Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jansen stapte in de rust op Higler af: ‘Had hij zeker in kunnen grijpen’

Laatste update:

Pascal Jansen is in de rust van Feyenoord - AZ (2-1) naar scheidsrechter Dennis Higler gegaan om tekst en uitleg te vragen over de handsbal van Marcus Pedersen voorafgaand aan de 1-1. De Noorse vleugelverdediger beroerde de bal tot twee keer met de hand, alvorens aan de overkant Alireza Jahanbakhsh de gelijkmaker tegen de touwen kon koppen. In de ogen van Jansen had Higler zeker voor de eerste handsbal kunnen fluiten.

Feyenoord en AZ maakten er geen boeiende topper van, zag ook Jansen. "Ik denk dat beide ploegen iets van spanning hebben gevoeld. Ik zag mijn jongens aan de bal niet de ruimtes benutten die er wel lagen", aldus de AZ-coach. "Er was een fase in de eerste helft waarin ik vond dat we te ver achteruit liepen. Dat heb ik in de rust ook aangegeven. In de eerste helft, na de goal van Feyenoord, werd dat steeds iets minder, waardoor zij die ballen makkelijker konden inspelen. Daarna krijgen we op een heel slordig moment de gelijkmaker om de oren."

Voorafgaand aan de 1-1 beroerde Pedersen de bal met de handen na een duel met Jesper Karlsson. Scheidsrechter Higler liet echter doorspelen en zag de bal niet veel later in het netje liggen. "Ik heb het gezien en ik heb het in de rust aan de scheidsrechter gevraagd", aldus Jansen. "Hij had het beoordeeld als een bal die tot twee keer op de arm viel. Maar wel met de armen langs het lichaam. Ik denk dat je voor die eerste alsnog kunt ingrijpen."

AZ had voorafgaand aan het duel met Feyenoord pas twee keer gescoord uit een standaardsituatie. Tegen de Rotterdammers was het na een kwartier raak en knikte Javairô Dilrosun de bal uit een hoekschop achter zijn eigen doelman Timon Wellenreuther. "Het gaat er ook om hoe je die hoekschop afdwingt", blikt Jansen terug bij ESPN. "Soms moet je daar ook wat geluk bij hebben. Maar hij viel binnen en dan heb je de voorsprong te pakken. Dat was op dat moment wel prettig."

Van Gangelen weet of goal van Feyenoord afgekeurd had moeten worden

Jan Joost van Gangelen heeft tekst en uitleg gegeven bij de handsbal van Marcus Pedersen.Lees artikel

De Alkmaarders hielden een half uur stand. Op slag van rust knikte uitgerekend Jahanbakhsh de gelijkmaker tegen de touwen. Dat deed hij op aangeven van een andere voormalig AZ'er: Oussama Idrissi. Jansen baalt dat zijn ploeg in de absolute slotfase het duel uit handen gaf, toen Pedersen raak schoot en zijn inzet van richting veranderd zag worden door Karlsson. "We spelen een stevige uitwedstrijd in een volle Kuip, maar daar moet je volgens mij lekker van genieten. Dat hebben wij iets te weinig gedaan en te weinig laten zien. Maar dan nog sta je vlak voor tijd op 1-1 en moet je met een punt de bus instappen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een gelul nog steeds over dat hands moment. Beoordeeld, uitgelegd en door. Feyenoord terecht gewonnen, kan niemand echt over discussieren lijkt me.

19 februari 2023 om 09:19

Eens, maar dat is nu achteraf. Dit interview is vlak na de wedstrijd en de interviewer vraagt hem duidelijk naar de tegengoal en dat hij in de rust naar Higler is afgestapt.

De scheids had voor meerdere momenten kunnen fluiten. De duw van Pedersen voorafgaand. De onopzettelijke handsbal van Karlsson alvorens Pedersen 2x onopzettelijke hands maakt. De scheids laat het wat het is en AZ had mogelijkheden genoeg om daarna nog in te grijpen.

19 februari 2023 om 09:48

De link tussen mijn post en de jouwe ontgaat me maar prima.

19 februari 2023 om 13:13

Wat een gelul nog steeds over dat hands moment.

De link is dat het interview vlak na de wedstrijd was en niet na de haarfijne uitleg van Van Gangelen.

19 februari 2023 om 09:56

Terecht gewonnen of niet, waarom zou je arbitrale beslissingen niet kunnen bediscussiëren kort na de wedstrijd?

19 februari 2023 om 09:57

AZ speelde angsthazen voetbal. Totaal geen aanvallende intenties. Een keeper die vanaf minuut 1 tijd aan het rekken is. Ik herhaal maar even nul schoten op goal. En een eigen doelpunt van Feyenoord. Dat was az meer niet.

19 februari 2023 om 10:17

Het was gewoon een barslechte wedstrijden die geen winnen verdiende, maar als er een club recht had op de overwinnen dan was het feyenoord omdat die tenminste nog energie erin stak om te winnen. Dat het er niet uit zag doet er dan ook niet toe. Echter als dit het niveau is van de Nederlandse kampioen moeten we ons zelf in Nederland toch maar eens niet meer zo serieus gaan nemen.Dat 2e rechtstreekse CL ticket dat komend seizoen ye verdienen valt, zijn we na 1 jaartje ook gewoon weer kwijt.

19 februari 2023 om 10:35

Nou, Feijenoord was vooral de tweede helft de bovenliggende partij. En met de meeste intenties om de wedstrijd te gaan winnen. Een lucky goal op het eind maakte dat de Rotterdammers terecht de wedstrijd naar zich toe trokken. AZ had nergens recht op. Tegenhouden en hopen op een geslaagde counter. Dat was alles. Geen schim van de voetballende ploeg die het af en toe kan zijn. En ondanks dat Feijenoord ook niet briljant speelde was daar de wil om te winnen wel aanwezig. En over de arbitrage geen woord. In Nederland hebben we nu eenmaal te maken met een korps dat inmiddels zo ver is dat ze weten dat er lucht in een bal zit. Voor het vervolg gaan ze nog naar school.

19 februari 2023 om 10:32

Hands was misschien niet strafbaar maar het vol wegduwen van een tegenstander met 2 handen is volgens mij wel strafbaar?

19 februari 2023 om 12:11

Jansen ziet toch ook dat dit gebeurt op de helft van Feyenoord en az had beter kunnen verdedigen

Los van of hij gelijk heeft of niet. Op het moment dat je in de rust de kleedkamer van de scheids binnenloopt, hoor je de 2e helft toch op de tribune te kijken? Je beïnvloed de scheids ergens waar je niet hoort te zijn. (Geldt voor elke trainer die dit doet)

19 februari 2023 om 09:20

Triest als een trainer dat doet. Helaas heeft Slot daar ook een handje van. Als het even tegenzit staat hij te ‘huilen’ bij de scheids of bij de media.

19 februari 2023 om 09:34

Ik wou net zeggen. Dat heeft Slot uitgevonden. Die staat altijd te mekkeren langs de lijn en probeert scheidsrechters continu te beïnvloeden.

19 februari 2023 om 09:55

Dan kijk jij alleen Feyenoord en vanaf dit seizoen. Gebeurd al jaren en bij bijna elke trainer, iets met emotie en prijzen willen pakken. Of het leuk om te zien is een tweede. Alleen het is inmiddels zo “gewoon” net als spelers die als een stel heethoofden naar de Scheids rennen. Schwalbes, kaarten aan naaien, zeiken bij de Scheids, Grens en met name 4e man is onderdeel geworden van voetbal helaas.

19 februari 2023 om 10:22

Dat doet elke trainer. Elke trainer klaagt bij de scheids en de 4e man.

Maar ze moeten Slot ergens op bekritiseren, want hij is eigenlijk gewoon een hele redelijke man. dus doen ze dit. Zo heeft de media toch nog wat om over te schrijven en trappen gaagie en redbaron er met open ogen in.

19 februari 2023 om 19:15

Elke trainer doet dat. Zeker op top niveau. Kijk is een avondje cl voetbal.

Hoort er gewoon bij. Scheidsrechters moeten daarmee om kunnen gaan.

Edit: al vind ik een kleedkamer binnen lopen wel te ver gaan. Maar een gesprek in de rust als ze naar het veld lopen moet kunnen.

19 februari 2023 om 09:48

Helemaal mee eens moet je niet doen een kleedkamer in lopen.

Het is net als bij Fortuna, er gaat een overtreding aan de goal vooraf. Het probleem is, de ene keer wordt zo een bal afgekeurd en de andere keer niet.

19 februari 2023 om 09:22

In dit geval gaat er geen overtreding vooraf. Het is geen opzettelijk hands en dus hoeft de scheids niet te fluiten. Vervolgens is het niet de doelpuntermaker die scoort zoals afgelopen donderdag in de Arena, anders had de VAR wel ingegrepen.

19 februari 2023 om 09:43

Dan zou je de toch dezelfde redenatie moeten maken als bij die goal van Union Berlin? Ook geen opzettelijk hands. Volgens mij was het trouwens geen hands, tenminste kon het niet zien.

19 februari 2023 om 09:44

Had Pedersen er voordeel aan? Zo ja, dan had het afgefloten moeten worden, sowieso.

19 februari 2023 om 09:46

Die van Union Berlin was aanvallend hands omdat degene die hands maakte direct scoorde. Is dus niet vergelijkbaar.

19 februari 2023 om 11:32

Lees de spelregels graag eens na. Onzin watje zegt.

19 februari 2023 om 13:14

Werd gisteravond haarfijn uitgelegd door Van Gangelen, dus .....

Als ze bij ESPN de spelregel uitleggen na het opzoeken/uitzoeken ervan. Zou je toch ook verwachten dat clubs en met name trainers op de hoogte zijn van de nieuwe (aangepaste) regels.
Daarbij als je heel feitelijk gaat kijken, was het eerst een “duw fout” van Pedersen waardoor de bal op de arm belandde van Karlsson en daarna toucheerde hij de arm en been van Pedersen. Alleen voor zulke duwtjes wordt niet meer gefloten want dan blijf je 90 min op je fluit blazen. Ik snap de emotie van de trainer, jehad kans om de koploper in te halen of bij te blijven. Mag hopen dat hij na de tweede helft meer zich druk maakt over hoe AZ de laatste 30 min speelde. De tank was leeg, de wil om te winnen was niet te zien. Wissels die totaal niet uit pakte (van Brederode en De Wit)

Het gaat elke keer over de scheidsrechter, dat is een goed teken voor Feyenoord. Een teken dat ze elke wedstrijd terecht wonnen/gelijkspeelden, en dat alleen nog naar de scheidsrechter kan worden gewezen. Want in de toppers zo ver, 3 keer gewonnen, 3 keer gelijk, eentje verloren. En nergens een punt te veel gehad, eerder te kort. We beuken elke tegenstander helemaal tot moes en in de blessuretijd hangen ze in de touwen, dat is geen toeval.

19 februari 2023 om 09:24

Dat hoort bij de eerste plek, iedereen gaat dan voornamelijk randzaken erbij halen om het falen van hun eigen team te relativeren. Dus dit is zeker een goed teken, en volledig terecht natuurlijk.

19 februari 2023 om 10:10

Volledig terecht. Laat daar geen misverstand over bestaan maar dat gelul dat jullie constant genaaid worden kan na gisteren ook wel weer de prullenbak in. De Kuip heeft invloed en dat blijkt gisteren maar weer. Geluk dwing je af en dat zie je dan voornamelijk bij die tweede goal, en, ja, jullie hadden zonder scheidsrechterlijke dwalingen meer punten gehad. Maar de 1-1 kan eerder afgefloten worden, Wieffer moet wat mij betreft met een rode kaart van het veld, Jahanbakhsh komt met geel op zak nog een keer goed weg. Jullie beuken, zonder cynisme, iedereen terecht in elkaar en zijn de terechte kampioen als jullie het in mei zijn. Geen speld tussen te krijgen. Maar het is links en rechts ook echt niet zonder geluk. En gisteren had AZ natuurlijk wel recht van spreken.

19 februari 2023 om 10:14

De kuip heeft vooral invloed op het elftal. Als de 1-1 had moeten worden afgekeurd, dan waren het de var scheidsrechters, in Zeist, ver van de Kuip vandaan.

19 februari 2023 om 10:28

De Kuip heeft ook echt invloed op de scheidsrechter. Zonder twijfel. Al gaat het maar om die 50/50 beslissingen die in het voordeel van Feyenoord uitvallen. Gebeurd Ajax en PSV trouwens ook gewoon, maar dat is echt wel een ding. Had Wieffer rood gekregen als deze zelfde pot in Alkmaar was gespeeld? We zullen het nooit weten, maar die kans bestaat zeker. En over Zeist is gelul, dat weet jezelf ook wel. Natuurlijk moet de VAR dan ingrijpen, vond ik overigens zelf niet, maar het geluk zit hem er ook wel een beetje in dat hij in het moment zelf niet fluit. Er zijn genoeg scheidsrechters die voor die hele gelijkmaker de vrije trap al aan AZ geven. Dat geluk moet je een beetje hebben, maar frustrerend is het als achtervolger wel.

19 februari 2023 om 10:42

Ja ik snap dat het vooral frusterend is, maar dat maakt het nog niet onterecht. We hebben hem dit jaar vaak genoeg tegen gehad. Ik vond deze beslissing echt te billijken, dit is geen gevalletje Twente Feyenoord met Pröpper, dat zal je toch ook wel met me eens zijn.

19 februari 2023 om 10:52

Hmmja, dat was een hele zure en dat was een van de meest bizarre beslissingen van dit seizoen. Als we die als graadmeter nemen op de genaaidladder, dan wordt het pas ergens over tien jaar gecompenseerd. Gisteren won Feyenoord terecht. AZ viel me echt heel erg tegen en dat kwam - waarschijnlijk - door Feyenoord zelf. Feyenoord was ook niet goed, maar liet AZ er nog slechter uitzien. Dat doen ze al sinds Slot er is en dat is bewonderenswaardig. Ik misgun jullie de titel zeker niet. Maar het zit jullie ook niet tegen. Vooral in de afgelopen wedstrijden dan, zo eerlijk moeten we ook zijn.

Als hij het goed wil vertellen had hij gezegd dat de scheids had moeten fluiten en Feyenoord een vrije trap moeten geven. De eerste handsbal in het duel werd gemaakt door Karlsson hij geeft voordeel maar daardoor komt de bal op de arm van Pedersen dus het voordeel valt weg maar omdat dit in één duel is geef je dus een vrije trap voor het eerste incident, dus een vrije trap voor Feyenoord. Scheids besluit op doorspelen en niemand die daar op ingegrepen heeft. Doelpunt dus.

Snap dat het een discutabel moment is omdat de ene VAR wel zover terug kijkt en de ander weer niet.
Totaal geen touw aan vast te knopen, ook niet met die VAR.
Spannende pot gisteren, niet goed, maar zeer spannend voir de fans van beide clubs.

Ben benieuwd of hij ook nog heeft gevraagd naar het doorhalen van Karlsson op Wellenreuther.
Verbaasd me eigenlijk dat er zo weinig mee gedaan werd.

19 februari 2023 om 09:31

Ik dus ook. Dat was duidelijk bewust een keeper blesseren. Ik bedoel, hoefde geen rood te zijn ofzo. Maar op zijn minst een gele kaart had toch wel gemogen. Levensgevaarlijk dit.

19 februari 2023 om 09:38

Discutabel, al zou je in een spel met regels geen discussies moeten hebben 😅. Maar ik had geel wel zwaar gevonden omdat dit ver buiten z’n 5 meter gebied was en hij liet los. Een aanvaller mag dan voor de bal gaan en kan nooit in een split Second verdwijnen. Voordeel van de twijfel of hij bewust z’n been lang liet staan en zo het hoofd schramde. Overigens gebeurd dit zo vaak waarbij je nog duidelijker kan zien dat het onnatuurlijk is om je been te laten staan bij slidings/uitkomen keeper, ipv terug trekken. Vond dit hier moeilijk te zien.

19 februari 2023 om 09:41

Een keeper mag daar alleen met zijn handen heen, met zijn voeten erheen is vrijwel altijd penalty. Maar dan mag je toch wel enige bescherming genieten, zeker met de aandacht voor hoofdletsel tegenwoordig, dit is de snelste weg erheen hoor.

19 februari 2023 om 09:44

Een aanvaller mag zeker voor de bal gaan, maar het was vrij snel duidelijk na die slechte aanname dat hij nooit die bal meer kon halen. Hoe graag je ook wilt winnen, hoort hij gewoon eroverheen te springen. Dus ik vind het gevaarlijk spel en had geel op zijn plek geweest.

19 februari 2023 om 09:51

Keeper moet zeker beschermd worden en kan me vinden in jullie reacties verder hoor. Als hij geel zou hebben gehad zal er waarschijnlijk niemand moeilijk hebben gedaan. Misschien Karlsson alleen elke speler doet dit tegenwoordig bij een prent. Alleen ik zie ergere dingen dan deze actie die ook met geel bestraft worden. Wat ik hierboven al zei, onnatuurlijke bewegingen. Vond dat hier wel meevallen, dus geel in mijn ogen wat “zwaar”. Al met al blij dat Wellenreuther hem pakte, goede safe en de schade viel gelukkig mee.

19 februari 2023 om 09:39

Ja, goed dat je dat nog aanhaalt. Een keeper is zo kwetsbaar en kan op zo'n manier voor zijn leven invalide worden geschopt. Wat me ook opviel, de Feyenoordspelers reageerden hier amper op, terwijl je keeper ernstig in gevaar wordt gebracht. Voor mijn gevoel kijkt de var er dan nooit meer naar. Sta je massaal om ee scheidsrechter dan gaat hij eerder kijken. Maar goed, achteraf top dat Karlsson mocht blijven staan, stond precies op de goede plek bij de 2-1

19 februari 2023 om 10:02

Haha. Al had hij dan geel gehad dus stond er dan als nog hè?!😉. Niet vanuitgaande dat hij later nog een prent zou pakken. Of had hij al geel?

19 februari 2023 om 09:44



Zo is het maar net, de actie van die spits op Hatzidiakos ging zomaar verder, Wieffer had een tweede geel moeten hebben. Dat het niet gebeurt is ook goed. Zo is het maar net, denk dat Feyenoord niets te klagen heeft gehad dit keer.

AZ had helemaal niks in te brengen, niet wat je verwacht van een nummer 2, terwijl de nummer 1 bepalende spelers mist.

19 februari 2023 om 10:27

In 2 wedstrijden op rij 1 schot tegen op doel. En het gaat echt alleen maar over scheidsrechters.

Az en Heerenveen creëren niks. We hebben verdiend gewonnen. Leef ermee.

19 februari 2023 om 16:53

... sorry het kan allemaal zo zijn, maar als er 1 ploeg is die langdurige bepalende spelers mist, is dat objectief en heel makkelijk gezegd worden , dat is Az

Feyenoord mist serieus 1 week Kocku en elke minuut vd dag gaat het erover. En dan Bijlow, maar die keept redelijk maar is geen geweldenaar.

Prima, maar voor AZ is tot de winterstop en de eerste potten erna Dani de Wit zeer bepalend, kan zeer diep gaan en is onverzettelijk en bijna altijd betrokken bij de goals dan wel maakt vaak de eerste goal.

Daarnaast... Beukema in een topseizoen als CV, BMI als captain en CV al maanden uit de running, Vanheusden als vervanger inmiddels alweer weken met overbelasting aan de kant (Ook CV), onze Maxim Dekker die het als CV verdienstelijk oppakte die geopeerd is en dan heb je Bazoer op het moment dat ie moet invallen dat ie inmiddels ook al weken eruit ligt. .....

wij spelen gister met een 18 jarige die nog nooit in de keep heeft gespeeld achterin...

En daardoor ging Karlsson er niet met rood vanaf waarschijnlijk, zo blijven er momenten in een wedstrijd die 2 kanten op gepraat kunnen worden.

AZ speelde angsthazen voetbal. Totaal geen aanvallende intenties. Een keeper die vanaf minuut 1 tijd aan het rekken is. Ik herhaal maar even nul schoten op goal. En een eigen doelpunt van Feyenoord. Dat was az meer niet.

Volgens mij maakte Karlsson eerst hands (onbewust) en daarna Pedersen (onbewust) voordeel voor Feyenoord dus. Prima gezien door Higler

Zullen we gewoon eens allemaal de scheidsrechter in de rust met rust laten? Als hij echt een fout zou hebben gemaakt, dan ziet hij die beelden in de rust zelf ook wel in de kleedkamer. Daar heeft die man geen trainer of speler voor nodig. En volgens mij had Jansen die tijd beter aan zijn eigen team kunnen besteden, want wat speelde AZ zwak zeg, terechte overwinning voor Feyenoord.

Ach, laten we eerlijk wezen…..feyenoord krijgt in de Kuip bijna altijd het voordeel van de twijfel. Ik heb daar nog nooit een discutabele penalty tegen Feyenoord gezien. Die Wieffer had in ieder ander stadion gewoon zijn tweede gele kaart gekregen. Feyenoord heeft overigens wel verdiend gewonnen, maar daar gaat het niet om.

19 februari 2023 om 12:18

Waar gaat het dan wel om. Het spelletje gaat volgens mij omwinnen en niet om hoeveel een tegenstander heeft om te janken.
Zelfs de keeper van az had er af gekund voor tijdrekken. Je hebt maar 6 sec en hij is in de eerste 25 min al gewaarschuwd, maar heeft geen kaart gezien.de overtredingen waren bijna allemaal op het randje. Maar het belangrijkste blijft de wedstrijd winnen ten koste van alles, dat deed Feyenoord wel en Az gewoon niet.

Zo blijkt maar weer dat de prestatie van de scheidsrechter er maar net aan ligt welke bril je op hebt. Ik zat in het stadion, daar ben je nog veel en veel minder objectief dan achter de tv en in het stadion vond ik dat Higler echt heel geforceerd bezig was met "kijk mij eens niet alles in het voordeel van Feyenoord fluiten in De Kuip". Lachwekkende gele kaarten voor Wieffer en Idrissi, Hatzidiakos en Pavlidis die overtredingen maken die tegen rood aan zitten, Karlsson die vol doorloopt op de keeper zonder consequenties, die vrije trap vlak voor rust op een zeer gevaarlijke plek dat vanaf mijn plek echt totaal niks was, keeper van AZ die in de 20e minuut wordt gewaarschuwd wegens tijdrekken maar gewoon doorgaat de rest van de wedstrijd...

Dan kom je thuis en is de adrenaline gezakt, ga je wat reacties op internet lezen en beelden kijken enzo en dan is de conclusie gewoon dat er niet geweldig gefloten is maar dat niemand daar voordeel of nadeel van heeft ondervonden en het totaal niet van invloed was op de uitslag.

AZ mist helaas veel te lang enorm veel bepalende spelers. Naast langdurig niet beschikken over de belangrijkste speler voorin (dani de Wit) missen de al onze ervaren Cv's inmiddels maanden..

Dani de Wit
Sam Beukema
Bruno Martins Indi
Maxim Dekker
Zino Vanheusden
Riechedly Bazoer

het is gewoon teveel ... heleaas. Goes pakt het goed op voor iemand die zo jong is en nog nooit in de Kuip heeft gespeeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren