Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse bond zet alsnog streep door kraker tussen Juventus en Inter

Laatste update:

Juventus en Internazionale zijn momenteel verwikkeld in een felle strijd in de top van de Serie A en de twee ploegen zouden elkaar zondagavond treffen voor een onderlinge confrontatie in Turijn. De Italiaanse voetbalbond laat zaterdagmiddag echter weten dat deze Derby d’Italia vanwege de uitbraak van het coronavirus niet door zal gaan. De wedstrijd is, net als vier andere duels van dit weekend, verplaatst naar 13 mei.

Eerder deze week werd nog besloten dat Juventus en Internazionale het zonder publiek tegen elkaar zouden opnemen. Omdat Juventus het duel echter per se in een vol stadion wilde spelen, werd er in de afgelopen dagen verder onderhandeld. Men is nu tot de conclusie gekomen dat het wenselijker is om de wedstrijd met een paar maanden te verplaatsen, zodat er dan waarschijnlijk wel gewoon supporters aanwezig kunnen zijn.

Naast de kraker tussen de twee topclubs gaan ook Udinese - Fiorentina, AC Milan - Genoa, Parma - SPAL en Sassuolo - Brescia niet door dit weekend. Deze duels zouden in eerste instantie ook achter gesloten deuren gespeeld worden, maar besloten is om de wedstrijden eveneens naar 13 mei te verplaatsen. Met Atalanta - Sassuolo, Torino - Parma, Hellas Verona - Cagliari en Inter - Sampdoria van afgelopen weekend komt het aantal uitgestelde wedstrijden vanwege het coronavirus inmiddels op negen te liggen.

Al deze duels zouden in het noorden van Italië worden gespeeld, waar op dit moment sprake is van de grootste coronavirus-uitbraak van Europa. De verplaatsing van de titelkraker betekent mogelijk dat pas in de laatste weken van het seizoen de beslissing zal vallen wie zich landskampioen mag noemen, waar Juventus in de afgelopen jaren vaak al weken voor het einde verzekerd was van de titel. Naast Inter doet ook Lazio nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. De finale van de Coppa Italia wordt vanwege de verplaatsingen overigens doorgeschoven naar 20 mei.

De beste oplossing?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zag een paar inter fans online zeggen dat dit gebeurd omdat Juve het geld niet heeft om de tickets terug te betalen, klopt dat?

29 februari 2020 om 12:26

Waarom zou juve dit moeten betalen? De overheid bepaalt toch dat er geen fans welkom zijn, dan kan de claim gewoon die kant op. Verder goed om de wedstrijd te verplaatsen, want zonder fans is er geen reet aan

29 februari 2020 om 12:31

Daarnaast krijgen ze dan in mei toch alsnog die inkomsten. Dus ik snap dat probleem niet zo. Voor seizoenskaarthouders verandert alleen de datum.

29 februari 2020 om 12:33

Als ze zonder fans zouden spelen zouden ze die inkomsten dus niet krijgen, ook niet in mei.

29 februari 2020 om 12:42

Overigens is juve volgens mij niet verplicht het terug te betalen maar AC Milan en Inter milan hadden al aangekondigd dit wel te gaan doen voor de wedstrijden zonder supporters.

29 februari 2020 om 12:53

Ik had wel ergens gelezen dat Juve totaal niet de intentie had om het geld terug te storten voor de kaartverkoop. Voorzitter Agnelli zei ook nog een paar dagen terug dat hij hoopt dat de fans alsnog kunnen komen. Ik geloof wel dat hij zijn connecties aan het werk heeft gezet om ervoor te zorgen dat deze wedstrijd verplaatst wordt.

29 februari 2020 om 12:55

Als ze nu zonder publiek zouden spelen dan krijgen ze in mei toch geen wedstrijd meer?

29 februari 2020 om 13:01

Oh ja sorry, had even een kronkel in de hersenpan!

29 februari 2020 om 12:27

Zoiets las ik ook al, maar lijkt me sterk. Juve is zo ver ik weet de rijkste club van het land.

29 februari 2020 om 13:04

Ja lijkt me ook sterk. Maar wel gek dat deze is verzet terwijl anderen gewoon doorgaan.

29 februari 2020 om 14:13

Alsof ze niet verzekert zijn voor zulke gevallen.. Het is trouwens niet alleen deze wedstrijd die niet doorgaat eh.. Laat online fans maar tegen elkaar op lullen..

Daar gaat je toto dan, Lazio had een quotering van 1,50 tegen Bologna... Maar goed veiligheid gaat voorop.

29 februari 2020 om 12:34

Lazio gaat gewoon door

Goed opgelost, hoef ik ook niet te kiezen tussen dit potje en El classico

29 februari 2020 om 12:29

Precies wat ik ook dacht

29 februari 2020 om 13:03

Inderdaad. Weet iemand trouwens waarom deze toppers altijd op dezelfde dag worden uitgezonden? Meestal als Ajax tegen Feyenoord of PSV moet worden er ook 2 andere toppers uitgezonden. Vandaag al helemaal met Feyenoord - PSV, Ajax - AZ, Real - Barca en Juve - Inter.

29 februari 2020 om 13:42

Ik kan het zo niet vinden maar weet jij wat GISTER PEC tegen Vitesse is geworden?

29 februari 2020 om 13:59

Ja, en als je het weet, drop het hier. Dan zet ik er een paar honderd op

29 februari 2020 om 14:42

Is gewoon puur toeval. En wereldwijd worden die Nederlandse wedstrijden niet als toppers gezien.

29 februari 2020 om 17:08

In het AD wordt dit haarfijn uitgelegd. Klik sport/buitenlands voetbal. Het schijnt dus geen toeval te zijn

29 februari 2020 om 15:29

Farid/ same here haha! We dachten het zelfde! All eyes on the Clasico

Dat is dan een mooie kraker aan het einde van het seizoen. na 13 mei zijn er nog maar 2 wedstrijden waarbij Inter thuis moet tegen Napoli en uit moet naar Atalanta. Juventus uit naar Cagliari en thuis tegen As Roma. Leuk slot van de competitie.

29 februari 2020 om 12:29

Je zou het ook kunnen zien dat Juventus nu tegen die tijd misschien al kampioen is, voor Inter de druk kan opvoeren.

29 februari 2020 om 12:56

Het kan ook gewoon andersom zijn toch? Bovendien zou Juventus deze wedstrijd nu ook kunnen winnen.

13 mei. Opzich een heerlijke datum voor een mogelijke kampioenswedstrijd.

Dit is natuurlijk balen, zag er echt enorm naar uit. Maar laten we eerlijk zijn, zonder publiek tijdens zo’n kraker is het toch maar beter om het helemaal af te blazen. Het maakt natuurlijk het einde vh seizoen extra spannend. Wat het virus betreft is dit uiteraard te begrijpen, maar ik denk dat het nog erger zal worden dan dit. Dit wordt wellicht nog vervolgd...

Ik vind het geen ramp, Handanovic en Sensi zijn geblesseerd, vooral Handanovic is cruciaal dus dit komt toevallig niet slecht uit.

Pfff voor niks popcorn, chips en mm's gekocht!

29 februari 2020 om 13:50

Ook heerlijk om met popcorn, chip en M&M’s el Classico te kijken...

Iets zegt het me dat het Juventus goed uitkomt. Ook het verplaatsten van de wedstrijd helemaal naar mei is opvallend. Inter krijgt zo 3 heel lastige wedstrijden zo vlak voor het einde. Terwijl inter juist eerder druk op Juve kon opvoeren.

29 februari 2020 om 13:59

Maak je maar geen zorgen. Je hoeft geen complot theorieën te bedenken. Zolang Sarri coach is van juve worden jullie kampioen.

29 februari 2020 om 14:43

Al was Mazzarri of Stramaccioni jullie coach zouden jullie nog kampioen worden hoor. Juve staat gewoon bovenaan omdat het nog altijd veruit de beste selectie heeft inclusief Ronaldo.

29 februari 2020 om 15:22

Het draait voor geen meter bij juve. Waar Inter een sterk motiverende coach heeft die goed is in de competitie. Elke wedstrijd die we winnen is vaak met geluk. Dat houdt een keer op.

29 februari 2020 om 15:44

Lazio is toch duidelijk de beste...

Wat een onzin. Al die wedstrijden aflassen voor iets dat niet gevaarlijker is dan de griep en alleen, net als de normale griep, echt gevaarlijk is voor 80 plussers... Diep triest dat de hele wereld in paniek raakt om niks.

29 februari 2020 om 15:48

Paniek moet er niet zijn, maar een beetje realisme mag ook. Omdat jij gezond bent maakt het je niet uit of je zieke buur kan sterven. Dat is pas diep triest.

Het Corona virus is word zwaar overdreven en het zal me niks verbazen dat de farmacie industrie samen met wat politieke kopstukken weer eens een plan hebben bedacht om veel geld te gaan verdienen. Aan griep overlijden jaarlijks al veel mensen en vooral kwetsbare mensen en dat zien we nu ook met dat Corona virus.als men gewoon mondkapjes had geadviseerd en eventueel hadden verplicht voor de fans tijdens de wedstrijden etc dan hadden ze gewoon kunnen spelen.maar deze wedstrijd kan wel een keer ingehaald worden want er is nog wel ruimte .

29 februari 2020 om 15:55

Virussen zijn niet enkel door de lucht overdraagbaar. Een virus kan op een deurknop tot 48 uur overleven. En het percentage dat kan sterven aan het coronavirus is hoger dan aan de gewone griep. Eigenlijk zeg je: laten we gewoon doordoen met alles, besmet de zieken en ouderen, ik blijf toch sowieso leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren