Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman noemt naam van middenvelder die Frenkie de Jong niet gaat vervangen tijdens het EK

Laatste update:

Quinten Timber is in ieder geval niet de vervanger van Frenkie de Jong in de selectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland. Dat maakt bondscoach Ronald Koeman duidelijk in gesprek met de NOS. De 22-jarige middenvelder van Feyenoord is, net als Mats Wieffer, niet fit genoeg om het eindtoernooi te halen.

Maandagavond meldde de KNVB dat Frenkie de Jong komende zomer niet afreist naar het EK in Duitsland. De middenvelder van FC Barcelona, die al langere tijd kampt met een enkelblessure, heeft nog te veel last van zijn enkel om tijdens het prestigieuze eindtoernooi in actie te komen.

Hoewel aanvankelijk de hoop bestond dat hij gedurende de groepsfase van het EK speelklaar zou zijn, wees een gepland onderzoek zondag en maandag uit dat de enkel van De Jong nog onvoldoende belastbaar is. In het persbericht gaf de KNVB aan dat Koeman in een later stadium zal bepalen of hij een vervanger oproept.

Voorafgaand aan de oefenzege op IJsland (4-0 winst) zag Koeman echter nog een middenvelder uitvallen. Teun Koopmeiners greep tijdens de warming-up meermaals naar zijn lies, waarna werd besloten dat de linkspoot niet mocht starten in De Kuip. Indien naast De Jong ook Koopmeiners het EK moet laten schieten lijkt het logisch dat Koeman in ieder geval één extra middenvelder oproept.

Door de naam van Timber kan in ieder geval een streep, zo benadrukt Koeman. “Ik heb iets in mijn hoofd, maar dat zal ik eerst intern communiceren. Timber? Nee, dat is Quinten Timber niet. Hij is niet fit en staat ook niet stand-by.” Ook voor Feyenoord-collega Mats Wieffer komt het EK te vroeg. “Nee, die is niet fit.”

Timber stond maandag wel alweer op het trainingsveld bij Feyenoord. De enkelvoudig international van Oranje trotseerde de regen en werkte een individuele sessie af met Tim Janssen, een fysiotherapeut van de Rotterdamse club.

Dat Timber op de achtergrond hard werkt aan zijn revalidatie is geen geheim, daar hij maandagmiddag zelf een foto deelde vanaf trainingscomplex 1908. Het EK komt echter te vroeg voor de revelatie van Feyenoord in het afgelopen seizoen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja wie moet je nu nog oproepen? Taylor, Til, misschien Berghuis of toch Maatsen? Heb geen flauw idee

10 juni 2024 om 23:30

Maatsen is de enige juiste keuze in echt geval van nood kan Blind dan op 6, Ake kan daar denk ik ook prima uit de voeten en dan heb Geertruida nog. Zelfs De Ligt zou ik graag zien tegen sterke aanvallende middenvelders als Griezmann. Matthijs op Griezmann tegen Frankrijk en Schouten+Veerman/Reijnders ernaast voor de opbouw lijkt me geen slecht idee. De keuze is dus nog steeds reuze. Het enige probleem is dat Wijnaldum zo hoog zit bij Koeman.

10 juni 2024 om 23:49

Blind zou ik absoluut niet op 6 zetten. Tegenwoordig moeten een '6' wel iets van snelheid hebben, en Blind heeft dat absoluut niet. Akãƒâ© heeft iets van ervaring op die plek. Zelfs De Ligt (hoewel ik me afvraag of dat een goed idee is) lijkt me meer geschikt als '6'.

Zeker met AMs waarbij de ontwikkeling is dat die meer zelf acties maken ipv een 'klassieke' 10 te zijn als spelverdeler. De nieuwere AMs zijn vaak pijlsnel en steeds vaker niet minder langzaam dan een vleugelaanvaller.

Edit: ... Ik maak ongelooflijk veel spel- en typefouten vandaag....

10 juni 2024 om 23:51

De Ligt gaat verzuipen tegen Griezmann, die loopt overal en nergens op het veld. Daar is De Ligt totaal niet wendbaar genoeg voor.

10 juni 2024 om 23:56

Eens Zeballos. Is ook helemaal geen aanleiding voor De Ligt. De Vrij laat zien een oase van rust achterin te zijn en speelt foutloos zijn wedstrijden.

11 juni 2024 om 00:00

Een echte 6 is nu schaars in de selectie. Dus toch maar Matisuwa of J. Timber. Maatsen als beloning. En die heeft nog als laatste gespeeld. Dus ook nog fit. En je hebt ook nog een leuke optie voor 4-4-2.
Geertruida-de Vrij-van Dijk-Ake;Frimpong-Schouten-Veerman/Reijnders/Simons-Maatsen;Malen/Brobbey-Depay/Gakpo

10 juni 2024 om 23:31

Maatsen zou goed zijn. Al is dat geen middenvelder. Taylor of Til oproepen zou echt triest zijn. Hebben dan echt niemand meer lopen ergens in de topcompetitie?

11 juni 2024 om 00:06

Rosario of Spierings, maar zonder de Franse competitie gevolgd te hebben vraag ik me af of dat betere opties zijn dan Berghuis, Taylor of Til.

Hopelijk komt Koeman niet met Stengs aanzetten...

11 juni 2024 om 00:26

Waarom noemt niemand Kluivert?
speelt de meeste wedstrijden op 10 bij Bournemouth en doet dat heel goed. Hij is creatiever op 10 dan op linksbuiten en laat dan ook meer de bal gaan.
We hebben daarachter dan nog Reijnders,veerman, Schouten, Wijnaldum en Gravenberch.

11 juni 2024 om 03:42

Omdat er met Frenkie geen 10 is uitgevallen misschien ? Depay(achter Brobbey), Xavi, Reijnders, Veerman, Koopmeiners, Wijnaldum en zelfs Gakpo kunnen allemaal op die 10 positie spelen. Maatsen gaat erbij komen.

10 juni 2024 om 23:32

Maatsen en dan moet Blind zich gaan richten op het middenveld. Op zich heb je met Schouten, Veerman, Gravenberch, Reijnders, Xavi en Wijnaldum nog steeds dubbele bezetting voor elke positie op het middenveld veld, maar het is behoorlijk uitgedund de afgelopen weken. Ook afwachten hoe het met Koopmeijners gaat. Anders vis je wel uit de vijver met namen als Taylor, Berghuis, Klaassen, Til, Stengs, Clasie, Rosario en Strootman. Matusiwa zou een leuke zijn, maar never nooit dat Koeman aan hem denkt.

10 juni 2024 om 23:55

Viel mij wel op dat Maatsen in de halve finale CL en finale CL met fases wel als een soort middenvelder speelde. Als een soort blind jaren geleden. Maatsen leek er prima comfortabel. Tuurlijk Oranje is geen expirimentenhuis, maar vanwege het opdoen van ervaring en bij gebrek aan alternatieven zou ik toch Maatsen erbij halen

Net wanneer je er een beetje geloof in gaat krijgen…

Je zag het aan Koeman, dit is een klap. Hij weet ook dat dit de enige middenvelder in de selectie is die ervoor kan zorgen dat je tegen een Frankrijk of Engeland niet compleet verzuipt op het middenveld, en onder druk uit kan voetballen. Dat gaat gewoon niet met een Veerman. Die kan nog wat brengen tegen Polen en Oostenrijk, maar dan is het gewoon afgelopen. Zodra het tempo omhoog gaat en onder druk wordt gezet, heb je niks aan hem. Om over zijn snelheid bij het terugschakelen maar te zwijgen.

10 juni 2024 om 23:37

Klopt helemaal wat je zegt, maar laten we de hoop nog niet opgeven. Schouten is wel echt een goede speler die goed de bal in bezit kan houden. Veerman komt in handelingsnelheid te kort, waardoor we tegen topteams straks te kort komen.

Maar.... We moeten gewoon doen waar we sterk in zijn. De boel achterin op slot zetten en counteren met Memphis, Brobbey, Frimpong en Xavi. Dat is de enige manier waarop ik ons zie winnen van toplanden.

Brobbey en Schouten vind ik essentieel in ons systeem omdat zij de rest beter laten spelen. Vandaag zag er leuk uit, maar tegen toplanden gaat dit echt never nooit werken. Het 5-3-2 systeem met Brobbey-Memphis is heel moeilijk te verdedigen omdat Brobbey altijd 1-2 verdedigers mee trekt en Memphis daardoor een vrije rol krijgt. Dekken ze Memphis dan komt de LB of RB vrij, zo simpel is het.

10 juni 2024 om 23:49

Brobbey is na afgelopen vrijdag definitief 4e spits. Voor de counter speel je met Malen en Frimpong, zo bleek vandaag maar weer eens. En ook Weghorst laat in 2 invalbeurtjes weer zien dat hij voor Brobbey komt.

11 juni 2024 om 00:03

Weghorst miste een net zo’n grote kans als Brobbey dat deed. Wel twee prima intikkers, dat wel. Voor de rest was Brobbey zeer lastig te verdedigen. Theorie van Superman klopt, maar ik zou spelen met Malen, Depay en Frimpong.

11 juni 2024 om 00:15

Maar had je dan verwacht dat De Jong er vanaf het eerste fluitsignaal bij zou zijn tegen Frankrijk?

Reijnders en Schouten kunnen het niveau wel aan. Veerman zal het moeten laten zien.

Maar ik verwacht ook niet een klassieke 4-3-3 tegen Frankrijk, zoals we die vanavond zagen.

Guus til gaat de vervanger worden van frenkie. Wijnaldum valt toch wel tegen. Had toch wel meer van hem verwacht en ik denk koeman ook en nu teun ook geblesseerd is uitgevallen, mis je toch een loper, die op 10 kan spelen

10 juni 2024 om 23:32

Zie Til liever dan Wijnaldum.

10 juni 2024 om 23:42

Hij roept Taylor op was serieus goed tweede helft van de competitie

10 juni 2024 om 23:58

Zou voor Taylor zelf niet goed zijn. Dan gaat half Nederland weer schuimbekkend tekeer en wordt hem weer van alles toegewenst net als op het WK. Laat Taylor zich maar in de luwte richten op het nieuwe seizoen, hij was inderdaad goed bezig de laatste maanden.

11 juni 2024 om 00:06

Dus omdat half Nederland gestoord is en altijd maar moet blijven zeuren en janken moet je hem die ervaring niet gunnen? Sorry hoor, maar wat een onzin. Sws is hij dan de 26ste speler, die komt nooit het veld op. Dan heb ik liever dat zo'n jongen dat van dichtbij meemaakt.

11 juni 2024 om 00:17

Zo kun je het ook bekijken inderdaad.

Dat kan toch bijna niet anders dan dat ie Maatsen alsnog meeneemt

10 juni 2024 om 23:50

Ik zie daar anders toch niet de logica van in. Middenvelder valt weg en roepen een linksback op...

10 juni 2024 om 23:53

Maatsen is net als Frimpong op de gehele flank inzetbaar. Hierdoor kan je andere buitenspelers meer als middenvelder gebruiken. Niet optimaal, maar voor het niveau echt een stuk beter

11 juni 2024 om 06:39

Alsof Koeman Ake op de bank gaat zetten, gaat niet gebeuren. Ake speelt lb

11 juni 2024 om 06:53

Ja dat snap ik ook wel, maar Koeman geeft aan dat hij de opstelling op 2 plekken na duidelijk heeft. Denk je dan dat hij met het halve team gaat schuiven omdat hij een vervanger op moeten roepen? Je zit 4 dagen voor de start van het EK. Nee, ik denk niet dat hij dat gaat doen.

11 juni 2024 om 08:48

Ik zat er mooi helemaal naast

11 juni 2024 om 10:01

@chuck01, blijkbaar zag Koeman wel de logica :-)
Je kunt Maatsen linksback zetten en dan Blind naar het middenveld doorschuiven als het nodig is

12 juni 2024 om 12:50

Ja dat is inderdaad een mogelijkheid, al maakt het niet veel uit. De 26e man zal niet veel spelen. Al zie ik dat in het geval van Maatsen nog wel gebeuren als vd Ven bijvoorbeeld uitvalt tegen Frankrijk. Kun je Maatsen prima brengen als 1 op 1 vervanger. Op het middenveld kunnen we niet veel blessures meer gebruiken, zeker nu Koopmeiners ook niet meedoet, maar zie ook weinig alternatieven die hij op had kunnen roepen.

10 juni 2024 om 23:50

Dan schuift hij Blind door naar het middenveld. Daar worden we niet blij van…

Er moet een backup komen voor alle plaatsen waar de spoeling dun is geworden.

Ik verwacht Kenneth Taylor - niet dat ik verwacht dat hij minuten gaat maken.

Tweebenig, kan in de controle, kan box-to-box en kan op tien. En hij heeft zelfs als linkse wingback gespeeld; dus op al die plekken heb je dan een tweede of derde backup. En dan heeft Brian Brobbey tenminste wel een maatje tijdens het toernooi.

11 juni 2024 om 00:13

Half Nederland gaat dan weer schuimbekkend tekeer.
Het zou voor Taylor zelf niet goed zijn.
Er heerst nu (onder Ajacieden) eindelijk een positievere stemming wanneer het over Taylor gaat dankzij zijn goede laatste maanden en professionele houding.
Hij moet zich lekker in de luwte richten op het nieuwe seizoen.

Ik zou niet raar opkijken als Clasie er bij komt.

10 juni 2024 om 23:38

Is die niet geblesseerd?

10 juni 2024 om 23:40

Lijkt me een prima oplossing. Niet aan gedacht.

10 juni 2024 om 23:44

Die kan het tempo helemaal niet aan zie je kleuter al tegen Frankrijk spelen? Die middenvelder van Frankrijk stoppen hem gewoon in hun broekzak

10 juni 2024 om 23:46

@xajacfa, Werkte tegen Frankrijk in het verleden eens een prima pot af.

10 juni 2024 om 23:50

Hierboven noem jij Taylor. Toen hij een keer mee mocht doen tegen Frankrijk werd hij in de eerste helft gewisseld bij een stand van 4-0.

11 juni 2024 om 00:25

Laten we niet overdrijven, Frenkie werd de afgelopen seizoenen ook overlopen tegen de middenvelders van PSG, Real Madrid, Inter, Manchester United, etc - die zat erbij voor andere kwaliteiten dan zijn kracht en loopvermogen. Zolang er maar genoeg defensieve zekerheid zit bij de rest kan Clasie op zich best.

Groter probleem is dat Clasie heeft afgezegd voor Oranje, en ws allang op het strand ligt.

10 juni 2024 om 23:52

Clasie heeft bedankt voor het NL elftal.

Jammer! Als
Feyenoordsupporter zie je toch het liefst een speler van de club opgeroepen worden.
Er blijven niet veel smaken over.

Taylor komt wel in de buurt vind ik 😂😂 ik zou gewoon Maatsten meenemen! Dik verdiend en heel Nederland gunt hem dit

Til, Stengs of Taylor.. de enige opties in mijn ogen.

Alles prima zolang het geen kenneth taylor is

Ik zou oprecht liever Clasie meenemen dan een Taylor ofzo. Al weet ik niet of Clasie daarvoor open staat.

10 juni 2024 om 23:46

Wat voegt Clasie toe? Dan zou ik Taylor meenemen voor ervaring van een jonkie. Ik zelf denk aan Guus Til. Taylor heeft een prima 2de seizoenshelft gespeeld verder.

10 juni 2024 om 23:54

Ik weet niet hoe fit Clasie is, maar die heeft in het verleden wel regelmatig trainingen overgeslagen door pijntjes.

10 juni 2024 om 23:59

Clasie heeft aangegeven niet meer opgeroepen te willen worden omdat hij niet snel genoeg meer herstelt na een wedstrijd. Dus die gaat het sowieso niet worden.

11 juni 2024 om 12:15

Ik denk persoonlijk dat die voor een EK nog wel te porren is

Dickov noemt naam van verdediger die Frenkie de Jong niet gaat vervangen tijdens het EK.

Het wordt niet Ronnie Stam

Niet Quinten Timber. Dalijk roept hij wel Jurrien op.
Zou toch wat zijn. Hele jaar Jurrien eruit, Quinten. Een goed seizoen en dan Jurrien mee naar het EK.

10 juni 2024 om 23:45

Wil het net typen. Zou me niks verbazen

Timber, Wieffer en de Roon allen nog geblesseerd.

Als je dan een middenvelder wilt selecteren die op meerdere posities(op zowel 6, 8 en 10) uit de voeten kan, de spelersgroep en de bondscoach goed kent; Davy Klaassen.

Niet dat ik vind dat Klaassen in Oranje hoort, maar
degene die opgeroepen gaat worden zal als de overgebleven middenvelders fit blijven toch niet of nauwelijks spelen.
Dan is Klaassen een veilige keuze.
Ook al heeft ie bij Inter niet veel gespeeld, hij is één van de weinige multifunctionele middenvelders die we eventueel nog hebben.

Je kunt ook Maatsen oproepen en bv Blind doorschuiven, maar die zijn niet multifunctioneel op het middenveld en dus houd je hetzelfde probleem, zeker als Koopmeiners geblesseerd blijft. Eventueel is Til een optie, maar of die ook op 6 kan weet ik niet.

10 juni 2024 om 23:59

Davy Klaasen zou best kunnen. Een ideale keuze is er niet meer. Maar Davy Klaasen… tja lijkt me nog het beste als je het echt met een middenvelder wilt oplossen

11 juni 2024 om 00:26

Donny van de Beek zal ook wel met spanning naar zijn telefoon staren.

Maatsen lijkt mij, Dan heeft hij met Blind een extra optie op het middenveld.

Maatsen, Hamer, Matusiwa, Clasie, Jurrien Timber, Taylor, Stengs, Til, Berghuis lijken me de opties. Niet echt om warm van te worden. Zou dan toch Maatsen kiezen en dan Blind/ Geertruida als optie voor CM

10 juni 2024 om 23:48

Of Rosario evt nog

11 juni 2024 om 01:16

Maatsen de enige in het lijstje van jou die nog kan. De rest is gewoon troep. Dan kan je beter Steijn oproepen. 17 goals als middenvelder is wel erg veel.

Zou gewoon Maatsen erbij halen. Tuurlijk niet een vervanger voor Frenkie zijn positie. Maar een linksback die je wel kan gebruiken met zijn snelheid als het moet. Met Veerman, Gravenberch, Reijnders en Koopmeiners heb je genoeg opties op die positie. Alleen die laatstgenoemde is natuurlijk wel een vraagteken. Als die ook afhaakt moet je wel een middenvelder erbij halen.

Nu gaat Wijnaldum starten en veel speeltijd krijgen. Wat een ellende weer.

Op zich heb je met Schouten en Reijnders een goed blok en Veerman/Gravenberch achter de hand.

Je zou een tien nog mee kunnen nemen voor achter de spits. Berghuis misschien.

Het is een zegen dat Wieffer niet fit is, anders zaten we weer met hem opgescheept.

Koeman zegt dat die iets in zijn hoofd heeft, dit belooft niet veel goeds. Misschien dat die ervoor kiest om helemaal niemand op te roepen.

Semmie Steijn in Oranje dan maar? Aan z’n statistieken hoeft het in ieder geval niet te liggen, derde geworden in de Eredivisie ook. Als de nummer 5 al spelers aflevert…

Weet niet hoor, is wel jammer voor frenkie en natuurlijk echte kwaliteit speler.. maar met de spelers die nu op mid kunnen vind ik dit meer een geluk bij ongeluk, heb zo'n verwachting dat 1 van de middenvelders gaat excelleren. Misschien rijnders of schouten. Heerlijk hoe de een tussen de linies door glipt en de andere erdoorheen passt telkens, nu nog laten zien wanneer het echt moet. Ik heb wel redelijke vertrouwen in onze mid, als koopmeiners nog heel blijft is er echt nog geen reden voor paniek.

Nu is het niet de vraag wie Frenkie kan vervangen, maar wat het elftal nodig heeft om zover te komen of zelfs EK kan winnen. Dan kom je echt bij Maatsen uit die goed CL heeft gespeeld overal, los van finale. Dat weegt enorm mee, bovendien Duitsland is zijn thuisbasis bij Dortmund. Verder eentje met enorm veel power en diepgang. Ik had het wel geweten. Om dan voor Taylor te gaan of Til, dan kan je net zo goed niemand oproepen. Koeman weet dat in Duitsland extra naar wordt gekeken naar Koeman vanwege 1988. Dus koeman moet slim zijn en afstappen van hokjes denken. Dat heeft hij gedaan door Malen en Frimpong in hun kracht te laten komen. Xavi krijgt nu ook ineens enorm veel ruimte om zijn eigen spel te maken. Met Van Dijk, De Ligt, Ake heb je al een blok van 3 man. Schouten heb je al extra slot op de deur. Dan mag je wel 2 offensieve wingbacks hebben. Mocht het te aanvallend zijn, dan gooi je Reinders nog naast Schouten. Voorin heb je met Frimpong en Maatsen als defensieve krachten die mee kunnen verdedigen, vooral met Maatsen heb je een allrounder met power. Frimpong zou ik lekker vooral laten rennen als halve middenvelder aanvaller. Voor Koopmeiners heb je wel een ander probleem, maar dan zou ik gewoon voor Kluivert kiezen die power en snelheid heeft. Met Kluivert, Malen, Frimpong heb je spelers met snelheid en strakke voorzet in hun been plus goede afmakers. Dan maar geen middenvelders, omdat je ze nodig hebt. Met Frimpong, Maatsen, Van de Ven kan je alle kanten op met het elftal. Anders Zirkzee kiezen die heeft wel meer skills dan Brobbey op topniveau.

De enige juiste keuze is Matusiwa. De suggestie van Taylor oproepen geeft me al rillingen. Dan hoor ik mensen om mij heen opperen dat Blind wel door kan schuiven naar het middenveld en dan komen die rillingen die net waren weggetrokken weer terug. Taylor is te licht en heeft dit hele seizoen geworsteld laat hem maar lekker vakantie houden en scherp terugkomen bij ajax zodat hij de potentie die blijkbaar iedereen(ikzelf absoluut niet) in hem ziet kan gaan waarmaken. Blind is te traag ondanks zijn goede spelinzicht voor de 6 positie. Als 6 lijkt Matusiwa mij wel een mooie keuze. Een uitstekende felle balafpakker met prima voetballend vermogen. Hij liet bij ons al zien dat het echt een goede speler was en heeft zich de laatste jaren alleen maar doorontwikkeld dus dat lijkt mij de enige optie nog nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren