Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Jaar na vertrek bij Excelsior lonkt voor Dallinga fraaie transfer naar LaLiga’

Laatste update:

Thijs Dallinga wordt al langere tijd bekeken door Sevilla, zo melden diverse Spaanse media waaronder het Andalusische Muchodeporte. De 22-jarige spits van Toulouse staat er goed op in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla wil zich de komende jaren meer richten op talentvolle spelers en Dallinga voldoet aan dat profiel. Het kan goed zijn dat de interesse in de Groninger deze zomer concreet wordt op het moment dat Youssef En-Nesyri of Rafa Mir vertrekt bij de Europa League-winnaar. Dallinga ligt in Toulouse nog tot medio 2026 vast.

Dallinga kende een uitstekend debuutseizoen met Toulouse. De Franse middenmoter wist voor het eerst in de clubhistorie beslag te leggen op de Coupe de France. In de Franse beker boekte Dallinga ook persoonlijk succes: met zes doelpunten werd hij topscorer van het toernooi. In totaal kwam de zevenvoudig international van Jong Oranje tot 42 wedstrijden voor Toulouse, waarin hij goed was voor 18 doelpunten en 3 assists.

Volgens Transfermarkt is Dallinga inmiddels 12 miljoen euro waard. Daarmee is zijn waarde in een jaar tijd behoorlijk gestegen. Toulouse betaalde slecht 2,5 miljoen euro aan Excelsior voor de sluwe goaltjesdief, die in Kralingen ook al niet kon stoppen met scoren. In 44 wedstrijden noteerde Dallinga maar liefst 36 doelpunten en 9 assists. Na een goed seizoen bij Toulouse lonkt alweer de volgende stap in zijn carrière, al lijkt het er niet op dat les Violets de aanvalsleider zomaar laten vertrekken. Dat bemoeilijkt een eventuele transfer naar Sevilla direct.

De Spaanse club staat er financieel gezien behoorlijk slecht op. De club hoopt deze zomer vele dure krachten te lozen, om zo te bouwen aan een jonger elftal dat geld kan opleveren. Dallinga zou precies in dat plaatje passen, alleen moet de club voor hem wel een transfersom kunnen ophoesten. Sevilla moet in ieder geval eerst verkopen voor het echt concreet kan worden voor Dallinga. Het is in ieder geval duidelijk dat hij voor de lange termijn zeker in beeld is bij de vijfvoudig winnaar van de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Excelsior heeft achteraf te weinig gekregen voor wieffer en Dallinga. Ze hadden beter kunnen banken, Zwolle nu vraag wel goede prijzen met doorkoop.;

20 juli 2023 om 13:44

2,5 miljoen is voor excelsior gewoon ontzettend veel geld.

Bovendien is een van de redenen dat spelers voor de club kiezen dat ze weten dat het het ideale podium is om jezelf te laten zien en dat excelsior niet te moeilijk doet als er een mooie club langskomt.

Je moet toch iets doen om te kunnen concurreren in de eredivisie terwijl een stuk of 6-8 clubs in de KKD een hogere begroting hebben.

20 juli 2023 om 14:01

Dat is met wel meer transfers zo. Maar vorig jaar zomer hadden deze spelers alleen nog maar kkd gespeeld. Zo kun je ook zeggen dat spelers als Kvaratshkelia en Vinicius voor te weinig gehaald zijn, maar aan de andere kant van het verhaal heb je een Hazard en een Coutinho die dan weer voor te veel gehaald zijn. Achteraf praten is makkelijk.

Was er laatst niet een artikel dat Sevilla enorm moet verkopen eerst vanwege de schulden?

20 juli 2023 om 14:27

Ja vraag ik mij dus inderdaad af, net even nagekeken omdat ik twijfelde tussen Sevilla en Valencia, maar het is inderdaad Sevilla. Iemand die hier mee over kan vertellen?

20 juli 2023 om 15:39

Staat ook in dit artikel, dus ja ze moeten eerst verkopen

Moet die niet doen. Nyseri vele klassen beter en Rafa mir ook. Gaat amper spelen.

20 juli 2023 om 14:49

Rafa Mir klassen beter... Sevilla wil juist ontzettend graag van hem af als je het laatste nieuws een beetje volgt. En-Nyseri is een leuke spits maar geen echte killer. Gaat gewoon zijn minuten meepakken als 2e spits en mogelijkheden om eerste spits te worden.

20 juli 2023 om 15:42

Vandaar ook dat er staat dat ze pas concreet worden als er op zijn minst 1 van die 2 vertrekt

21 juli 2023 om 01:38

Rafa mir

Die gast kan koppen en een beetje werken, daar houdt het op. Techniek van niks, kan niet dribbelen, is langzaam. Schei uit, joh.

Weet iemand of Excelsior een doorverkoop percentage heeft bedongen?

Hoop nog steeds dat Ajax hem gaat halen als concurrent voor Brobbey. Ben er van overtuigd dat hij met het aantal kansen wat Ajax creëert er makkelijk 20 inschiet in de eredivisie.

Ik zei het al toen hij naar Toulouse ging, dat Feyenoord gek was dat ze hem niet hadden gehaald samen met Wieffer. Je zag gewoon het talent en dat gecombineerd met een uitstekende mentaliteit.

Tsja Sven, hier loopt je concurrent voor Brobbey!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren