Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp wijdt in aanloop naar duel met Norwich speciaal uit over Van Dijk

Laatste update:

De kans is groot dat Virgil van Dijk zaterdag bij de selectie van Liverpool zit voor de openingswedstrijd van het seizoen tegen Norwich City, zo heeft Jürgen Klopp donderdag te kennen gegeven. De centrumverdediger, die bijna tien maanden heeft moeten revalideren van een zware knieblessure, heeft een goede indruk achtergelaten tijdens zijn laatste optredens in de voorbereiding. Verwacht wordt dat ook Joe Gomez, die eveneens te kampen had met een zware knieblessure, deel uitmaakt van de selectie.

Van Dijk stond afgelopen zondag in de basis in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Athletic Club en deed ruim zeventig minuten mee, alvorens hij door Klopp naar de kant werd gehaald voor Rhys Williams. Gomez deed op zijn beurt een uur mee tegen Osasuna. Klopp denkt dat beide verdedigers kans maken om aan de aftrap te verschijnen tegen Norwich, maar benadrukt dat er nog geen definitieve beslissing is genomen. "Het lijkt er sterk op", vertelt de Duitser op de website van de club. "Maar we weten hoe het met dit soort situaties gaat. We moeten niet te gehaast zijn."

Liverpool trapt het seizoen zaterdagavond om 18.30 uur af met de uitwedstrijd tegen Norwich. "We moeten nog een beslissing nemen over wie er zal starten", gaat Klopp verder. "Maar als ik denk dat ze negentig minuten kunnen spelen, zijn ze ook fit genoeg om te starten. Als ik denk dat we ze vroegtijdig moeten wisselen, heeft dat geen zin, want centrale verdedigers zijn geen spelers die je graag wisselt tijdens een wedstrijd. We zullen zien. Ze zien er allebei heel goed uit. Er komt een intens seizoen aan, dus we zullen iedereen nodig hebben."

Liverpool kent een redelijk stabiele voorbereiding en ging alleen ten onder tegen Hertha BSC (4-3). Klopp is tevreden over de manier waarop zijn selectie zich gepresenteerd heeft. "De afgelopen wedstrijden heb ik een goed signaal ontvangen. Ik weet hoe we willen spelen, de spelers weten welk niveau daarvoor nodig is. Als ze daar deel van uit willen maken weten ze wat er gevraagd wordt." De beslissingen over Van Dijk en Gomez staan daar overigens los van, benadrukt Klopp. "Dat zijn keuzes voor één wedstrijd, niet voor een heel seizoen. Dus dat is geen hoofdpijndossier, eerlijk gezegd."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we het hopen. Deze speler gaat cruciaal zijn om het WK te halen.Ben wel benieuwd of van Gaal hem bij de voorlopige selectie zet.Zou me niet verbazen als van Gaal hem (nog) niet selecteert.

12 augustus 2021 om 11:42

Nou nou zonder van Dijk moeten we het WK ook wel halen.

12 augustus 2021 om 11:46

Zonder van Dijk win je niet eens van Tsjechië. Of je hem nu mag of niet, maar met hem heb je een baas achterin staan.

12 augustus 2021 om 12:03

Lees je eerste uitspraak nog eens zou ik je willen adviseren. Ik vind De Vrij en de Ligt ook wel bazen. Volgens likken veel landen hun vingers af als je die 2 namen alleen al in je land hebt zitten.

12 augustus 2021 om 12:24

Ja en met Van Dijk win je wel van Tsjechië? Ook met Van Dijk heb ik het Nederlands elftal verdedigend nog zo goed gevonden als de potentie ons liet zien.

12 augustus 2021 om 12:29

@raaijkeweske Met van Dijk win je ook niet zomaar van Tsjechië omdat zij beter zijn: Nederland-Tsjechië of andersom 12 keer gespeeld: Winst: 3x, Gelijk: 3x, Verlies: 6x.

12 augustus 2021 om 14:59

@nuanceman, dat is wel heel erg scorebord journalistiek. De helft van die wedstrijden werd gespeeld toen de tv nog zwart-wit uitzond. Nederland had de wedstrijd terecht verloren, maar ga nu niet zeggen dat Tsjechië ook daadwerkelijk beter is dan NL, dat is onzin. Pak anders even de FIFA ranking erbij (12 vs 31), die is meer representatief dan de onderlinge historie.

Zou briljant voor de ego van Van Dijk zijn als liverpool nu ineens weer mee gaat doen voor de titel.
Ik denk het overigens niet, want ik vind City, Chelsea en in mindere mate Utd nu wel een veel sterkere selectie hebben.

12 augustus 2021 om 11:53

Leuk een sterkere selectie. Liverpool is met een minder sterke selectie kampioen geworden en heeft 2 CL finales achter elkaar behaald.
Liverpool heeft als ruggengraat spelers die op elkaar zijn ingespeeld met Alisson, van Dijk, Robertson, Trent, Henderson, Salah, Firmino en Mane allemaal spelers die jaar in jaar uit samen spelen. In mindere mate ook nog Gomez en Fabinho. Liverpool gaat mits iedereen fit en in vorm blijft gewoon meestrijden om de titel. Met een minder elftal kan je "gewoon" kampioen worden. Er staat een hecht collectief en dat is belangrijk bij Chelsea en United is dit zeker (nog) niet het geval.

12 augustus 2021 om 15:43

Vindt je de selectie van een Chelsea en united echt beter? Ik vind Liverpool samen met city de beste selectie hebben.

12 augustus 2021 om 16:36

Een fitte Liverpool selectie staat wat mij betreft ver boven die van Chelsea en United hoor. Alleen City kan zich meten met Liverpool wanneer iedereen daar fit is om te spelen.

12 augustus 2021 om 18:38

Ik denk zelfs dat de basis 11 van Liverpool beter is dan van City.

Ik zou het niet weten wie ik als CV wil: Konate, Matip, Gomez en VVD allemaal erg sterk in de voorbereiding. VVD was zelfs (logisch natuurlijk) het minst. Eindelijk zo'n luxe probleem 😁

Goede zaak voor LFC dat het duo van Dijk / Gomez weer ter beschikking van het team komt. Vorig jaar bleek uiteindelijk het vervangende jonge centrum weliswaar talentvol maar vooral te onervaren om het team van achteruit te dragen. Of Liverpool daarmee weer kan aanhaken voor het kampioenschap gaan we vanzelf wel zien. Ze zijn kennelijk geen favoriet. Prima, laat City en Chelsea die druk maar dragen.

Zou toch top zijn. Basisplek zie ik (nog) niet gebeuren. Zeker niet in de openingspot tegen een promovendus.

Ik gok dat van Dijk er gewoon bij zit, op de bank en wellicht de laatste 20 minuten nog wat minuutjes meepakt.

Gok dat een Konaté in de basis gaat starten met Matip. Of wellicht Gomez.

Maar ik gok op Konaté Matip als duo en van Dijk als invaller. Zowel Gomez als van DIjk hebben de laatste potten wel aardig wat minuten gemaakt, dus ben benieuwd!

Rustig brengen beiden. Zeker Gomez, die is erg blessure gevoelig.

12 augustus 2021 om 12:01

Waarom zou je een verdediger en één van je hoekstenen als wissel brengen terwijl die al 70 minuten in de benen heeft zitten.
Die zet je gewoon basis en wissel je eventueel 2e helft.

12 augustus 2021 om 13:27

Omdat Gomez blessuregevoelig is en beide heren pas terug zijn van zware blessures. Hebben minuten in de benen, maar Liverpool heeft nog 2 hele goede Cv's die wel gewoon fit zijn in de vorm van Matip en Konaté.

Dan laat je die twee starten en laat je 1 van de 2 minuten maken (Van Dijk of Gomez).

Fijn dat big Virg weer terug is. Zo kan Fabinho weer terug op cvm, want die misten ze bij Liverpool daar wel. Echt een zeer onderschatte voetballer die zeker niet onder doet voor bijvoorbeeld Kante op die positie.

Ik ben overigens wel benieuwd wie de andere twee middenvelders worden. Ik denk Thiago/Henderson, maar t is ook wel tijd dat Jones nu ‘ns echt minuten gaat maken anders zou ik vertrekken. Een type als Jones kunnen ze daar overigens wel gebruiken. Lang tijd geen creatieve scorende middenvelder gezien daar.

Laat hem nogmaar even buiten de selectie.
Zou het tochwel leuk vinden als we weer het seizoen kunnen beginnen met een goed resultaat tegen een topclub, net als 2 jaar terug tegen City ( 3-1 )

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren