Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen schuift ideale crisismanager naar voren voor Ajax

Laatste update:

Ook bij Vandaag Inside was de malaise bij Ajax woensdagavond onderwerp van gesprek. Zowel directeur voetbalzaken Sven Mislintat als trainer Maurice Steijn ligt onder vuur, met loodzware wedstrijden tegen Olympique Marseille (donderdag) en Feyenoord (zondag) in het vooruitzicht. Johan Derksen wijst de hoofdschuldigen aan en schuift de ideale crisismanager naar voren die de boel moet vlottrekken.

De meeste aandacht gaat deze week uit naar Mislintat, die Borna Sosa zou hebben gekocht via een zakenrelatie. "Normaal gesproken, bij een beursgenoteerd bedrijf, wordt zo'n man eerst op non-actief gesteld en wordt hij daarna weggestuurd als het bewezen wordt", aldus Derksen. "Maar Eringa en Van Halst zijn zó geil op dat pluche stoeltje bij Ajax, die gaan eerst rommelen. Ze moeten die man meteen op non-actief zetten. Die moet je niet meer loslaten."

Derksen denkt te weten waar de oplossing ligt. "Ik vind het geen gek idee om alle technische zaken over te geven aan Louis van Gaal. Als crisismanager. Dit seizoen is verloren. Dat kost ze ontzettend veel geld, want ze halen de Champions League niet. Daardoor zitten ze financieel een paar jaar in de problemen. Als je bij een beursgenoteerd bedrijf werkt, moet je de reglementen helemaal natrekken. Je mag bijvoorbeeld ook geen zaken openbaren in de media."

Ook René van der Gijp heeft geen goed woord over voor de handelswijze van Mislintat. "Als je twaalf spelers haalt, zonder de trainer daarbij te betrekken, ben je toch gewoon de lul de behanger van Amsterdam? Steijn heeft ook nog twaalf spelers aangedragen waar hij niks mee heeft gedaan. Dan ben je gewoon een lul de behanger. Een lulletje rozenwater. Klaar."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik vind Van Gaal een gouden vent en zou het geweldig vinden om hem terug bij Ajax te zien. Als crisismanager in plaats van Mislintat, als trainer in plaats van Steijn, ik vind het allemaal prima.

21 september 2023 om 10:18

Doen! En als hij beide wil oppakken, ook doen!

21 september 2023 om 10:21

En als RVC en directeur. De club L.v.g. Ajax noemen.

21 september 2023 om 10:26

Vraag me af of zn gezondheid en leeftijd de huidige stress van Ajax aan kan.

21 september 2023 om 10:35

Al past het wel bij Louis.

Iedereen smeekt om hem, hij wordt als de reddende engel van de Amsterdamsche Football Club Ajax Amsterdam binnen gehaald. Standbeelden zullen worden gehesen, vlaggen zullen worden gedrukt van De Verlosser: eindelijk uit Johan’s schaduw! Last step: de Louis van Gaal ArenA.

Denk niet dat Louis’ ego dit kan weerstaan, desnoods gaat hij met een bloeddrukmeter door de catacomben lopen.

21 september 2023 om 10:39

M'n eerste ingeving is, waarom niet? Louis is iemand met een duidelijke visie, een duidelijke mening, heeft genoeg schijt aan anderen om te durven zeggen waar het op staat. Hij lijkt mij niet het type dat zicht gek laat maken door de huidige stress bij Ajax.

Maar dan vraag ik mij af in hoeverre dat een act van hem is. Naar buiten toe straalt Louis áltijd zelfvertrouwen uit, maar we weten niet hoe hij daar mentaal mee omgaat en of hij buiten beeld van de camera's en z'n voetballers wel stress ervaart.

21 september 2023 om 10:39

Ik ben toch bang dat Louis zichzelf al zo ziet en zich verheven voelt tot redden van het Nederlandsche voetbal. Hij overstijgt het clubvoetbal en beheerst de hele natie. Dan ga je niet tussen het plebs staan een stadje hoeden. Had eigenlijk dinsdag ook wel verwacht dat Louis de troonrede zou geven.

21 september 2023 om 10:48

@Airbags hij heeft één keer een bestuurlijke functie gehad, bij Ajax nota bene.

Ze werden allemaal schreeuwend mental van hem toentertijd omdat Louis als een losgeslagen projectiel controle wilde hebben over alles, tot aan de opstelling aan toe.

Denk dat je op alles zit te wachten als Ajax zijnde momenteel BEHALVE een type LvG. Je hebt geen autocraat nodig, dan krijg je namelijk de situatie waar je nu in zit.

21 september 2023 om 10:51

Had hij toen niet gewoon ruzie met Cruijff? Dat waren ttt echt kampen die tegenover elkaar stonden.

21 september 2023 om 11:13

Enige keer dat ik me kan herinneren dat ze binnen Ajax echt tegenover elkaar stonden was gedurende de Fluwelen Revolutie, toen die vier RvC leden (waaronder die Prof. Dr. Mr.) Louis als AD wilde aanstellen. Toen is het zelfs tot een kort geding gekomen.

Ik bedoel toen Louis de TD van Ajax was in 2003.

21 september 2023 om 11:14

Was dat een andere periode? Ik volg het maar via de zijlijn, dus mix die periodes graag door elkaar.

21 september 2023 om 11:20

Ja, ik doel op het jaar dat Louis de TD was van Ajax (2003-2004). De fluwelen revolutie van Cruijff was in 2011.

21 september 2023 om 11:38

Cruijff was geen voorstander waar van Gaal voor stond. Zelfs in de jaren 90 had Cruijff kritiek op van Gaal als ik me het goed herinner.

21 september 2023 om 13:05

Van Gaal is een gewelidige trainer, maar een waardeloze TD. Zou hem echt niet het technisch beleid van een club laten bepalen. Zijn aankopen vallen over het algemeen tegen.

21 september 2023 om 13:14

Trainen gaat ie sws niet doen. Het aantrekken van spelers in die positie zoals Mislintat denk ik ook niet. Crisis manager, dat zou wel goed zijn wellicht. En idd, van Gaal is een gouden vent. Anders dan dat je hem op TV ziet met de pers. Ik spreek hem namelijk geregeld. Maar owee als je aan zn stokpaardjes komt, hij is gewoon zeer overtuigd van z'n eigen mening. Niks mis mee overigens, hij heeft ook meestal gelijk haha.

Prima als Van Gaal komt. Zijn eerste actie moet dan zijn Steijn eruit werken.
Wat er nu gebeurt moet geen excuus zijn om Steijn laten zitten met zijn waardeloze voorbereiding, 0,0 progressie met de spelers die er al wel waren tot Fortuna uit.
Met Steijn gaat het ook gewoon niets worden, als we een schoonmaak doen, doe dat dan gelijk goed.
Mislintat weg en Steijn weg. En dan nog paar andere die mee hebben gedaan aan deze situatie.

Dan ook nog hopen dat die old boys netwerk met Rob Jansen en Guido Albers voorop niet weer deels de macht grijpen, net als wat er na het vertrek van Overmars gebeurden. Die hebben de puinhopen binnen de club in een stroomversnelling gebracht, vorig seizoen als voorbeeld.

21 september 2023 om 10:29

Denk toch dat wanneer je Steijn eruit gooit, de volgende ook niet lang heeft. Ajax kan beter eerst bestuurlijk alles op orde krijgen voor ze naar de werkvloer gaan. Een volgende trainer heeft uiteindelijk te maken met dezelfde selectie in een onrustige tijd. Dan speel je nu in serie nog tegen Marseille en Feyenoord. Verwacht dat je van Feyenoord gewoon verliest, waardoor ontslag makkelijker is. Na Feyenoord komen weer wat makkelijkere wedstrijden. Ideaal voor een nieuwe trainer

21 september 2023 om 10:49

Lul niet zo slap. Die krijgt gewoon een vreemdelingen legioen in zijn mik gestopt en daar moet hij het maar mee doen. Succes. RVC en die achterlijke Duitser zijn verantwoordelijk

21 september 2023 om 10:58

Kijk aub de opstellingen terug tot Fortuna uit. Hoeveel ''vreemdelingen'' deden toen mee?

Toen was het spel net zo slecht als nu, en was er ook nog geen enkele tactiek of speelwijze te bekennen of ook maar iets te zien waar Steijn naar toe aan het werken is.
Geef die ''vreemdelingen'' maar de schuld, en kijk vooral niet hoe het spel was voor dat die er waren.

21 september 2023 om 11:02

Die discussie is al heel veel gevoerd, maar elke trainer had hier wel iets van kunnen maken. Steijn heeft sinds de transferperiode alleen maar geroepen dat de selectie slecht is en dat er slechte spelers binnen komen. Hij is ook vooral aan het wijzen geslagen, in plaats van proberen er iets van te maken. Alle clubs in de eredivisie hebben een metamorfose ondergaan wat betreft selectie. En alle trainers zijn in staat om er iets van te maken. Steijn heeft vooral gewacht en geklaagd dat de verkeerde spelers komen.

Kijk als je 100 miljoen aankoopt, dan verwacht je wel dat er spelers zijn die in staat zijn om een basistaktiek te begrijpen. Het zijn toch allemaal spelers die weten wat druk zetten betekend en hoe een 433 werkt. Is het spel van Steijn te moeilijk: begin dan makkelijk en bouw dat uit. Wat ik bij Ajax zie, is dat er gewoon 0 lijn en idee achter zit. Spelers doen maar wat en dat is echt wel aan te rekenen aan de trainer. Feyenoord en PSV zijn ook behoorlijk gewijzigd en ook daar zie je dat het taktisch beter loopt. En met een goeie taktiek, is het voor spelers die last minute zijn gekomen (die Kroaat bij Feyenoord en Lozano bij PSV) ook makkelijker inkomen. Je weet namelijk als speler wat er van je wordt verwacht.

En als je dan toch de nieuwe spelers de schuld wil geven, speel dan met Gorter, Hato, Rensch, Taylor, Vd Boomen, Berghuis, Bergwijn, Brobbey. Allemaal spelers die al ruim een jaar met elkaar spelen. Ik vind het dus wel gewoon een slap excuus.

21 september 2023 om 10:55

Heb je het team gezien? Vol middelmaat en allemaal nieuw en dat is dan Steijn zijn schuld? Die niet eens de helft wilde, dus al zag dat dit niets zou worden?

21 september 2023 om 10:59

Ik verwijs naar mijn reactie op Michaelpipo als reactie op jou.

21 september 2023 om 11:06

Dat middelmaat moet zich in de eredivisie en zeker tegen een Fortuna gewoon staande kunnen houden.

21 september 2023 om 11:07

Makkelijk roepen allemaal maar wie moet het gaan doen dan? Weet niet of een van Gaal de TD moet opvangen. De AD rol is al ingekleed en zal hij niet voor die paar maanden doen. En de manier van LvG stond ook haaks op die van Cruijf. Het kan maar dan moet de Mislintat eruit en moet Steijn eruit en zal je van Gaal moeten gebruiken als tijdelijke trainer om het puntverlies zo klein als mogelijk te houden. Maar een echte opvolger zie ik gewoon niet zo snel (een Nederlandse trainer dan). We hebben nu wel gezien met Mislintat dat een buitenlander niet echt een garantie van succes is.

Zou Louis dan eerder aanstellen als coach om het seizoen nog enigszins acceptabel door te komen. Hij kan van dit zooitje wellicht een logisch team maken. Op basis waarvan is Louis geschikt als crisis manager in de directie?

Louis hadden ze eigenlijk direct moeten polsen na het afgelopen WK toen Schreuder al op de schopstoel stond. Naast een tactisch strateeg is hij laatste jaren ook veel meer een resultaatcoach geworden, en dat is exact wat Ajax vorig jaar nodig had.

Maar als TD zou ik het ook prima vinden. Vraag me alleen af hoe het met zijn gezondheid staat.

Ze halen de CL niet? Wie zegt dat haha, je moet bij de eerste 3 eindigen.

21 september 2023 om 10:28

Je zegt het dus zelf al. Ajax wordt op deze manier ook geen 3e. En stel ze worden het wel zitten ze in de play offs CL, zie ze dat niet zomaar overleven tot aan het toernooi.

Het is gewoon een zooi daar, maar om LvG nou alle posities toe te delen? De man is nog niet eens volledig hersteld en gaat echt niet alle problemen in 1x oplossen.

21 september 2023 om 10:37

Nou ja de concurrentie met Feyenoord, PSV, Twente en AZ is best stevig dit seizoen. Minimale puntenverlies is denk ik meteen fataal.

21 september 2023 om 10:41



Vooral AZ lijkt het prima op orde te hebben. Met Ryan, Sugawara, Bazoer, Clasie en Pavlidis hebben ze op elke linie wel een ervaren speler rondlopen die al even meeloopt dan wel het nodige heeft meegemaakt. Het is dan ook veel makkelijker voor de jonge spelers om zich aan het vereiste niveau te trekken.

21 september 2023 om 11:05

Nou ja, na zondag kun je 10 punten achterstand hebben. Dat is wel veel.

21 september 2023 om 11:10

Of je staat gelijk in verliespunten met een Feyenoord. Feyenoord speelt ook nog niet zo sprankelend voetbal dus zie ook niet zomaar Feyenoord even makkelijk winnen omdat die in de Arena het vaker laten afweten dan dat ze echt de bovenliggende partij zijn.

21 september 2023 om 11:13

In verwacht in minuut 10 een zee aan bekertjes waardoor de wedstrijd wordt gestaakt. Zeker als Ajax achter komt te staan. Esca tot de max

21 september 2023 om 11:15

Nou ja, 19 doelpunten in 4 wedstrijden is best wel oke toch? In een CL wedstrijd waar het niet loopt niet door de ondergrens zakken en uiteindelijk met 2-0 winnen zonder een grote kans tegen te hebben gehad, 2 buitenspelgoals en een gemiste penalty is ook niet slecht toch?

In de Arena is het altijd afwachten hoor. Maar de situatie is wel anders dan in voorgaande jaren.

Mensen laat van Gaal nou eens met rust. Die man is ziek en is met pensioen.

Ideale man voor de huidige malaise bij Ajax.
LvG zal zichzelf ook wel als de redder van dit ajax zien.
Heeft bij AZ na een rampjaar, geweldig werk verricht.

Enige man in Nederland die hier een team van kan maken.

Ik denk wel dat een type van Gaal nodig is bij Ajax. Iemand met leiderschap en gezag. Duidelijke regels en iemand die een keuze durft te maken.

21 september 2023 om 11:42

Nou ja een Mislintat voldoet precies aan dezelfde eigenschappen. Leiderschap, gezag, duidelijke regels en kan een keuze maken. Je mag je afvragen of het steeds de juiste is; maar hij doet het wel

21 september 2023 om 11:45

Maar als je naar hem kijkt straalt Mislintat dat niet uit , zit daar onderuit gezakt op de tribune , dat zal je van Van Gaal niet zien. Altijd een rechte rug en nergens voor weg lopen. Dat is Sven niet geloof ik ?

Ik zou vragen of Verweij en Driessen deze crisis kunnen oplossen. Zij weten immers alles veel beter en zijn prima ingelicht over de gang van zaken.

Alsof Louis hier zin in heeft. Die man is ziek en had op het WK al moeite om de trainingen bij te wonen. Van mij mag het hoor, maar dit is niet realistisch.

Van Gaal is geen crisismanager, die heeft juist tijd nodig om z'n speelstijl erin te slijpen. Zou ws wel 5-2-3 of 5-3-2 gaan spelen met dit materiaal. Excuus, 1-5-2-3 natuurlijk

Verbaast me dat Derksen niet met Advocaat komt aanzetten.

Ik zou Overmars, Cruijff en Seedorf met zn drieën de plekken van Mislintat, van Halst en Hendriks laten overnemen. Ten Hag (als die ontslagen wordt) terughalen met Van der Gaag, Wim Jonk en Bogarde als assistenten. Dan komt t wel goed.

21 september 2023 om 15:59

Overmars nooit meer. Cruyff en Seedorf zie ik bestuurlijk wel wat toevoegen. Ten Hag is denk ik een illusie. Wie zou je andere optie voor een nieuwe trainer zijn? Ome Louis zoals Derksen suggereert? Dat zou ik wel mooi vinden, inderdaad met Bogarde als assistent, die verdediging kan wel wat van zijn tips gebruiken.

Ik dacht dat hij Dick Advocaat zou gaan zeggen. Van Gaal is beter dan dat, zie hem graag komen als persoon, maar weet niet of het voor de langere termijn handig is. Maar goed, als je 12e staat, who cares about lange termijn, let's go Louis!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren