Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jeugdspeler (15) wordt afgeranseld op toernooi in Frankfurt en overlijdt

Laatste update:

Een vijftienjarige jeugdspeler uit Berlijn is overleden na in elkaar te zijn getrapt tijdens een wedstrijd, zo bevestigt de Duitse politie. De jongen raakte zondag op een internationaal jeugdtoernooi in Frankfurt verstrikt in een vechtpartij en werd zodanig toegetakeld dat hij hersendood werd verklaard.

De jeugdspeler van JFC Berlin werd sindsdien in kunstmatig coma gehouden voor orgaandonatie en is inmiddels dus overleden. De komende dagen vindt autopsie plaats. Er is een zestienjarige Franse speler van FC Metz opgepakt als verdachte in de zaak. De verdachte blijft gedurende het onderzoek in voorlopige hechtenis. FC Metz laat in een korte reactie weten 'diep geschokt te zijn door deze tragedie'.

Op het jeugdtoernooi in Frankfurt was ook een Nederlands team actief, namelijk de Onder 16 van DRC uit Durgerdam. De Telegraaf sprak met enkele ooggetuigen. "Er brak een vechtpartij uit rond de middenstip, waarna een jongen op de grond belandde en bleef liggen", zei DRC-coach Alex Klusman. Hulpverlening kwam traag op gang. "Ze kwamen pas na een kwartier. Onze jongens hebben de reanimatie gezien en de arrestatie van de mogelijke dader."

Klusman is kritisch op profvoetballers die het verkeerde voorbeeld geven, zoals Steven Berghuis die na de wedstrijd met Ajax bij FC Twente een supporter sloeg. "Ook al zegt zo iemand iets verschrikkelijks, houd je in. Het normaliseert geweld, dat nemen die jongens over." Het jeugdtoernooi in Frankfurt werd direct afgelast.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo dat is heftig zeg, sterkte aan de nabestaanden. Je kind verliezen is het ergste wat er kan gebeuren en dan ook nog op zo een manier. Een situatie waarin woorden tekort schieten.

31 mei 2023 om 19:11

Om een potje jeugdvoetbal inderdaad…

31 mei 2023 om 19:14

In en in triest

31 mei 2023 om 19:31

Ik kan best een paar woorden bedenken, maar dan mag ik weer een week niet reageren.

31 mei 2023 om 20:05

Wat kinderen elkaar tegenwoordig allemaal niet aan doen.... bizar dit!

31 mei 2023 om 20:06

Verschrikkelijk, woorden schieten tekort.

Voor iets anders heb ik wel woorden en dat is dat men Berghuis in het stuk frommelt. Haal dat per direct weg VZ!! Beide voorvallen hebben in de verste verte niet met elkaar te maken. Dit is gewoon mensen zwart maken, pure sensatiezoekerij. Bah!!

31 mei 2023 om 20:22

Ik denk dat de enige manier om het geweld onder jongeren een halt toe te roepen is om de ouders hiervoor te straffen. Veel opvoeders laten zeer grote steken vallen betreft respect naar andere mensen toe. Dit vloeit daaruit voort.

Natuurlijk zwart wit hoe ik het hier schets en zeker niet gemakkelijk te realiseren. Maar in ben persoonlijk van mening dat als je besluit kinderen te nemen je ook in staat moet zijn die kinderen een gedegen opvoeding te geven. Anders moet je er niet aan beginnen.

31 mei 2023 om 21:15

Hoezo is dit mensen zwart maken? Ik snap niet hoe je dat uit dit stuk tekst haalt eigenlijk

31 mei 2023 om 21:56

Nou ja, jeugdspelers zien dat soort grote spelers wel degelijk als voorbeelden en proberen ze na te doen. Dat je zie aan alles. Dat gedrag van spelers zowel op als naast het veld wat je de laatste tijd ziet is dus allesbehalve een goed voorbeeld.

31 mei 2023 om 23:08

Wow, een oproep aan volwassenen mannen waar wekelijks honderdduizenden minderjarigen naar kijken als zwartmaken en sensatie zoeken wegzetten, je moet er maar op komen.

1 juni 2023 om 00:21

@elninoo, ik snap je punt grotendeels maar zoals je zegt is het te zwartwit om te realiseren. Bij ons thuis is daar een mooi voorbeeld van. Mijn moeder heeft nu een jaar of 7 een relatie met mijn huidige stiefvader en dat is een top vent met drie kinderen. De oudste is al snel het pad kwijt geraakt en zeer associaal en agressief. De middelste is redelijk, en de jongste is momenteel ook niet te harden, 14 jaar en geen greintje respect naar wie dan ook. Toch kan ik met 1000% zekerheid zeggen dat dit niks heeft te maken met de opvoeding die mijn stiefvader ze heeft opgelegd. Soms zijn er gewoon situaties waarin ouders nog zo hun best doen, maar het er gewoon niet in zit en het desbetreffende kind gewoon zijn gang gaat. Mijn stiefvader is momenteel op het punt dat hij zoveel voor dat jong gedaan heeft en het niks uitmaakt dat hij er het liefst zijn handen volledig vanaf trekt. En dat kan ik begrijpen. Verder over het artikel wat ik zeer akelig, schrijnend én te triest voor woorden vind. Het beste gewenst aan alle nabestaanden…

Pfff heftig. En dat voor een potje voetbal. RIP.

Dit is heel erg. helaas ook de wereld waar we in leven. Iedereen heeft een grote waffel op het internet, kijk alleen maar hoe men elkaar soms aanspreekt op Voetbalzone. Dan moet je het in het echte leven ook leven. Dat hebben deze jongeren helaas gedaan dus. Rip voor de jongeman

31 mei 2023 om 19:42

Verschrikkelijk inderdaad. Kinderen doen wat volwassenen doen, niet wat volwassenen zeggen wat ze moeten doen. Daarom is het zo belangrijk om een juiste voorbeeld te blijven geven en geen geweld te gebruiken.

Niet alleen Berghuis gaf laatst het verkeerde voorbeeld. We leven in een wereld waar onze zogenaamde leiders oorlog voeren. Jaar in jaar uit al eeuwen lang. Moet je eens kijken wat in films en games genormaliseerd wordt aan seks en geweld en zijn er nog tig voorbeelden.
Het is wachten tot het mis gaat.

31 mei 2023 om 23:20

Ik zie het probleem niet zozeer van het normaliseren van seks? We zijn namelijk steeds preutser aan het worden en dat is toch wel jammer. Daarentegen zou geweld nooit genormaliseerd moeten worden, maar moeten we ook niet doen alsof je jezelf niet mag verdedigen. Je mag echter nooit geweld als uitlaatklep zien, soms is het echter wel de meest effectieve manier om een probleem op te lossen of een punt te maken. Sommige mensen reageren gewoon niet op woorden. Het is echter een dunne lijn en ik denk niet zozeer dat het gebruik van geweld vaker voorkomt, maar wel dat we het vaker zien, doordat iedereen telefoons met camera heeft en alles op internet gooit.

Te triest voor woorden
R.I.P.

Verschrikkelijk. Maar ik zou liegen dat geweld tijdens amateur wedstrijden een unicum is. Heb het zo vaak mis zien gaan en dan denk ik: mannen, we zijn hier voor ons plezier. Waarom zo aggressief worden tijdens een potje voetbal? Er zijn veel mensen die niet met frustraties om kunnen gaan en dat dan in woord en/of daden laten blijken.

31 mei 2023 om 19:25

En het begint al vroeg, vandaag een gefrustreerde 7 jarige op de training die snoeihard doortrapte. Hebben we het over kinderen, maar aan alles te zien dat het bewust was. Even afkoelen dat niet iedere 5 tot 7 jarige het spelletje snapt. Gelukkig ouders die het goed oppakte.

31 mei 2023 om 20:22

Mijn kids voetballen niet, maar een was tijdens schoolvoetbal vorige week geslagen en beiden getuigen van een grote matpartij tussen twee finaleteams, met de begeleiders erbij, om een beslissing vd scheids. Echt te bizar voor woorden. Schoolvoetbal!!!

31 mei 2023 om 19:25

Inherent aan een maatschappij dat feelings belangrijker acht dan met tegenslagen kunnen omgaan.
Het word weer tijd dat men leert om hun emoties in bedwang te kunnen houden misschien is dienstplicht zo slecht nog niet.

On:
Dat die jongen na een kwartier pas hulp kreeg op een jeugdtoernooi is natuurlijk wel een probleem. Als Nouri een kwartier zou moeten wachten had die het zelfde lot gehad vrees ik.

31 mei 2023 om 19:43

Diezelfde dienstplicht waar kritisch denkvermogen totaal niet gewaardeerd wordt?

31 mei 2023 om 21:12

Ja joh, dienstplicht. Dat was zo’n leerzame tijd.. hele dagen op je nest liggen en voor de zesenzeventigste keer dezelfde stapel Donald Ducks lezen.

31 mei 2023 om 21:16

De Nouri situatie hierbij halen lijkt me niet heel handig, daar is namelijk ook slecht gehandeld door de medische staf.

31 mei 2023 om 22:07

Nou dan heb ik toch wel een leukere tijd gehad dan jij

1 juni 2023 om 10:22

Schterman

Alseerst natuurlijk verschrikkelijk nieuws. Krijg gewoon rillingen hiervan. Wat een nachtmerrie voor die ouders.

"waarom zo aggressief worden tijdens een potje voetbal? "

Over amateur voetbal. Heb wel eens wat jeugdwedstrijden gezien. Ergste zijn die ouders die als gek langs de kant staan. Schuimbekkend schelden op de grensrechter of scheidsrechter.

Dit soort idioten moet je echt snel verbannen van de velden. Weg trappen van complex en niet meer welkom.

1 juni 2023 om 10:43

@krillin Heb dit zelf wel eens meegemaakt als grensrechter bij een wedstrijd in de D-tjes. De ploeg waar mijn team tegen speelde kon kampioen worden bij een overwinning. Op een gegeven moment schieten zij op doel en de bal komt onder kant lat weer terug het veld in. Iedereen speelt door (scheids floot ook niet) en opeens beginnen de ouders van de tegenpartij te schelden. Dus spel stilgelegd, scheids komt naar mij toe en vraagt: was het een doelpunt of niet? Ik zeg: ik heb geen idee. Ik kon het niet zien want er stond precies een speler in mijn gezichtsveld. Nou.. vanaf dat moment hebben die ouders alleen maar op mij gescholden. Zelfs na de wedstrijd nog. Abnormaal .

1 juni 2023 om 10:54

Achterman

Verschrikkelijk!

Jij zit daar ook voor je plezier/hobby of zelfs soms noodzaak (bij sommige clubs zijn er niemand die willen vlaggen) en dan krijg je volle laag.

Heb echt serieus zo een hekel aan die mensen. Wat een verschrikkelijke K%& leven moeten die mensen hebben zeg.

Ben echt voor het verbannen van deze mensen bij voetbalclubs. Gewoon zero tolerence policy.
1 keer fout gelijk 5 jaar verbannen.

Mijn hemel, wat een afschuwelijk nieuws. Sinds ik vader ben (ook nog van een jongen in deze leeftijdscategorie) komt dit soort nieuws veel harder binnen.

Kan me niet voorstellen (en wil dat ook niet) wat dat voor de ouders en andere nabestaanden moet zijn.

Heel heftig en triest! We leven in een maatschappij die fors aan het verharden is. Het lijkt alsof we ons nergens meer voor schamen en alles moeten beantwoorden met geweld. We kunnen dit niet meer als losse incidenten zien maar moeten dit echt als eem structureel probleem bekijken en aanpakken. Daarom vind ik de maatregelen van de KNVB rondom de bekertjes en Ajax rondom Berghuis goed. Hoe hinderlijk en mogelijk onterecht ze ook lijken, we moeten een duidelijke grens trekken!

Absurd, geen woorden voor! Het moet niet gekker worden in deze maatschappij, iemand doodschoppen voor een voetbalwedstrijd (sport spel!). Die mensen die dit op hun geweten hebben zijn compleet doorgeslagen, stelletje randdebielen!! Waar gaat dit heen, verharding en verloedering van de samenleving:-(

Wat is het voetbal toch zwaaaar verhard belachelijk dat dit soort agressief gedrag doorsijpelt naar de jeugd toe. Dan lees je dat er iemand is aangehouden gelukkig maar want dit zal helaas niet de eerste keer zijn er moeten duidelijke straffen worden gemaakt voor dit soort jeugd of volwassen voetbalspelers dit is een begin en de graag is hoe erg gaat het worden

31 mei 2023 om 19:21

Dit gebeurd zo vaak, echt heel erg. Gelukkig zelden met dodelijke afloop. En dat is wonderlijk soms, zoals ik omschreef in m’n reactie hieronder.

Een ware schok… RIP..

Super triest voor die jongen en z’n nabestaanden. Helaas gebeurd dit vaker. Gelukkig zelden met dodelijke afloop. Ik werk met jongeren en een paar weken geleden vertelden er drie hoe ze spelers van de tegenpartij en een begeleider van een jeugdteam gepakt hadden. De begeleider lag in een klem op de grond en een van de jongens trapte hem tegen z’n hoofd. Dit was maanden voordat Berghuis het een keer niet meer pikte. Maar de waan van de dag regeert en dus speelt Berghuis z’n actie een rol bij de dood van deze 15-jarige. Wat een onzin.. Sterker, schandalig dat Berghuis dit in de schoenen geschoven wordt door de man die geciteerd wordt in dit artikel. Schaam je!

31 mei 2023 om 19:23

Heeft er vooral mee te maken dat Berghuis op tv komt en alle kinderen die tegen hem en Ajax opkijken het zien. Ik denk niet dat deze meneer, of wie dan ook, in de veronderstelling is dat dit de 1e instantie van zinloos geweld is. Alsnog wel vreemd om Berghuis hierbij te betrekken, maar goed.

31 mei 2023 om 19:27

Het speelt geen rol. Het is een argument waarom het duidelijk is dat je zulk gedrag nooit moet aanmoedigen. Daardoor normaliseer je het voor jongeren (zeker als rolmodellen het doen) en dan kan je dit soort zaken krijgen.

31 mei 2023 om 22:01

@lierse1997 En niks doen en racisme normaliseren is wel oké? Berghuis heeft in mijn ogen het enige juiste gedaan en dat de beste man nu bij dit incident de actie van Berghuis aanhaalt is diep triest. Twee hele verschillende situaties. Zinloos geweld bestaat al langer dan dat Berghuis ademt, dus er zal heel ergens anders gezocht moeten worden naar een oplossing in plaats van karaktermoord te plegen op de held Berghuis

31 mei 2023 om 23:13

@parasiet: leg dan eens uit hoe je precies racisme normaliseert door geen geweld te gebruiken? Mensen die die actie van Berghuis goedkeuren doen allemaal alsof er geen enkel alternatief was, en dat is natuurlijk niet zo.

31 mei 2023 om 21:17

Dat dit Berghuis in de schoenen wordt geschoven? Er mankeert duidelijk iets aan je leesvaardigheid als je dat opmaakt uit deze tekst

31 mei 2023 om 23:49

Nee hoor Marcel, daar is niks mis mee. Hij haalt het voorbeeld erbij terwijl het daar niks mee te maken heeft. Gewoon goedkoop scoren, waan van de dag. Indirect legt hij de schuld van dit soort toekomstige incidenten bij Berghuis.

1 juni 2023 om 00:48

En terecht. Iedereen met een voorbeeld functie dient zich daar bewust van te zijn. De jeugd draaft alsmaar verder door en grenzen vervagen. Zo'n berghuis is de volgende druppel.

En zie hier waarom de grens altijd bij geweld ligt. Hoop dat al die tokkies die Berghuis verdedigden hun woorden ook terugnemen en eens goed nadenken.

31 mei 2023 om 19:32

Tussen die tik die Berghuis uitdeelde en iemand doodschoppen zit wel enorm veel verschil hoor, jeetje wat een vergelijking zeg

31 mei 2023 om 19:39

Helemaal mee eens! Maar zo'n reactie als Gert plaatst is natuurlijk heel makkelijk en scoort goed bij een deel van de bevolking, waar ik absoluut geen deel van uit maak.

31 mei 2023 om 19:57

Wat is het verschil precies tussen slaan en schoppen? Met rake tikken kan je ook overlijden hoor.

31 mei 2023 om 20:49

Het gaat om het verschil tussen 1 corrigerende tik met de achterliggende boodschap 'ff je bek houden nu' en het maar blijven schoppen en slaan van een weerloos iemand.

31 mei 2023 om 19:35

Schaam je dat je dit vergelijkt met die corrigerende tik die Berghuis uitdeelde

31 mei 2023 om 19:45

Hoewel ik het belachelijk vind dat Berghuis hier genoemd wordt, ben ik het echter niet eens met de term 'corrigerende tik'. Het was echt een bloed uithaal zeg. Met een corrigerende tik probeer je niet iemand KO te slaan..

31 mei 2023 om 19:58

Ik heb Mayweather ook wel eens een corrigerende tik zin uitdelen, dan liggen jij en ik ook in het ziekenhuis. De kracht van Berghuis op zo'n 16jarige knul.. Bah moet er niet aan denken

31 mei 2023 om 21:20

@scirea: een 16 jarige knul heeft er evenveel last van als iemand van 30 hoor. Het is geen peuter meer

31 mei 2023 om 22:02

Haha dan heeft die knul nog het geluk dat Berghuis het fysiek heeft van een 16-jarige, maar het zag er inderdaad niet uit als een 'corrigerende tik', wat dat ook mag betekenen.

1 juni 2023 om 00:27

Noem dan Mike Tyson of rico Verhoeven. Maywaether is een licht gewicht die het totaal niet van zijn kracht moet hebben.

31 mei 2023 om 19:52

Ik heb gezegd dat ik het begrijpelijk vind dat Berghuis een klap uitdeelde. Dat jij mij kennelijk een tokkie vind, dat is jouw mening, prima. Maar hier is natuurlijk veel meer gebeurd. Het blijven slaan en schoppen van iemand die al (weerloos) op de grond ligt is natuurlijk van een totaal ander niveau.

Maar als jij dat verschil niet kan zien, dan is dat jouw gebrek.

En even ter informatie van jou, ik neem geen enkel woord terug wat ik de afgelopen dagen over Berghuis heb gezegd. Succes er mee!

31 mei 2023 om 20:26

/hoop dat al die tokkies die Berghuis verdedigden hun woorden ook terugnemen en eens goed nadenken./

Ik ben die "tokkie" die Berghuis verdedigde en neem mijn woorden ook niet terug.
Ik blijf erbij dat je racisten en het ongedierte dat graag andermans kinderen, vrouwen, geliefden enz. tot op het bot beledigd of met de dood bedreigd, met de harde hand mag corrigeren.
Ik schuw dat soort acties niet en ben ook niet bang om zelf hardhandig geconfronteerd te worden, omdat ik niet de drang of behoefte heb om een ander op dusdanige wijze te bejegenen.

Een racistische opmerking als "kkr zwarte" of de verwensingen die Berghuis te horen kreeg zijn ook een vorm van geweld. Waarom is dit wel soort van acceptabel, maar gaat de actie van Berghuis opeens 52 bruggen te ver? Voor jou is het zo te lezen geen keihard geweld, maar meer een kwestie van iemand die iets roept wat een ander niet aantstaat. En dan zeg je dat nota bene Sulejmani te simpel is?

31 mei 2023 om 20:48

Voor jou is die lijn misschien duidelijk, maar dat is geen objectieve maatstaf of iets dergelijks. Iemand anders vindt het weer doodnormaal iemand te slaan als die iets over je moeder of je favoriete voetbalteam zegt.

31 mei 2023 om 21:26

Ik vind het nog steeds een begrijpelijke reactie van Berghuis en een verdiende tik voor die kneus.

Verschrikkelijk! Voetballertje heeft weken/maanden hierop uitgekeken en gedacht om even in de etalage te zetten! Diep en diep triest

Verschrikkelijk. Vind het wel kwalijk om van de man om Berghuis hierin te betrekken, dat lijkt me nu het moment. Sterkte aan de nabestaanden.

31 mei 2023 om 19:28

Ik denk niet dat dat nieuws tot die Duitse ouders geraakt. Dus dan zie ik het probleem van de timing (die alleen voor de nabestaanden relevant is) niet echt.

31 mei 2023 om 19:32

Daar heb je waarschijnlijk gelijk in, edoch vind ik het persoonlijk geen geschikt moment, gewoon een stukje fatsoen of de ouders dit nu mee krijgen of niet.

31 mei 2023 om 19:35

Ik vind het gedurft maar mooi. Die kerels op dat toernooi zullen die gast ook niet doelbewust doodgeslagen hebben, die dachten hem ook gewoon “een lesje†te leren.

Als je iemand op zijn hoofd slaat is er altijd een risico dat het fout loopt, mogelijk zelfs bij een duw maar fout neerkomen.

Verschrikkelijk dat dit is gebeurd!
Een jonge jongen zo uit het leven meppen terwijl hij zijn hobby beoefend.
Vind het alleen niet passen om nu iemand in dit geval Berhuis bij naam te noemen!
Hele maatschappij is verrot dus iedereen moet bij zichzelf te rade gaan.

31 mei 2023 om 19:27

Echt he. Berghuis wordt er weer bij gehaald alsof dat soort acties anderen aanzetten tot geweld. Dit is al jaren gaande bij die jeugd. Slaan, schoppen, spugen, verbaal geweld. Het is al jaren aan de gang en wordt niet door acties van spelers als berghuis aangewakkerd.

31 mei 2023 om 19:32

Hij zegt dat het zulke zaken normaliseert. Niet zo een vreemd statement vind ik. Of hoe zie jij het voor je dat een populair figuur die iets doet en dat wordt door velen gewoon goedgekeurd?

31 mei 2023 om 19:59

Als jij denkt of hebt begrepen dat vele het goedkeuren, dan zou ik die reacties nog eens lezen. Het gros van de mensen waarvan jij zegt dat ze het goedkeuren zegt namelijk dat de reactie niet goed is, maar wel begrijpelijk als je zo wordt beledigd.

Een reactie begrijpen is totaal iets anders dan het goedkeuren. Net zoals een (corrigerende) tik heel iets anders is dan iemand blijven schoppen en slaan terwijl deze al (weerloos) op de grond ligt.

31 mei 2023 om 20:13

Ik zou de comments toch nog eens teruglezen (en het aantal likes dat bepaalde reacties haalden), zowel hier als op bijvoorbeeld Twitter.

Hoe weet jij trouwens of deze jongen op de grond lag en "ze" op hem bleven inschoppen en slaan? Ik lees dat namelijk niet in dit artikel.

Ik mag hopen dat de dader(s) wel goed gestraft worden en niet het oh nog minderjarig gedoe weer om de hoek komt kijken. Je hebt iemand vermoord. Je hebt iemand doelbewust in elkaar getrapt. Geen excuses.

1 juni 2023 om 10:26

Soccer

Eens dat er gestraft moet worden, maar het was neem ik aan niet bewust. Dus geen moord maar eerder doodslag. Ik denk niet dat die Franse speler intentie had om hem hersensdood te schoppen.

Zoiets kan je ook van te voren niet inschatten.

Wat ontzettend verschrikkelijk! Heel veel sterkte aan de nabestaanden en betrokkenen. Echt niet normaal dat dit bij jeugdspelers gebeurt, hoe haal je het überhaupt in je hoofd om te gaan vechten op het veld.

Ik hoop dat ze die jeugdspeler van Metz voor het leven schorsen als daadwerkelijk blijkt dat hij de veroorzaker van deze dood is, naast zijn reguliere straf.

Rust zacht jongen man, wat een gevaarlijke gek om de naam van Berghuis hier voor te misbruiken. Deze zaken zijn te vergelijken ten eerste, en ten tweede is niemand hersendood getrapt met overlijden als gevolg. Ziek hoe sommigen zich in ernstige bochten wringen, om Berghuis in een kwaadlicht te stellen.🤢

31 mei 2023 om 19:32



Misschien ben je te simpel om de vergelijking te snappen, maar iemand slaan omdat hij iets zegt dat je niet aanstaat, is normalisering van geweld. Qua timing inderdaad niet heel best, maar inhoudelijk heeft hij een punt.

31 mei 2023 om 23:41

Gertje als je een poging doet om te beledigen, vind ik dat prima. Het meest ironische en lachwekkende vind ik, dat jij wellicht de meest "simplistische" man van Nederland. Als avatar gebruikt en waar je dus hoogstwaarschijnlijk helemaal idolaat van bent, zoals de rest van je reactie zegt dat meer dan genoeg! Meerdere mensen hier hebben hun mening gegeven over de kwestie van Berghuis, ik vind dat het niets met het normaliseren van geweld te maken heeft. Maar dat discriminatie, racisme of homofobie gevolgen kan hebben in de vorm van corrigende tik. Typisch zoals jij hoor je geen moment waar alles mee begon, en hele catalysator. Mensen zijn klaar met discriminatie en racisme, jij zult het allemaal prima vinden. Onder het mom van slik het maar, en negeer het maar nou na de vierde keer heb je het een keer gehad. Geweld is niet de beste oplossing, maar ik begrijp het zeker als iemand die zelf met racisme te maken heeft gehad. Een heel alleen en furieus gevoel, en als iemand het dan voor je opneemt is dat een prachtig iets. En als jij niet wilt inzien om weer terug te komen bij Berghuis, dat het twee verschillende dingen zijn. En dat hij karaktermoord pleegt, en zijn naam durft te benoemen bij iets waar iemand is vermoord! Heb ik daar geen woorden voor, en alles zeggend hoe jij in het leven staat omdat prima te vinden. Maar al helemaal wie uit de wind gelaten wordt, en geen enkel woord over gerept is de echte dader. Het waren mooie dagen, iedereen heeft verbeterde inzichten gehad van elkaar.😉

1 juni 2023 om 02:53

Het zegt al genoeg dat je mijn avatar erbij moet halen om je gram te kunnen halen. Verder staat je bericht vol met allerlei aannames (Vb: "waar je dus hoogstwaarschijnlijk helemaal idolaat van bent" en dat ik racisme en discriminatie prima zou vinden) en bovenal de aanname dat het Berghuis-incident met racisme te maken had; daar is (nog) geen enkel bewijs voor gevonden en het onderzoek loopt nog.

Je noemt het eufemistisch een 'corrigerende tik', maar inhoudelijk zeg je dat je geweld mag gebruiken als iemand je uitscheldt en daar zit je fout.

3 juni 2023 om 13:48

Gertje ik hoef geen gram te willen halen, enige jammere is dat ik je helemaal verkeerd in geschat heb ik het verleden was ik best eens met je stukjes. Maar dat is het mooie in discriminatie en racisme topics komt het ware aard heel vaak naar boven. Die hardst roepen, schreeuwen en veroordelen zijn 9 van de 10 keer in een beschermde omgeving opgevoed en hebben nooit iets van discriminatie en racisme meegemaakt. Dat is nog het mooiste van alles, Vinicius die naar 10x werd vernederd door zijn huidskleur moest het ook weer slikken zeker. Ik hoop dat jouw vrienden weten als je die hebt, er alleen voor staan als ze fysiek aangevallen worden. Maar goed ik ben er klaar mee onze punt is beide duidelijk, wij zijn uitgesproken. Fijn weekend.

Echt vreselijk, helaas is geweld redelijk normaal in het amateurvoetbal we hadden hier een aantal clubs waar het altijd mis ging. Vooral de pubers lijken zich niet te beseffen wat ze voor schade aan kunnen richten met een trap richting het hoofd.

Wordt voor de ouders ook heel moeilijk om een soort gerechtigheid te krijgen vanwege de jonge leeftijd alsof het nog niet erg genoeg is voor ze.

Geen idee waarom Berghuis in dit verhaal betrokken wordt.. Dit gedrag op de amateurvelden is niet iets van de laatste jaren ofzo.

31 mei 2023 om 19:38

Ik vind het vrij eenvoudig. Die kerel zegt totaal niet dat dit een gevolg is van zaken zoals Berghuis, want dat is het ook niet. Wat het alleszins niet gaat doen is een afremmend effect hebben als een rolmodel iemand gaat slaan om een lesje te leren en dan gelijk krijgt van een grote hoeveelheid mensen. Integendeel zal het zelfs eerder normaliserend werken (want velen vinden het blijkbaar normaal of moedigen het zelfs aan).

Een casus als deze toont dus echt wel aan naar mijn mening dat het afwijzen van geweld een noodzakelijkheid is. Niet dat het alle geweld zal tegenhouden, maar het moedigt het alleszins niet aan.

Van alle voorbeelden uit het profvoetbal die hij had kunnen bedenken, was het het verdedigen van een racistisch bejegende ploeggenoot door Berghuis wel het slechtste voorbeeld. Berghuis moeten ze juist een lintje geven!

Echt heel verdrietig dit. Verschrikkelijk! En hoewel ik Berghuis echt een tjappie vind om zijn woede uitbarsting afgelopen zondag, is het volgens mij echt niet juist om hem hierbij te noemen.. dit is gewoon moord, niks te maken met Berghuis!

31 mei 2023 om 19:56

Vind je ook alleen maar omdat het nog steeds pijn doet dat jullie aanvoerder en MVP toen naar de aartsrivaal ging 😂😂😂

31 mei 2023 om 21:08

Nee hoor, vind ik van iedereen die geweld gebruikt.. maar dat ie naar Ajax is gegaan, helpt wel een tikkie mee natuurlijk, zal eerlijk zijn 😂...

Maar eerlijk, toen Klaassen die aansteker op zijn kop kreeg zei ik gelijk tegen mijn vrienden waar ik mee zat te kijken, dat Feyenoord van mij mocht verliezen. Was er gelijk klaar mee! Voetbal is een spelletje, en hoort geen geweld bij!

Verhaal ligt toch echt iets anders dan hier geschetst wordt, dit komt van een getuige: "Het was al een gespannen wedstrijd, op het einde kwamen 5 jongens uit Berlijn de jongen uit Metz slaan die zich verdedigde. Een jongen uit Berlijn kreeg een klap op het hoofd en de keel maar werd niet direct opgevangen omdat ze dat niet direct zagen, hij lag op de grond, hij kreeg een epileptische aanval en toen kreeg hij een hartstilstand"

Rip.. verschrikkelijk dit! Ik snap alleen de vergelijking met Berghuis niet zo. Dus omdat Berghuis een supporter een mep gaf omdat deze supporter zijn ploeggenoot racistisch bejegende.. Dat heeft dit dan doen ontstaan bij een jeugdwedstrijd in Berlijn? Hou jezelf gewoon bij de feitelijke situatie als trainer van Durgerdam zijnde.. in plaats van interessant te doen en dit van Berghuis erbij te betrekken.

Beetje opportunistisch om Berghuis erbij te halen.

Trainer begint uit t niets over berghuis? Terwijl hij stond te kijken. Grijp in en houd je bek. Niet normaal dit. Maar er is vaker ruzie op n voetbalveld. Niet gek om als leider of speler tussenbeide te komen. Nu is t net of dat spelers van met Berghuis n klap hebben zien geven. Wat n achterlijke reactie.
Sterkte niet normaal

Deze tragedie is een weerspiegeling van de maatschappij waarin tolerantie reeds langere tijd plaats gemaakt heeft voor intolerantie in welke vorm dan ook.
Dit is niet de schuld van hoe profvoetballers op elkaar reageren, maar eerder hoe onze politici elke fatsoen ontberen en dagelijks oproepen tot "publieke" tribunalen om welk gelijk dan ook op te eisen.
Zint een wedstrijd je niet, de tegenpartij, de politie of de andere supporter dan halen we "ons gelijk" wel op. Waar je vroeger respect verdiende, eis je dat nu op.
Dit is een weerspiegeling van onze maatschappij en welke rol kiezen wij, als toeschouwers, zogenaamde medemens om hier nog verder in te spelen. Bah, wat een verschrikkelijke wereld.

/klusman is kritisch op profvoetballers die het verkeerde voorbeeld geven, zoals Steven Berghuis die na de wedstrijd met Ajax bij FC Twente een supporter sloeg. "ook al zegt zo iemand iets verschrikkelijks, houd je in. Het normaliseert geweld, dat nemen die jongens over."/

Van alle voorbeelden die hij had kunnen geven

Hij gaat voorbij aan het feit dat geweld zowel verbaal als non-verbaal geuit kan worden. Een opmerking als "kk zwarte" is verbaal geweld. Als er 1 vorm van geweld wordt genormaliseerd, dan is dat het wel. Want wanneer wordt hier nou een keer echt tegen opgetreden? Het gaat alleen maar over Berghuis en niet over dat ratje dat zijn (racistische) smoelwerk niet dicht kon houden. Pak hem als eerst aan.

Dit is vreselijk, maar om nu Steven Berghuis hier indirect verantwoordelijk voor te houden slaat nergens op. Vechtpartijen breken overal uit. Ook voor de actie van Berghuis. Ik ben jeugdtrainer van een amateurteam in dezelfde leeftijdsklasse als dit jongetje. Een speler van mij werd in de eerste fase van de competitie bij het handen schudden na de winstpartij naar de vlakte gewerkt door eerst een vriend en vervolgens andere vrienden en spelers van de tegenpartij. Mijn speler loopt nu nog steeds bij de fysio vanwege letsel. Het team is uit de competitie geplaatst, de betreffende spelers zijn thuis opgehaald door de politie. De aanstichter is nooit gevonden.

31 mei 2023 om 21:28

Steven Berghuis indirect verantwoordelijk achten voor dit incident slaat inderdaad nergens op.
Alleen al omdat dit incident eerder heeft plaatsgevonden dan het incident met Berghuis.
Beiden afgelopen zondag maar de laatste wedstrijd van dit toernooi was afgelopen om 16:30, het incident van Berghuis was ruim driekwartier later.

Zit er bij die Klusman een steekje los door Berghuis hierbij te betrekken!? Alsof normaliter gesproken iemand hersendood raakt van zo'n klap alsjeblieft zeg... Wat een droeftoeter van de bovenste plank!

Dit is precies waarom je zo een idioot als een Berghuis ook moet schorsen. Die jongetjes denken allemaal dat ze CL spelen en hebben totaal geen emotionele controle. Als ze dan ook nog hun voorbeelden zo zien reageren, is het nog meer vrijbrief.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren