Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italië presenteert opvolger Conte: 'Een uitstekende groepsmanager'

Laatste update:
/

De taken van de Italiaanse bondscoach Antonio Conte worden na de zomer overgenomen door Giampiero Ventura. De 68-jarige oefenmeester, tot voor kort nog in dienst van Torino, tekende dinsdag een contact voor twee seizoenen bij de FIGC. Zijn hoofddoel is het bereiken van het WK van 2018 in Rusland.

“We hebben voor Giampiero gekozen vanwege zijn morele kwaliteiten en omdat hij een uitstekende groepsmanager is”, zegt bondsvoorzitter Carlo Tavecchio. Naar verluidt gaat Ventura 1,3 miljoen euro per jaar verdienen. Ook zal hij moeten samenwerken met een nog nieuw aan te stellen technisch directeur. De naam van Marcello Lippi wordt aan die functie gelinkt.

Ventura begon zijn trainerscarrière in 1976 bij Sampdoria en werkte daarna voor onder meer Udinese, Napoli, Bari en Torino. Bij Bari volgde hij nota bene Conte op als hoofdtrainer. Ventura en Torino gingen op 25 mei na onderling overleg uit elkaar en toen werd er al gespeculeerd over een bondscoachschap.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima vervanger! Iig gezien de beschikbare italiaanse opties

Hopelijk limiteert hij zich niet tot 1 opstelling zoals Conte. Maar elke coach neemt wel gekke beslissingen. Ben benieuwd hoe hij het gaat aanpakken.

Ouwe rot in het trainersvak, vind ik altijd goed voor een nationale ploeg. Ventura is ook een goeie coach hoop niet dat die stomme blessisingen neemt zoals conte maar dat geloof ik ook niet van Ventura.

8 juni 2016 om 07:49

Conte heeft zich bij juve ruimschoots bewezen,
La Squadra staat er deze zomer, let maar op

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren