Maar om even terug te komen op Borussia Mönchengladbach, Freiburg en Hamburg kunnen qua punten geen Europees voetbal meer halen, dus zijn eigenlijk uitgevoetbald dit seizoen. Ik hoop dat beiden ploegen de komende weken de beste discotheken van Duitsland gaan verkennen, wat voor een ieder een literair hoogtepunt is. Hopen dat veel vrije dagen worden gegeven en dat er rustig aan wordt getraind. Daarentegen zal M’gladbach elke wedstrijd scherp moeten beginnen en zeer aanvallend moeten spelen om zo de tegenstanders te overdonderen. Wanneer M’gladbach degradatie zou ontlopen zal dit gevierd worden alsof men de Champions League heeft binnengehaald. Elke thuiswedstrijd (het hele seizoen al) zit het schitterende stadion tot aan de nok vol. Alsjeblieft Borussia, stel deze trouwe supporters niet teleur.

Een club als M’gladbach in de tweede Bundesliga zou een schande zijn. De club heeft een stadion van 54.000 man wat sinds 2004 in gebruik is genomen. Ook gezien de geschiedenis van de club (Nationaal en Europees relatief veel prijzen gepakt) zou het verschrikkelijk zijn om naar clubs als SC Paderborn 07 te moeten gaan. Op de Duitse ranglijst aller tijden bezet M’gladbach de zesde plaats, en laat Hoffenheim (37e), Wolfsburg (21e), Leverkusen (elfde) en Schalke (negende) achter zich. Dit om even aan te geven wat voor een historie de club heeft gehad. Wel zal M’gladbach in de tweede Bundesliga weer mee kunnen doen om het kampioenschap, dat dan weer wel. Ik hoor Lucien Favre dan al schreeuwen in een Lederhose met ontblootte benen: Wir sind die Beste, von Aachen, von Duisburg, von Düsseldorf und vielleicht ganz Deutschland!‘

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi stuk, je geeft mooi weer hoe de situatie nu is rondom deze prachtige club.
Ik vind het soms ietwat langdradig, maar ik geef je toch 4 sterren.
Goed gedaan, hoop voor je en voor het voetbal dat Mönchengladbach niet degradeert naar de tweede Bundesliga.

Het einde vond ik overigens subliem, een extra reden voor mij om 4 sterren geven

Mooi stuk. Ik heb een zwak voor Gladbach. Bezoek regelmatig een wedstrijd en hoewel het niveau niet om over naar huis te schrijven is heb ik het altijd naar mijn zin. Trouw publiek. Prachtig. Zou verrekte jammer zijn als het elftal degradeert. Spelers als Marco Reus, Dante en Idrissou zullen dan moeilijk te behouden zijn.

Mooi stuk, absoluut. Over een club waar je in eerste instantie niet aan denkt. Mooi gedaan. Wel jammer dat je ''laatste Loodjes'' eigenlijk met een d moet schrijven. maar het is je vergeven. 5 sterren.

Mooi, stuk en ook goed geschreven.
Ik ga geen hele flashback geven maar je krijgt wel de 5 sterren waar je recht op hebt.

Beetje cliché stuk. Dit kan je van alle degradatiekandidaten zeggen. Maar het is goed geschreven en er zit vooral op het einde wel humor in. 4 sterren

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren