Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jan Smit: ‘Krankzinnig! KNVB buigt als een knipmes voor Feyenoord’

Laatste update:

Jan Smit zette maandagavond eerst een duidelijk statement op zijn Instagram-account en haalt in De Telegraaf nog veel harder uit naar de KNVB. De voorzitter van FC Volendam gaat absoluut niet akkoord met het uitstellen van de wedstrijd uit bij Ajax, een besluit dat genomen is vanwege het uitspelen van Ajax- Feyenoord (0-3). "Krankzinnig! Arne Slot nam het woord in de mond, maar dít is pas competitievervalsing", aldus de bekende volkszanger.

De KNVB kwam in een lastig parket door het definitief staken van Ajax - Feyenoord zondagmiddag in minuut 55 bij een 0-3 stand. De voetbalbond besloot om het inhalen daarvan te plannen op woensdag om 14:00 uur. Het duel Ajax - FC Volendam, dat woensdag om 21:00 uur gepland stond, is tot nader order uitgesteld. "De algemeen directeur (Dennis te Kloese, red.) en jurist (Joris van Benthem) van Feyenoord rijden naar Zeist, Arne Slot rept voor de camera over competitievervalsing en de KNVB buigt als een knipmes", verzucht Smit.

Het gaat Volendam niet specifiek om Feyenoord. "Laat duidelijk zijn dat ik niks tegen Feyenoord heb. Maar dit is een probleem tussen Ajax en Feyenoord. Wij worden er nu met de haren bijgesleept. Ongeveer veertig keer eerder is een duel definitief gestaakt. En telkens werd die wedstrijd op het eerst volgend beschikbare moment in het speelschema ingehaald. Maar nu gelden kennelijk andere wetten. Helaas heeft het er alle schijn van dat bepaalde clubs voor de KNVB belangrijker zijn dan andere."

Volendam voelt zich zwaar gedupeerd en zal Ajax steunen bij een eventueel kortgeding. "Een voetbalbond hoort er voor al zijn leden te zijn. Maar wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat het belang van Feyenoord, dat zelf aangeeft de gestaakte wedstrijd tegen Ajax niet in november te willen uitspelen, zwaarder weegt dan dat van FC Volendam. Wij zullen dit seizoen al alle zeilen moeten bijzetten om zo snel mogelijk een paar plaatsen te stijgen. Denk je dat wij Ajax niet liever treffen als het daar crisis is?"

Heeft Jan Smit gelijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het weleens eerder niet binnen 72 uur ingehaald? Dan heeft hij gelijk. Of is die 72 uur regel ook nieuw? De knvb is in ieder geval lekker bezig. Ik kende de uitdrukking buigen als een knipmes trouwens niet. Dat ik ooit nog Nederlands zou leren van een Volendamse volkszanger...

25 september 2023 om 22:26

Het grote probleem is natuurlijk dat de KNVB na Groningen geen rekening heeft gehouden met opzettelijke sabotage. Ze hadden natuurlijk de regels daartegen bestand moeten maken.

Clubs naar het trainingscomplex. Eten, uitrusten, trainen of ontspannen. En drie uur later in de avond in een leeg stadion of voor mijn part op de Toekomst uitspelen.

25 september 2023 om 22:59

Opzettelijke sabotage? Zijn spreekkoren, bierdouches, aanstekers of muntstukken op het veld dan ooit per ongeluk?

25 september 2023 om 23:01

Tegen de dwazen is weinig tegen bestand. Na de aanval op het stadion was wedstrijd uitspelen savonds geen optie, de toekomst al helemaal niet qua veiligheid. Wedstrijd had (in deze situatie) ‘gewoon’ vandaag 12u gespeeld moeten worden. En dan woensdag Volendam.

25 september 2023 om 23:05

@speedyafc,
Al die troep wordt normaal niet gegooid om een wedstrijd te staken.

25 september 2023 om 23:24

Speed...met opzettelijk bedoelt hij, neem ik aan, met het opzettelijke doel om te wedstrijd stil te laten leggen.

26 september 2023 om 03:26

Ik denk dat die 1e beker pure emotie was. Is natuurlijk nog steeds niet goed.

Echter dat vuurwerk was vooraf al bepaalt door de F-Side, daar is gewoon bewijs van en dus js het opzettelijke sabotage.

25 september 2023 om 22:27

Denk dat 72 uur een streven/richtlijn is. Geen harde regel. Want soms kan het gewoon niet. E.g voor een interlandbreak of europeze midweek

26 september 2023 om 04:06

Het is dus een regel. Wat mij verbaasd is dat pas de dag erna op het eind van de middag iets besloten is. Dat had dezelfde dag nog moeten gebeuren. Nu mis je een volledige dag.

25 september 2023 om 22:28

Maar waar maakt Volendam zich zo druk om? Snap dat zij nu graag tegen een dolend Ajax willen spelen maar er worden wel vaker wedstrijd uitgesteld voor aanvang van de wedstrijd.Een deel van een wedstrijd 1,5 maand later uitspelen is nog nooit gedaan en praktisch ook enorm onhandig

25 september 2023 om 22:31

Denk beetje Randstadsyndroom. Zij worden er buiten gelaten en dat voelt lullig. Eigenlijk dus de echte, onvervalste calimero-reactie. Hoe terecht ook.

25 september 2023 om 22:37

Ik snap zeker de woede bij Volendam, maar ze richten die totaal op de verkeerde partij. Feyenoord is net als Volendam slachtoffer in deze hele situatie.

25 september 2023 om 22:39

Zelf alleen maar nadelen voor je eigen club zien als Ajax - Feyenoord veel later uitgespeeld wordt maar niet begrijpen waar Volendam zich zo druk om maakt dat Ajax -Volendam nu (weer) verplaatst wordt. Dat je een clubvoorkeur hebt en die laat doorschemeren is totaal niet erg, dat doen we allemaal. Maar dit is wel echt een lachwekkende redenering!

25 september 2023 om 22:42

Deze reactie is briljant. Iets een onvervalste calimero-reactie noemen, maar wel aangeven dat het terecht is. Maw, als je niet uit de "randstad" komt is het altijd een calimero-reactie als je het niet eens bent met een beslissing die gaat over jou en een club uit de randstad. Ridicuul.

25 september 2023 om 22:42

Zet je leesbril is op, of je Ajax bril af. Hij zegt toch niet dat Feyenoord dit verdient boven Volendam. Hij zegt alleen dat Volendam zijn woede op de verkeerde club richt. En ja dat hoor je goed, Ajax is hier absoluut de verantwoordelijke partij.

25 september 2023 om 22:44

@ajaxfan158, ik heb er nog nooit problemen mee gehad als er een gehele wedstrijd van Feyenoord wordt verplaatst. Maar snap sowieso niet dat Jan in dit geval boos is op Feyenoord

25 september 2023 om 22:51

@Floyd, zet je leesbril op en je zult zien dan mijn reactie op FR010FRDAM was gericht. Dat er iemand vlak voor mij een bericht daaronder plaatst kan ik ook niet weten.

25 september 2023 om 22:54

@toejam, Calimero zegt: zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk. Dat is hier ook echt het geval, want het is niet eerlijk. Calimero had niet per sé ongelijk hoor. Het is dus ook geen kritiek op Volendam, maar "calimero" wordt erg veel misbruikt tegenwoordig (arm beestje).

25 september 2023 om 23:00

Persoonlijk snap ik die boosheid ook niet helemaal omdat Feyenoord vooral slachtoffer is in dit verhaal. Toch begrijp ik de uitleg van Jan wel en kan ik mij vanuit zijn perspectief voorstellen dat hij vindt dat Feyenoord al na de wedstrijd begonnen is met invloed uitoefenen op het vervolg. Een Slot die direct over competitievervalsing begint, te Kloese die met van Benthem naar Zeist gaat en dreigt met een rechtszaak. Beetje eenzelfde uitspraak als een trainer van een kleinere club die beweert dat de topclubs altijd thuisvoordeel hebben als ze daar net een penalty tegen hebben gekregen. Die hoor je ook elk jaar een paar keer voorbij komen.

Zo zie ik het niet, maar Volendam wordt nu bij het probleem tussen Ajax en Feyenoord betrokken terwijl zij er helemaal niets mee te maken hebben. Dus de KNVB moet kiezen tussen Feyenoord teleurstellen of Volendam en ze kiezen zeer terecht voor Volendam imo.

25 september 2023 om 23:23

Even een serieuze vraag. Vond jij dat er ook maar een klinker in het betoog van Slot niet klopte? Zo ja, kan je aangeven wat er dan niet klopte?

25 september 2023 om 23:35

Knap hoe je het interview van slot een negatieve draai geeft. Die man zegt letterlijk niks raars of verkeerd.

25 september 2023 om 23:45

Slot gaf aan dat er sprake van competitievervalsing zou zijn, ongeacht het vervolg. Niet verder spelen, woensdag spelen, naar november doorschuiven, reglementair 0-5 of opnieuw beginnen bij 0-0. Er is geen variant waarbij je kan spreken van competitievervalsing. Veroorzaakt door supporters. Slot heeft helemaal niet willen sturen op een bepaalde volgende stap, ik heb dat iig niet van hem gehoord.

26 september 2023 om 01:19

Molenaar gaf stelde vanavond wel de vraag als nu Ajax - Volendam was gestaakt en woensdag stond de klassieker op de agenda, zou de klassieker dan ook zijn verschoven?

Als je naar de gehele organisatie kijk en de politiemacht die paraat moet staan en alles wat erbij komt kijken is het antwoord makkelijk. Maar als je zelfs dat buiten beschouwing laat, zal het antwoord mijn inziens niet veranderen.

Calimero of niet, ze hebben wel gelijk.

De wedstrijd had vandaag in het geheim al uitgespeeld dienen te worden.

26 september 2023 om 03:29

Ergens had de terechte straf geweest dat ajax-Volendam gewoon dezelfde avond of de volgende dag afgewerkt was geweest.

Ik begrijp niet dat er ook maar uberhaupt rekening wordt gehouden met Ajax in deze.

Halsema en de Ajax top hadden het zo goed voor elkaar, het lag echt aan Feyenoord en haar supporters dat er geen uit publiek etc. Aanwezig kon zijn. (Wat na vorig jaar in de beker ook een logische uitspraak was).

Maar zo zie je maar, Ajax is in de tang van een bende, genaamd F-Side.

26 september 2023 om 03:32

Die hele vraag is irrelevant, want het is niet van toepassing.

Het is gewoon zo dat Feyenoord uiteindelijk veruit het meest benadeeld is.
Dan Volendam nu, want ik begrijp dat die wel trek hadden in deze degradatiekraker.

Ajax mag van geluk spreken dat er geen hardere straffen zijn genomen.

Bij Feyenoord had er nu al een brief op de mat gelegen met een boete van 5 miljoen en 100 wedstrijden het desbetreffende vak leeg.

26 september 2023 om 04:11

De atraffen komen nog. Nu ia alleen bepaald wat te doen met de wedstrijd.
Valt dit wel onder calimero?

26 september 2023 om 06:14

@fr010frdam Feyenoord wil perse dat de wedstrijd wordt gespeeld op de dag van de wedstrijd tegen volendam. Die zijn niet flexibel om naar de eerste mogelijkheid te gaan. Dus is het feyenoords starre houding die volendam nu in deze situatie brengt.

Feyenoord is sws vaag in dit soort situaties. Vorig jaar na de ‘aanslag’ op klaassen al door willen spelen ipv even pas op de plaats qua hun ‘supporters’ en nu ook totaal niet redelijk willen kijken.

26 september 2023 om 08:25

Niet flexibel? Stel deze pot word in november gespeeld. Dan ben je een maand verder, spelers van ajax zijn meer op elkaar ingespeeld, crisis binnen de club is misschien rustiger geworden, stel feyenoord heeft geblesseerde spelers als gimenez, en verdediger en hun beste middenvelder, dan klopt het toch dat dit competitievervalsing is? Dit ajax was na rust helemaal kapot. Dan spelen ze in november beginnen ze 100% fit. Stel de wedstrijd word door een wonder 3-3 dan is het hek van de dam. Wedstrijd had gewoon maandag uitgespeeld moeten worden. Desnoods in de anonimiteit. Volendam snap ik ook sowieso. Die ruiken bloed en met wat gelijk pakken ze nu een punt of drie punten tegen ajax. Stel dat deze pot in november word gespeeld zijn de rollen misschien wel omgedraaid.

26 september 2023 om 11:54

Dat is exact waar ze zich zo druk om maken. Dit is voor hun het ideale moment om Ajax te treffen en vanuit die invalshoek gaan ze de discussie ook aan. Echter schiet Volendam kennelijk nogal graag in de aanval richting andere clubs in plaats van zich te richten tot het echte probleem. Ze moeten bij de KNVB zijn, niet bij Feyenoord.

25 september 2023 om 22:49

@migi, er is wel eens pas later ingehaald - uitgespeeld. bijvoorbeeld bij slecht weer (andere oorzaak natuurlijk), al maakt het reglement voor zover ik kan zien (kun je downloaden op de knvb site) geen onderschijd tussen waarom een wedstrijd is gestaakt.

Overigens komt ook de 72 uur niet in die regels voor. Dan lijkt het meer een afgesproken richtlijn. Alle andere bepalingen als zo veel mogelijk dezelfde spelers tenzij er blessures zijn e.d., gebruitke wissels en gegeven kaarten die geldig blijven staan bijvoorbeeld wel gewoon in de regels.

25 september 2023 om 23:14

Oh, naja dan snap ik Volendam wel wat meer. Al is een gestaakte wedstrijd voorrang geven ook niet heul gek.

26 september 2023 om 02:19

Deze oplossing lijkt mij ook de minst slechte vanuit het perspectief van de hele competitie.

Maar vanuit Volendam bekeken is dit inderdaad niet wenselijk. Die wedstrijd is al een keer verplaatst om Ajax tegemoed te komen en nu moeten wordt die wedstrijd weer verplaatst. En Volendam zal de punten nog hard genoeg nodig hebben. Ajax mag toch hopen dat er over anderhalve maand een elftal staat waar wel enige structuur in zit.

26 september 2023 om 03:33

72 uur is inderdaad gesteld, zodat de situatie inderdaad hetzelfde blijft.

Als is dat bij Ajax nu al niet meer het geval natuurlijk, nu Mislintat is ontslagen.

26 september 2023 om 04:13

De selectie is nog hetzelfde. Dus veel is er niet veranderd. De spelers zijn nu niet ineens beter geworden.

26 september 2023 om 06:19

@London je maakt er een haat tegen Ajax van.
Het is niet de schuld van Ajax, de knvb verplaatst álle wedstrijden ivm europees

Volendam is hier het ‘slachtoffer’. De wedstrijd uitspelen op de eerste mogelijkheid is daarna het meest logisch.

25 september 2023 om 23:37

Ach joh, waar gaat het over. Volendam speelt nul extra wedstrijden, of ze nou deze wedstrijd nu of over een paar maanden hadden gespeeld verandert niks voor ze. Niet alsof ze drie wedstrijden per week spelen

26 september 2023 om 07:37

Ajax is nu natuurlijk niet in de allerbeste vorm hè. 😉

26 september 2023 om 11:55

Als er ooit al een moment was dat een Volendam het gevoel zou hebben dat er iets te halen valt tegen Ajax, is het nu wel. Vanuit dat perspectief snap ik het wel. Echter is dit ook onmacht en je kunt een wedstrijd die al ruim 65 minuten onderweg was niet een maand later nog uitspelen. Dat is vreemder dan een andere wedstrijd verschuiven.

26 september 2023 om 13:43

Ik had er zo niet bij stilgestaan, dat klopt als een bus natuurlijk

26 september 2023 om 00:10

Die 72 uur is slechts een richtlijn, niet een regel. Nergens in de regels staat die 72 uur genoemd.

26 september 2023 om 07:54

Had je vorig jaar willen horen over Feyenoord. Die zogenaamde supertrouwe aanhang van Feyenoord is hiermee begonnen, en daar heeft de KNVB zijn regels op aangepast. Daarna hebben de Twente fans er grondig misbruik van gemaakt en toen hadden ze moeten besluiten om dit anders aan te pakken. Je kon al aanvoelen dat dit principe van de wedstrijd staken misbruikt zou gaan worden. En dat is dus bij Twente en Ajax nu daadwerkelijk gebruikt.
Maar doorpakken, zoals bijvoorbeeld een paar weken lang een algeheel alcohol verbod komt er maar niet.
Dit terwijl iedereen die regelmatig in een stadion komt weet dat de meeste gasten die zich misdragen vaak een slokje alcohol op hebben.

26 september 2023 om 08:59

Een alcoholverbod heeft totaal geen zin. Nog niet zo lang geleden kon je in De Kuip alleen maar Heineken light krijgen met 1 a 2% alcohol. Men komt al bezopen het stadion binnen dan en neemt eventueel nog een veldflesje alcohol mee naar binnen.
Als die fakkels niet gezien worden met fouilleren dan vind je zo flesje al helemaal niet.

26 september 2023 om 12:00

Alsof dat werkt. Je denkt toch niet dat die relschoppers afgeladen vol zijn? Dan wordt relschoppen al een moeilijkheid op zich. Dit zijn hooligans die sowieso maar wat graag herrie schoppen. Het maakt ze weinig uit of ze iets achter de kiezen hebben en wat.

Zolang stewards veelal bestaan uit vrijwilligers en amateurbewakers en handhaving de benodigde capaciteit niet heeft, is het gewoon heel erg lastig om deze relschoppers te weren uit de stadions. Men moet eerst met een systeem komen die het makkelijker maakt voor clubs om vooraf te weten wie er in de stadions zitten.

Vind het competitievervalsing in beiden gevallen. Begrijp alleen niet waarom ze gisteren niet zeiden dat morgen Feyenoord afgerond kon worden in de middag en dan donderdagavond Ajax - FC volendam

25 september 2023 om 22:29

Omdat Volendam zaterdag middag weer moet spelen.

25 september 2023 om 22:46

Gewoon Ajax - Feyenoord om 12:00 doen en dan tegen Volendam om 19:00 ofzo. Is probleem van Ajax en niemand anders …

25 september 2023 om 23:04

Als je jouw clubvoorkeur even loslaat weet je ook wel dat dit een onrealistisch scenario is en geen eens is toegestaan in de wereld. Maar blijkbaar wil je liever met absurde ideeën je statement maken dan inhoudelijk een discussie aangaan en proberen te kijken welke belangen iedereen heeft en wat, binnen het toegestane, de meest eerlijke optie is.

25 september 2023 om 23:05

Nee hoor, is een probleem qua arbo regelgeving. Er moet 48 uur tussen een wedstrijd zitten.

Als dat niet zo was, was er geen probleem om een nieuwe datum voor november te vinden.

26 september 2023 om 03:35

Maar in de voorbereiding spelen ze ook regelmatig 2 wedstrijden op en dag.

Dit is minder fan 1.5 wedstrijd, dus waarom kan dat niet?

In de voorbereiding zijn spelers vaak fysiek minder ver dan dat ze nu zijn.

26 september 2023 om 07:38

Twee volledig verschillende teams hè.

26 september 2023 om 09:57

@SpeedyAFC aha dat wist ik niet. Ja dan blijft dit gewoon een heel lastige situatie.

@ajaxfan158 niet zo snel op je teentjes getrapt zijn zo vroeg op de dag. Denk aan je gezondheid!

26 september 2023 om 09:59

@SpeedyAFC daarnaast gaf iemand anders al aan: 35 min tegen Feyenoord en 90 min tegen Volendam is 135 minuten. Een wedstrijd met verlenging en penalty’s duurt ook zo lang. Dus daar is ook wel wat over te zeggen natuurlijk

26 september 2023 om 10:14

Had toch inderdaad prima gekund om op woensdag wedstrijd tegen Feyenoord uit te spelen en s avonds tegen Volendam? Dan heb je bij Ajax 11 spelers die s avonds niet mogen spelen tegen Volendam,maar dat is dan het probleem van Ajax..die hebben tenslotte dit probleem ook veroorzaakt. Nu worden anderen alsnog de dupe ervan

26 september 2023 om 12:02

@ajaxfan158 - Misschien moet je dat zelf doen. Volendam of Feyenoord is hier niet de misdragende partij. Zolang het binnen de richtlijnen van de KNVB blijft, hoeven ze met Ajax eigenlijk helemaal geen rekening te houden. Het is gewoon een lastige kwestie.

25 september 2023 om 22:46

Ze hadden beter gisteren al kunnen besluiten dat de wedstrijd deze ochtend, of desnoods deze middag hervat zou worden.

25 september 2023 om 22:24

Maak jij je maar druk om jullie bestuur. Die zijn drukker bezig met deze wedstrijd dan de F-side straffen.
Rest van de eerste seizoenshelft F-side leeg en daarna netten ophangen zou het eerste moeten zijn wat ze vandaag hadden moeten communiceren. Om in jou woorden te blijven “wat komen die bang over”.

25 september 2023 om 22:25

Er is geluisterd naar de F-side einde van de rit. Er zijn totaal geen winnaars in dit verhaal

25 september 2023 om 22:25

Alsof jij het andersom prima had gevonden als ze een wedstrijd 5 weken later zouden uitspelen.

25 september 2023 om 22:26

Nouja, we hadden liever gisteren doorgespeeld tot het einde. Das niet zo raar toch? Is gewoon stom. Je hebt een letterlijk nog nooit eerder behaalde tussenstand uit tegen Ajax en dan word je een prachtige overwinning door de neus geboord en mag je ergens op een middag terugkomen in een lege betonbak, joepie. De glans is er gewoon af.

25 september 2023 om 22:27

Ik had liever gisteren en mijn part helemaal niet. Maar ze komen zo bang over alsof ajax in een half uur eventjes 4 x gaat scoren.

25 september 2023 om 22:35

Was er uberhaupt glans aan deze overwinning dan? Ik kan me niet voorstellen dat je super blij bent met een dikke overwinning op een stel spelers die nog net niet de bal in eigen doel schiet voor Feyenoord. Je bent toch blijer als je tegen een sterk elftal dik wint? Dit stelt geen reet voor.

25 september 2023 om 22:41

Jij snapt duidelijk niet waarom feyenoord niet wilt in halen in november (en eigenlijk ook niet nu). Dat gaat totaal niet meer om de wedstrijd zelf, maar om het komende programma en het programma in november waarbij al een planning is gemaakt. Volendam heeft recht van praten, ajax moet stil zijn en z'n wonden likken

25 september 2023 om 22:48

Als ze dat toch niet gaan doen, waarom dat met alle moeite van de wereld Feyenoord en Volendam zo belasten? Ajax had zichzelf hier ook gewoon een plezier kunnen doen door de 0-3 te accepteren. Lekker een wedstrijd waarin nog 30 minuten is te spelen over 1.5 maand pas uitspelen. slaat natuurlijk nergens op, en dat weet je zelf ook wel

25 september 2023 om 23:09

Soccerfan jij bent echt niet serieus te nemen. Nu moet Feyenoord maar niet meer blij en trots zijn op het resultaat omdat Ajax zo slecht is. Man man man hoe kun je nou zo ongelofelijk zuur typen, het teruglezen en dan ook nog besluiten het te posten.

25 september 2023 om 23:15

Een recordoverwinning (want dat is 0-3 treurig genoeg) bij je aartsrivaal is altijd leuk. Ja, nog leuker als ze niet in erbarmelijke staat zijn, maar toch. De overwinning vorig jaar was idd nog mooier denk ik. Of we hadden de 8 moeten halen oid, maar ik denk dat we in de buurt van de eindstand zaten.

25 september 2023 om 23:31

Socce... feyenoord stelt in heel veel jaren ook geen reet voor. Maar toch zie ik ajacieden altijd heel blij zijn als ze ze van de mat vegen. Nu het een keer andersom is zijn de feyenoorders blij. Allemaal vrij logisch.

26 september 2023 om 00:35

Voor de duidelijkheid, we zijn niet van de mat getikt. Feyenoord scoorde 3x. Dat is iets heel anders.

26 september 2023 om 08:02

Hahaha musi26. Keep telling that yo yourself.

26 september 2023 om 08:19

Oh ja sorry, jullie hebben ons van de mat getikt met 70% balbezit. Het was toevallig wel ook 0-3.

25 september 2023 om 22:27

Serieus? Ik heb bij Ajax de welbekende struisvogeltactiek en genoeg gejank gezien en dan kom jij aan met Slot en Te Kloese? Dat is een knap staaltje onderken zeg

25 september 2023 om 22:34

Feyenoord accepteert het besluit van de KNVB ondanks dat het niet hun voorkeur had. Ajax manoeuvreert zich in de slachtofferrol en probeert wangedrag van eigen supporters (waar ze grotendeels zelf schuldig aan zijn) te gebruiken voor een sportief voordeel. Maar het is Feyenoord dat met een huilverhaal komt? Dieper dan wat Ajax de afgelopen 24 uur heeft gedaan kun je haast niet zinken als club.

25 september 2023 om 22:48

Sportief heeft Feyenoord absoluut enorme dieptepunten gekend. Moreel zijn ze echter nog nooit zo diep gezonken.

25 september 2023 om 23:07

Het ‘waarom’ is jouw eigen invulling, Marocberkane. Ik denk dat dit vooral gericht discuteren het eigen bestuur, uit woede omdat de club te kakken wordt gezet door wanbeleid. Getuige ook de rellen in de Hoofdingang na het staken van de wedstrijd.

Desalniettemin had Ajax aan Feyenoord moeten vragen: ‘Wat willen jullie doen met het restant, dan honoreren wij dat meteen’. Was een stuk chiquer geweest.

25 september 2023 om 23:03

Iedereen kruipt meteen in de slachtofferrol. Dat valt echt enorm op.

Maar als je alle emotie loslaat, dan is er niet zo veel aan de hand. Is allemaal meer een principe kwestie dan dat deze beslissing echt invloed op de puntenverdeling gaat hebben.

25 september 2023 om 23:27

Voor Ajax is niemand bang dit seizoen. Geen bloed geen zweet alleen tranen. Er is nog niets veranderd in Amsterda, altijd wijzen naar anderen.

25 september 2023 om 23:39

Meen jij dit bericht nou echt? Ik verbaas me elke dag meer hier op Voetbalzone.

26 september 2023 om 07:19

Haha, er is maar een club bang en dat is Ajax. Zo bang dat staking is afgedwongen, omdat Gimenez er anders nog 3 in had geschoten. Wat een totaal gebrek aan realiteitszin hebben bepaalde Ajacieden hier zeg. Dit is pas calimerogedrag.

Snap Volendam ook wel, maar er zijn alleen maar verliezers in deze zaak. Dit is de minst slechte oplossing…

25 september 2023 om 22:26

De minst slechte oplossing was dan toch gewoon de 0-3 als eindstand aanhouden(wil Feyenoord ook) en dan de wedstrijd tegen Volendam door laten gaan zoals gepland (wil Volendam) alle partijen blij

25 september 2023 om 22:34

Eindstand op 0-3 bepalen is natuurlijk ook lastig te verantwoorden. Andere wedstrijden moesten altijd wel uitgespeeld worden.
Wat ga je krijgen als eind van het seizoen PSV 1 doelpunt te weinig heeft voor het kampioenschap? Of als Feyenoord 1 doelpunt te weinig heeft aan het einde.

25 september 2023 om 23:13

Ja maar als je 1 doelpunt verschil hebt over een heel seizoen, dan kun je niet alleen wijzen naar een eventueel scenario van een wedstrijd die geen 90 minuten heeft geduurd.

Dan zou je iedere beslissing waarbij een scoringskans gepaard is gegaan (wel of niet gegeven vrije trap, penalty) bij iedere wedstrijd moeten bediscussiëren en bij iedere wedstrijd onderzoeken of de blessuretijd wel realistisch is mbt de zuivere speeltijd. Want je zou wel eens gescoord kunnen hebben. Dat is toch geen doen?!

Gegeven de uitslag en het programma was de wedstrijd eindigen op 0-3 voor alle partijen het minst slecht geweest.

25 september 2023 om 22:27

Nee hoor. De minst slechte oplossing was of Ajax die 2 wedstrijden op 1 dag speelt (niet realistisch), of een reglementaire nederlaag.

Maar goede opties waren er niet. Alleen is Volendam nu als 3e partij zomaar genaaid. Dat kan echt niet natuurlijk

25 september 2023 om 22:31

Reglementaire nederlaag of de 0-3 als eindstand laten staan is dan toch bijna hetzelfde? Alleen neem je bij een reglementaire nederlaag de spelers van Feyenoord hun doelpunten af? Dan zou dat dan toch een slechtere oplossing zijn?

25 september 2023 om 22:34

Ajax en feyenoord vonden het prima om deze stand als eindstand te noteren als er geen geschikte datum gevonden kon worden. Maar de knvb wilt dat het per se word uit gespeeld

25 september 2023 om 23:22

Hoe weet je dat?
Want als dat zo is, dan is alle frustratie richting KNVB wel te begrijpen

25 september 2023 om 23:33

Feye_88 waaom per se op woensdag? Kan er op maandag of dinsdag of donderdag niet gespeeld worden?

26 september 2023 om 00:37

De wedstrijd moet volledig worden uitgespeeld anders heb je 100% competitie vervalsing. Er zou aan het einde van de rit maar een club een goal missen.

25 september 2023 om 22:41

Minst slechte oplossing was in mijn ogen de wedstrijd gisteren om 19:00 uur (of 20:00 uur voor mijn part) verder laten spelen zonder publiek. Dan had de wedstrijd tegen Volendam gewoon kunnen blijven staan.

25 september 2023 om 23:34

4ever4ajax dat had mij veruit het meest logisch geleken. Of anders op maandagochtend verder. Snap niet waarom dat niet gelijk besloten is.

25 september 2023 om 23:04

Snap dat volendam niet blij is, maar jantje komt hier toch wel met hele rare uitspraken, het is algemeen bekend dat feyenoord gewoon een 3-0 overwinning wilde en einde wedstrijd. En dan gaat jantje hier claimen dat de knvb zwikt voor feyenoord, niet dus, want deze oplossing had feyenoord liever ook niet.

Nouja Jantje, volgens mij had Feyenoord het liefst gewoon gisteren die wedstrijd uitgespeeld. Helaas hebben supporters van de tegenpartij anders beslist.

25 september 2023 om 22:33

Hou eens op met die idioten supporters te noemen. Dat zijn ze niet. Dat zijn alleen aan zichzelf denkende IQ loze mafkezen.

25 september 2023 om 22:43

Dat ben ik niet met je eens, ook dat zijn supporters. Supporters waar ik zelf helemaal niets mee heb en die de rest duperen, complete mafketels. Ons bestuur had netten moeten ophangen. Maar de KNVB mag ook wel gaan nadenken over deze manier van zaken. Nu geef je deze mafketels een machtsmiddel die nu vaker wordt ingezet.

25 september 2023 om 22:43

Maar de juiste bewoording daarvoor is in strijd met de VZ-reglementen

Voor Feyenoord? Voor Ajax zal die bedoelen? De enige partij die hier namelijk wint is Ajax.. Feyenoord en Voldendam zijn de grote verliezers.

25 september 2023 om 22:29

Inderdaad, de hooligans hebben gewonnen. TD weg, Ajax kan zich even op de 0-3 bezinken en Volendam hoeven ze pas over een paar weken tegen zodat ze alle tijd hebben van het vreemdelingen legioen een meer ingespeeld elftal te maken

25 september 2023 om 23:15

Ik denk niet dat Ajax staat te juichen om deze week nog even 35 minuten tegen een getergd Feyenoord te voetballen.

Pak je telraam maar alvast.

25 september 2023 om 23:36

Dnsdkr en toch is het heel waarschijnlijk minder erg dan gisteren doorgespeeld hebben. We zullen het nooit weten, maar die leken wel echt rijp voor de slacht.

25 september 2023 om 23:41

Ik betwijfel het. Vaak zie je dat als zo een wedstrijd in de pocket is, er onbewust gas terug wordt genomen. Ik denk niet dat dit woensdag het geval gaat zijn

26 september 2023 om 00:39

Denk je echt dat wij (ajax) nog zo vaak scoren 🤪

Jan Smit vergist zich. Dit is geen probleem tussen Ajax en Feyenoord. Dit is een probleem van Ajax en de knvb beloont de harde kern van Ajax

Jan Smit heeft een klein snappertje. Nul vingers horen naar Feyenoord te wijzen. Wel tien naar Ajax. Gewoon binnen 72 uur inhalen. Hoe lullig ook voor Volendam

Een andere optie is om restant van Ajax-Feyenoord om 14.00 te spelen zonder publiek en om 20.00 tegen Volendam te spelen. Hoe Ajax het gaat invullen met spelers moeten ze zelf maar uitzoeken.

25 september 2023 om 22:32

Dat kan niet vanwege allemaal randzaken naast het veld die geregeld moeten worden.

25 september 2023 om 22:35

Welke randzaken?

26 september 2023 om 02:55

Beetje onconventioneel, maar 35 minuten spelen tegen Feyenoord en vervolgens een paar uur later een volledige wedstrijd tegen Volendam, dat is best te doen. Wedstrijden met verlenging duren ook zo lang.

Ook qua organisatie zou het het makkelijkst zijn, het personeel is toch al aanwezig die dag.

Geef Volendam een schadevergoeding of extra kaarten voor de wedstrijd tegen Ajax. Ik snap dat ze zich benadeeld voelen, maar ze moeten ook niet overdrijven. Ze gingen er toch niet vanuit dat de broodnodige puntjes wel even in Amsterdam te halen zijn, ondanks de complete chaos daar, is het kwaliteitsverschil nog erg groot. Ik zou me dan niet zo druk maken, ondanks dat ik wel vind dat een soort van compensatie wel op zijn plaats is.

26 september 2023 om 00:40

Ze worden helemaal niet benadeeld. Of moeten alle andere clubs zich ook benadeeld voelen dat ze pas over 2.maanden tegen Ajax spelen?

26 september 2023 om 01:01

Je weet dat het vorig seizoen 1-1 was, Ajax tegen Volendam?

Prioriteit is om de klassieker op een zo eerlijk mogelijke manier uit te spelen. En dat is zo snel mogelijk hervatten. Ik snap Volendam ook wel, je treft Ajax liever in deze fase. Maar Feyenoord blijft de grote gedupeerde in dit verhaal mocht het aankomen op doelsaldo.

Volgens mij zijn dit gewoon de richtlijnen toch? Jammer Jantje.... Als je boos wilt zijn dan moet je die idioten van gister die zich supporters noemen aanspreken.

25 september 2023 om 22:51

Hoe de KNVB nu heeft georganiseerd houden ze zich aan de richtlijnen, namelijk binnen 72 uur spelen. Daarom slaat het ook nergens op om de wedstrijd over een maand pas te hervatten

26 september 2023 om 00:41

Dat kan niet ivm de andere wedstrijden. Tenzij je dus gaat schuiven met andere wedstrijden. Zo moeilijk is het niet te begrijpen.

Er wordt inderdaad wel veel krom getrokken om alleen Feyenoord van dienst te zijn. Altijd wordt er gekeken naar een vrije plek in het jaarrooster, nu ineens niet meer. Toch raar.

25 september 2023 om 22:36

Feyenoord zou het meest van dienst zijn geweest als de wedstrijd gewoon op zondag werd uitgespeeld. Het is dan niet zo gek dat dan naar de minst nadelige oplossing voor Feyenoord wordt gezocht, hoewel ook deze situatie absoluut onwenselijk is.

25 september 2023 om 22:36

Binnen 72 uur is de richtlijn, maar jij hebt liever na 1,5 maand, met allerlei risico's van blessures en schorsingen waardoor de hele wedstrijd beïnvloed wordt. Juist ja, dat is echt om Feyenoord van dienst te zijn

Volendam wilt woensdag spelen omdat ze denken dat Ajax nu te pakken is. Ajax wilt woensdag spelen omdat ze denken dat Volendam ideale tegenstander is om team weer om draad weer op te pakken. Een van ze heeft ongelijk.

De meest eerlijke oplossing zou zijn om de wedstrijd gewoon in 0-3 te laten eindigen. Je zou voor zowel Feyenoord als Ajax kunnen zeggen dat dit vervelend is. Maar alle andere opties leveren gewoon nog meer problemen op. Het zou toch nergens op slaan dat Feyenoord deze pot moet gaan inhalen in November, omdat Ajax simpelweg niet genoeg maatregelen heeft getroffen in verband met veiligheid. Het is zowel voor Feyenoord als Volendam gwn een klote oplossing.

26 september 2023 om 00:43

En als psv aan het einde op 1 goal na geen kampioen zal worden of feyenoord. Iedereen behoort 2x in het seizoen een volledige wedstrijd tegen elkaar te spelen. Indien dit niet gebeurt, dan kun je spreken over competitie vervalsing.

Op welke manier buigt de KNVB voor Feyenoord? Het doel van Feyenoord was de wedstrijd met deze stand eindigen en in dat geval zou Volendam gewoon kunnen spelen.

25 september 2023 om 23:34

Juist, volgens mij is Jan niet helemaal op de hoogte van wie wat nou eigenlijk wilde.

Ajax speelde in het verleden toch ook twee oefenwedstrijden op één dag. Laat ze beide wedstrijden woensdag maar spelen. Dus 's morgens tegen Feyenoord en 's avonds tegen Volendam. Het is aan Ajax om te bepalen welke spelers ze opstellen, dat hoeven toch niet dezelfde te zijn, als ze dat niet aankunnen? Elke selectie bestaat uit meer dan 11 spelers. Ik vind de KNVB dan ook veel te mild betreffende dit soort beslissingen en te veel meedenken met de belangen van clubs die de veiligheid van spelers, toeschouwers en handhavers niet hebben kunnen waarborgen (overigens ongeacht welke club dit is).

Hoewel ik blij ben dat wij snel de wedstrijd kunnen uitspelen, begrijp ik Volendam natuurlijk ook volledig. Die waren aan de beurt, dus dan begrijp ik dat zij het een gekke gewaarwording vinden dat hun wedstrijd halsoverkop wordt verzet.Iedereen wil Ajax in deze crisistijd treffen, maar iets vertelt mij, dat de crisis nog wel even gaat aanhouden in Amsterdam.Zoals menigeen suggereert: twee wedstrijden op 1 dag is perfect. Daarmee blameren de fans de eigen club. Bovendien bedraagt de wedstrijd tegen Feyenoord slechts 35 minuten (verlengingen daargelaten).

Jan snapt er de ballen van. De enige die erbij gebaat is is ajax. Feyenoord, Volendam en NAC zijn de dupe.

25 september 2023 om 23:35

Wat is de rol van NAC in dit verhaal?

26 september 2023 om 00:11

Feyenoord had een oefenwedstrijd met NAC gepland om wat spelers ritme op te laten doen dus dit gaat ook niet door.

26 september 2023 om 00:42

Dat kan makkelijk doorgang vinden toch? Speel je die iets later oid. Laat je de basisspelers tegen ajax maximaal 30 minuten ofzo spelen en vul je de rest op met jeugd/wissels

26 september 2023 om 00:45

Ah, dat wist ik niet. Thnx voor de uitleg.

Leuk dat Feyenoord nu als schuldige aan wordt gewezen… Volgens mij is er maar 1 schuldige

Maar even buiten dit alles, welke straf heeft Ajax nu gekregen dan?

25 september 2023 om 22:50

Die straf is echt niet een dag later al bekend hoor. Maar waarschijnlijk dezelfde straf als Groningen, de F Side een wedstrijd leeg. Daar gebeurde namelijk exact hetzelfde.

Wat er gisteren is gebeurd is schandalig.
Maar ik hoor geen enkele Feyenoord supporter over hoe het komt dat deze hersenloze debielen deze macht hadden om de wedstrijd te laten staken.
Laat Feyenoord lekker winnen met 3-0 en klaar. Voor volgende wedstrijd netten bij F-side en weer voetballen.

Waar slaat dit op??? Ajax en de KNVB zijn de schuldige en niemand anders, zeker Feyenoord niet, of welke andere club dan ook.Ajax “hooligans” die hun club kapot maken en het fantastische beleid van de KNVB zorgen hiervoor. Hier kon je gewoon op wachten. Maar ga nu geen andere teams of clubs de schuld geven Jan Smit!!!!!!!

26 september 2023 om 00:45

De KNVB is hoofdschuldige. Door hun regels was het wachten dat er een groep gebruikt maakt om de wedstrijd te laten staken. In dit geval mijn club, maar Groningen heeft het eerder gedaan en het zal nogmaals gebeuren met deze regels.

Waarom heeft Engeland hier geen last van?

Wat kan die man toch zingen hè 😏

Feyenoord wou touch juist dat ze gewoon regelementair 0-3 zouden winnen? is gewoon de beste optie. Volendam Ajax kan dan door, feyenoord 3 punten en klaar.

In mijn ogen is er maar 1 oplossing. Gewoon Ajax op 1 dag twee wedstrijden laten spelen. Zij zijn de schuldige van dit voorval en niet Feyenoord of Fc Volendam. Dus dit lijkt mij dan een passende straf voor Ajax. Ze hebben immers toch 25 selectiespelers? Dan regelen ze maar dat er twee elftallen komen te spelen op 1 dag.
Je kan het niet maken om een van de twee wedstrijden verder naar achter te verschuiven.

Die laatste zin daar begrijp ik hem volledig in, Volendam heeft elk punt nodig om er in te blijven en dan is het logisch dat zij (zoals het in eerste instantie er ook naar uit zag) dat zij een dolend Ajax liever treffen dan wanneer het misschien wat beter loopt. Bovendien heeft Volendam zich waarschijnlijk in de voorbereiding op vanavond flink met Ajax bezig gehouden en dus niet de volle focus op de tegenstander van aankomend weekend kunnen leggen.

Beste straf is 6 punten aftrek. Fside 3 wedstrijden leeg houden. En Feijenoord 0-6 laten winnen. Gewoon altijd 3 extra doelpunten per helft. Omdat het opzettelijke sabotage is en Ajax aantoonbaar niet genoeg heeft gedaan. Daarna de club een plan laten indienen hoe het in de toekomst te voorkomen. En de clubs laten opdraaien voor alle maatschappelijke kosten. Mogen zij die weer zelf verhalen op die gasten Dan pas weet je zeker dat die gasten het uit hun hoofd laten om dit te doen. Dit is precies wat de Fside wilt. Je geeft ze macht. Macht die je geen enkele hooligan wilt geven. Het is toch te gek voor woorden dat wij er met zijn allen voor opdraaien. Daarnaast worden ander clubs hier nu ook de duppen van. Er moet iets veranderen. Daarnaast is meldingsplicht ook daadwerkelijk op het bureau blijven zitten tot de wedstrijd is afgelopen. Gebeurt nu ook niet. Als je deze regels doorvoert is het zo afgelopen bij alle clubs. Gewoon veel harder straffen.

Het blijft aandoenlijk om te zien dat mensen nog steeds denken dat de reden van deze buitensporige actie de tussenstand in deze wedstrijd was. Je zou denken dat weldenkende mensen na lange tijd niet meer reageren uit emotie, maar niets is minder waar.
Deze losgeslagen bende, wat zich totaal onterecht Ajax-supporters noemen, hebben maar een doel en dat is inmenging in het bestuurlijke gedeelte van de club Ajax. Daarbij gaan ze volledig voorbij aan het feit dat ze de club Ajax in een zeer zwart daglicht stellen. Ook deze personen reageren uit emotie, maar totaal op de verkeerde manier.

Voor nu, vak de eerstvolgende wedstrijd dicht (zoals bij FC Groningen afgelopen seizoen) en glazen wanden om dat gehele gedeelte van de tribunes te plaatsen. Netten zullen waarschijnlijk niet werken, kunnen branden.

Wat kon die Jan Smit zingen hè?Ook niet.

Je kunt een hoop kritiek hebben op de gekozen oplossing van de KNVB, ik zelf (Feyenoorder) heb er ook wel wat bedenkingen bij, maar zo een ontzettend stomme oplossing vind ik het ook weer niet.

Morgen lekker uitspelen en over dit onderwerp niet meer blijven doorzeiken.

De overheid is nu aan zet om te doen waarvoor wij ze aangesteld hebben namelijk, orde en veiligheid waarborgen.

De clubs en KNVB kun je niet opzadelen met het bestrijden van criminaliteit, daarvoor is de overheid/regering/burgemeester (regels, wetten, aansturing)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren