Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jordania aast op terugkeer: 'Vitesse had twee keer kampioen moeten zijn'

Laatste update:

Merbab Jordania verdween twee jaar terug via de achteruitgang bij Vitesse, maar de Georgiër houdt hoop op een hereniging. Na zijn overname van de club, in 2010, verkondigde voorganger Maasbert Schouten dat de Arnhemse club met Jordania aan het roer mee zou gaan doen om de landstitel, en die belofte is nog niet ingelost. “Maar ik heb mijn woord gehouden. Vitesse had twee keer kampioen moeten zijn”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

/

De zakenman doelt op de seizoenen 2012/13 en 2013/14. Toen hij zelf eind 2013 bij de club vertrok, stond het elftal van coach Peter Bosz bovenaan in de Eredivisie. Jordania stelt dan ook dat hij ‘als kampioen’ vertrokken is en wil zijn werk graag afmaken. “Als ik een manier kan vinden om de club te kopen, dan zal ik dat doen”, belooft hij. “Dat zal mijn droom zijn.”

Uiteraard volgt Jordania de prestaties van Vitesse nog op de voet. Het doet hem pijn om te aanschouwen wat er van zijn ambitieuze project terecht is gekomen. “Ze zijn blij als ze twee wedstrijden spelen in Europa. Dat is niets voor mij. Ik praatte alleen over het kampioenschap.” De zakenman stelt dat het Vitesse aan ambitie en strategie ontbreekt. “Het is een trainingskamp voor jeugdspelers geworden.”

Zie jij Vitesse ooit kampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vaak mensen zeggen dat hij gewoon een tussen persoon was van abromovic maar ik denk dat deze man echt van Vitesse houd. Heeft Vitesse wel goed gedaan man alleen jammer dat ze elk jaar ander team hebben..

19 augustus 2015 om 09:35

Denk ook dat dat gewoon de bedoeling was om er een trainingsclub van te maken voor Chelsea. Maar dat hij op een gegeven moment zich steeds meer verbonden voelde worden met vitesse. En dat dat ook de reden is dat hij weg moest. In plaats van een trainingsclub wou hij er een echte club van maken. Momenteel is Vitesse gewoon weer terug hij af en is het klein Chelsea.

19 augustus 2015 om 11:45

Vitesse is juist veel verder nu, ze hebben nu een geweldige jeugdopleiding en binnen een jaar of twee zijn ze grotendeels uit de schulden en dN kunnen ze weer spelers kopen en minder afhankelijk worden van Chelsea.

19 augustus 2015 om 13:02

schulden? Vitesse heeft helemaal geen schulden. Ze hebben zelfs eigen vermogen. Maar kunnen momenteel niets uitgeven door de financial fairplay. Daarbij word gekeken naar de afgelopen 3 jaren. Hierbij mag er maximaal een tekort zijn van 45miljoen. 3 jaar terug was dhr. Jordania nog aan de macht bij ons, en heeft veel te veel over de balk gesmeten. Als over 2 jaren het jodania tijdperk niet meer bij de 3 jaren van de financial fairplay behoort, is er weer wat mogelijk. De tekorten worden trouwens aangevuld door de huidige eigenaar.

19 augustus 2015 om 09:36

Ik denk dat hij van de club is gaan houden. Dat het in het begin wel gewoon maar ff een ambramovic project voor hem was.
Maar hij heeft ''gevoelens'' bij de club gekregen.
Verder heeft hij gelijk dat vitesse een trainingskamp voor jonge spelers is geworden. Die chelsea spelers allemaal heel leuk om die jongens van 17/18/19 te huren maar dat is vooral goed voor chelsea.

19 augustus 2015 om 09:40

Helemaal mee eens. Hij heeft zijn reputatie niet mee maar de bedoelingen zijn goed volgens mij

hij houdt zeker van Vitesse maar hij heeft het geld niet. de heren met het grote geld vonden kennelijk dat hij iets verkeerd deed. Hij heeft Vitesse in ieder geval een super trainingscomplex nagelaten.
En inderdaad als er nog wat meer geld ingepompt wordt kan Vitesse kampioen worden.

Om zijn doel te bereiken heeft de man teveel geld uitgegeven waardoor Vitesse nu wel zoveel moet huren, neemt niet weg dat hij het heeft gedaan om Vitesse naar een hoger plan te stuwen, meer voorzichtigheid was veel betergeweest en had hij er nu nog gezeten !!!

En dan steeds het gezeik dat we een opleidings instituut zijn voor Chelsea zal met een worst zijn, de hele eredivisie is een opleidings instituut voor de grotere clubs, zodra je in Nederland als voetballer enigszins met het hoofd boven het gemiddelde uitstijgt dan ben je als voetballer weg, en dan is het ordinair zakken vullen.
Eenmaal op leeftijd komt dan de zogenaamde "clubliefde " opwellen bij de heren om dan na hun voetbal carrière verzekerd te zijn van een baantje binnen de geliefde club.

Tjah Jordania. Je hebt mij al jaren overtuigt dat Vitesse serieus diep in je zit. Dat heb je inmiddels wel bewezen. Echter helpt het niet om dit soort uitspraken te blijven doen. Vitesse is geen club dat structureel om het kampioenschap zal meedoen. Hooguit een keertje zoals een seizoen of 2 geleden waarin het tot de laatste 3 speelrondes meedeed, maar dan moeten we echt een uitzonderlijk seizoen hebben en moeten veel dingen op hun plaats vallen. Zo niet, dan zullen we altijd moeten strijden om bij de eerste 7 te eindigen. Zeker gezien Vitesse allesbehalve rijk is en de kosten zelfs flink aan het terugbrengen is. Er zijn weinig middelen om spelers aan te kopen, waardoor de hoop snel bij de jeugd uitkomt waar je uiteindelijk geld aan kunt verdienen. Huren is een leuke tijdelijke oplossing, maar ik zou graag zien dat dit inderdaad tijdelijk is (tenminste de we huren 4 a 5 spelers constructie, zou ik over een jaar over 2 graag beperkt zien tot 1 a 2 spelers).

Deze man heeft ons veel goed gedaan maar heeft ook uit emotie een aantal zeer foute dingen gedaan. Ik merk dat ik worstel met of ik hem wel of niet binnen de club terug zou willen zien. Qua beleving en hoe hij vecht voor zijn plek zou ik graag zo iemand zien bij ons, want hij heeft duidelijk het beste voor met de club. Maar gezien zijn emotionele uitspattingen en bedreigingen heb ik zoiets van mhm, dat moet je ook niet willen.

De terugkeer van Jordania doet me een beetje denken aan de terugkeer van Karel Aalbers. Ook veel over gesproken; nooit gerealiseerd.

“het is een trainingskamp voor jeugdspelers geworden.”

Dis is een zeer demagogische uitspraak en bezijden de waarheid.
Geeft aan hoe gevaarlijk zijn charme is. Het AD trapt er ook in.

Jordania is degene onder wiens verantwoordelijkheid veel te veel geld is uitgegeven en te grote salariscontracten zijn afgesloten. Hierdoor kreeg Vitesse problemen met het FFP reglement.
Daarbij deelden hijzelf en Marcel Hamm ook nog eens in transferwinsten. Ook Kasakowski was niet zuiver op de graad en hanteerde een dubbele agenda.

Het jeugdbeleid hing er onder Jordania maar een beetje bij.
Vitesse werkt nu sinds zijn vertrek actief aan het jeugdbeleid om daar zsm de vruchten van te kunnen plukken. De periode wordt overbrugt met Chelsea huurlingen en niet meer met kansloze spelers als Kingston, Riverola, Aborah, Babangida en Piroja.

Jordania kan een innemende man zijn. Ik denk zeker dat Jordania van de club houd, maar hij is meer een emotionele liefhebber dan goed bestuurder en hanteerde een dubbele agenda (De agenda van Chigrinski/chelsea en zijn eigen agenda).
Laat hem alsjeblieft niet meer terugkomen. Het gaat goed met Vitesse nu.


Vitesse 1 is een subtopper.
Jong Vitesse was afgelopen seizoen kampioen vd beloftencompetitie. Hier komen binnenkort wederom (na Lieftink, Osman, Diks) meer spelers door voor het 1e.

19 augustus 2015 om 10:25

Het jeugdbeleid hing er onder Jordania maar een beetje bij? Correct me if i'm wrong maar volgens mij heeft hij een compleet niet trainings/jeugdcomplex laten bouwen. Ook stonden er onder zijn bewind nog veel jeugdspelers in de basis met Velthuizen, Propper en Van Ginkel onder andere.

Die spelers als Aborah, Babangida enzo waren volgens mij voor de periode Jordania, toen Vitesse nog geen cent te makken had en het met dat soort spelers moest doen.

19 augustus 2015 om 10:33

I'll correct you, because you are not informed;
- het trainingscomplex is 'in opdracht' tot stand gekomen. Jordania had als stroman van Chigrinski toezicht op dit project.
- Velthuizen, Propper, van Ginkel waren al ver voor Jordania bij Vitesse
-Aborah, babangida en zijn eigen zoon Levan, etc.. kwamen allemaal na het aantreden van Jordania.

De belangrijkste bijdrage van Jordania is het binnenbrengen van Kashia en Quasaishvili, die zijn uitgegroeid tot de belangrijkste spelers van het huidige Vitesse. Kashia is zelfs het boegbeeld geworden.

19 augustus 2015 om 10:36

Het klopt dat hij het trainingscomplex heeft laten bouwen en zeker al oog had voor de jeugd. Onder zijn bewind stonden inderdaad ook jeugdspelers in het elftal zoals Velthuizen en van Ginkel (het kwam er nog niet uit bij Propper) De waardeloze spelers als Aborah, Babangida, yasuda etc zijn echter wel onder Jordania gekomen.

Verder heeft Esmeralda gewoon gelijk over de uitgaven onder Jordania. Ik hoop dat Jordania wegblijft want hoeveel hij ook van de club houdt, hij is geen goede bestuurder gebleken. Als we dan toch iemand in het bestuur willen hebben die van de club houdt wil ik het ook wel doen.

19 augustus 2015 om 10:44

Nee die stonden er onder Jordania. Vitesse is nu op de goede weg, dit jaar extreem veel huurlingen, maar dat is hopelijk na volgend jaar voorbij. Ze hebben veel geld in de jeugd gestoken, en daar gaan we hopelijk de vruchten van plukken. Nu zitten er met Room, Diks,Osman, Lelieveld, Lieftink, en Velthuizen 6 in de selectie, vaak bij de eerste 16. In de jeugd lopen jongens die het zeker kunnen /gaan halen. Vd Berg,Klein Holte,oude Kotte,Huisman, Verloo zijn bv jongens die het moeten kunnen halen. Van de week heeft onze A1 uit bij Ajax A1 met 0-5 gewonnen, en laatst op een toernooi met 4-1 van Feyenoord A1. Dat zegt al wel iets denk ik. Ze hebben uitgesproken dar ze meer jeugd in willen passen,maar dat kost tijd. Schulden hebben ze niet meee, wel tekorten. Vooral met het bezuinigen waar ze nu mee bezig zijn, zal het niet lang meer duren voordat Vitesse op eigen benen kan staan, btje zoals AZ.

19 augustus 2015 om 10:53

@esmeralda. Bony, qazaisvili en kashia? En jeugd zit er toch altijd al als je 3 jaar ergens werkt, dat is de definitie van jeugd, dat ze er lang spelen, in ieder geval langer dan 3 jaar? Iemand beschuldigen van slecht geinformeerd zijn en dan met zo'n argumenten komen..

19 augustus 2015 om 11:03

Jordania heeft maar een minimale verdienste bij Vitesse. Dat is wat ik schrijf nav dit AD bericht. Het binnenbrengen van Kashia en Quasaishvili en toen ook nog Chanturia. Dat is het wel zo'n beetje. Bony liet zich overtuigen door Drogba bij Chelsea. Daarvoor kende Bony Vitesse in het geheel niet.

19 augustus 2015 om 11:17

Ik vind een trainingscomplex uit de grond stampen wel iets goeds! Lekker makkelijk om 90% van al het goeds wat er onder jordania is gerealiseerd op abramovich af te schuiven en al het slechte op jordanias conto te schrijven.

19 augustus 2015 om 11:27

Dit is de situatie Tubby. Toen Abramovich en Chigrinsky zich vergewisten van de eigen agenda van Jordania, Hamm en Kasakowski (ongeleid projectielengedrag, zelfverrijking en peperdure contracten) hebben ze deze heren niet voor niets op een zijspoor geplaatst. Achteraf blijkt dat Vitesse toedertijd regelrecht op een faillissement aanstuurde. Jordania mag nog blij zijn dat hij in dit scenario niet op zijn bestuurdersverantwoordelijkheid zou worden aangesproken door een curator, die het dan over zou nemen.

19 augustus 2015 om 18:17

Ja en Drogba kende Vitesse wel goed hahaha.. Oke Esmeralda. En stonden ze geen eerste toen Jordania vertrok? Dat lukt niet met allemaal dramatische spelers.

19 augustus 2015 om 11:30

Hoe weet je eigenlijk dat al die goede spelers die nu in de jeugd zitten niet worden opgeleid voor het eerste van Chelsea, of na twee jaar in het eerste door Chelsea worden overgenomen en aan andere clubs worden verhuurd?

19 augustus 2015 om 11:35

Tsja, aanname van Jordania zelf. Stemmingmakerij lijkt me dus.

19 augustus 2015 om 11:58

Omdat het gewoon wilde cowboygedachten zijn die nergens op gebaseerd zijn. Mensen wuiven wilde geruchten over hun eigen club makkelijk weg als onzin, maar over andere clubs wordt het vaak als waarheid aangenomen. Zo houden veel supporters hier nog steeds vast aan het fabeltje dat Ajax meer wilde betalen voor van Ginkel dan Chelsea heeft gedaan. Als een gerucht goed uit komt voor jouw club dan ben je schijnbaar sneller geneigd om het klakkeloos over te nemen.

Er is altijd een kans dat een speler na 2 jaar in het eerste weggekocht wordt. Spelers die bovengemiddeld presteren bij (sub)toppers in de Eredivisie zijn dan bijna structureel binnen 1-2 seizoenen weg. Van een subtopper naar 1 van de grote 3 in de Eredivisie of wellicht rechtstreeks naar het buitenland.

Dat is het lot van de Eredivisie. Als pakweg Milik, Pereiro of Kongolo de komende 1 - 2 seizoenen uitzonderlijk presteren dan zijn ze weg zodra er boeiende interesse komt van clubs uit grotere competities.

19 augustus 2015 om 14:12

Omdat Vitesse gewoon eigenaar blijft van haar eigen spelers. De transfersommen komen gewoon bij Vitesse op de balans terecht. Zelfs wanneer Chelsea een speler koopt (zoals met Van Ginkel) dan wordt er gewoon betaald.

De tijd van Jordania lijkt voorbij. Hij heeft Vitesse veel goed werk geleverd en de club weer op de kaart gezet én smoel gegeven. Maar daarentegen is er behoorlijk veel geld uitgegeven, waardoor we nu nog met de wrange vruchten zitten. Daarnaast heeft hij ook wel wat vijanden binnen de club gecreëerd....

Daarom lijkt het boek Vitesse voor hem wel gesloten. Hij kan nog wel wat goodwill kweken door een goede linksback te schenken...

Ondanks dat ik geloof dat deze man veel voelt voor de club heeft hij het natuurlijk wel helemaal verpest met zijn manier van het op de kaart zetten van de club.
Veels te veel geld uitgegeven , belachelijke contracten afgesloten met spelers waardoor we nu nog steeds vechten tegen het FFP gebeuren.

Dat Jordania Vitesse een beetje in de problemen bracht is duidelijk.
Maar dat is logisch als je de Titel voor ogen hebt.
Maar wat er nu zit,de Wit is geen haar beter noem hem de vriendje van de Top 3 hier.
Als je ziet dat Propper voor veel te weinig is verkocht is.
Dat was onder Jordania nooit gebeurt,dan zat Davy nu in het buitenland.
En had Vitesse min 8/9 milj.ontvangen,voor Propper.
Let op Diks zit nog 1a2 jaar bij Vitesse,en dan gaat PSV of Ajax aan de haal.
En zal voor een prikje worden verkocht.
Het kan niet zo zijn dat Vitesse een opleiding instituut wordt voor de zgn Top hier.

19 augustus 2015 om 11:08

Jouw eerste twee regels: Jordania was verblind. Dat maakt gevaarlijk. Klopt.
De Wit is geen spectaculaire man met visionaire uitspraken, maar heeft volgens mij zijn zaakjes uitstekend voor elkaar in het belang van de wederopbouw (duurt een aantal jaren) van deze mooie club.
Vako, Yeini, Nakamba, Werff, Rashica, Diks en Room liggen allemaal vast tot minimaal 2018/2019. Dat is gewoon goed.

Propper had een transferlimiet, anders had hij destijds zijn contract al niet eens verlengd. Vejno en Propper krijgen via Vitesse de kans op een mooie eigen carriere en belanden hierdoor niet op een buitenlandse reservebank. Dat is toch prima? Spelers gaan en spelers komen. Dat is overal zo.
Jouw laatste vier regels zijn persoonlijke aannames. Maar goed, dat kan op een forum.

19 augustus 2015 om 13:49

Op het antwoord Esmeralda.
Propper beland dan niet op de Bank,dat is dan mooi.
Denk er anders over,vejnovic oké dat doet me niks.
Maar een Propper verkopen aan de Top 3 hier.
Dat is een voorbode dat De Wit,gewoon de beste eigen opgeleide spelers.
Makkelijk van de hand doet naar de Top 3 hier,en dat voor een prikkie.
Dat kan niet zo zijn,als club streef je naar het hoogste.
Sportief en Finacieel,maar dat laat De Wit wel na.
En als Propper of wie dan ook een mooie carrière willen,mooi.maar wel in buitenland zou ik zeggen.
Onder Jordania en Karel Aalbers 2 personen streven naar het hoogste.
Dat liep mis Finacieel omdat ze te hard gingen.
Maar had absoluut niet aan de top 3 verkocht.
Wat gebeurd er als Vitesse onder de Wit Finacieel gezond is.
Lijkt mij toch dat hij spelers verkoopt aan de top hier.
Of is staat hij dan ook sterk in de schoenen,om tegen spelers te zeggen.
Mooie Carreire gun ik jullie maar niet bij de Top 3 hier.

19 augustus 2015 om 14:21

Als 'niet verkopen aan de top 3'beleid wordt bij Vitesse zal geen speler of zaakwaarnemer nog kiezen voor Vitesse. Tel uit je winst.

Let op, de speler heeft de regie, niet de club. Dat is de tijd waarin wij leven.
Lees verder hierboven nog eens dat 7 spelers onder de Wit al langdurig vastgelegd zijn.

Je schrijft verder: "lijkt mij toch dat hij spelers verkoopt aan de top hier".
Ja, zou kunnen inderdaad. Zie Botteghin, die zet gewoon zijn hakken in het zand met een 1-jarig contract. Als club kan je dan maar 1 ding doen: Toch verkopen. De club heeft dan niet eens een keuze. Voetbal is business voor club en speler.

Jordania heeft in het begin de zaken goed geregeld. Inderdaad een mooi trainingscomplex dat is zeker zijn verdienste. Maar er zijn veel net niet spelers toen binnengehaald met enorme salarissen.
Daar mee heeft Jordania zijn hand overspeeld. Vanuit London is toen denk ik ingegrepen.
Later bleek dat er inderdaad vreemde afspraken waren gemaakt met oa Marcel Hamm en kasakofski.

Denk dat vitesse nu op de goede weg is met de investering in een goede jeugdopleiding.
De eerste lichting, diks, Lieftink, Lelieveld en osman zitten al bij de selectie. Jong vitesse is afgelopen seizoen kampioen geworden en er wordt nu goed doorgeselecteerd.
Veel oud spelers worden ingezet als trainer bij de jeugdaccademie. Goede zaak.

Jammer dat merab zich zo negatief uitlaat over het huidige Vitesse.
Eigenlijk een slecht verliezer. Hoeft wat mij betreft ook niet meer terug te komen.
Ben tevreden met de huidige gang van zaken.

Tja, dat Jordania van de club houd is zeker. Maar liefde maakt vaak blind. Hij heeft te snel geprobeerd om van Vitesse een topclub te maken.
Hij gooide met geld en zorgde hierdoor dat juist Vitesse nu op de blaren moet zitten. Daarom ook het velen huren.
Ik ben wel benieuwd hoe het nu zou zijn als Jordania was gebleven. Denk dat het nog een grotere drama zou zijn.

Jordania heeft nu makkelijk praten van zijn kant, maar met schreeuwen kom je nergens. Hij had toch een grote connectie kring? Waarom maak je daar geen financieel plaatje mee en koop je Vitesse....

19 augustus 2015 om 11:58

"ik ben wel benieuwd hoe het nu zou zijn als Jordania was gebleven. Denk dat het nog een grotere drama zou zijn".

Ik wil het niet eens weten. Persoonlijk denk ik dat de media voor een jaar lang konden smullen van de opkomst en ondergang van Vitesse, incl. faillissement en andere persoonlijke drama's.

Ik ben eens met wat Vitessefan3 schrijft; Ik ben tevreden met de huidige situatie nu.

Is dit de Georgische Karel Aalbers aan het worden? Wat is dat toch met Vitesse en hun voorzitters, die willen en kunnen maar niet loslaten lijkt wel. Is het zo fantastisch daar in Arnhem?

19 augustus 2015 om 20:13

Buitenstaanders roepen graag dat Vitesse zielloos is en dat het een kille club is. Mijn ervaring is ddat dat totaal niet zo is. Ik kom geregeld op Papendal over de vloer en Vitesse is gewoon een geweldige, eigenzinnige club. Er is nog genoeg warmte en menselijkheid valt me iedere keer weer op.

Vandaag gezellig een poos met Kashia zitten praten. Hij zei heel treffend dat Jordania een goede vriend van hem is, maar dat hij toch de nodige fouten gemaakt heeft toen hij nog bij Vitesse zat. Kashia is erg te spreken over het huidige beleid. Dat sluit wel aan bij hoe ik over Vitesse denk. Ik geloof echt wel dat Jordania van de club is gaan houden, maar hij heeft echt wel een aantal dingen verkeerd aangepakt waardoor we nu niet zo ver zijn als we hadden kunnen zijn. Ik hoef hem ook niet terug te zien als eigenaar. Laat hem maar lekker supporter blijven

Laat Merab maar weg blijven inderdaad. Meer niet goed dan wel goed gedaan. @esmeralda mijn complimenten over hoe je uitlegt hoe het echt in elkaar steekt, had het niet beter gekund!

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren