Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

José Mourinho wordt gevraagd naar hoogtepunt en denkt aan Feyenoord

Laatste update:

José Mourinho vindt het winnen van de Conference League met AS Roma misschien wel het hoogtepunt uit zijn carrière, zo heeft de trainer laten weten in gesprek met Youtuber Ohm. Mourinho deed die uitspraak overigens enkele weken voor zijn ontslag bij Roma.

Mourinho kende een moeizame tijd bij Tottenham Hotspur, waar hij ontslagen werd. Mourinho keerde terug naar Italië voor een dienstverband bij AS Roma, dat buiten de Jaarbeursstedenbeker in 1961 nooit een Europese prijs had gewonnen.

In de zomer van 2022 haalden Roma en Mourinho de finale van de Conference League, waarin het Feyenoord trof. De Rotterdammers konden een treffer van Nicolò Zaniolo niet rechttrekken en gingen kopje onder tegen i Giallorossi, die daarmee eindelijk weer eens een (Europese) prijs wonnen.

"Er zijn door de jaren heen zoveel opmerkelijke momenten geweest”, vertelde the Special One. “Veel mooie, maar ook veel lelijke. Maar als ik het mooiste moment moet kiezen, zeg ik misschien wel de laatste prestatie en de laatste trofee die ik heb gewonnen.”

“Het is niet de belangrijkste trofee die ik heb gewonnen, maar vanwege de vreugde die het met zich meebracht... Er zijn veel mooie dingen geweest in mijn carrière, veel fantastische wedstrijden om nooit te vergeten. Het is onmogelijk om er één of twee te kiezen", krabbelt Mourinho toch enigszins terug.

"Er zijn ook veel slechte herinneringen: twee halve finales van de Champions League verloren na strafschoppen, een Europa League-finale verloren na strafschoppen omdat de scheidsrechter had besloten dat we niet mochten winnen. Er zijn dus ook slechte herinneringen aan verbonden.” Mourinho doelt bij de Europa League-finale op scheidsrechter Anthony Taylor, die in de ogen van de Portugees een handsbal over het hoofd zag voor de verloren strafschoppenreeks tegen Sevilla.

Mourinho werd onlangs ontslagen bij Roma vanwege de tegenvallende resultaten, waardoor hij een derde confrontatie met Feyenoord in drie jaar tijd net niet meemaakt. Onder zijn opvolger Daniele De Rossi boekte Roma afgelopen weekend een eclatante zege op Cagliari (4-0) en staat het nu één punt achter nummer vier Atalanta, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Mourinho won in zijn rijke verleden onder meer de UEFA Cup en Champions League met FC Porto. In Engeland werd hij driemaal landskampioen met Chelsea en in 2010 wist hij met Inter de treble te veroveren. Ook werd hij eenmaal Spaans kampioen met Real Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mourinho en Guus Hiddink vind ik wel op eenzame hoogte als beste trainers.
Daarna komt Ancelotti, Deschamps, Guardiola, Zidane, Klopp of wie je ook wilt noemen.

Mourinho heeft gewoon met Porto CL gepakt en Guus Hiddink is heel ver gekomen op het WK met landen als Korea en Australie. Dat zijn niet eens subtop ploegen. Netals dat Maradonna de allerbeste speler allertijden is omdat hij een degradant als Napoli landskampioen had gemaakt. Je hoeft ze niet te mogen maar de resultaten spreken voor zich.

8 februari 2024 om 23:47

Mourinho beter dan Guardiola en Klopp?! In mijn ogen zijn beide echt veel betere trainers dan Mourinho.

8 februari 2024 om 23:52

Cruijff, Guardiola, Michels, volgens mij hebben Brazilië en Duitsland er ook nog een paar gehad. En waarom dan niet de coach van Griekenland of Denemarken toen die de Europese titels wonnen? En waarom niet Ranieri? Die maakte een Leicester kampioen van Engeland! Oh, en de coach van Norringham Forrest die vaker de Europacup 1 wint dan de titel. Kom, die prijzen zeggen niet zoveel. Maradona is niet de beste omdat ie Napoli kampioen maakte, Mou niet de beste omdat ie Porto de CL liet winnen. De beste word je als je met Hercules van Ajax wint.

9 februari 2024 om 07:20

Formus, voorbeelden die jij noemt zijn wel echt eenmalig. Mourinho heeft het vaker laten zien en hetzelfde geldt voor Hiddink. Daarmee zeg ik niet dat ze boven een Guardiola of Klopp staan, maar iets meer respect is op z’n plaats. Ik weet dat wij in Nederland geen fan zijn van types als Mourinho en een Ronaldo of een Neymar, maar we mogen af en toe best eerlijk tegen ons zelf zijn. Zonder dat we onze onderbuikgevoelens laten spreken

9 februari 2024 om 11:29

Victor, hij zegt dat Mou en Hiddink op eenzame hoogte staan als beste trainers. En ik geef aan dat zijn argumenten voor die reden apart zijn en dat er meerdere heel goede trainers zijn/waren. Ik zeg nergens verder dat ik de prestaties van Mou en Hiddink niet op waarde schat. Maar de beste trainers op eenzame hoogte...... mwoh.

9 februari 2024 om 16:37

Hiddink heeft clubs als Real Madrid getraind. PSV dat vergane glorie was, weer terug gebracht in de halve finale CL. Een Zuid Korea die geen stuiver voorstelde naar een halve finale WK gebracht, een Australie die geen stuiver voorstelde, nooit door de groepsfases van een WK is gekomen. Die man heeft geschiedenis op geschiedenis geschreven. Ranieri is een goeie trainer maar je ziet hem nooit 2 keer dezelfde truc herhalen. Als we het over Mourinho hebben, die arme man heeft alle prijzen gewonnen die de Uefa te bieden heeft. Hij heeft met elke ploeg de maximaal haalbare prijzen gepakt. Ik mag Mourinho totaal niet en zijn anti voetbal maar je moet wel objectief blijven en de waarheid onder ogen zien. Guardiola of Klopp zou zijn voetbal filosofie ook met RKC Waalwijk kunnen uitvoeren maar dat zal geen resultaat opleveren. Als Mourinho zijn filosofie met RKC Waalwijk geloof me dat een degradant als RKC ineens ergens met de top/subtop meedoet. Ik kijk ook liever naar Peter Bosz met 1 verdediger en 10 aanvallers maar als je objectief bent dan is Mourinho gewoon de allerbeste.

9 februari 2024 om 02:38

Klinkt gewoon alsof je een beetje in de begin jaren 2000 bent blijven hangen en alles daarvoor en daarna graag wilt negeren.

9 februari 2024 om 06:44

Maakt dat Chris de Graaf dan ook één van de beste Nederlandse trainers ooit, omdat hij met Spakenburg de halve finale haalde vorig jaar? Een illuster rijtje van Chris de Graaf, Dick Lukkien en Henk de Jong.

9 februari 2024 om 08:26

Wat een logica zeg.. Mourinho heeft een tijdje kunnen teren op zijn anti-voetbal strategie maar sinds die code gekraakt is is die overal zo’n beetje gefaald.
Als je niet creatief en flexibel bent in je aanpak en filosofie hoor je niet bij de grootste trainers.
Juist trainers die keer op keer succes boeken door hun strategie aan te passen op de competitie en club zijn geweldige trainers (Klopp, Guardiola om maar recente voorbeelden te noemen).
Maargoed, ieder zijn mening natuurlijk

Als je kijkt naar wat die prijs teweegbracht in Rome dan zijn er maar een paar prijzen die daar echt aan kunnen tippen in Mourinho's carriere. Ik begrijp zijn idee achter deze keuze in ieder geval wel. De eerste titel met Chelsea en de Champions League met Inter zijn naast die trofee met Roma echt emotionele momenten geweest.

Ik hoop dat we meer van Mourinho te zien krijgen als hij niet aan het werk is. Hetzij bij Sky/bein, hetzij in podcasts. Ik heb genoten van de podcast die hij gemaakt heeft met John Obi Mikel. Het zou natuurlijk helemaal lollig zijn als men hem in Nederland eens weet te strikken om op de tv te komen. Misschien een idee voor College tour?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren