Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keje Molenaar: ‘Het is on-be-grijpelijk dat Ajax hem heeft laten lopen’

Laatste update:

Keje Molenaar heeft zich afgelopen zomer verbaasd over het aankoopbeleid van Ajax. De voormalig speler van Ajax schoof zondag aan bij Goedemorgen Eredivisie en uitte daar zijn ongenoegen over het technisch falen. Molenaar, adviseur bij FC Volendam, begrijpt niet dat Ajax Micky van de Ven vorig jaar naar VfL Wolfsburg heeft laten gaan. De centrale verdediger had nu in het shirt van de Amsterdammers moeten spelen, meent Molenaar.

Molenaar vindt niet dat de leiding van Ajax op alle fronten heeft gefaald. Wel heeft hij zich verbaasd over het aankoopbeleid. "Ze hebben zo'n 120 miljoen euro uitgegeven, maar daar zitten spelers tussen waarvan ik mij afvraag...", begint Molenaar. "Je maakt rapporten en dan zie je toch... Bassey hebben we het allemaal over, daar wordt stevig aan getwijfeld. Sánchez, die rechtsachter, ik heb het daar met Hans (Kraay, red.) over gehad. Wij hadden afgelopen seizoen bij Volendam Micky van de Ven. Dat is op een steenworp afstand van Amsterdam."

Volgens Molenaar heeft Ajax een gouden kans laten liggen door Van de Ven naar VfL Wolfsburg te laten vertrekken. "Dat is on-be-grijpelijk. Die was te koop voor drie of vier miljoen in die tijd. Die speelt nu bij Wolfsburg en wordt straks voor vijftig of zestig miljoen doorverkocht. Als scout van Ajax zijn er een paar elementen waar je op moet scouten: fysiek, wendbaarheid, snelheid en kopkracht. Van de Ven heeft al die elementen. En opbouwen kan hij ook. Hij legt ze overal neer waar hij wil met zijn linkerpoot. Hij is een van de snelste spelers van de Bundesliga."

Volgens Molenaar is Van de Ven multifunctioneel inzetbaar. "Als ik dan Sánchez en Bassey zie lopen, dan heb je echt achter een paal gezeten als je dit (Van de Ven, red.) niet gezien hebt", gaat Molenaar verder. "Ik snap dat ze de stap van de Keuken Kampioen Divisie naar het eerste van Ajax groot vinden. Maar dan hadden ze een constructie kunnen bedenken dat hij nog een jaar bij Volendam kon blijven. Dan hadden ze een complete centrale verdediger gehad die ook nog linksback kon spelen. Want daar heeft Ajax nu een probleem, vind ik. "

Feyenoord en PSV
Hans Kraay junior breekt eveneens een lans voor Van de Ven. "We hebben wel honderd keer geroepen dat hij zo goed is. Kees Kwakman kent hem ook goed. Ik zag hem elke vrijdagavond. Die kostte geen acht, negen of tien miljoen. Die was zo op te halen. Dus ook Feyenoord en PSV hebben zitten slapen." PSV en Feyenoord hebben destijds op de slotdag van de transfermarkt nog wel een poging gewaagd om Van de Ven in te lijven, maar slaagden daar niet in. In gesprek met Voetbalzone vertelde de verdediger daar onlangs over.

"Ik heb veel contact gehad met Wolfsburg. Ook met Feyenoord en PSV, maar Feyenoord was pas drie dagen voor het sluiten van de deadline rond met Volendam. Daardoor had ik heel kort de tijd om persoonlijk te onderhandelen met Feyenoord. Met Wolfsburg was ik al veel langer in gesprek. Ik wist dat er interesse was van Feyenoord en dat Arne (Slot, red.) me graag wilde hebben, maar er waren niet veel gesprekken. Uiteindelijk kwam alles in een stroomversnelling", aldus Van de Ven, die vrijdag afviel uit de WK-selectie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wacht de hele ochtend al op het nieuws dat Schreuder is ontslagen..
Waar blijft dat nieuws?

13 november 2022 om 10:45

Hoop t niet, nu is de Eredivisie spannend

13 november 2022 om 10:46

Ik zit ook te wachten maar zal wel niet gebeuren. Nog een zak geld in de winter ertegenaan om dan in maart de handdoek te werpen.

13 november 2022 om 11:16

Met name de andere verantwoordelijken dan. Want je kan wel schreuder kwijt zijn, maar als je H2 nog een jaar geeft, halen ze weer niet de spelers die je nodig hebt, en voor 100 miljoen een karrevracht aan spelers die op zichzelf prima kwalitatief zijn, maar die Ajax nou net niet nodig heeft.

13 november 2022 om 14:06

#foebele,
Dan krijg je zoiets als bij Manchester United de afgelopen jaren is gebeurd.


Een club als Manchester kan het zich qua geld nog veroorloven om een paar verloren jaren te hebben. Ajax niet. Als zij één of meerdere verloren jaren hebben zullen spelers voor minder verkocht worden, er minder inkomsten zijn uit toernooien en zal er minder ruimte zijn voor goede aankopen... als ze niet snel wat doen kan dit jaar wel eens nare gevolgen hebben...

13 november 2022 om 15:09

Ajax zal dit seizoen al verlies leiden met uitschakeling cl en an kwa lonen wat daar pelers verdienen.ook zullen spelers minder waard zijn bij verkoop.haal ajax dit jaar geen cl komen ze zwaar in de problemen

13 november 2022 om 10:46

Het zijn allemaal nobody’s op het moment bij Ajax. Die hebben daar de ballen niet voor. Schreuder blijft gewoon het hele jaar en met een beetje pech ook volgend jaar.

13 november 2022 om 10:49

Juist als het nobody's zijn, gaan ze met met de publieke opinie mee zou je zeggen en die opinie lijkt me vrij duidelijk. Ik weet niet of het vandaag gebeurt maar het lijkt me toch wel dat één dezer dagen het klaar is voor Schreuder. Of zal de uitslag van gisteren van PSV nu ineens meewegen..

13 november 2022 om 10:50

Dat laatste dus. Het bestuur van Ajax mag nu als argument gebruiken om Schreuder te houden, dat ze boven PSV staan...

13 november 2022 om 10:51

Alleen een nieuwe, sterke TD zie ik het veranderen. Anders gaat het door jou geschetste scenario werkelijkheid worden

13 november 2022 om 10:54

Niks aan het handje toch? De afgelopen week 2 punten ingelopen op Psv. Het zou pas helemaal bizar worden als Feyenoord vandaag ook nog verliest maar goed dat lijkt me wel heel sterk.. blijkbaar wil het team niet voor hem strijden. Het leek bijna wel alsof ze het bewust deden

13 november 2022 om 10:47

Gaat niet komen. Slappe zooi binnen Ajax

13 november 2022 om 10:51

Dat gaat echt niet komen die blijft gewoon zitten de bobbo.s houden hem de hand boven ze hoofd onbegrjjpelijk in 3 wedstrijden 7 punten verspelen

13 november 2022 om 10:51

Als het gebeurd dan iig niet in het weekend. Ik hoop dus op maandag of dinsdag.

13 november 2022 om 10:52

1: dat gaat sowieso niet gebeuren
2: het is Zondag......je weet toch hoe het gaat?

13 november 2022 om 10:53

Ik las dat het bestuur nog niet van plan is hem te ontslaan, dus vandaag komt het nog een beetje te vroeg helaas

13 november 2022 om 11:03

Waar las je dat? Als dat zo is dan mogen die ook per direct weg eigenlijk. Dan hebben ze zijn plaat voor hun kop dat is echt niet normaal. Ajax wordt geleid door mensen die totaal niet vooruit kunnen kijken en zien wat goed voor de club is op lange termijn.

13 november 2022 om 11:01

Ik F5 ook steeds om die reden haha.

13 november 2022 om 11:04

@mvbfan
Ik wacht met je mee

On:
Hoop dat Molenaar ooit weer wat voor Ajax gaat doen en liefst nu al. Dit heb ik al zo vaak gezegd. Een met zakelijk verstand en een met voetbal verstand. De fysieke aspecten bijvoorbeeld die hij hier noemt, keek Overmars ook niet altijd naar. Maar wat er nu loopt bij Ajax is echt schreiend. Hoe kan je 23m voor bassey betalen…

13 november 2022 om 11:10

Ik heb gehoord dat ze hem een contract voor het leven gaan geven

13 november 2022 om 11:11

@mvbfan jij ook al, zo frusterend dit. Gewoon ontslaan, wk komt eraan dus alle tijd om een trainer te vinden

13 november 2022 om 12:31

Maar echt, speciaal mijn notificaties aan gezet voor dit nieuws, duurt me veel te lang.

13 november 2022 om 12:33

Ik kan me niet voorstellen dat hij in de komende (winter?)stop niet wordt ontslagen.
Maar daar is nog tijd genoeg voor. Als het ergens tijdens het WK gebeurt is toch goed genoeg?

13 november 2022 om 13:33

Zal dat wat helpen. Ik ben het met je eens dat Schreuder het niet goed doet, maar de spelers leggen ook bijna een wanprestatie op de mat.
Het mes moet er in bij Ajax, en als eerste moet van der Sar er uit, die help jullie ook niet echt. Nu blijkt toch wel hoe belangrijk Overmars was.
Wat ik niet begrijp, waarom de Huntelaar en Hamstra al de scoutingsrapporten hebben genegeerd. Althans dat had ik begrepen. Terwijn de scoutingsorganisatie een van de pijlers is./ was van Ajax.

13 november 2022 om 10:53

Vlachodimos....hoe vaak moet nog gemeld worden dat die gast niet kan voetballen. Het gaat over Ajax. De keeper moet kunnen voetballen.

13 november 2022 om 10:59

Hij moet ook ballen tegen houden. Voetballen moet je aan de andere 10 overlaten. Pasveer kan trouwens ook niet voetballen. Pasveer acteert dat hij kan voetballen. Dan heb ik liever een keeper die wel kan keepen

13 november 2022 om 11:05

Alsof Pasveer wel kan voetballen

13 november 2022 om 11:11

O ja want pasveertig legt de ene na de andere bal op de stropdas neer? Wat zit je er weer gruwelijk naast zeg soccerfan. Pasveertig gaat ook als een zak aardappelen de hoek in man. Heeft een half jaartje boven zich zelf uitgestegen, maar blijkt nu gewoon een iets bovengemiddelde eredivisie keeper.

13 november 2022 om 11:29

Benfica is momenteel een van de best/leukst voetballende ploegen van Europa en wie staat daar op goal?

13 november 2022 om 11:32

‘Pasveertig’ hahah hier moest ik heel hard om lachen. Zo flauw en simpel, perfect

13 november 2022 om 13:57

Een keeper moet met name kunnen keepen toch?

13 november 2022 om 12:47

Waarom zou Vlachodimos naar Ajax moeten gaan? Dat zou niet eens een stap vooruit zijn voor hem. Ajax en Benfica beschouw ik van het zelfde niveau.

Ik zou als Ajax zijnde toch maar eens een belletje naar Inter wagen voor de Keeper van Volendam. Denk dat die wel een toevoeging zal zijn aan de selectie.

13 november 2022 om 11:02

Ik zou gewoon ergens een derde keeper ophalen bij een Duitse club of Engelse club. Is al snel beter dan wat Ajax nu heeft

16 november 2022 om 16:06

Tussen al snel beter of gewoon een goede keeper halen zit nogal een verschil. Ajax heeft de kans om Vlachodimos te halen laten lopen. Dat is toch wel een doodzonde gebleken.

Wellicht hebben ze toch wat vanuit paniek gehandeld. Tevens vind ik hamstra niet echt heel erg sterk in het bepalen wat goede spelers zijn. Het kan hard van je afgaan bij t kopen vd verkeerde spelers. Ik wens ajax veel wijsheid toe in de te nemen stappen. Het seizoen wordt een blamage zo.

Het is altijd makkelijk praten achteraf...

13 november 2022 om 11:14

Wilde net zeggen, want ze hadden al twee linksbenige verdedigers in de vorm van Pierie en Schuurs die destijds ook werden gezien als grote talenten. En ik vond Pierie en Schuurs destijds meer opvallen bij Heerenveen en Fortuna in tegenstelling tot Van de Ven. Maar ontzettend knap wat Van de Ven laat zien op dit moment, want ik was redelijk bang dat het niks zal worden toen Van Bommel mocht vertrekken van Wolfsburg. Daarna had hij ook niks meer gespeeld.

13 november 2022 om 11:31

Schuurs is een rechtspoot, anders had Magallan niet hoeven te komen 😉

13 november 2022 om 12:17

Oh ja, hij speelde wel veel aan de linkerkant bij Ajax, dus ik dacht dat hij linksbenig was,

13 november 2022 om 11:16

Precies dit. De wijsneuzen kommen nu uit alle holen gekropen om te zeggen wat Ajax afgelopen zomer had moeten doen.

Ze hadden helemaal niemand hoeven te halen. Schuurs liep er al jaren rond en kende het systeem. Speelt nu makkelijk mee in de Serie A. Hij had gewoon een faire kans moeten krijgen. Is echt niet de mindere van Bassey

13 november 2022 om 10:53

Spelen alleen niet op dezelfde positie en Schuurs heeft in al die jaren nooit echt indruk gemaakt.

Achteraf makkelijk praten over Van de Ven. Het zou niet gek zijn het team te versterken met Van Gaal. Danny Blind alvast aanstellen als assistent om het systeem er in te trainen en na het WK neemt Van Gaal het over, omdat Ajax hem nodig heeft.

13 november 2022 om 10:56

Schuurs maakte elke wedstrijd fouten Stond slecht gepositioneerd en draaide 1 keer rond in de tijd waarin anderen al 3 wentelingen hadden gemaakt. Hij past beter in Italie. Dat heb je soms. En voor als je het bent vergeten....hij heeft de kans gehad. Heeft onze CL campagne mede verpest.
Hij stond er voor Timber gewoon in de basis. En bassey noemen slaat kant nog wal. Die is voor de linkerkant. En die is verdedigend echt wel een heel stuk beter en sneller. Die komt uit het buitenland uit een andere speelstijl....mag die wel ff de tijd krijgen?

13 november 2022 om 11:15

Schuurs is qua niveau en spel vergelijkbaar met Bassey. Dus vanuit dat perspectief hadden ze niemand hoeven halen. Ze zijn wel allebei niet goed genoeg dus dan toch maar wel wat beters halen en verkopen.

13 november 2022 om 14:05

Miss moet Ajax een keer bij Torino gaan kijken en komen ze tot de conclusie dat het weinig zin heeft om blind met 10 man naar voren te rennen ?

14 november 2022 om 12:59

Schuurs wilde zelf weg en was sowieso natuurlijk geen rechter centrale verdediger.

vind het altijd een beetje achteraf gelul, niet elke aankoop is een schot in de roos.
ik heb ook geen idee hoe of wat het scoutings apparaat van ajax inhoudt of doet.
maar als ze bijv. een kvaratskhelia al op de korrel hadden en dan alsnog een duurdere en oudere bergwijn halen.. ja dan heb je er de ballen verstand van als scout.
en dat is niet op basis van het seizoen dat hij nu heeft bij napoli, maar wat hij al liet zien bij kazan en daarna bij zijn georgische club (ik snap dat het niveau verschil groot is, maar je kan echt wel zien of iemand een groot talent is of niet).

en dan iemand als bassey, ik snap opzich de aankoop. die speelde best goed in europa afgelopen jaar waar rangers de finale van EL haalt. maar de stap naar ajax, en het soort voetbal is dan toch te groot blijkbaar... zo'n van der ven, ja is leuk en aardig maar ik vond dat ook niet heel erg bijzonder bij volendam. en als je dan als ajax zijnde een keuze moet maken, ga je toch voor de speler die iets europees heeft laten zien bij een vrij grote club, zeker als geld niet echt een probleem is.
zo'n van der ven had zomaar een pieri of schuurs scenario kunnen worden.

13 november 2022 om 11:37

Onder aan de streep heeft Ajax een flinke plus op de rekening. Maar vind dat het transferbeleid wel heel erg wordt verdoezeld door een paar flinke verkopen van Antony, Martinez, Sanchez en een paar jeugdspelers (De Ligt, Donny etc). De lijst met miskopen van de laatste 5 jaar is echt schrikbarend.

14 november 2022 om 13:01

Maar bij vrijwel elke club mislukt een derde of de helft van de aankopen toch? dat is niet alleen bij Ajax zo.
Alleen kan er ook wel eens een zomer tussen zitten dat het allemaal voltreffers zijn, maar ook zomers dat het allemaal niet niet is.

Ik denk niet dat er de afgeopen 5 jaar meer miskopen waren dan in de 5 jaar daar voor. Alleen zijn de inkomende en uitgaande bedragen veel hoger geworden.

13 november 2022 om 13:33

Probleem nu is alleen dat geen enkele aankoop een schot in de roos is gebleken

Schreuder zijn zaakwaarnemer heeft al die slechte aankopen geforceerd. Werd duidelijk in die persco dat Hamstelaar buitenspel is gezet door Van der Sar. Het kaartenhuis is in elkaar gestort. Tijd voor een nieuw bestuur en staf.

13 november 2022 om 10:56

Lucca en Conceicao zijn geen slechte aankopen. Brobbey en Bergeijn zijn duur, maar ook geemn slechte aankopen. Grillitsch is een prima breedteversterking. Wijndal en Bassey vind ik ook niet slecht. De trainer presteerd hrt alleen om dit team slect te laten presteren. Heel gauw Ziyech terug halen en afscheid nemen van Ocampos.

13 november 2022 om 11:15

Exact dit. Iedereen heeft het erover dat de aankopen zo slecht zijn, maar zo slecht zijn ze niet. Schreuder krijgt het voor elkaar om spelers niet te laten renderen en telkens te wisselen met spelers en er is gewoon geen touw aan vast te knopen. Schreuder zat een paar weken terug wel te klagen dat hij zonder TD moest werken en het daardoor lastig voor hem was, maar hij heeft zowat alle posities kunnen versterken met de spelers die hij wilde.

Hij wilde een grote en lange spits, die je kan brengen om wat te forceren. Heeft hij gekregen met Lucca. Hij moest en zou een vervanger voor Antony krijgen, heeft hij gehad met Ocampos. Als vervanger van Martinez heeft hi Bassey gehad, die schijnbaar ook uit zijn koker komt. Schreuder wilde een linksback hebben, heeft hij ook gehad met Wijndal. Grillitsch kende hij nog vanuit zijn periode bij 1899 Hoffenheim, heeft hij ook erbij gekregen.

Bergwijn daar was Ajax al langer mee bezig, ook al onder ten Hag en Overmars. Dus weet niet of hij dan ook daadwerkelijk uit de koker van Schreuder komt, maar misschien dat Schreuder waarschijnlijk zijn toestemming heeft gegeven. Brobbey stond eigenlijk ook al langer op het lijstje van Ajax, al vanaf het moment dat hij transfervrij vertrok. Schreuder gaf wel aan dat hij Brobbey ook heel graag wilde hebben en grote plannen met hem had. Misschien dat alleen Conceição, Kaplan en Sánchez niet uit zijn koker komen en Bergwijn waar Ajax dus sowieso al langer mee bezig was. Maar voor de rest heeft Schreuder gewoon alles gehad wat hij wilde.

En ik moet zeggen, dat ik Bassey, Wijndal, Brobbey, Bergwijn en Conceição (in de minuten die hij krijgt) ook gewoon prima vind. Kan natuurlijk beter, maar zo slecht vind ik ze ook weer niet. Iemand als Bassey krijgt een hoop 'shit' over zich heen, maar dat kwam ook vooral doordat hij vaak een hoop problemen moest oplossen tegenover twee tegenstanders doordat Blind zo kwetsbaar is. En het is niet alleen Bassey, heel de verdediging van Ajax staat gewoon niet goed. Rensch of Sánchez, Timber, Bassey en Blind of Wijndal, het maakt niet uit. Het staat gewoon niet goed en dat is toch wel iets wat je ook op het conto van Schreuder kan schrijven. En uiteraard speelt Timber bijvoorbeeld heel matig dit seizoen, maar het is gewoon een grote gatenkaas doordat de verdediging niet best wordt neergezet.

Al aan het begin van dit seizoen had ik dat idee. In de Johan Cruijff-schaal tegen PSV, maar ook bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen FC Groningen. Ajax won weliswaar met 6-1, maar Groningen kwam op 1-1 doordat Ajax de bal verloor bij een corner en Blind alleen achterin bleef staan. Groningen counterde naar het doel van Ajax en Strand Larsen schoot de 1-1 binnen, maar toen stond de restverdediging al niet goed en wie verzint het in godsnaam om notabene Blind achterin te houden als laatste man? Onder ten Hag was dat nooit Blind.

Gisteren had ik nog zoiets van dat Schreuder vast nog niet ontslagen zal worden en dat idee heb ik nog steeds. Maar ik zei het een paar maanden terug al: Ajax kan Schreuder beter ontslaan, want het zal alleen maar slechter worden. Ajax heeft hun piek van goed presteren en heel goed voetballen, al gehad. Dat was namelijk aan het begin van dit seizoen in de wedstrijden tegen FC Groningen, Glasgow Rangers (thuis) en SC Heerenveen en die piek was ook nog eens van korte duur. Het gaat nu al slecht met Ajax en als Schreuder blijft zitten, wordt het alleen maar slechter.

13 november 2022 om 10:57

Dan ben je best een sukkel, als je je client opscheept met zulke slechte spelers. En het bestuur van Ajax zijn nog grotere sukkels dat ze liever naar een zaakwaarnemer luisteren dan een scout

13 november 2022 om 12:45

Dat klopt als een bus. Bassey kan niet voetballen. Gezellige vent verder maar dat is niet genoeg. Bergwijn was te duur. Brobbey op het randje. Conceicao gaat het never halen, net als die Lucca. Grillitsch kapitaalvernietiging, net als Ocampos; ook salaris kost geld dus gratis/gehuurd of niet zal me een worst wezen. Eigenlijk is alleen een Wijndal gezien prijs, leeftijd en kwaliteit een echte goede koop geweest. De vernedering voor de jeugd vind ik ook idioterie. Een Hansen en Unuvar die met lede ogen een of andere dwerg uit Portugal voorang moeten verlenen. Regeer die een super, super matige Sanchez elke maand speeltijd ziet krijgen terwijl hij verpieterd in het tweede. Nee, het is gewoon waardeloos.

Achteraf praten is natuurlijk altijd makkelijk, er zijn altijd spelers die clubs over het hoofd hebben gezien. Maar volgens mij hebben we toch allemaal kunnen zien dat de club een andere lijn is gaan volgen ten opzichte van wat de club in de afgelopen jaren succesvol heeft gemaakt? Natuurlijk zaten er toen ook al miskopen tussen, maar er was wel een duidelijk beeld van het spelersprofiel en speelwijze waar aankopen aan moesten voldoen. Neem een voorbeeld aan AC Milan, die toch vrij onverwachts kampioen werden met een relatief jonge selectie. En wat deden ze op de transfermarkt? Geen paniek, gewoon dezelfde lijn volgen met het aantrekken van jonge talenten. De technische directie van Ajax heeft zich gek laten maken en moeten nu op de blaren zitten (wat overigens pijnlijk herkenbaar klinkt).

Heeft hij aandelen in van der Ven? Als die bij ajax had gespeeld dan had hij gewoon rustig bij jong ajax gespeeld.

13 november 2022 om 11:11

Daarnaast hebben Schuurs en Pierie niet bepaald bewezen dat zo'n aankoop direct een schot in de roos is.

Dat is allemaal achteraf gelul
Hadden ze hem wel genomen dan waren er ook twijfels en vergelijkingen met Van der hoorn geweest en die heeft het niet gered.

En nog verder terug Overmars heeft Botman en Lang laten gaan die hadden hier ook niet misstaan. Lang presteert niet minder dan Bergwijn op het moment.

Spelers en talenten uit de eredivisie dat is een van de weinge dingen nuttige dingen Derksen altijd zegt. Zijn ook geen garantie.
En 50 50 ratio.

Dat leuke spelertje van Utrecht ging naar PSV heeft het niet gered nu Joey Veerman red het dan weer wel.

Heb liever dat ze een jonge keeper halen met ervaring en nog mooier Ziyech

13 november 2022 om 11:18

Ik heb nu liever eerst Schreuder eruit. Maar volgens mij is dat teveel gevraagd.

13 november 2022 om 11:52

Jonge keeper graag, Ziyech niet..

Keje lijkt mij de ideale AD voor Ajax..

14 november 2022 om 13:03

Keje heeft meermaals de kans gehad om in te stappen en wilde dat meestal zelf niet.

Uiteraard is er wel het een en ander aan te merken op Schreuder maar laten we wel realistisch zijn dat er uiterst slecht is aangekocht.
Brobbey levert niet, Bergwijn laat zien waarom die in Engeland of op de bank of de tribune zat, Bassey vraag ik me van af wat die aan het doen is.
Er zijn een half elftal zeer belangrijke spelers vertrokken en daar zijn geen kwalitatief gelijkwaardige vervangers voor gehaald, terwijl er wel een record aan transfersommen is uitgegeven. Dat geld ben je kwijt.

Ipv alle pijlen te richten op Schreuder kan je beter direct afscheid nemen van Huntelaar en Hamstra, die een regelrechte wanprestatie af hebben geleverd afgelopen zomer.

Ik denk dat Kuyt eerdaags ook vrij komt, zou prima zijn in plaats van Schreuder.

Ach dat achteraf gelul weer. Wie zegt dat hij dezelfde ontwikkeling zou krijgen als bij Wolfsburg. Schuurs was ook een talent maar kwam er ook niet uit.

Bassey is Schreuder. Geen scout heeft die aangeraden. Een voordeel: is te slijten aan Championship en brengt dus altijd wel 10mln op. Elke gemiddelde verdediger uit Z Amerika of Frankrijk brengt meer dan hij doet.
Grillitsch is leuk voor erbij maar schande voor opleiding. Daarnaast moet je altijd aankopen doen die status quo op termijn kunnen bedreigen, gemiste kans.
Ocampos zullen we maar over zwijgen, grootste blunder in jaren.
Sanchez: zelfde verhaal als Bassey, misschien zit er ergens nog iets in maar groeipotentieel is beperkt. Wordt geen ‘Maxwell’ ofzo, daar moet je je op richten, bel de man zelf op desnoods (Maxwell) heeft meer verstand van dan H2 en zootje bij elkaar.
Enfin, Bosz erin, puinruimen, verlies beperken en hopen dat Kaplan, Conceicao en Lucca (?) wel iets gaan bijdragen, dan speel je nog quitte

Dit is wanbeleid ten top, scouts liggen te slapen.

Ja wat dacht je van Noa Lang, Kluivert, Bakker, Botman, Schuurs. Die hadden allemaal nu in de basis gestaan en CL gespeeld. Bovendien waren ze dan allemaal geselecteerd voor het grote Oranje.

Zo goedkoop scoren dit! Echt iedereen had Ajax gekielhaald als ze een speler hadden gehaald uit de KKD. Slap dat niemand in de studio zo’n opportunistische voorbijganger - wanneer hebben we Keje Molenaar voor het laatst in het openbaar gezien? - ook terecht wijst. Ten eerste omdat het achteraf wel erg makkelijk praten is, ten tweede omdat er met Per Schuurs een uitstekend voorbeeld rondliep om niet ook met Van der Ven weer een lege huls te halen en ten derde omdat de promotor van Volendam ‘ons kent ons’ er wel erg dicht bovenop ligt.

14 november 2022 om 13:09

Keje komt elke keer om de hoek wanneer het in de organisatie minder gaat omdat hij een van de weinige voetballers is die na zijn voetbal carriere ook nog een goede maatschappelijke carriere heeft gehad. Hij heeft alleen geen zin om zelf in te stappen om te laten zien hoe het dan wel moet.
Van der Ven stond overigens wel op de radar, de reden dat hij niet kwam was niet zo zeer Schuurs of Pierie of andere goedkope gokjes die niet goed uitpakten maar dat Ajax op die positie op dat moment met Martineze en Blind al 2 spelers had, en (dat lijkt iedereen te vergeten) Rensch in de jeugd, ondanks dat hij rechtsbenig is, vaak links centraal achterin speelde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren