Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Italië kondigt opvolger van coach Conte dinsdag aan’

Laatste update:

De voetbalbond van Italië (FIGC) heeft naar verluidt een opvolger gevonden voor de naar Chelsea vertrekkende Antonio Conte, want de 68-jarige Giampiero Ventura wordt volgens onder meer ANSA en de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport dinsdag aangesteld als de nieuwe bondscoach.

/

Ventura tekent een tweejarig contract tegen een jaarsalaris van 1,3 miljoen euro en moet i Azzurri dus naar het WK van 2018 in Rusland leiden. Hij begon zijn trainerscarriere in 1976 bij Sampdoria en werkte daarna voor onder meer Udinese, Napoli, Bari en Torino. Bij Bari volgde hij nota bene Conte op als hoofdtrainer.

Ventura en Torino gingen op 25 mei na onderling overleg uit elkaar en toen werd er al gespeculeerd over een bondscoachschap. “Ik weet dat de kranten mij aan die baan linken en daar ben ik vereerd door. Geen enkele coach zou dan niet trots zijn, want iedereen zou die baan wel willen hebben. Maar er is nog niets definitief”, zei hij toen.

Een goede keuze van de Italiaanse bond?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dinsdag.?..heb ik van het weekend nogmaals gehoord...Zlatan zal dus bondscoach worden

Ik moet bekennen dat ik de Italiaanse competitie niet volg en deze man niet echt goed ken, maar als je alleen Napoli (en misschien Udinese) als respectabele club op je cv hebt in al die jaren, moet je dan wel voor deze man gaan?

Kan iemand me vertellen hoe hij bij die clubs heeft gepresteerd?

6 juni 2016 om 21:11

Heeft al jarenlange ervaring in serie a .met napoli Udinese en ook torino als de clubs. .Niet mijn favoriete keuze maar is zeker geen slechte coach

6 juni 2016 om 21:37

Ik ken die man niet eens, net opgezocht van Wikipedia

6 juni 2016 om 22:56

Is hij van die sterke tijd van Udinese? Met Quaqiarella etc?

6 juni 2016 om 23:37

Dat kan .Hij kan goed met talenten omgaan ondanks zijn hogere leeftijd

6 juni 2016 om 21:46

De echte grote Italiaanse namen als Ancelotti, Mancini, Allegri, Ranieri, Spalletti etc. zijn allemaal net aan nieuwe club begonnen of zitten nog vast aan een lang contract. De echte oude rotten als Capello, Trapattoni, Zaccheroni zien ze niet meer zitten als bondscoach en een buitenlandse coach valt sowieso af. Dus heel veel keuze was er niet, waarschijnlijk alleen Montella en Ventura.

Als coach van Torino heeft Ventura het de laatste erg echt goed gedaan, met de club gepromoveerd en er een stabiele middenmotor van gemaakt en aangetoond dat hij redelijk met talentvolle Italiaanse spelers kan werken.

Niet echt een keuze uit luxe dus, maar van de reële opties wel de beste denk ik.

6 juni 2016 om 22:34

Waarom niet opnieuw beginnen met Lippi? Ervaring, oude rot en heeft Italie wereldkampioen gemaakt. Daarnaast ook een uitstekende trainer en is nu momenteel vrij.

6 juni 2016 om 22:41

Deze meneer heeft ook een respectabele leeftijd van 68 dus een lippi, Capello of zacceroni verschillen niet zo veel qua leeftijd.

Haal dan prandelli terug zou ik zeggen. Die man deed het bijzonder goed met n finale plek op euro 12

6 juni 2016 om 23:00

Lippi keert terug bij de bond als een soort tussenpersoon tussen de bond en de clubs geloof ik. Volgens mij is hij ook vrij nauw betrokken bij deze aanstelling.

6 juni 2016 om 23:37

Klopt benassi belotti eerder ook immobile. ..

7 juni 2016 om 07:53

Lippi kan niet want die wordt binnenkort de grote baas van de Italiaanse voetbalbond.
Prandelli had van mij wel terug mogen komen, vond het jammer dat ie stopte.

7 juni 2016 om 08:39

Prandelli ? Hahaahah doe normaal . Dat vind ik echt een ontzettend slechte trainer.Was vorige jaar ook nog een korte periode trainer van Galatasaray. Hij had er een puinhoop van gemaakt

7 juni 2016 om 10:04

Dan heb je er geen verstand van. .prandelli was geweldig bij fiorentina en italia. .liet fantastisch voetbal zien. .het is als italiaan ook niks om in zon zwak land als Turkije te coachen waar ze denken top te zijn maar nooit wat bereikt hebben in 190 jaar! ..welke coach heeft het na prandelli goed gedaan bij gala? Niemand! !!!gala presteert niks meer. .en ligt financieel ook op zijn gat. .dus leuk jouw onzin over prandelli. .😴

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren