Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB schiet Turkse voetbalbond te hulp voor veelbesproken slot van de Süper Lig

Laatste update:

Voor de ontknoping van de Turkse Süper Lig heeft de Turkse voetbalbond (TFF) besloten om met buitenlandse VAR-officials aan de slag te gaan. De voetbalbonden van Nederland, Italië, Spanje, Duitsland en Portugal hebben hun medewerking inmiddels toegezegd aan de TFF, dat de buitenlandse officials in cruciale wedstrijden gaat inzetten.

Vanaf speelronde 32 zullen de buitenlandse officials hun intrede doen in de Süper Lig, dat de laatste tijd veelbesproken is. Tijdens het duel tussen Trabzonspor - Fenerbahçe liep het na afloop volledig uit de hand. Fans van Trabzonspor bestormden het veld en daarna ook de spelers van Fenerbahçe, die de overwinning aan het vieren waren (2-3). Trabzonspor moet de komende zes thuisduels zonder publiek afwerken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Fenerbahçe was direct na de wedstrijd en is nu nog steeds woedend over die en oudere gebeurtenissen. In aanloop naar de Super Cup-finale tegen Galatasaray diende Fenerbahçe meerdere verzoeken in bij de TFF. Fenerbahçe wilde een buitenlandse scheidsrechter zien tegen Galatasaray. Daarnaast vroegen de Gele Kanaries om uitstel van de Super Cup-finale en het Conference League-duel met Olympiacos. Alle verzoeken werden van tafel geveegd.

Het leidde tot veel woede bij Fener, waardoor men besloot het Onder 19-elftal naar de Super Cup-finale te sturen. Het plan was om stapsgewijs steeds meer spelers te laten uitvallen, om vervolgens met minder dan zes spelers over te blijven en een staking te forceren. Doordat de 1-0 van Mauro Icardi al na 53 seconden viel, ging er een streep door die plannen en werd het hele elftal direct naar de kant gehaald.

Fenerbahçe bracht na de wedstrijd een statement uit, waarin het duidelijk maakte waarom het besloot van het veld te stappen. De Gele Kanaries verklaarden dat ‘twintig jaar onrechtvaardigheid in het Turkse voetbal’ ten grondslag lag aan het rigoureuze besluit. “De Fenerbahçe-gemeenschap blijft zich zowel op sportief als juridisch vlak uitspreken tegen het oneerlijke systeem in het Turkse voetbal.” Voor het van het veld lopen in de Super Cup-finale heeft Fenerbahçe een boete van 115.000 euro gekregen. Daarnaast heeft Galatasaray het duel officieel met 0-3 gewonnen.

Nu heeft de TFF besloten om de druk op de Turkse VAR-officials wat te verlichten. De spanning in de top van de Süper Lig is om te snijden. Galatasaray leidt momenteel de dans met 84 punten, gevolgd door Fenerbahçe met 82. Er zijn nog zeven speelrondes te gaan in de Süper Lig en op de één na laatste speeldag staat Galatasaray - Fenerbahçe op het programma. Beide ploegen verspelen, soms op haast miraculeuze wijze, amper punten en iedere beslissing van de scheidsrechter en VAR komt onder een vergrootglas te liggen.

Welke buitenlandse VAR-officials naar Turkije zullen afreizen, is vooralsnog onbekend. Wel is al duidelijk bij welke wedstrijden in speelronde 32 een buitenlandse VAR aanwezig zal zijn. Het gaat om Ankaragücü - Gaziantep, Fatih Karagümrük - Fenerbahçe en Alanyaspor - Galatasaray. Ankaragücü - Gaziantep is een degradatieduel. Gaziantep staat met zijn zeventiende plaats momenteel op degraderen, maar nummer veertien Ankaragücü heeft slechts drie punten meer. De buitenlandse VAR-officials zullen worden geassisteerd door Turkse assistent-VAR-officials, waardoor er zowel in het Engels als Turks gecommuniceerd zal worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan krijg je als Turkije 'hulp' van bijvoorbeeld Ruperti. Daar moet je blij van worden...

12 april 2024 om 19:07

Dan is hij in ieder geval niet verantwoordelijk voor een club in de buurt 😉.

12 april 2024 om 23:23

@Joshua11

wij zijn de Turkse scheidsrechters echt helemaal zat. Een scheidsrechter die fan is van een voetbalclub, dat kan toch niet? Iedereen kan wel sympathie hebben voor een club, maar als je zo fanatiek bent dat je met je vrouw samen naar de voetbalwedstrijden van je club gaat en je vrouw dit op sociale media deelt, dan ben je toch iets fanatieker dan iemand die alleen maar sympathie heeft. En deze scheidsrechter wordt ook nog eens vaak gekozen als VAR scheidsrechter voor fenerbahce wedstrijden. En ja hoor, je raadt het al de wedstrijd loopt bijna gelijk en deze man geeft een penalty, waardoor fenerbahce de drie punten pakt. Misschien is dit heel normaal in Nederland, maar in Turkije worden mensen enorm kwaad.

Ik ben zo blij met deze beslissing, nu krijgt fenerbahce niet meer die gratis penaltys van emre malok. Een VAR scheidsrechter mag niet tegen de veldscheidsrechter roepen, Kom naar het scherm, er is een penalty! Dit manipuleert de veldscheidsrechter hij moet naar het scherm komen en zelf beslissen of het wel of geen penalty is. En die andere jongen, erkan engin, geeft penaltys aan fenerbahce en zegt vervolgens, wanneer hij bij een livestream wordt geconfronteerd, dat hij na het terugzien van de beelden inziet dat het geen penalty was en dat hij een verkeerde inschatting heeft gemaakt. We noemen hem Hissiyatimsi! Het is walgelijk dat fenerbahce ook nog eens door deze penaltys steeds de 3 punten binnenhaalt, anders was het puntenverschil tussen ons veel groter geweest en was de landskampioen al bekend.

13 april 2024 om 04:19

Wat zei die scheids (Var) bij Sivasspor uit ookalweer (ofsayttimsi)? Of dat gesprek laatst over die pingel van Tete?
Zo kan ik er ook 10 bij Gala opnoemen. Daarom is dit een verstandige keuze van de bond!

13 april 2024 om 07:13

Hahah zit je nog echt bij Sivas?! Tete wordt overduidelijk geraakt? Maar goed dat je geen supporter van cimbom bent, anders had je bijna elke penalty van fb kunnen opnoemen.

13 april 2024 om 07:42

Maatje je wint 3-4 wedstrijden met een penalty na de 90ste minuut..
Wat zei die scheids bij kasimpasa thuis ookalweer (oyle hissetimsi?) (penalty 90+4 bij 1-1 tussenstand)

Een beetje laat maar beter laat dan nooit. Kunnen die supporters van Fener en Gala een ophouden om de slachtoffer te speen, terwijl ze beiden lekker in de race worden gehouden voor het kampioenschap 😉.

12 april 2024 om 20:01

Je kunt praten wat je wilt maar feit is dat fener meer penaltys heeft gekregen dit seizoen dan ons. Vorig seizoen was het ook precies zo. Ben dat gezeur van jullie fbjk fans echt zat. Zo kinderachtig allemaal. Wanneer andere clubs kampioen worden is het allemaal fair en netjes verlopen maar wanneer Galatasaray kampioen wordt is het meteen omkoperij volgens jullie fbjk fans. Notabene komt het gejank ook nog van 2 clubs die op de uefa lijst staan met omkoopschandalen.

12 april 2024 om 20:27

Jij en je club zijn wel de laatsten die hier iets over mogen zeggen. Bjk is vaak benadeeld dit seizoen. Fb en gs hebben bijna altijd het voordeel van de twijfel gehad. Omkoping is ingevoerd door gs in Turkije en dat weet jij heel goed. Trouwens kijk even naar de lijst en content van de uefa wat er stat over omkoping door Fb en Bjk. Als je natuurlijk engels kunt. Kom dan terug met je commentaar. Puntje bij paaltje gs en Fener mogen niet klagen. Maar ik ben wel blij met de buitenlanders VAR.

12 april 2024 om 22:52

@PBMGS heb jij onder een steen geleefd de afgelopen periode man. Wees man genoeg en geef gewoon toe dat jullie en Fener dit jaar zo vaak door de scheids zijn geholpen, dat alle andere teams incl. Anadolu teams aangeven dat de TFF fener en gs maar lekker tegen elkaar moet laten ballen om het kampioenschap te beslissen en de rest maar moet gaan strijden voor de derde plaats. Je moet niet alleen naar de penalties kijken bij beslissingen maar alle voordelen die je mee krijgt tijdens een wedstrijd. Doe je bril af… of wees gewoon mans genoeg om het toe te geven.

12 april 2024 om 23:06

@analist

Op basis van welke feiten ga je ervan uit dat Galatasaray omkoping in Turkije heeft ingevoerd? Was het niet aziz yildirim, de oud directeur van fenerbahce, die op tv zei dat hij omkoping niet voor zijn eigen doeleinden, maar voor de doelen van fenerbahce heeft gedaan?

Beschuldig mijn club niet, kijk naar je eigen zwarte geschiedenis.

13 april 2024 om 10:27

Laat zitten renktasim. Wij moeten zogenaamd man genoeg zijn om toe te geven voor iets wat niet waar is. Maar hun zijn zelf niet eens man genoeg om toe te geven dat ze kapot slecht zijn dit seizoen en 30 punten achterstand hebben op de top 2.

13 april 2024 om 12:07

Kunnen jullie dit soort kültürele clashes niet uitvechten op een Turks forum?

13 april 2024 om 12:07

@PBMGS

Wij hoeven helemaal niets toe te geven, zeker niet voor iets wat we niet hebben gedaan. Sterker nog, ik blijf hun fouten continu herhalen totdat zij zelf beseffen dat fenerbahce door de UEFA voor matchfixing is geschorst en zij altijd donkere zaken in het Turkse voetbal hebben gehad. Dit zullen zij nooit meteen toegeven. Wat ik wil is dat het Turkse voetbal geneest, zodat iedereen weer kan genieten van het voetbal en dat alle voorzitters, vooral die van fenerbahce (omdat zij dit zelf toegeven), niet ongestraft blijven.

Trots op Fener! Ziet ernaar uit dat onze statement toch indruk heeft gemaakt. De Voetbalbond staat zwaar onder druk om zo snel mogelijk ontslag te nemen en de clubs zijn al handtekeningen aan het verzamelen. (3x raden welke club(s) geen handtekening willen zetten). Nu komen er onafhankelijke scheidsrechters naar de VAR, maar dat is ook niet genoeg. We willen ook zsm onafhankelijke scheidsrechters op het veld. En dan hoop ik persoonlijk nog op een schoonmaak in de Turkse sportmedia. Alle fanatieke commentators die het publiek zo beinvloeden dat haat en vijandigheid wordt gestimuleerd verbannen.

Dit zou overal een goede regel zijn. Buitenlandse VAR, meer kans op onafhankelijkheid. Een Nationsle VAR is meestal toch ook een fan.

Jammer nu kan ik de schuld niet meer aan de var geven dat ze zijn omgekocht. Ik moet wat anders verzinnen.

Dat er keuzes gemaakt moeten worden welke duels cruciaal zijn, dat maakt het toch niet helemaal eerlijk. Voelt toch als een soort competitievervalsing

Hebben ze ook nog scheidsrechters nodig. Mooi om voor kooij, Higler en Kamphuis om dat te gaan fluiten. Kunnen ze gelijk daar blijven.

13 april 2024 om 09:20

Dan verwacht ik wel een compensatie van de knvb, we hebben niet voor niks miljoenen betaald voor Stengs om van Kooij af te zijn....

Kunnen ze niet beter onderzoeken doen naar rare beslissingen van de arbitrage bij de clubs dat bekend staat geen moeite te hebben met wat omkoop schandalen?

De KNVB moet dan Serdar Gözübüyük sturen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren