Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italië volgt mogelijk voorbeeld LaLiga: ‘We moeten het zeker overwegen’

Laatste update:

Andrea Agnelli staat open voor het idee dat de Italiaanse clubs in de toekomst Serie A-wedstrijden gaan afwerken in het buitenland. In Spanje is momenteel veel te doen over het plan van LaLiga om duels te spelen in Noord-Amerika, maar de president van Juventus zegt dat het buitenland voor clubs in Italië een interessante optie kan zijn.

“Ik weet dat het in Spanje een veelbesproken thema is”, zegt Agnelli, geciteerd door diverse media. “Javier Tebas (voorzitter van LaLiga, red.) heeft de afgelopen jaren goed werk afgeleverd en heeft het merk over de hele wereld laten groeien. Nu willen ze competitieduels in de Verenigde Staten afwerken. In Italië hebben wel al geëxperimenteerd met de Supercoppa, maar dat is natuurlijk makkelijker."

“We hebben wel het voorbeeld van geweldige competities als de NFL en NBA, die hun wedstrijden 'exporteren', dus we moeten het zeker overwegen. Het idee is dat we publiek van over de hele wereld bereiken. We reizen in de zomer ook naar bijvoorbeeld Azië of de VS”, aldus Agnelli, die ook weet dat er momenteel weinig steun in Spanje is voor het plan van LaLiga.

De Spaanse voetbalbond RFEF heeft al kenbaar gemaakt het idee van Tebas niet te steunen en ook spelersvakbond AFE hekelt de plannen. Real Madrid heeft zondag laten weten niets in de opzet te zien. "We zullen hoe dan ook niet naar de Verenigde Staten gaan. Ik weet niet welke belangen er spelen, maar in ieder geval niet die van de clubs of de supporters", aldus voorzitter Florentino Pérez.

Verwacht jij dat er in de toekomst Serie A-wedstrijden in het buitenland worden afgewerkt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 september 2018 om 17:06

Het zou niet de eerste keer zijn dat Juventus schijt heeft aan historische waarde en de nationale competitie. Nog zo’n 15 jaar geleden gezorgd voor een groot omkopingsschandaal in de serie A.

24 september 2018 om 17:19

Dat waren niet clubs maar personen binnen clubs, bij voornamelijk Juve(moggi de rat), Fiorentina, Milan. Daar hebben de huidige bestuursleden niets mee te maken. Hou AUB op met je subjectieve argument. Daarnaast geeft Agnelli publiek aan dat het onderzocht wordt, dus ze zullen met heel veel dingen rekening houden.

Als je altijd in het verleden blijft hangen zullen progressieve clubs je voorbij streven.

24 september 2018 om 17:27

Wat is er subjectief aan mijn argument? Dat schandaal heeft toch effectief plaats gevonden en is gewoon een feit. Dat schandaal is gewoon onderdeel van Juve’s geschiedenis, met alle respect het blijft natuurlijk een mooie club. Jij bent gewoon duidelijk op je tenen getrapt, die omgekochte scheidsrechters blijft hoe je het ook draait of keert gewoon een feit.

24 september 2018 om 17:29

Als fan zou ik het toch wel liever in Italië willen hebben, maar als ik objectief kijk is het toch leuk als een grote club, al helemaal als het favoriete is, jaarlijks een(of een paar keer) in de buurt speelt. Is ook heel aantrekkelijk voor een club.

24 september 2018 om 17:31

Straks zien we nog een Milanese derby in San Diego of New York. Dan is er al helemaal niks meer milanees aan die derby, denk dat dit gewoon een opportunische praatje was van agnelli. Ik kan me wel voorstellen dat als de plannen zich in dat stadium bevinden, ze wel weer worden stopgezet door de italiaanse voetbalbond etc.

24 september 2018 om 17:49

@ bertdebloem Tuurlijk ben ik op mijn tenen getrapt. Je reactie klinkt alsof het huidige bestuur hetzelfde is als die ten tijde van het schandaal. Het bestuur van nu heeft Juve weer aan de top gebracht na de schande van de valserikken. Juve fans hebben ook een schijthekel aan die valse bestuursleden. Door hun is dat schandaal deel van de historie en door hun moeten Juve fans zulke reacties aanhoren. Die rotte appels hebben al heel wat fruitschalen voor ons verpest.

24 september 2018 om 23:40

Bertdebloem@
In Italië wordt zo iets heel hard gestraft ten minste, in andere competities gebeurt dit voor de ogen van iedereen Maar niemand die er iets van zegt. Als je naar de laatste 3 champions leagues kijkt zul je dat kunnen zien.

Gadjakkes zeg. De gemiddelde Italiaan moet al redelijk wat opzij leggen om een seizoenskaart te kunnen betalen, en als ze dan straks de langverwachte derby willen zien komt daar een vliegticket bij kijken die duurder is dan die hele seizoenskaart. Daarbij denk ik ook dat de Amerikanen dit tot beperkte mate gaat toestaan, anders kan de hele MLS net zo goed opdoeken.

24 september 2018 om 17:06

In Amerika heb je ook genoeg fans voor Italiaanse clubs hoor. We moeten niet doen alsof de wereld alleen maar om de steden van de clubs draait. Amerikaanse fans willen ook eens hun club zien in een stadion. Zo is de realiteit van globalisering nou eenmaal.

24 september 2018 om 17:15

Staat ze vrij om het vliegtuig te pakken.

24 september 2018 om 17:16

Dus dan moeten ze ook maar wedstrijden in China gaan afwerken? Complete onzin dit natuurlijk.. Enige waar het hier om draait is geld, en niet om de vraag van de globalisering te beantwoorden. Daarnaast hebben de Amerikaanse fans toch die oefenwedstrijden voorafgaand aan het seizoen om hun favoriete clubs te bezichtigen.

24 september 2018 om 17:17

Ben ik niet mee eens. Je kan als Amerikaan toch niet verwachten dat een ITALIAANSE club gaat komen spelen in je achtertuin? Als je je club wilt zien spelen, plan dan gewoon een reis naar Italië zoals de rest van de wereld dat doet. De charme verdwijnt helemaal uit het voetbal vanwege dat soort gedachten. Geld komt tegenwoordig op de eerste plaats en mijn club barcelona is daar een uitstekend voorbeeld van.

24 september 2018 om 17:47

Dan pakken ze het vliegtuig maar. Hoe sta jij erachter als jezelf een seizoenkaart hebt van bv Ajax en Overmars zegt we gaan naar LA voor Ajax-psv. Mensen uit NL gaan naar Duitsland ,engerland en Spanje om hun favoriete club te zien. Kunnen die Amerikanen ook maar doen.

Erg slechte zaak Agnelli. Snap dat het verleidelijk is. Maar je moet ook denken aan de fans en ook aan de spelers. Je kan hun dit niet aandoen. Begin van het jaar is prima. Maar hier moet het bij blijven.

24 september 2018 om 17:14

Ik ben het met je eens maar clubs als Juve hebben fans overal ter wereld die ook "makkelijker" naar wedstrijden naar Juve willen. Dat is best een groot argument voor Agnelli.

24 september 2018 om 18:09

Daar is het voorseizoen voor. Daar ga je langs die fans. Club komt uit Italië en hoort daar zijn wedstrijden te spelen. Fans kunnen ook naar Italië toe komen. Moet ik ook doen als ik ze wil zien.

Welk voorbeeld? Dat van Laliga gaat (gelukkig) toch niet door dankzij het ingrijpen van de Rfef. Ik neem aan dat de Figc hetzelfde zal doen als de Serie A dit overweegt.

24 september 2018 om 17:18

Klopt de Rfef heeft ingegrepen en gezegd dat dit niet doorgaat.

24 september 2018 om 17:49

Voor dat soort beslissingen moet er in de Serie A sowieso gestemd worden door alle 20 Serie A clubs, in Spanje kan La Liga zonder toestemming van de clubs blijkbaar zo'n rigorieuze beslissing maken.

Echt een waardeloos idee en dan denken ze er in Italie ook nog eens aan. De supporters zijn hier de grootste verliezers van. Hard werkende mensen dus een seizoenskaart bij elkaar sparen om naar de wedstrijden van hun favo club te gaan. Daarnaast de stad die inkomsten ziet verdwijnen. Denk aan restaurants, hotels en een ieder die er zijn centje mee verdient. Bedenker van dit plan. Ga je schamen

"tebas heeft het merk (bedoelt voetbal) over de hele wereld doen groeien."
Het merk.
Het is voor die patsers a lang geen spel van hartstocht meer.
Het is een bedrijf dat naamsbekendheid en daarmee geld wil genereren.
En dus verpatsen de patsers hun club aan de hoogste bieder.
En de supporter heeft met zijn seizoenkaart het nakijken....

Het is gewoon beter om eens in de 4 jaar ipv de Champions League een écht WK voor clubteams te maken met 32 deelnemers van alle continenten, dat zou pas mooi zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren