Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Je moet Xavi Simons op z'n flikker geven, daar is toch niets mis mee?’

Laatste update:

Ronald Waterreus is niet onder de indruk van het spel van Xavi Simons bij Oranje. De oud-doelman laat in het programma Rondo van Ziggo Sport weten het eens te zijn met de stelling dat de spelmaker van RB Leipzig 'best eens op zijn flikker mag krijgen'. "Natuurlijk, daar is toch niets mis mee?"

Waar Simons bijna wekelijks uitblinkt bij Leipzig, loopt het bij Oranje nog wat minder vlot met de spelmaker. Tijdens de 1-0 zege op Ierland in de EK-kwalificatie speelde Simons een ondermaatse wedstrijd. In tien interlands kwam de twintigjarige Amsterdammer nog niet tot scoren. Dat is opvallend te noemen, daar Simons voor zijn club al 6 goals en 8 assists liet noteren in 18 wedstrijden.

De matige wedstrijd van Oranje en Simons in het bijzonder is ook de tafelgasten bij Rondo niet ontgaan. Zo zegt Rafael van der Vaart: "Neem nou Xavi Simons. Die wil zich zó erg bewijzen, dat het een beetje teveel wordt. Dan maakt hij foute keuzen. Ik ben enorm fan en wat hij in Duitsland laat zien is niet normaal, maar in het Nederlands elftal is het allemaal net niet."

"Het enige wat hij wel heel goed doet is dat hij zich niet verstopt. Hij blijft gaan, hij blijft hopen. Hij heeft ook pech, hè. Op een gegeven moment schiet hij tegen Gakpo aan. Maar deze bal bijvoorbeeld had hij al eerder aan Denzel Dumfries moeten geven." Van der Vaart beschrijft een moment in de 48ste minuut. De opstomende Simons wachtte ogenschijnlijk iets te lang met de pass naar rechts naar de eveneens mee opgekomen Dumfries. "Dan maak je de juiste keuzes."

"Je moet met spelers bezig blijven", vult Waterreus aan. "Of hij heeft een speler in het veld nodig die hem er ook op wijst dat die bewijsdrang wel fijn is, maar dat hij ook in het belang van een elftal moet spelen. Zoals Rafael zei blinkt hij wekelijks uit in de Bundesliga. Het is een geweldige speler en zijn toekomst is rooskleurig, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Maar je kunt het ook overdrijven. Afgelopen zaterdag heb je eigenlijk heel weinig aan hem gehad."

Waterreus denkt dat er te weinig corrigerend vermogen is bij Oranje. "Je ziet onderling heel weinig corrigerend vermogen. Zo'n jongen heeft nu min of meer een interland weggegooid." Presentator Wytse van der Goot stelt dat Simons misschien wel 'op zijn flikker moet krijgen'.

Waterreus is het daar roerend mee eens. "Natuurlijk, daar is toch niets mis mee? Dan zegt toch niemand tegen hem dat hij niet kan voetballen? Dat weet iedereen echt wel, dat hij héél goed kan voetballen. Alleen als je het elke interland zo gaat doen, heb je er nu niet veel aan. Dat komt ook wel, maar er moeten mensen zijn die af en toe zeggen: 'Doe nou even rustig, het komt wel. Die bal vliegt er straks wel een keer in.'"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja dat mag zeker, ik ben het eens met Waterreus. Alleen is het probleem dat er momenteel niet veel jongens met een hogere status bij NLse elftal spelen. VVD zou het kunnen maar die is erg ver weg op het veld.
Zodra Frenkie en Memphis terugzijn zie ik ze hem wel corrigeren op het veld.

20 november 2023 om 21:48

Misschien een opstelling met wat meer balans zou ook helpen ipv met 2 aanvallers en 5 verdedigers. Dan komt Xavi ook beter tot zijn recht.
Gewoon 4-2-3-1

21 november 2023 om 00:26

Hier struikelde ik ook over. Een Dumfries zou dat ook zeker kunnen, misschien een Blind ook. Maar in de voorste twee linies eigenlijk niemand. Zie Frenkie het ook niet doen, qua persoonlijkheid dan.

Jonge gozer wil iets te graag en levert nog niet in zijn eerste tien duels in Oranje. We moeten het ook niet overdrijven. Zelfs de allerbeste voetballer ooit heeft een periode moeite gehad met presteren in de nationale ploeg.

20 november 2023 om 21:49

Daar is ook niets mis mee, gretig zijn en heel graag stempel willen drukken op een wedstrijd. Ook is er niets mis met een Memphis die daar even wat van zegt wanneer het niet lukt of lekker loopt.
Zo raar is dat toch niet? Dat doen wij toch ook wanneer we een balletje trappen met de jongens?

Wel mee eens. Hij wil momenteel veel te graag. Bij PSV ging het super, bij Leipzig gaat het super, bij Oranje mislukt alles. Je merkt bij elke gemiste kans dat de frustatie groeit bij hem. Maar dat kan zo voorbij zijn als de ban gebroken wordt en hij eindelijk van de nul af komt. Dus ik hoop van harte dat hij er morgen tegen Gibraltar een paar inschiet.

Maar dit is toch iets waar je eerder de bondscoach van mag bekritiseren? Je hebt een speler die uitzonderlijk goed aan een seizoen is begonnen, maar het lukt je niet om hem te laten renderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren