Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kompany doet schokkende onthulling: ‘Bruine aap en wat dan ook’

Laatste update:

Woede en frustratie aan de kant van Anderlecht na afloop van de topper tegen Club Brugge (2-2) van zondagmiddag. Trainer Vincent Kompany benadrukt in een interview aansluitend op de kraker in Brugge dat hij en enkele zwarte spelers van Anderlecht op racistische wijze zijn bejegend door een deel van de supporters van de thuisclub. "Ik ben gedegouteerd (ik zit vol walging, red.)", treurt Kompany in gesprek met Eleven Sports.

Dat Anderlecht twee punten laat liggen tegen Brugge is voor Kompany niet het allerbelangrijkste. "Het is onbelangrijk", zo opent de voormalig verdediger. "Ik ga sowieso gedegouteerd en teleurgesteld naar huis. Ik ga het ook heel kort houden. Mijn staf, spelers en ik zijn de hele wedstrijd uitgescholden geweest. Bruine aap en wat dan ook. Dat zijn dingen, ik heb het er moeilijk mee. Dus ik wil nu even samengaan met mijn staf. Er mag altijd iets ludieks worden verteld enzo. Het is ook niet gemakkelijk op andere voetbalvelden, dus het is geen probleem."

"Maar we zijn hier met een heleboel mensen die heel veel gegeven hebben voor dit land", gaat Kompany verder. "En die komen gewoon om te voetballen en te spelen. En om de mensen nog iets te geven. Voor mij is de wedstrijd nu onbelangrijk en ik ervaar het totaal anders. Ik wil niet in een soort van conflictstatus terechtkomen zo van 'Brugge dit of Brugge dat'. Ik voel het nu eenmaal zo aan en ik wil gewoon naar huis. Even rusten en naar huis. En met de mensen die belangrijk zijn voor mij de tijd doorbrengen", zo besluit de Anderlecht-trainer, die ook gelijk wegloopt na het geven van het interview aan Eleven Sports.

Daar waar Kompany het vermeende racisme van de Brugge-fans duidelijk naar voren brengt, daar heeft collega Philippe Clement een andere mening na afloop van het topduel. De coach van Brugge weet niets van racistische uitingen tijdens de clash met Anderlecht. "Maar ik wil wel heel duidelijk zijn: moest er iemand zoiets geroepen hebben, is dat niet waar deze club voor staat. Wij hebben ook een grote diversiteit in onze kern en bij onze supporters", zo benadrukt Clement.

De leiding van Brugge deed kort na de beladen topper tegen Anderlecht een persbericht de deur uit. "Club Brugge, zijn supporters, staf, spelers, medewerkers en bestuur veroordelen ten strengste elke vorm van racisme. Deze enkelingen zijn niet representatief voor de waarden en normen van onze Club en hebben geen enkele plaats in Jan Breydel", zo valt te lezen in een bericht op de Twitter-pagina van Brugge.

De trefzekere Hoedt kan niet geloven dat Kompany en enkele Anderlecht-spelers met racisme te maken hebben gehad in Brugge. "Zelf heb ik geen racistische dingen gehoord, maar het is mij wel verteld. Dit kan echt niet", foetert de verdediger in gesprek met Het Nieuwsblad. "Dat mensen onderscheid maken op basis van huidskleur, kan niet. Dat is een kwestie van respect. Bij mij gaat dat er niet in. Ik walg ervan. De fans van Club moeten eens in de spiegel kijken. Er zijn dingen geroepen naar onze technische staf die echt niet kunnen. Je kan veel roepen, maar er zit een maximum aan. Zelfs al heb je als fan geen respect voor de coach Kompany, dan moet je als Belg toch respect hebben voor de mens Kompany? Dit soort dingen horen niet thuis in een voetbalstadion", aldus de verbolgen Hoedt.

Cercle Brugge-aanvaller Kévin Denkey werd in augustus racistisch bejegend door Club Brugge-fans.

Het is overigens niet de eerste keer dat de aanhang van Brugge dit seizoen in verband wordt gebracht met racisme. In augustus werd Cercle Brugge-aanvaller Kévin Denkey naar eigen zeggen voor 'aap' uitgemaakt door fans van de rivaal. Na lang nadenken kwam hij via Instagram met het verhaal naar buiten. "Ik deel mijn gedachten hier vrijwel nooit, maar dit moest ik wel delen. De voorbije dagen heb ik nagedacht of ik dit wel zou posten. Uiteindelijk besloot ik het wel te doen, omdat ik me moreel verplicht voel. Dit gaat veel verder dan het spelletje waar wij allemaal van houden."

"Vorig weekend riepen supporters van de tegenstander (Club Brugge, red.) ‘monkey, monkey’ naar mij tijdens de match. En achteraf vergeleek een journalist me ook met een ezel in zijn verslag. Ik hoop dat dit een onbedoelde vergissing was. Ik geloof echt dat iedereen kan veranderen. In 2021 is er geen enkel excuus voor racisme of verbaal geweld. Er zijn genoeg manieren om onszelf dat aan te leren. Als je van voetbal houdt, hou je van alles. Ook van de mensen in het voetbal, wie ze ook zijn of wat hun huidskleur ook is. Er is geen plaats voor racisme in deze wereld", aldus Denkey enkele maanden geleden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Triest, geen ander woord voor. Zal helaas nog vele generaties gaan duren voordat dit er een beetje uit is. Als het al ooit uit te bannen valt.

Niet de eerste keer dat dit gebeurt bij Brugge. Naar mijn ervaring is racisme in West-Vlaanderen sowieso nog een belachelijk groot probleem.

19 december 2021 om 17:18

Klopt. Ik heb zelf gestudeerd in Brugge en kan uit ervaring spreken dat dit nog een groot probleem is in West-Vlaanderen, vooral in Brugge.

Maar goed, racisme is overal een probleem en het zal er altijd zijn hoe goed wij onze best ook doen in de samenleving denk ik..

19 december 2021 om 17:25

En het platte land in W-V ook natuurlijk. West-Vlaanderen is naar mijn ervaring de ergste regio in Vlaanderen gevolgd door de Antwerpse Kempen

19 december 2021 om 18:25

Daarom worden ze ook de boeren genoemd he, omdat ze niet de slimste zijn.

19 december 2021 om 19:33

@mcfc1982 - Jij ook niet als dit het beste is waar je mee kunt komen. Het is zelfs discriminerend. Niet bepaald handig in artikelen als deze...

19 december 2021 om 19:49

'racisme is slecht'. Maar laat mij even een ganse provincie en beroepsgroep beledigen en discrimineren, lol.

Hoog niveau weer hier.

19 december 2021 om 20:37

Wat een belachelijke reactie is dit, ik ben zelf landbouwer (of boer, hier genoemd). Het gemiddelde opleidingsniveau op ons bedrijf en bij vele collega's ligt puur hoger dan in het 'normale' bedrijfsleven. Boeren moeten ontzettend veel regels en wetgeving kennen omtrent o.a. spuitmiddelen, maar prima dat jij precies in dit topic discrimineert. Het zegt meer over jou.

Mmh, zoiets kan natuurlijk niet door de deur. Dat lijkt me duidelijk. Maar dit krijg je er helaas nooit uit. Enige wat je erover kan zeggen is dat bij dit soort incidenten de schuldigen vaak makkelijk vrijuit gaan, terwijl je zou denken dat je met al die camera's tegenwoordig toch makkelijk de schuldigen eruit haalt. Dan heb ik het natuurlijk ook meer over de bommen en vuurpijlen die makkelijker te traceren zijn dan verbale verwensingen. Er van uitgaande dat hij de waarheid spreekt natuurlijk want er viel alleszins niets van te horen. Maar het valt wel op dat hij niet spreekt over de ongeziene manier waarop crapuul Hoedt en collega's het Brugse publiek gingen ophitsen, dat was ook redelijk ongezien en degouterend. De Belgische moeder Teresa zal dat net gemist hebben, nietwaar.

Als je Kompany uitscheld voor bruine aap, dan ben je hypocriet. Hoeveel spelers heeft Brugge wel niet met een getint kleur.

Ik wil zeker niets goed praten, maar voetbal is een emotioneel sport en de fans roepen altijd wat, of het gemeend is? Idk.. het is imo een zeer spijtig zaak.

Ik heb zelf ook op het veld gestaan en met allochtoons roots heb ik ook wel hier en daar is een racistisch opmerking gehoord, persoonlijk deed het mij vrij weinig.. maar dat zal van persoon tot persoon schelen.

19 december 2021 om 19:17

Ik wil niks goed praten.. Maar.. hou op man er is geen maar en je praat het precies wel goed..

Schokkend? Nee dat is het al lang niet meer. Hier kijk je toch niet van op? Het is wat je al jaren kan verwachten van bepaalde groepen van bepaalde rassen. Wanstaltig, dat is het wel. Om te kotsen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren