Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mohammed Kudus denkt Ajax te gaan verlaten: ‘Voor een goede club’

Laatste update:

Mohammed Kudus denkt Ajax in de komende dagen te gaan verlaten, zo vertelt hij na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Ludogorets (1-4) in de Europa League. Alhoewel de Ghanees niet wil bevestigen dat hij bij West Ham United gaat tekenen, noemt hij het wel een 'goede club'. De 23-jarige aanvaller staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Londenaren en lijkt een dezer dagen een transfer te gaan afronden.

Kudus krijgt de vraag of hij zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor Ajax. "Ik denk het wel. Maar we gaan zien wat er de komende dagen gaat gebeuren." De transferperikelen lijken geen negatieve invloed te hebben gehad op zijn spel. De linkspoot scoorde namelijk een hattrick in Bulgarije. "Ik leef van dag tot dag. Ik ben nu hier en ik doe mijn werk op het veld. Alles wat buiten het veld moet gebeuren regelt zichzelf."

"De gesprekken gaan verder, maar dat is niet mijn werk", vervolgt Kudus. "Ik moet me gewoon focussen op trainen en op het veld. Mijn team regelt de rest. We gaan de komende dagen zien wat er gebeurt." De aanvaller wordt ook gevraagd of hij Ajax gaat missen. "Daar antwoord ik op als alles officieel is."

Woensdag kwam naar buiten dat West Ham en Ajax een akkoord naderden over een transfer van Kudus. The Hammers maken een vast bedrag van 41,5 miljoen euro over. De transfersom kan middels bonussen nog met 3 miljoen euro oplopen, terwijl Ajax tien procent van de transferrechten in handen houdt. Daarmee komt na drie jaar een einde aan het dienstverband van Kudus in Amsterdam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie club, maar denk dat we bij Ajax hem pas echt gaan missen als bij weg is..

Je kan je enorm aan hem storen echter is het wel een geweldige speler en zeer onvoorspelbaar

25 augustus 2023 om 07:25

Elke Ajax fan weet dat dit een hard gelach zal zijn. Wat een goeie speler is dit zeg. Er moet een echte rechtsbuiten terug gehaald worden, niet die Forbes die overduidelijk een (goede) linksbuiten is op rechts zetten. Mag van mij wel wat kosten.

25 augustus 2023 om 08:21

Gelach of gelag? Dat zijn 2 andere dingen.

Nog geen twee maanden geleden mocht hij bijna unaniem door weg van de ajacieden hier (na zijn wandelingen en quasi verdedigen in het veld) en nu is het weer een hele goede speler.

Kom op, zijn rendement over een seizoen gezien is gewoonweg laag. Af en toe heeft hij een positieve uitschieter zoals gisteravond maar die heeft hij niet vaak genoeg.

25 augustus 2023 om 08:53

Ja denk ik ook. Snap een verkoop ook niet zonder eerst te proberen om zijn contract te verlengen. Ajax moet voor het kampioenschap en de EL gaan. Dat gaat moeilijker als je iedereen maar verkoopt. En dan kudus verkopen aan een grijze middenmoter in de pl.

Jammer! Sterke mindset zeg ! Zo fantastisch spelen en trainen terwijl op de achtergrond van alles speelt. Respect

24 augustus 2023 om 23:13

Ja man, toch wel knap. Op die leeftijd.

25 augustus 2023 om 05:11

Leeftijd heeft er niets mee te maken, lijkt er op dat hij een goede zaakwaarnemer heeft en Ajax goed met hem communiceert. Opvoeding zal er ook wel mee te maken hebben. Het is jammer hoe Ajax er nu op staat; 2 jaar terug zouden topspelers bij jAjax niet tekenen bij West Ham of Fenerbahce. Zo zie je het verschil tussen CL en EL. Wie weet zet Kudus er zelf wel een streep door en wordt hij dit seizoen de Ziyech of Tadic van voorheen. Hij is nu al wel de beste, maar niet de onmisbare dragende speler.

25 augustus 2023 om 10:13

Kom op zeg, Tadic was bij Ajax aan het einde van z’n latijn en voor Kudus zou net zo goed Chelsea zich kunnen melden. Dan is jouw verhaaltje gelijk klaar. Onzin om te zeiken over een transfer naar WHU en Fenerbahçe

Snap niet dat Ajax een week voor het sluiten van de markt nog hun beste speler laat vertrekken. Ze moeten dan wel een hele goede vervanger op het oog hebben. Die er direct staat. Want zonder Kudus blijft er weinig creativiteit over.

24 augustus 2023 om 23:55

@Sonny Huitema; voor de bedragen die worden genoemd zou ik het als Ajax zijnde ook wel weten. Zullen vast wel lijstjes klaarliggen met namen om zijn vertrek op te kunnen vangen. Kudus kan een geweldenaar zijn, alleen is dat ongeveer 1 op de 3/4 potten. Brengt veel Flair en kan een man sierlijk uitspelen, maar voetballend inzicht is nog iets waar hij aan kan en moet werken. Ik denk daarom ook dat we Kudus wel enigzins zullen missen maar dat hij niet onvervangbaar is.

25 augustus 2023 om 01:15

Inzicht? Kudus is by far beste man van Ajax. Echt vele malen beter dan spelers met meer inzicht bij Ajax. De kritiek is echt niet gepast. Als zijn inzicht ook nog zo goed zou zijn, dan was hij wereldtop. Maar nu voor Ajax, voor iets minder dan wereldtop is goed genoeg hoor.

25 augustus 2023 om 07:40

Iets minder dan wereldtop? Je kan het ook overdrijven. Speelt niet eens elke week goed. Heeft zijn momenten, maar als hij echt zo goed js ga je niet naar WHU.

24 augustus 2023 om 23:56

Benieuwd wie. Zullen al ver gevorderd zijn, maar echt geen idee.

Wel eerlijk dat er niets meer gelekt wordt. Voor iedereen echt een vraagteken.

Hoop dat Sven echt iets uit de hoed tovert waardoor we allemaal verbaasd zullen zijn.

25 augustus 2023 om 00:07

Spertsyan.

25 augustus 2023 om 00:13

geen optie meer zei Steijn op tv

25 augustus 2023 om 00:27

Nicolas Pepe? Van Arsenal? Wellicht is een huur transfer bespreekbaar en heb je forbs en evt. Godts en conceicao nog als backup

25 augustus 2023 om 01:13

Had op Nuamah gehoopt maar die is al naar Lyon voor 25 miljoen. Dat zou ik ook wel voor hem neer durven te leggen.

25 augustus 2023 om 06:30

Omdat ze die jongen niet nog een jaar vast kunnen ketenen. Hebben ze vorig seizoen al gedaan.

25 augustus 2023 om 09:11

Nee een ontevreden speler houdrn die dan gaat lopen zeuren. Snapte psv ook niet toen ze gakpo in de winster verkochten was ook de beste

Jammer had hem graag nog een jaar bij Ajax willen zien. Maar goed hij krijgt wel een enorme kans in de PL en ook Ajax krijgt er een fors bedrag voor terug. Hopelijk dat het geld aan een rechtsbuiten wordt besteed want dat is nu wel de hoogste prioriteit in plaats van al die geruchten over een nummer 10.

Misschien heeft Kudus ook nog wat te willen ? Gedwongen blijven gaat ook niet werken denk ik. Niet nog een jaar.

Vond die interviewer wel echt slecht. Waarom vraagt hij niet waar een eventuele transfer nog vanaf hangt en of SA ook een optie voor hem kan zijn? Gewoon klakkeloos ervan uit gaan dat het WH is en het zeker rond komt...

25 augustus 2023 om 06:32

Kudus vragen waar een transfer van af hangt. En dan denk jij dat hij antwoord geeft? Die heeft net een wedstrijd gespeeld. Die spelers regelen die transfers niet. Die hoeven alleen maar ja of nee te zeggen. Voor dat soort vragen moet je hem niet lastig vallen maar bij z’n zaakwaarnemer zijn.

Het is bijna typisch dat Ajax zn beste speler op de laatste dag van de transferwindow laat gaan. Dat is eigenlijk onverdedigbaar naar de supporters toe. Alsof ze ineens een vervanger klaar gaan hebben op de laatste dag. Not happening en wij en de club zijn de dupe op sportief gebied. Heb het zovaak al meegemaakt dat ik er een naar gevoel aan overhou hoe dit nu loopt. Kudus zou eigenlijk niet meer weg mogen of anders verkoop hem morgen en haal morgen een vervanger. Op de laatste dag hem verkopen zou gewoon een dikke slap in the face zijn naar alle ajacieden.

24 augustus 2023 om 23:22

Schijnt dat die Nuamah de afgelopen twee wedstrijden niet heeft gespeeld in afwachting van een transfer, dus misschien zit die transfer in de pijpleiding?

24 augustus 2023 om 23:26

Die heeft toch al getekend bij Lyon?

24 augustus 2023 om 23:26

Was nuamah niet naar Lyon vertrokken voor 25 mil ofzo?

24 augustus 2023 om 23:27

Nou, De Toekomst had het ook niet over een transfer naar Ajax natuurlijk!

24 augustus 2023 om 23:29

Wilde het net zeggen idd. Volgens alle berichten die ik lees is hij al zo goed als zeker rond met Lyon. Dus dat gaat m niet worden.

Ik zit er persoonlijk dubbel in. Het is een geweldige speler met heel veel individuele klasse, zoals vandaag ook weer te zien was. Dat ga je absoluut missen. Tegelijkertijd is het ook wel zo dat hij tactisch niet altijd van een hoog niveau is en zo inconsistent is als wat. Hoge pieken en diepe dalen.

Wel hoop ik dat ajax hem pas laat gaan als het rond is met een vervanger, anders krijg je een probleem..

Jammer als hij gaat, de beste speler op dit moment.

Ik vind dit toch wel een beetje gek. De misschien wel beste speler van Ajax naar de nummer 14 van de Premier League? Dat was 1-2 jaar geleden toch ondenkbaar geweest?

24 augustus 2023 om 23:58

Geldt niet alleen voor ons, maar ook voor jullie.

Notthingham die even langskwam met bod op Sangare

Burnley denkt effe Babayoka binnen te hengelen.

Onze topclubs gaan afleggen tegen midden en onderkant PL helaas.

25 augustus 2023 om 00:09

Dat vind ik toch niet te vergelijken. Bakayoko zie ik nog niet echt als een sterspeler van PSV (eerder een talent) en het bod dat Nottingham uitbracht op Sangare was lachwekkend en werd door PSV dan ook keihard afgewezen.

25 augustus 2023 om 00:18

@mrkrillin, zo'n bijzondere speler is Baka niet. Zo'n Gini ging 8 jaar geleden ook naar Newcastle wat destijds een degradatie kandidaat was. Die had toen al veel meer bereikt

25 augustus 2023 om 00:05

Nou.. weet niet of je vorig jaar Ajax hebt gekeken? 1-2 jaar geleden, toen hadden je beste spelers er een succesvolle Champions League campagne opzitten, en had Ajax een aantal goede jaren gehad, met een sterk team waarin spelers, als Mazraoui of Haller individueel konden floreren en de aandacht trokken van mooie clubs. Nu, is je beste speler, een zeer wisselvallige en blessuregevoelige Kudus met een lage ondergrens, die op Champions League niveau bar weinig heeft laten zien. En jij vindt het een beetje gek, dat topclubs niet meer in de rij staan? Die branden daar hun handen natuurlijk niet aan. Wat ik een beetje gek vindt, is dat Ajax na een totaal horror seizoen, een hele serie middelmatige spelers slijt voor straks een goede 170 miljoen. Dat is namelijk veel gekker, dan dat nu Chelsea, Bayern of Juventus de deur niet platloopt bij Ajax. Dat is in mijn ogen heel begrijpelijk.

Als ik hem was zou ik lekker vertrekken. Nooit echt gewaardeerd terwijl hij verre weg de meest talentvolle speler is van hun volledige selectie. Hij zal zo better gebruikt worden in de PL. Hoop dat hij bij een leuke club terecht komt.

Arsenal is zijn perfecte bestemming vooral met de uitgaande tranfer van Balogun naar Monaco. Pepe huren als vervanger zou zeker niet verkeerd zijn

Jammer dat Kudus weggaat. Vele fans op VZ zie hem liever gaan. Ik vind hem de beste speler van Ajax en de Eredivisie. Kudus is een speler die Ajax kampioen zou kunnen maken. Heb niet echt vertrouwen in dat Ajax een week voor het sluiten van de transfermarkt een speler kan halen die net zo goed is als Kudus. Maar als hij toch weggaat graag voor minimaal 50 miljoen. West ham heeft genoeg geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren