Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op doelpuntviering Benjamin Tahirovic: ‘Hoe haal je het in je hoofd?’

Laatste update:

Wim Kieft heeft geen goed woord over voor Benjamin Tahirovic. De defensieve middenvelder schoot Ajax zondag op een 1-2 voorsprong tegen Almere City en vierde dat vervolgens met de meegereisde fans door op een reclamebord te gaan staan en trots het clublogo van Ajax te tonen.

Tahirovic ging uiteindelijk in de blessuretijd van held naar schlemiel, door met een onnodig ingezette sliding een penalty te veroorzaken. Thomas Robinet bleef vanaf elf meter koel en bezorgde Almere met de 2-2 alsnog een punt.

“Dan sta je 1-2 voor en komt een of andere idioot zo inglijden... Heb je dat gezien? Dat kan toch niet? Die jongen is net drie maanden bij Ajax en ging na zijn doelpunt ook zo naar zijn shirt gebaren”, zegt Kieft over Tahirovic in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

“Hoe haal je het in je hoofd?”, vraagt de oud-spits zich af. “Je weet dat half Nederland meekijkt. Je weet wat half Nederland denkt als je dat doet. En je doet het toch! Dat doe je toch niet?”

Michel van Egmond zegt verschrikkelijk te hebben moeten lachen om de ‘balanceeract’ op het reclamebord van Tahirovic na diens 2-1. “Dat hij dan het clublogo gaat kussen. Ik zeg altijd: dan kun je beter je bankrekening kussen.”

Van Egmond denkt dat Tahirovic met zijn doelpuntenviering de supporters wilde ‘paaien’. “En als hij die sliding niet had gemaakt, was het nog gelukt ook.” Kieft kan zich daarin vinden. “Ja, hij verknalt het zelf.”

Tahirovic, die tegen Almere zijn eerste officiële treffer namens Ajax maakte, kreeg na afloop van het duel veel hoon over zich heen. Brian Brobbey nam zijn ploeggenoot echter in bescherming. “Het was niet slim, maar ik weet zeker dat Benjamin van zijn fout gaat leren", zei de spits van Ajax voor de camera van ESPN. “Hij is in mijn ogen een topspeler.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ongelofelijke zeikerds hebben we toch in nl, jonge jongen die zijn basis plaats kwijt is/was denkt op dat moment dat hij de winnende goal maakt voor zn slecht draaiende team in een lastige wedstrijd..

Laat hem lekker juichen.

14 november 2023 om 08:02

Ach ja het gaat over Ajax he dan wil iedereen er graag wat over zeggen. Alleen bij Ajax gaat het altijd over achterlijke randzaken. Juicht iemand bij Psv zo dan hoor je helemaal niemand. Psv was een voorbeeld ik had ook een willekeurig ander team kunnen noemen. Best vreemd altijd. Wel mooi om te zien dat er op de artikeltjes van Driessen en Verweij nauwelijks meer gereageerd wordt.

14 november 2023 om 09:03

Jawel hoor, toen Feyenoord in 2019 met 3-2 won van RKC door een doelpunt van Senesi viel ook heel Nederland er over heen dat men deed alsof de Champions League gewonnen. Maakt niet uit welke topploeg, je ligt onder een vergrootglas, en dat zal bij Aajx nog een tikkeltje meer zijn dan bij Feyenoord.

14 november 2023 om 11:12

Kezman kreeg bakken met kritiek over zich heen omdat hij juichte met zijn duimen richting de achternaam op zijn shirt.

Waar halen sommige van jullie Ajacieden toch die grootheidswaanzin vandaan?

Afijn, die jongen wilt gewoon een wit voetje halen bij zijn aanhang. Dat logo kussen is niet mijn ding, maar laat dat joch lekker.

14 november 2023 om 08:07

Nou hè? De frustratie zit allemaal erg hoog. Misschien zijn ze bang dat het niet erg lang gaat duren, omdat ze nu elk moment aangrijpen om iets negatiefs te zeggen over Ajax. OT: Deze jongen wil natuurlijk dat de fans hem mogen en dacht een wezenlijke bijdrage te hebben geleverd toen hij op dat bord sprong, is toch niet zo raar.

14 november 2023 om 08:10

Ik heb ook niets met dat logo aanraken of kussen nadat je een blauwe maandag bij een club zit alsof er clubliefde is.

En dan juichen bij een doelpunt van het grote Ajax, het WZAWZDB, de godenzonen, tegen Almere City alsof je de winnende in de CL maakt is bijna aandoenlijk.

Ik ben meer van het doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.

14 november 2023 om 08:15

Maar als Ajax koeltjes doet over winnen van kleine teams? Dan is dat arrogantie. Een team loopt stroef, dan is dit ontlading. Waarom men daar nou zo moeilijk over doet is me bijster.

14 november 2023 om 08:21

Omdat het een reden is om op Ajax af te geven... Sommigen zijn nou eenmaal drukker daarmee dan met hun eigen club.. Nadeel van de grootste club zijn in mindere periodes.. Komt wel weer goed, dan zijn wij weer "arrogant".

14 november 2023 om 09:55

Laat die jongen toch lekker blij en trots zijn dat hij voor Ajax speelt.

14 november 2023 om 10:01

@bongiorno: ik ben ook voorstander van het juichen wanneer het stroef loopt. Alle kanten op. Echter zijn er aardig wat Ajacieden te vinden hier op vz die de laatste jaren de resultaten van andere clubs (psv, az, feyenoord, twente) net zo goed omlaag hebben gepraat wanneer daar na een moeizame fase weer eens werd gewonnen van een kleine club. Het werkt 2 kanten op.

14 november 2023 om 10:29

Het gaat nu alleen niet over resultaten wel of niet omlaag praten. Het gaat over zielige mensen die het nodig vinden om kritiek te geven over wel of niet juichen na een goal in een moeilijke periode. Als dat eerder andersom was kwam dat ook van zielige mensen. Altijd het wijzen naar anderen en nooit in de spiegel kijken merk ik hier...

14 november 2023 om 11:11

@bongiorno,

Het maakt geen reet uit inderdaad. Als hij een doelpunt viert tegen Almere City wordt hem dat verweten omdat het "maar Almere City" is. Als hij het niet viert is hij arrogant. Als hij het uitbundig viert is het niet goed, maar als hij het maar een klein beetje viert is het ook niet goed.

Waar zitten we nou in godsnaam op te zeiken zeg. Ajax draait voor geen meter, alles wat tegen kan zitten zit ongeveer elke wedstrijd tegen. Als je dan 1-0 achter staat, het in de slotfase nog tot 1-1 terug brengt en je schiet vervolgens de 1-2 binnen nadat je sinds kort je basisplek kwijt bent, dan snap ik heel goed dat er wat ontlading los komt. Maar nee, ook dan is het weer niet goed.

14 november 2023 om 08:43

Wat mij betreft wordt dit alleen maar meer, omdat men alleen maar meer platforms heeft om zich te uiten. Vijf of zes verschillende shows op tv, in de krant en nu hebben de heren ook nog een podcast. Er is domweg verder niets meer om over te lullen, alles is gezegd, uitgekauwd.

14 november 2023 om 08:52

Ik snap zijn juichen. Het is toch een speler die in de basis begonnen is, wissel werd en nu misschien wel de winnende denkt te maken. Persoonlijk vind ik dat wijzen of kussen van het logo wel bijna lachwekkend. Hoeveel spelers die dit doen hebben, los van een werkrelatie, helemaal niets met elkaar ?

14 november 2023 om 10:09

Janssen je bent weer dingen aan het verzinnen. Hij heeft geen logo gekust hij heeft alleen het logo en zijn naam getoond naar de fans. Wow wat erg man! Blijkbaar is dat ook al verboden tegenwoordig. Dat gelet en gewijs naar Ajax elke dag door jou vind ik dan weer een stuk lachwekkender

14 november 2023 om 10:19

Ik heb het niet verzonnen, het staat in de tekst hierboven.

Maar het is niet dat ik mij er alleen gisteren aan gestoord heb, maar dat doe ik altijd. Ik vind het prima dat je blij bent en gaat juichen, maar ik vind het onzin om zo met het logo bezig te zijn terwijl het alleen maar je werkgever is waarvan je je af kunt vragen hoeveel gevoel je bij deze club hebt. Als er straks een club komt die hem meer wil betalen vertrekt hij waarschijnlijk zonder ook maar een traan te laten. Dat is uiteraard ook zijn goed recht, maar waarom dan zo overdreven doen met een logo van je werkgever ?

14 november 2023 om 10:32

@janssen je maakt het veel groter dan het is. Spelers zien het denk ik als een teken van eenheid, tenminste zo interpreteer ik het. Is toch lekker voor de supporters die daar zitten en daar speel je uiteindelijk voor.

14 november 2023 om 11:49

@janssen,

Je maakt een aanname en nog een verschrikkelijk domme ook. Je verondersteld dat hij op het logo beukt vanuit zijn relatie met Ajax als werkgever. Maar er kunnen 1001 redenen zijn.

Het kan zijn dat hij dat doet voor Ajax als club in al haar historie, maar het kan ook zijn dat hij dat doet vanuit het huidige team die nu ajax een vormen. Je weet wel die groep die dag in, dag uit worden beschimpt en belachelijk gemaakt en waarvan een hele hoop mensen vinden en zeggen dat ze er niet zo veel van kunnen. De enige steun die die groep nog ervaart is vooral vanuit de supporters. Vanuit dat groepsgevoel kan hij net zo goed op het shirt en logo hebben lopen beuken.

Het logo kan voor veel meer staan dan enkel zijn werkgever.

14 november 2023 om 11:54

Waarom zou het een domme aanname zijn ? jIk vind at behoorlijk kort door de bocht. Jij doet ook enkele aannames. Zijn die dan ook dom ?

Daarbij als je mijn verhaal leest zie je dat ik het niet alleen over dit moment in het bijzonder heb maar over de voetballers (die dit doen) in het algemeen.

ik vind het flink overtrokken om te doen alsof de club alles is (zo komt het toch over) en even later de club vanwege o.a. geld te verlaten. Persoonlijk vind ik zulk gedrag eerder negatief dan positief. Maar ik laat iedereen in zijn waarde en gun een ander ook zijn mening.

14 november 2023 om 12:39

@brigabier,

Hoeveel spelers zullen er uiteindelijk voor de supporters spelen ? Natuurlijk is het mooi dat ze er zijn, maar ik denk dat de meeste voetballers toch echt voor de knaken spelen. Of denk jij dat een Wijnaldum (en de rest) door voor de supporters in de zandbak zijn ?

14 november 2023 om 09:01

Inderdaad afc. Club draait slecht, team draait slecht, hij draait slecht. Dan mag er wel even wat uit gegooid worden als hij scoort.

14 november 2023 om 09:39

Als je denkt dat dit in Nederland is dan kijk je geen Engels voetbal. De zogenoemde “celebration police” stond vorig jaar bijna elke week vooraan om Arsenal te bekritiseren voor het juichen na overwinningen. Engelse pundits leveren deze kritiek zo vaak. Dus nee, is echt niet alleen in Nederland..

Ik heb niet gezien dat hij het logo een kus gaf. Alleen dat hij het logo naar voren trok er naar het loog wees..? Of heb ik de helft gemist haha

14 november 2023 om 08:39

Nee, maar als je net jouw ochtendbekertje azijn achter je kiezen hebt, dan kun je je hier blijkbaar enorm aan irriteren.

14 november 2023 om 08:54

Hij heeft het zeker gemist, maar vind jij dit zelf ook niet vreselijk overdreven ? Ik snap dat hij blij is met zijn doelpunt en dat je dit graag wil vieren, maar altijd dat naar het logo wijzen (en kussen) vind ik persoonlijk zo overdreven. In principe is Ajax voor hem gewoon een tussenstap.

14 november 2023 om 09:03

Janssen, alles en iedereen bij Ajax draait slecht. Deze jongen zelf ook. Als je dan de mogelijk winnende goal scoort, dan mag je best even uit je dak gaan. Ik snap dat beter dan als je Real Madrid bent en de 4-0 scoort en dan gaat doen alsof je de CL finale hebt beslist

14 november 2023 om 10:21

ik snap absoluut dat hij blij is. Ik vind het alleen zo overdreven dat spelers (niet alleen hij) zo supporters aan het pleasen zijn door op het logo te wijzen. Dit terwijl de supporters eigenlijk ook wel weten dat hij totaal niet de binding heeft met de club dan dat zij dat hebben.

14 november 2023 om 10:22

Janssen, ik vind die rare benen wijd sprongen van CR7 ook overdreven, ik vind heel hard juichen als je een veel te goedkoop gegeven pingel hebt gescoord ook overdreven.
Je kunt je toch niet overal aan storen?! Ik vond die ontlading op dat moment eigenlijk wel logisch.

14 november 2023 om 10:35

@janssen supporters staan daar ook echt bij stil inderdaad op zo'n moment! Ik heb het gevoel alsof je uit alle macht redenen zoekt om dit uit te vergroten. Laat het gaan ouwe, als je die supporters nu vraagt denken ze er niet eens aan. Dus enkel de buitenwacht heeft er weer eens iets over te klagen, zoals zo vaak.

14 november 2023 om 11:55

ik denk dat er genoeg supporters zijn die zich echt vereerd voelen omdat een speler naar het logo wijst. Dat alleen de buitenwacht er mee bezig is geloof ik ook niet.

Maar als een speler dit wil doen, moet hij het vooral doen. Ik vind het vooral een schijnheiligheid.

14 november 2023 om 12:46

@dnsdkr

Ik vind dat er vaak ook overdreven gejuicht wordt (waarbij ik mij besef dat ik ook al eens (na afloop van een wedstrijd) het bij sv Meerssen het veld op ben gerend omdat Ron Olyslager namens de Graafschap in de penaltyreeks in de beker de winnende gescoord had).

Het wijzen of vastpakken van een logo vind ik heel erg overdreven omdat je je af kunt vragen wat zo'n speler met een club en het logo heeft. Juich omdat je blij bent (wat ik bijzonder goed begrijp) maar maak het niet schijnheilig.
Vroeger was er o.a. veel kritiek op Kezman over zijn manier van juichen. Maar hij wees naar zijn eigen naam. Ook daar kun je van alles van vinden maar het is niet schijnheilig. ik ben ervan overtuigd dat hij zichzelf ook de beste vond.

Maar eigenlijk is er al weer te veel over gezegd (ook door mij). Blijdschap is mooi en kan oprecht zijn. Maar het begint met alle vreemde vormen en momenten (zelfs soms al als je een ingooi mee krijgt) soms wel irritant te worden.

Ik vind het wel erg triest worden als je al kritiek gaat geven op de manier van juichen naar de eigen aanhang. Laat die jongen toch. Hij provoceert niemand en is gewoon blij.

14 november 2023 om 11:34

Ja bij dat vingertje voor de mond van Taylor tegen Emmen snap ik de kritiek heel goed. Dit was gewoon oprecht blijdschap en opluchting laat dat lekker gaan.

Hoe hard zal die jongen straks wel niet juichen als hij zijn club aan het eind van dit seizoen naar het linkerrijtje schiet? Lijkt wel of ze niks meer mogen tegenwoordig en overal is wel kritiek op. Belachelijk! Laat die jongen lekker juichen en blij zijn.

Weer iemand die kritiek heeft als een speler van Ajax enthousiast juicht na een doelpunt, wat komt deze debiele hype opeens vandaan zeg? En bij andere teams mag het wel? Want elke voetballer juicht enthousiast bij een doelpunt, beste Wim. Okay, iedereen behalve Dolberg dan. En het is ook nog eens juist heel begrijpelijk nu, aangezien Ajax nu zo slecht draait en zelfvertrouwen nodig heeft en in de hoek zit waar de klappen vallen en elk punt nodig heeft. En ook nog eens een speler die zijn basisplaats is kwijt geraakt. Nee, echt schandalig dat je dan enthousiast gaat juichen als je je ploeg vlak voor tijd naar een voorsprong schiet....

Met de manier waarop we tv in NL bedrijven, kan ik me voorstellen dat spelers minder zin meer hebben om in de Eredivisie te voetballen. En het is al geen hoogstaande competitie. Dit gaat echt nergens meer over

Pas na deze reactie snap ik waar ik mij ongelofelijk aan erger bij ALLE analisten in Nederland (op Marciano Vink na): het verschrikkelijk lage inlevingsvermogen van die gasten. Je speelt een moeizaam seizoen, raakt je basisplaats kwijt, maakt de verlossende 1-2 en die jongen viert het. Wat zeggen de analisten: is overdreven, tegen een promovendus, etc. Zeker een Wim Kieft, met zijn verleden van verslavingen en andere ellende, zou toch moeten begrijpen wat een beetje geluk met je hoort te doen, maar vooral het gebrek eraan teweeg kan brengen? Stop met analiseren, als je geen vermogen hebt je in te leven in de situatie waarin een ander zich bevindt.

14 november 2023 om 09:02

Wat heeft de vroegere verslaving van Kieft hiermee te maken ?

14 november 2023 om 09:51

Misschien dat ie daarom snapt hoe het is om uit een diep dal te raken en in dat proces blij te zijn met normaal gesproken kleine "overwinningen"?

14 november 2023 om 11:25

Ik denk dat een overwinning uit een diep dal door een verslaving HEEL wat anders is dan een sportieve crisis bij je club. Het ene is persoonlijk, het andere niet. Dus die vergelijking gaat niet op en slaat helemaal nergens op.

14 november 2023 om 10:37

Ze kunnen zich heel makkelijk inleven denk ik. Het probleem zit hem in dat mensen dan niet meer hun stukjes lezen. Sensatie, negativiteit en geklaag is wat mensen zoeken in zulke stukjes.

Man man man wat een gezeik zeg. Mag je tegenwoordig niet meer juichen bij een doelpunt? Hij is gewoon heel blij dat hij bij Ajax speelt en als je dan in de slotfase je eerste goal maakt, ondanks dat het maar tegen Almere City is, mag je toch wel uitgebreid juichen? Ik irriteer mij veel meer aan spelers die niet juichen, dat vind ik bijna een soort minachting naar je fans toe.

Jongens, hij was gewoon blij. Wat is er toch mis met het inlevingsvermogen van mensen dat ze niet snappen dat het fijn is om te scoren als je team in een historische dip zit en je steeds wordt afgekraakt overal. Kunnen we aub wat meer beginnen met zeiken over analisten die hun baan puur hebben omdat ze goed tegen een bal konden trappen? Kunnen we niet gewoon een keer eloquente mensen aan zo'n tafel zetten die ook het denk- en inlevingsvermogen hebben om op een normale manier over zaken te oordelen en te praten.

Wanneer komt het handboek uit, waarin exact wordt beschreven hoe Ajax-spelers moeten juichen?
Sommige mensen gaan niet met de tijd mee en blijven hangen in hun eigen oude gewoontes. Wanneer deze speler op deze manier kenbaar wil maken dat hij blij is met zijn doelpunt, moet hij dat zelf weten.

Ik kan dit soort kritiek helemaal niet meer volgen. Hij scoort, hij juicht, hij laat zien dat hij blij is om bij Ajax te spelen. Als je daar dit soort harde kritiek op hebt dan heet dat 'spijkers op laag water zoeken'. Heb kritiek op zijn sliding die een penalty veroorzaakte, dat begrijp ik. Maar dit? Dan weet je dat het tijd is om als commentator met pensioen te gaan.

Het is echt maar net waar je je druk om kan maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren