Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus betaalt 9,5 miljoen euro en legt Uruguayaans talent vast

Laatste update:

Juventus heeft zich versterkt met Rodrigo Bentancur Colmán, zo maakt de club uit Turijn bekend. De negentienjarige middenvelder is voor 9,5 miljoen euro overgenomen van Boca Juniors en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2022.

Juventus communiceert dat de transfersom door variabelen nog verder kan oplopen en dat Boca Juniors een doorverkooppercentage van vijftig procent heeft afgedwongen. De club uit Turijn smeert de som van 9,5 miljoen overigens over twee jaar uit. Als een verrassing kwam de transfer al niet meer, want Boca-voorzitter Daniel Angelici verklapte in november al dat Juventus de optie tot koop zou lichten.


“De komende paar dagen zal ik in Milaan zijn om met Juventus te praten”, zei Angelici toen tegen Closs Continental. “Ik moet met ze gaan praten omdat ze een optie hebben om Bentancur te kopen en die willen ze nu in werking stellen. We hebben een uitstekende relatie, dus die overeenkomst komt er wel. Maar de jongen zal tot het einde van het seizoen bij ons blijven.”

Bentancur komt uit de jeugd van Boca en debuteerde in april 2015 in het eerste elftal. Juventus is met de deal een aantal topclubs, waaronder Real Madrid, Manchester United en AC Milan, te slim af. Bentancur, international van Uruguay Onder-20, had bij Boca nog een contract tot januari 2019 en speelde in totaal 46 wedstrijden voor de Argentijnen.

Betaalt Juventus te veel voor Rodrigo Bentancur?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooooooie transfer. Toch iets positief aan de transfer van Tevez gehad. Succes en welkom bij de bianconeri.

Goede zet zeg! Wat een goed werk weer! Goed bezig Juve!

Hoe goed is deze jongen. Hoor veel positieve verhalen. Maar heb hem nog nooit zien spelen.

21 april 2017 om 21:18

Groot talent, hoort op zijn positie wel bij de grootste 3 talenten van Zuid-Amerika. Is een echte moderne middenvelder. Het eerste wat me te binnen schiet is dat hij qua stijl en technisch vernuft iets weg heeft van Pastore met de moderne drive van Tolisso.

Valt me toch op dat dit soort talenten nog voor relatieve prikjes te halen zijn. Zo verbaasde het me afgelopen zomer ook al dat Ajax Sanchez voor slechts 5 miljoen kon ophalen. Ik had wel verwacht dat Bentancur zeker 15/20 miljoen zou gaan opbrengen voor Boca.

21 april 2017 om 21:30

Wel opvallend dat Juventus zo weinig betaalt voor een toch redelijk bekend talent. Als je kijkt naar Neres, relatief onbekend en weinig wedstrijden gespeeld in het 1e van Sao Paulo en dat voor 15 miljoen. Ben bang dat Overmars hierin een foutje heeft gemaakt. Misschien dat Ajax door de prestaties in de Europa League nu grotere talenten kunnen aantrekken. Je ziet toch wel vaak dat de grootste talenten naar grotere clubs gaan, Sanchez was wel een gouden greep.

21 april 2017 om 21:59

Boca heeft ook een doorverkoop percentage van 50%. Hierdoor kan de transfersom ook lager vallen omdat hij nu al 30 miljoen "waard" is. Puur omdat hij bij Juventus speelt.

Milan had een persoonlijke overeenkomst met Bentacur echter door deze clausule had Juve voorrang.
Wel opmerkelijk vind ik dat toen het nieuws over hij en Milan naar buiten kwam dat heel veel mensen dit geen goeie transfer vonden dat hij zelfs te slecht was voor Milan destijds en het Milan niet zou helpen de weg naar boven in te slaan. Opmerkeningen over Galliani's slechte transferbeleid werd nogmaals benadrukt mocht hij komen, zo las ik etc. Echter nu hij naar Juve gaat is iedereen lyrisch over Juve's transferbeleid.

21 april 2017 om 20:23

Ben ik helemaal met je eens. Had dat ook gelezen! Meeste mensen hier praten elkaar steeds na. On the topic: weet niet of hij zo goed is maar 9,5 miljoen is niet veel voor Juventus misschien had Ajax een poging moeten wagen als vervanger voor Klaassen?

21 april 2017 om 20:32

Ajax gaat nooit akkoord met een doorverkooppercentage van 50 procent.

21 april 2017 om 21:41

Velen reageren uit buikgevoel en zijn te lui om zelf wat op te zoeken, Juve voert over het algemeen goed beleid dus zal alles wat ze doen wel goed zijn, bij Milan is dat wat minder en dan kraken mensen zo'n aankoop sneller af. Dat is vaak de redenering blijkbaar.

21 april 2017 om 22:39

Wanneer was dit dan, want ik feite was deze deal met Juve al beklonken met de transfer van Tevez twee jaar geleden...

Goede aanwinst maar een doorverkoop percentage van 50% ?? Hell no

Dat ze 9.5 miljoen euro betalen voor een talent uit Zuid-Amerika kan ik nog begrijpen. Hoezo zou je als club 50% doorverkooppercentage accepteren. Hij moet schijnbaar wel heel goed zijn wil je dit accepteren.

Juventus heeft vast plannen met hem om hem voor een groot bedrag te verkopen of helemaal niet. Ik zou ze warm maken door wellicht 15 of 20 miljoen te bieden zonder clausule.

Nu hebben ze zelf bij 40 miljoen doorverkoop maar 10 miljoen winst.

21 april 2017 om 22:57

Juve is geen club die spelers aankoopt met de gedachte van; hoeveel winst kunnen we op hem maken in de toekomst?" Juve denkt primair aan het sportieve.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren