Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jeremie Frimpong komt met kraakheldere reactie op straf van Ronald Koeman

Donderdag, 7 september 2023 om 10:58Wessel Antes • Laatste update: 16:17

Jeremie Frimpong heeft tegenover het Duitse Kicker gereageerd op de straf die hij heeft gekregen van bondscoach Ronald Koeman. De 22-jarige vleugelverdediger heeft onlangs gesproken met KNVB-directeur Nigel de Jong en ziet zichzelf nog altijd in het shirt van Oranje spelen. Frimpong kreeg de schorsing opgelegd van Koeman vanwege zijn afzegging bij Jong Oranje voor het jeugd-EK. De rechtspoot accepteert de sanctie zonder te klagen.

In een interview met het Duitse magazine komt de straf kort ter sprake. “Ik heb dit intern besproken met KNVB-directeur Nigel de Jong. Het was een goed gesprek en we kijken nu vooruit. Natuurlijk zie ik mijzelf nog spelen onder Koeman. Nederland is mijn land, ik speelde voor de jeugdelftallen toen ik jong was en ik blijf achter mijn keuze staan.” Frimpong is in Amsterdam geboren, maar woonde het grootste deel van zijn leven in Engeland. Tot dusver speelde hij elf jeugdinterlands voor Nederland in verschillende elftallen.

Frimpong is ook dit seizoen uitstekend begonnen bij Bayer Leverkusen. Waar werd verwacht dat de pijlsnelle vleugelverdediger deze zomer een transfer zou maken, is hij nog altijd in de Bundesliga te bewonderen. In de eerste vier officiële duels was Frimpong goed voor twee doelpunten en 3 assists. Transfermarkt schat zijn marktwaarde momenteel op 40 miljoen euro. In de BayArena ligt Frimpong, die ook voor Engeland en Ghana mag uitkomen, nog vast tot medio 2025.

Uitleg Koeman
Afgelopen maandag gaf Koeman tijdens de persconferentie in Zeist uitleg over het vermijden van Frimpong in zijn selectie. “Ik word niet moe van Frimpong en ik heb inmiddels met hem gesproken. Tenminste, Nigel (De Jong, technisch directeur, red.) heeft dat namens de KNVB gedaan. Want we zijn natuurlijk ook niet blij met spelers die afzeggen voor Jong Oranje. Wij vinden dat je altijd beschikbaar moet zijn en daar heeft Nigel met hem over gesproken. Hij wil zelf nog steeds graag voor het Nederlands elftal uitkomen, maar ik heb intern bij de KNVB wel gezegd dat hij voor deze interlandperiode niet oproepbaar was. Je kan het als een soort straf zien, maar ik vind wel dat er een soort verplichting bij spelers moet zijn dat je uitkomt voor welk vertegenwoordigend elftal dan ook.”


Poll

Is Jeremie Frimpong de beste rechtsback van Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door cmon keep it r)

Komt Koeman goed weg, die had (terecht) heel Nederland nogmaals over zich heen gehad als Frimpong zou twijfelen om voor een ander land te spelen. Ongelofelijk hoe koppig Koeman in deze kwestie is, waar hij zelf het NL elftal keihard heeft laten zitten.

7 september 2023 om 11:08

En dan was het niet de fout van Koeman geweest, toch? Als je niet voor Jong Oranje kan spelen, kan je ook niet voor het Nederlands Elftal spelen. Ik vind dat erg logisch klinken.

7 september 2023 om 11:17

Heeft niks te maken met kunnen, maar met willen. Het is volledig begrijpelijk dat momenteel één van de beste rechtsback van de wereld geen zin heeft om op te draven voor een jeugdtoernooi.

7 september 2023 om 11:20

OZ81, natuurlijk een fout van Koeman. Frimpong had allang eerste keus op de rechtsback positie moeten zijn. Dumfries is een leuk werkpaard maar voetballend matig. Geertruida een topper in wording maar aan de bal nog niet zo top als Frimpong, verdediging dan wel weer beter maar goede verdedigers hebben we genoeg. Dus ik vind het logisch dat onze beste rechtsback zich afmeld voor een niets zeggen jeugd toernooi. Dat hij dan straf krijgt en nu niet mee mag doen ook te recht. Laten we hopen dat hij er de volgende interland periode eindelijk bij is. En als die dat niet is zou ik als ik Frimpong was toch echt voor een ander land kiezen.

7 september 2023 om 11:27

Hij kon wel voor Jong Oranje spelen maar wilde dat niet. Hij was zwaar onterecht niet opgeroepen en moest vervolgens wel met kleine kinderen mee waar er voor hem geen eer valt te behalen. Hij had het ongelijk kunnen bewijzen door wel mee te gaan maar hij laat al meerdere jaren consistent zien dat hij de beste rechtsback en rechtsbuiten van Nederland is.

7 september 2023 om 13:19

Ach ja. Ergens heb je gelijk maar het selectiebeleid tov Frimpong is toch ook schandalig. Koeman kan het landsbelang niet boven z’n eigen vriendjes politiek plaatsen. Dat is echt een hele negatieve eigenschap voor een bondscoach..

7 september 2023 om 14:33

@spurfan96
Hij had Dumfries voor zich en Koeman koos voor een tweede verdedigende back erachter.
Helemaal geen gekke keuze. Ik ben geen fan van de stijl van Dumfries, maar hij heeft wel credits.
Het is goed dat de keuze van Frimpong om niet mee te doen met het EK bestraft is. Hij had daar juist moeten laten zien hoe goed hij is.
Nu heeft ineens iedereen begrip voor de keuzd van Frimpong, maar ik ben toch benieuwd als Xavi Simons of Lang die keuze hadden gemaakt en Van Gaal degene was die de straf uitdeelde....

7 september 2023 om 16:56

OZ81

Het gaat niet alleen om deze zomer, maar ook om de interlands daarvoor. Koeman roept hem gewoon niet op. Dat was toen helemaal geen straf. Gewoon een (oliedomme) keuze van Koeman zelf.

En als het dan zomer is en je als prof gewoon je rust nodig hebt om op topniveau te presteren, misschien wel een toptransfer kan maken, dan moet je opeens een jeugdtoernooi spelen en je werkgever vertellen dat je een paar weken later weer beschikbaar bent? Ik begrijp Frimpong volkomen. De meeste jeugdinternationals spelen geen 45 wedstrijden per jaar, kunnen zo’n toernooi goed gebruiken. Maar dat is voor Frimpong gewoon anders.

7 september 2023 om 18:24

@fr010frdam, als het Simons zou zijn geweest zou het juist nog erger geweest zijn qua reacties aangezien op zijn positie nou niet bepaald een basisspeler van Inter rondloopt.

8 september 2023 om 18:09

Koeman heeft hier gewoon helemaal gelijk. Bij Oranje vervult Dumfries zijn rol naar behoren, urgentie is er dus niet ondanks Frimpong's presteren. In jong zou hij die minuten wél maken dus moet hij niet zo zeiken. Dat we überhaupt een (weliswaar zeer goede) wingback als de verlosser zien is toch al erg triest lijkt me...

7 september 2023 om 11:08

Het besluit om Frimpong niet op te roepen komt meer van de KNVB dan van Koeman zelf. En terecht, als je zo groot denkt te zijn om het EK bij Jong Oranje over te slaan, verdien je eventjes straf. We weten het natuurlijk niet, maar ook als Koeman hem eigenlijk wel had willen oproepen nu, zal die gewoon teruggefloten zijn door de Knvb. Beetje makkelijk bashen weer dit, zonder even na te denken dat Koeman hier niet enorm veel over te zeggen heeft gehad waarschijnlijk.

Dit is wel een volwassen reactie van Frimpong, en mooi dat die nog steeds voor Nederland uit wil komen.

7 september 2023 om 11:14

Hij denkt niet alleen zo groot te zijn om het EK met Jong Oranje over te slaan, dat is hij werkelijk. Beste Rechtsback van de Bundesliga, gaat geen jeugdtoernooi spelen, is toch volkomen logisch.

7 september 2023 om 11:31

Als hij een van je beste rechtsbacks is ga je hem toch niet niet oproepen omdat hij geen jeug EK wil spelen. Bij de conference league niet en dan nu nog steeds niet? Wat een autoritaire onzin is dit van Koeman.

7 september 2023 om 11:51

@laak misschien moet je even reacties lezen voor je erop reageert. Zoals al gezegd, dit besluit komt zeer waarschijnlijk meer van de KNVB dan van Koeman zelf. Zoals in het artikel staat, Nigel de Jong heeft met hem gesproken, en niet Koeman.

Ach ja, lezen is lastig voor sommigen...

7 september 2023 om 12:02

Zelf leren lezen maat... er staat heel duidelijk in de tekst dat Koeman die beslissing heeft genomen.

7 september 2023 om 12:16

Want Koeman maakt de selectie, dus heeft hij die beslissing genomen? Makkelijk Vegitosan, veel te makkelijk. Want daar klopt natuurlijk niks van.

Het zegt genoeg dat Nigel de Jong met Frimpong heeft gesproken, en niet Koeman.

7 september 2023 om 12:37

ElRompelineas

Koemand: ‘Hij wil zelf nog steeds graag voor het Nederlands elftal uitkomen, maar ik heb intern bij de KNVB wel gezegd dat hij voor deze interlandperiode niet oproepbaar was. Je kan het als een soort straf zien, maar ik vind wel dat er een soort verplichting bij spelers moet zijn dat je uitkomt voor welk vertegenwoordigend elftal dan ook."’

Need to say more?

7 september 2023 om 12:46

Dat is een goed punt Geeninspiratie, en mijn excuses daarvoor.

Dat neemt niet weg dat de KNVB hier overduidelijk achter staat, en deze beslissing steunt. Ik vind het onterecht om Koeman hiervoor te gaan bashen, aangezien dit onder andere bondscoaches net zo was gegaan.

Daarnaast vind ik het ook nog de juiste beslissing na een afmelding voor Jong Oranje, maar dat terzijde. Koeman heeft duidelijk invloed gehad hier zoals je terecht aangeeft, maar ik kan me niet voorstellen dat de KNVB hem anders zomaar erbij had laten komen.

7 september 2023 om 13:51

Ja, zou mooi zijn als de selectie Koeman even straf geeft, zodat de KNVB even kan evalueren of we er nog wel mee door kunnen.

Voor de letterlijke lezers; dit is uiteraard niet letterlijk bedoeld, meer cynisme over de prestaties van Koeman en nog meer over zijn houding en uitspraken. Hopelijk vertrekt de man zsm. brrrr.

7 september 2023 om 16:58

Koeman heeft die beslissing genomen en daarna (!) heeft Frimpong met Nigel gesproken.

7 september 2023 om 17:01

ElR

De fout ligt eerder: in het voorjaar riep Koeman Frimpong ook niet op, met een of andere vage redenering. Dumfries was uit vorm. Dus dat was hèt moment om Frimpong erbij te zetten. Maar nee hoor.

En nu moet Koeman alles doen om consequent te blijven. In plaats van het beste doen voor oranje. Hij heeft dit zaadje zelf geplant, onze briljante bondscoach.

7 september 2023 om 11:16

Hij komt inderdaad goed weg, en tijdens de persconferentie toen het over Frimpong en deze straf ging kreeg in het idee dat Koeman hem de volgende keer wel een uitnodiging gaat sturen! Als Frimpong er nou de volgende interland periode nog niet bij is , zie zelfs ik liever Wiegman het stokje overnemen.

7 september 2023 om 11:37

De enige die het NL elftal heeft laten zitten is Frimpong zelf. Niet uit willen komen voor Jong is gewoon een slappe dweil mentaliteit die je niet moet belonen. Straks gaan ze allemaal afzeggen omdat ze liever op vakantie gaan of wat dagen vrij willen zijn.

7 september 2023 om 11:44

Jong Oranje is een team om jeugdspelers op te leiden. Frimpong heeft geen jeugdvoetbal nodig om zich te ontwikkelen. Dat niveau is hij al ruimschoots ontstegen (net als het niveau van een flink deel van het grote Oranje). Je moet Frimpong helemaal niet oproepen voor Jong Oranje.

7 september 2023 om 11:45

Makkelijk zeggen, waarom zou de (een van de) beste rechtsback(s) van de Bundesliga moeten opdraven voor een Jeugdtoernooi terwijl hij makkelijk voor Oranje had kunnen spelen?

7 september 2023 om 11:46

Hij heeft het Nederlands elftal totaal niet laten zitten. Heeft gewoon meerdere jeugdinterlands gespeeld. Dat je na een lang seizoen, waarin je nota bene tot beste rechtsback van de Bundesliga verkozen bent, het nut er niet van inziet om bij jong oranje mee te gaan omdat de bondscoach een treurwilg is en waardoor je je dan optimaal kan voorbereiden op het volgende toernooi getuigd van intelligentie.

Net zoals dat het nu bij Gravenberch getuigd van intelligentie om die nietszeggende potjes geen voorrang te geven op de integratie bij je nieuwe club. Of laat die oranje ook in de steek volgens jou?

7 september 2023 om 11:49

@migi dat is echt te makkelijk. De andere jeugdspelers worden ook beter van samen spelen met iemand als Frimpong, plus dat je meer kans hebt om verder te komen op een eindtoernooi.

Daarnaast kan die dan met mogelijke toekomstige teamgenoten van het grote Oranje spelen, en alvast wennen aan de speelstijl die Oranje probeert na te streven.

Nu heeft die helemaal niks gedaan en heeft niemand er voordeel van gehad, met een deelname aan Jong Oranje zijn er in ieder geval nog wat voordelen te noemen.

7 september 2023 om 12:05

''alvast wennen aan de speelstijl die Oranje probeert na te streven''.
Ten eerste is er helemaal geen lijn te vinden in de speelstijl van Oranje.
Ten tweede zou hij onder van Looi spelen, daar heeft helemaal niemand baat bij.
Ten derde wordt je niet beter van elkaar als je maar 3 potjes speelt.
Dus zelfs al had ie meegedaan, had ook niemand er voordeel aan gehad.

7 september 2023 om 12:26

Ik denk dat je op een EK van Jong Oranje zeker wel beter kan worden met elkaar. Naast de potjes heb je nog de trainingen, en gewoon de ervaring om met goede spelers samen te werken. Daarnaast was het aantal potjes wellicht ook groter geweest mét Frimpong, maar daar ga je ook weer aan voorbij.

7 september 2023 om 12:33

Als Jong Oranje en Oranje dezelfde speelstijl hadden zou dat zo zijn, maar dat is niet zo voor zover ik weet Verder kunnen jeugdspelers bij hun club lekker spelen met senioren. Gearriveerde topvoetballers hebben wat mij betreft niets te zoeken in jong Oranje.

7 september 2023 om 12:49

Het klopt deels dat de speelstijl niet echt hetzelfde is, maar de rol van rechtsback in het systeem van Van Looi lijkt behoorlijk op de rol van rechtsback in een 433 systeem. En juist dat deel is relevant hier, aangezien Frimpong normaal als een halve rechtsbuiten speelt. Het zou dus zeker wel voordeel hebben, voor hemzelf en voor zijn teamgenoten.

7 september 2023 om 13:41

Wat is het voordeel om op jeugdniveau op die positie te staan terwijl hij daar al op topniveau gespeeld heeft?

7 september 2023 om 14:14Hij heeft toch bijna nooit op topniveau op rechtsback gestaan, of vergeet ik nu iets?

edit: Ter verduidelijking, vorig seizoen heeft die overwegend als rechtermiddenvelder gespeeld. De wedstrijden dat hij wel op rechtsback stond bij Leverkusen (10 in totaal), zijn niet erg succesvol verlopen voor zover ik weet. In ieder geval qua teamresultaat niet, met maar 2 winsten en 2 keer gelijkspel.

7 september 2023 om 14:37

Bizar hoeveel mensen het hier met Frimpong eens zijn. Zegt iets over de mentaliteit die er in Nederland langzaam insluipt en ook hoe er met 2 maten gemeten wordt.
Het maakt niet uit hoe goed die jongen al is, Koeman maakte andere keuzes (misschien zelfs met het oog op het jeugd Ek) en dan schik je je daarin.
Als Lang deze keuze had gemaakt was iedereen over hem gevallen

7 september 2023 om 15:48

Fr010.. dat doet Frimpong toch ook? Hij geeft nog steeds aan voor Oranje uit te willen komen, zelfs onder Koeman.
En de zogenaamde reden waarom hij niet wordt opgeroepen door Koeman is natuurlijk klinkklare onzin en gebruikt Koeman puur om zichzelf in te dekken. Daarom ook dat ie er zo stellig in staat en zich niet over zn trots heen kan zetten.
Frimpong heeft een heel seizoen goed gespeeld in de 2/3e grootste comptetitie ter wereld, die verdiende allaaaang een oproep.
Toen weigerde hij toevallig mee te doen met Jong, en Koeman zag een mooie opening om zichzelf in te dekken.

7 september 2023 om 17:03

Soccerfan

Spelers als Frimpong die 45 wedstrijden per jaar op topniveau spelen, hebben rust nodig. Dat jeugd EK is voor spelers die nog fris zijn en de ervaring kunnen gebruiken.

7 september 2023 om 19:36

Dat hij "niks" heeft gedaan was juist de bedoeling, na het zware programma uit de competitie heeft hij rust gehad om het niveau dit jaar weer door te kunnen zetten.

In principe gewoon een persoonlijk volwassen beslissing, als een kinderteam daar tegenover staat. Daarbij kan je ook zeggen dat er nu een ander de kans kreeg op die plek in het team. In het clubvoetbal "klagen we dat de jeugd geen kans krijgt zich door te ontwikkelen tov aankopen. Maar bij het jeugd Ned elftal is het wel "ok" om die ontwikkeling tegen te gaan met een "senior gegadigde", want dan is het om "van hem te leren". Heel apart.

Gelukkig maar, zou toch ontzettend zonde zijn als zo'n sanctie ervoor zou zorgen dat deze jongen niet meer voor Oranje uit zou willen komen. Maak er dan aub wel zaak van deze jongen zsm op te roepen!

Het siert deze kerel wel dat ie niet meteen gaat lopen piepen. Denk dat Depay en Van Dijk de bondscoach meteen geboycot zouden hebben na deze "straf". Jammer dat Koeman zo lang onduidelijk is geweest over de absentie van Frimpong, maar nu we meer weten vind ik het best begrijpelijk. Hoop wel dat die tweede kans er binnenkort komt, want Frimpong is de beste op zijn positie.

7 september 2023 om 11:10

Depay en Van Dijk hebben voor zover ik weet nooit geweigerd om interlands met Jong Oranje te spelen, en laat staan een eindtoernooi. Voorlopig piept deze jongen dus een stuk meer dan Depay en Van Dijk samen, hoewel dit inderdaad een erg volwassen reactie is van hem. Maar zijn gedrag hiervoor was dat overduidelijk niet.

7 september 2023 om 11:21

Depay werd dan ook al opgeroepen voor een WK toen hij nog niet een kwart had laten zien van wat Frimpong al heeft laten zien.

Over Van Dijk moeten we het dan al helemaal niet hebben.

7 september 2023 om 11:37

Depay en Van Dijk kwamen ook nooit in aanmerking voor Jong Oranje. Hij maakt de vergelijking met de personen, niet de situatie

7 september 2023 om 11:43

@Lierse "Over van Dijk moeten we het dan al helemaal niet hebben." Want Van Dijk was inderdaad al ruim een bewezen voetballer toen hij debuteerde. Speelde 2 jaar ijzersterk bij Celtic, speelde bij Southampton, was op dat moment al 24. Vergeet daarnaast niet dat onze verdediging op dat moment bestond uit spelers als BMI, Bruma, Veltman, Rekik en dat soort wereldwonders. Absoluut niet te vergelijken met het huidige tijdperk, waar de ene na de andere CV van wereldniveau hebben.Oh, en afgelopen WK was voor Virgil zijn eerste eindtoernooi.Depay speelde zijn eerste WK toen hij dragende speler was bij PSV. Bij Oranje stond hij onderin de pikorde, na Robben, Van Persie, Huntelaar.

7 september 2023 om 11:47

Over Van Dijk moeten we het inderdaad niet hebben omdat er op het moment dat hij zich echt aan het bewijzen was al lang geen sprake meer was van jong oranje. Dat was een beetje het punt.

7 september 2023 om 11:51

Van Dijk heeft wel voor Jong Oranje gespeeld anders.

7 september 2023 om 11:59

Ja maar dat is het punt niet. Het gaat mij er om dat op het punt dat Van Dijk iets bewezen had (na zijn eerste of tweede seizoen bij Celtic dus ongeveer) hij niet meer opgeroepen kon worden voor jong oranje. Op het moment dat hij zijn eerste goede seizoen bij Southampton achter de rug had ook niet meer. Dus het is zuiver hypothetisch te doen dat Van Dijk na dergelijke prestaties wel even mee zou doen bij een jeugd toernooi, omdat die situatie zich gewoon niet voordeed.

En bij Depay is het al helemaal anders. Die had na veel minder te bewijzen bij PSV dan Frimpong momenteel in de Bundesliga bewezen heeft al een WK op zijn palmares staan.

Dus ik vind echt niet dat je kan zeggen dat Frimpong meer piept dan die twee omdat ze nooit in een dergelijke situatie gezeten hebben.

7 september 2023 om 12:19Ik zeg nergens dat Van Dijk wel mee zou doen, dan kan niemand van ons weten. Ik zeg alleen dat Van Dijk minder heeft gepiept dan Frimpong tot nu toe. Misschien logisch omdat die inderdaad niet in zo'n situatie zat, maar dat maakt het nog niet minder waar.

Ik zei het ook niet voor niks, maar om in te gaan op het punt "denk dat Depay en Van Dijk de bondscoach meteen geboycot zouden hebben na deze straf". Dat is ook nooit gebeurt, en daar kan je dus al helemaal niks over zeggen. Ik neem aan dat je het daarmee eens bent Lierse?

edit: Ik snap je laatste zin overigens niet echt Lierse. Ze hebben niet in die situatie gezeten inderdaad, maar dan klopt het toch wel dat Frimpong meer heeft gepiept. Hij had ook wat meer redenen, maar dat maakt het nog niet onwaar. Voetbalvreugd deed alsof hij heel precies wist dat Depay en Van Dijk nog meer zouden gaan piepen in zo'n situatie, terwijl niemand dat kan weten. Daar ging ik op in, en feit blijft gewoon dat Frimpong (met betere redenen, maar piepen blijft piepen) meer moeilijk heeft gedaan dan de andere twee genoemden.

7 september 2023 om 12:40

Echt piepen vind is het toch niet? Ik kan me niet echt herinneren dat hij heeft lopen piepen in de media. Hij heeft zich gewoon ergens voor afgemeld.

En context is toch relevant? Als alles goed gaat dan zijn er geen redenen om ontevreden te zijn.

7 september 2023 om 12:43

Context is zeker heel erg relevant, maar dan kun je dus niet zomaar stellen dat Depay en Van Dijk flink aan het zeuren en boycotten zouden zijn geweest in deze situatie. Want daar is geen enkele context voor te vinden.

Ik vind het ontzettend zwak om Depay en Van Dijk hier eigenlijk af te gaan kraken, en Frimpong hier als heel volwassen neer te zetten. Want dat is wat Voetbalvreugd eigenlijk doet, en dat lijkt me onterecht in deze situatie. Ook als je de context meeneemt.

Tja ik vind afmelden voor een eindtoernooi van Jong Oranje ook een vorm van piepen. Ik zeg niet dat ik het niet begrijp, maar het is niet het meest volwassen gedrag wat mij betreft.

7 september 2023 om 13:10

Frimpong is verstandig. Hij weet dat coaches zijn passanten en van tijdelijke aard.( 2-4 jaar). Een interland carriere kan een decenia zijn. Kans is groot dat Koeman na het EK vervangen wordt. Het siert hem alleen al dat hij wacht voor zijn kans en niet een ander land kiest. Wel vind ik dat je aan je verplichting moet voldoen. Ook al ben je Jong uitgegroeit. Ga het gesprek aan als je niet mee eens bent. Afmelden is te makkelijk

7 september 2023 om 13:43

Dat vind ik ook zwak. Maar die kerels gaan verdedigen vind ik ook niet echt sterk.

7 september 2023 om 14:20

Ik vind dat je iemand wel mag verdedigen als er gewoon compleet onzinnige dingen worden gezegd. En vooral als dat gebeurt om iemand anders z'n gedrag goed te praten.

7 september 2023 om 13:14

Wat hebben Depay en van Dijk hiermee te maken? Zoals geschreven een andere situatie dan Frimpong vanwege een ander carierreverloop. Neem dan Botman en Gravenberg als voorbeeld. Maar die scoren niet zo goed als het zogenaamde 'kliekje' van Dijk en Depay.

Ik snap nooit waar de hetze vandaan komt tegen de aanvoerder en topscoorder van het huidige elftal. Enkel omdat ze VI hebben geboycot toevallig? Van Dijk en Depay zijn altijd topprofessionals geweest op en naast het veld. Enige land ter wereld waar er zo wordt omgegaan met de vertegenwoordigers van het nationale elftal.

7 september 2023 om 14:41

Het enige land waar spelers worden afgevallen? Meneer kijkt niet verder dan de landsgrenzen? Na het WK de berichten/ omgang gemist over hoe 'supporters' zijn omgegaan met de Engelse, Belgische of Turkse spelers? Afvallen van hoge bomen is iets wat je overal ziet

Zo gepiepeld worden en nog steeds voor Nederland willen uitkomen❤️🙏hoef je geen Nederlands te spreken voor mij hoor door vaste rechtsback te zijn van Oranje 💪🇳🇱

Als hij er de volgende keer gewoon bij is dan heeft Koeman het uiteindelijk slim gespeeld. Afmelden voor een eindtoernooi met jong oranje is niet iets wat lichtzinnig hoeft te worden opgevat.

Goeie instelling. Hoop wel dat hij gewoon geselecteerd wordt, want hij verdient het.

7 september 2023 om 14:39

Hij heeft blijkbaar geleerd van de straf, want eerst was zijn instelling bagger, anders had hij zich gewoon bij jong oranje gemeld

7 september 2023 om 15:43

Ik vind niet dat Europese (sub)top spelers in jong Oranje horen. Jeugdvoetbal is voor jeugdspelers. Profvoetballers spelen bij Oranje of niet.

Goed dat Frimpong het accepteert dat hij deze interlandperiode is gepasseerd. Ik denk dat hij er de volgende interlands gewoon bij is, Ronald Koeman kan echt niet meer om hem heen. Met Frimpong en Dumfries is de rechtsback positie bij Oranje prima bezet. Transfermarkt taxeert Jeremie inmiddels hoger dan Denzel, 40 om 28 miljoen, invulling van de rechtsback positie zal de komende tijd afhangen van de vorm van de dag bij deze spelers en tactische keuzes.

7 september 2023 om 11:21

Dumfries is onze beste back, hij kan koppen en heeft longen voor 2 man. Frimpong kan aanvallend veel brengen maar tegen Mbappe word die wel 4kant gedold. Ik zie Dumfries hem wel tegenhouden 1 op 1.

7 september 2023 om 11:24

Frimpong kan voetballen en lopen voor 2 man. Al bij al is Dumfries een voetballend vrij beperkte back met veel te veel slechte voorzetten. Wel heeft hij een topmentaliteit en veel scorend vermogen. Verdedigend vind ik Dumfries nu ook niet super trouwens.

7 september 2023 om 11:30

Ik denk dat er maar weinig zijn die niet dol worden gespeeld door Mbappe. Dumfries moet je daar ook niet tegenover zetten. Die moet het toch ook meer van zijn fysiek hebben dan van zijn voetbalkwaliteiten.

7 september 2023 om 12:35

Dumfries is goed tegen landen waarbij we op de counter moeten spelen en hij 80 meter kan lopen. Tegen de kleinere tegenstanders heb je echt helemaal niets aan Dumfries. Dan kan je denk ik nog beter Rensch opstellen.

7 september 2023 om 13:10

@Lierse Er zijn veel te veel slappelingen in Oranje en de enige die een beetje ballen heeft zijn Dumfries, de Ligt en Weghorst. Ik denk dat je nooit in je leven deze 2 spelers op de bank moet zetten. Noa Lang toont ook veel lef maar dan houdt het echt op. Je gaat me niet menen dat je een echte vent laat banken voor een knul die een beetje aardig kan ballen want als het om de knikkers draait zullen die knulletjes als eerst door de mand vallen.

7 september 2023 om 14:37

Een team met alleen 'klootzakken' pakt alleen maar kaarten. Je hebt balans nodig. Dus een balletdanser ala Frenkie en Xavi heeft wel een rauwdouwer als Koopmeijnders of Reijnders nodig. De Ligt en Van Dijk zijn ook 2 fysieke bazen. Dat is gewoon prima.

En 'een echte vent met ballen' is nogal een slechte definitie van een echte vent. Dus je bent pas een echte vent als je fysiek boven kwaliteit kan zetten?

7 september 2023 om 15:45

Wat moet je nou met ballen. Die kleine mannekes uit Spanje speelden alle landen op een hoopje in 2008, 2010 en 2012. Leuk dat Weghorst groot is, geef mij dan toch maar een klein balletdansertje dat een bal kan aannemen.

8 september 2023 om 09:41

Natuurlijk man, waarom denk je dat je dat Nederlandse teams uit werden geschakeld door nietszeggende teams in Europa. Simpel voorbeeld Tsjechie afgelopen EK. Ze worden kinderlijk aan de kant geduwd.

Prima dan toch. Sluiten deze zaak. Frimpong moet gewoon zo door gaan bij Leverkussen, dan zit hij er de volgende periode (hopelijk) gewoon bij.

Lijkt mij gewoon een cyclus straf (deze cyclus) en de volgende kan hij fijn vlammen bij Oranje!

7 september 2023 om 11:29

Nou ik heb eerder het idee dat het persoonlijk is voor Koeman, want anders had Frimpong al lang een kans gehad. Dumfries is het laatste jaar ook niet bepaald onomstreden en speelt wat wisselvallig. Geertruida kreeg wel de kans na een goed seizoen bij Feyenoord, wat toch eredivisie blijft. Dan kan een uitblinker in de Bundesliga toch wel een kansje krijgen?

7 september 2023 om 11:36

Tsja. WK was hij er bij bij van Gaal, maar ook die gaf hem geen minuten hé.

Daarna werd hij bij Jong opgeroepen en weigerde hij (in mijn ogen terecht, maar goed). Vervolgens heeft hij nu een straf gehad deze cyclus.

Als Frimpong zo blijft spelen en Koeman roept hem volgende periode weer niet op, dan kan je denk ik wel concluderen dat het iets ''persoonlijks'' is.
Volgende periode kan hij er haast niet onder uit.

Komt Koeman goed weg, flesje wijn richting Nigel de Jong zou op z'n plaats zijn, haha. Verder lijkt me dat deze jongen, Frimpong dus en niet Koeman, het aardig op een rijtje heeft. Goede instelling. Die komt er wel.

Keurig opgelost en gereageerd door beide kanten. Over tot de orde van de dag

Wat is precies het probleem tegen Frimpong? Zijn concurrent Dumfries is de laatste tijd op kwaliteit toch ook niet echt meer onomstreden? Is het persoonlijk?

2 goals en 3 assists in zijn eerste 4 wedstrijden... Als rechtervleugelverdediger?! Wauw!

Jaja, dit is dan wel een zeer volwassen reactie van Frimpong, die uiteraard op die backpositie echt een paar keer de kans moet krijgen om zich te laten zien.

En dan hebben we als kikkerlandje toch wel een aardig lijstje:

Keepers: Brentford, Baha, Feyenoord
Verdediging: Stuttgart, Inter, Bayern, Man City, Liverpool, Arsenal, Feyenoord
Middenvelders: Barcelona, Leipzig, AC Milan, Ajax, Feyenoord
Aanval: Dortmund, Liverpool, PSV, Ajax

Begint weer ergens op te lijken

7 september 2023 om 11:46

Je mist op het middenveld nog een Psv'er, verder eens dat we een lijstje spelers hebben die bij prachtige clubs spelen, terwijl het toch ook grotendeels subtop is. Ik denk dat we maar 3 echte wereldtoppers hebben in Frenkie de Jong, Virgil en Aké.

7 september 2023 om 12:06

Wie speelt dan bij Stuttgart? En je vergeet in de verdediging Newcastle (botman) en Spurs (ven) op het middenveld mis je Atalanta (koopmeiners) en voorin mis je Atletico de Madrid (depay)

8 september 2023 om 00:20

Dat zijn ook niet echt namen waar je warm van wordt. Pak er eens voor de grap lijsten bij van Frankrijk of Duitsland.

Hopelijk dat hij er de volgende keer wel bij is. Die kerel verdient het gewoon. Hij accepteert zijn straf en hopelijk gaat Koeman dan ook normaal doen en hem gewoon selecteren. Er is geen reden om hem er niet bij te hebben. Compleet andere profiel dan Dumfries en dat kan gewoon heel handig zijn als je iets wil forceren of tactisch anders wil gaan spelen. Je kan zelfs uitstekend met 5 achterin spelen als je Frimpong hebt.

7 september 2023 om 12:22

5 Achterin zou inderdaad het beste zijn voor Frimpong z'n speelstijl, maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren. We hebben ook niet direct een wereldse speler als wingback op links, en we hebben wat mij betreft ook geen typische spelers in de aanval voor een 532/352 systeem.

7 september 2023 om 12:28

Je kan prima 352 spelen hoor. Voorin gewoon Malen en Gakpo en dan daarachter Simons. En dan Frimpong als rechtsback en Hartman dan gewoon linksachter. Of we moeten hopen dat Maatsen zich kan ontwikkelen want die past eigenlijk wel perfect daar dan. Maar ja die heeft stevige concurrentie van Chilwell en Cucurella.

7 september 2023 om 12:40

Het kan zeker, maar ik vind Hartman niet direct het meest geschikt om als wingback te spelen. En Maatsen is op het moment niet goed genoeg lijkt me.

Ik zou dan liever gewoon met 433 spelen en Frimpong als een soort Balde van Barca op rechts, en op linksback dan Aké die zich voornamelijk op verdedigen kan richten.

Misschien moet Koeman eens voor een paar wedstrijden geschorst worden , vanwege het niet door selecteren van spelers en maar vast blijft houden aan sommige spelers die eigenlijk niet meer in het Nederlands elftal thuis horen .

Veel volwassener reactie dan die van Koeman, in ieder geval. Er waren voldoende argumenten voor Frimpong om het jeugd-EK aan zich voorbij te laten gaan, zoals er nu ook voldoende argumenten zijn voor Gravenbergh om even te bedanken voor jong-Oranje.

Dat je dat als KNVB en in het bijzonder Koeman, niet wilt begrijpen, zegt meer over de starheid van Koeman dan over iets anders. En dan helemaal als je, als Koeman, meermaals keuzes maakt voor jezelf.

Het doet me een beetje denken aan Koeman, die bedankte om als assistent van Hiddink te worden ingezet bij het NL elftal. Daar voelde hij zich "te goed" voor (en terecht). Dat je dan nu niet kunt begrijpen dat spelers dat ook voelen, dan heb je de empathie van een blikje fanta...

Blij dat Frimpong hierop niet gereageerd heeft met "oke, als jullie mij willen straffen, dan ga ik wel voor Ghana of Engeland spelen, die willen me wel graag hebben".

En dan had je 10 jaar lang een Ziyech discussie gehad...

7 september 2023 om 13:13

Ik hoop van harte dat Frimpong Engels international wordt. Ten eerste heb je niets aan spelers die wel of toch ook maar niet willen spelen ook al is het voor Jong Oranje. Ten tweede is hij helemaal geen rechtsback, hij is nog aanvallender ingesteld als Dumfries en beschikt nog niet over de helft van diens verdedigende kwaliteiten, kortom geen rechtsback dus. Kan in een 5 mans verdediging spelen als wing back zonder verdedigende opdrachten. Op een vier mans middenveld kun je hem als rechts mid gebruiken.
Uitstekende voetballer maar geen rechtsback

"Ik heb inmiddels met hem gesproken. Tenminste Nigel heeft dat namens de knvb gedaan." HOE haal je het in je hoofd om de zin dan te beginnen met "Ik heb"... toch proberen jezelf een beetje goed te voelen en doen alsof je er zelf bij betrokken was? Het kan een verspreking zijn maar ik snap dit soort uitlatingen niet.

Beetje nonsens, deze instelling van Koeman. We weten allemaal dat de topvoetballers vriendschappelijke potjes laten schieten vanwege "blessures" en dat elke bondscoach hun topvoetballers geen straf daarvoor zouden geven. Ga dan niet "braafste jongetje van de klas" spelen om een jeugd-EKtje.

Netjes van hem. #koemanout

Geen karakter, geen ballen. Leer van jongens als Hakimi, Ziyech, Mazraoui, S. Amrabat. Jongens die voor toplanden in aanmerking kwamen, maar toch kozen voor hun land van herkomst. En kijk wat ze bereikt hebben! Wordt tijd dat Afrika weer op de kaart gezet wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 7
2233 fans
Selectie
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Bayer Leverkusen 12 4 2 0
2022/2023 Bayer Leverkusen 34 8 4 0
2021/2022 Bayer Leverkusen 25 1 6 0
2020/2021 Bayer Leverkusen 10 0 1 0
2020/2021 Celtic 22 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Frimpong staat voor vertrek bij Leverkusen; Sky meldt verrassend lage afkoopsom

Bayer Leverkusen gaat ervan uit dat Jeremie Frimpong vertrekt in de zomer van 2024, zo onthult Florian Plettenberg, journalist voor de Duitse tak van Sky Sports dinsdag op X. De rechtervleugelverdediger...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren