Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik was ook wel graag bij Ajax gebleven, de situatie liet het niet toe’

Laatste update:

Voor Ricardo Kishna staat zondagavond met ADO Den Haag een weerzien met Ajax op het programma. De 26-jarige aanvaller brak in Amsterdam door in het profvoetbal, alvorens hij in 2015 de overstap naar Lazio maakte. Kishna geeft in een interview met De Telegraaf te kennen dat hij bijna zes jaar geleden eigenlijk het liefst bij Ajax was gebleven.

“Bij Ajax is het voor mij allemaal is begonnen. Ik ben er doorgebroken, kampioen geworden en heb fantastisch mooie wedstrijden mogen spelen in de Champions League. Natuurlijk heb ik ook mijn akkefietjes gehad. Maar ik heb het vooral heel erg naar mijn zin gehad, ben altijd goed behandeld en had een geweldige relatie met de fans”, geeft Kishna te kennen. Hij speelde totaal 47 wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 7 doelpunten en 13 assists. Met de Amsterdammers vierde hij één kampioenschap, alvorens hij naar Lazio vertrok en via Lille OSC terugkeerde bij ADO.

“Rome was een ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Maar op dat moment was ik ook wel graag bij Ajax gebleven. De situatie liet het niet toe. Dat kwam deels door anderen, maar zeker ook door mij. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Maar misschien had ik bepaalde dingen wel anders moeten doen”, stelt de aanvaller. Het huidige Ajax noemt hij ‘ongelofelijk goed’. “Alles klopt. Er zijn duidelijke patronen. Op Europees niveau is Ajax nu ook echt een serieuze klant. Als ik zie hoe de club is gegroeid, dan is het petje af.”

Kishna keerde dit seizoen terug na drie jaar met blessureleed te hebben gekampt en speelde voorlopig twaalf duels namens ADO. Zijn knie voelt inmiddels weer ‘supergoed’ en hij merkt dat hij ‘steeds comfortabeler aan de bal en fysiek nog sterker’ wordt. “„Inmiddels word ik steeds meer in het spel betrokken. En ik hoef niet meer na te denken of ik wel of geen actie inzet, want ik heb lucht over. Ik ga, ik ga, ik ga en ik ga. Natuurlijk gaan er ook nog steeds dingen fout, maar ik word steeds gevaarlijker.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij toont tenminste een vorm van zelfkritiek. Dat siert hem. In zijn tijd bij Ajax was hij een van de weinige lichtpuntjes in een verder extreem kleurloos Ajax. Flair, snelheid, een individuele actie en lef, Kishna had de potentie om een prima speler te worden voor een club als Ajax. Met zijn lengte en naar aanleiding van zijn goede optredens daar in Jong Ajax zag ik hem in de punt van de aanval wel renderen als een soort valse spits. Met zijn beweeglijkheid, klasse en in potentieel zijn kracht in combinatie met zijn lengte zou hij het daar prima kunnen doen. Uiteindelijk is het goed hoe het is gelopen, dat hij bij Lazio miljoenen heeft verdiend en gespeeld heeft in een topcompetitie was het maximaal haalbare met zijn extreem slechte fysiek.

20 maart 2021 om 10:01

Mee eens. Samen met El Ghazi had hij alles wat een topspeler nodig heeft. Ik dacht daarom ook dat ajax goud in handen had met dit duo, maar helaas is er niet uitgekomen.

20 maart 2021 om 10:05

Ik vond hem talentvoller dan El Ghazi. Bij El Ghazi zag je een speler met een goeie mentaliteit die kracht en snelheid koppelde aan een hoog rendement. Je zag echter wel gebreken in zijn techniek, zijn individuele acties waren vaak weinig succesvol en slaagden vaak op kracht, zijn basistechniek was toch enigszins gebrekkig. Hij was geen speler voor combinatievoetbal, maar ideaal voor in de counter. Kishna was een stuk verfijnder en in de individuele actie passeerde hij spelers puur door zijn dribbelkunsten.

20 maart 2021 om 10:13

El Ghazi oogde op een gegeven moment wel wat houteriger idd. Maar zijn eerste paar wedstrijden had hij ook goede individuele acties met flair. Weet niet waarom dat op een gegeven moment minder werd.

20 maart 2021 om 21:53

Te voorspelbaar werd El ghazi op ern gegeven moment

20 maart 2021 om 10:58

Het wordt in reacties al benoemd: de vergelijking met EL Ghazi. Maar ik herinner me vooral die uitwedstrijd tegen Psv, toen beide smaakmakers bepalend waren voor de einduitslag. En in het begin voorzet EL Ghazi, Kishna scorend. In die wedstrijd was PSV de bovenliggende partij en werd uiteindelijk wel kampioen.

20 maart 2021 om 12:33

Juist niet. Krishna maakte echt een logische keuze op dat moment. Zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld binnenhalen. Echt mega logisch want zijn zwakke knieën waren bekend sinds de jeugd. Dus hij wist kwestie van tijd voordat ik er weer langdurig uit lig, mogelijk zelfs nooit meer voetballen. Dan komt carrière planning echt op het 2e plan. Bij een Brobbey bv is dat weer anders. Daar zijn geen problemen bekend die een dikke streep door zijn carrière kunnen zijn.

Die elftalfoto lijkt van een eeuwigheid geleden. Hoe is het eigenlijk met Milik? Cillissen lijkt geen steek veranderd, terwijl Klaassen wel wat ouder is geworden. Destijds had Kishna er echt wel goede wedstrijden tussen zitten, maar is het gelopen zoals het is gelopen.

20 maart 2021 om 09:48

Cillessen geen steek veranderd? Het is nog vroeg merk ik.

20 maart 2021 om 09:54

Boilesen als aanvoerder doet wel pijn aan je ogen. In dit kleurloze elftal hebben Cillessen (valencia), Klaassen (everton, Werder Bremen en nu weer Ajax), Milik (napoli en Olympique Marseille) en Anwar El Ghazi (lille en Aston Villa) nog een enigszins degelijke loopbaan gehad. Het zegt genoeg dat spelers als Van der Hoorn, Serero, Van Rhijn en in mindere mate Viergever, Bazoer en Boilesen in de vergetelheid zijn geraakt.

20 maart 2021 om 10:04

Hoho, Van Rhijn in de vergetelheid? Zeg dat eens tegen de Emmensupporters.

20 maart 2021 om 10:05

Van der Hoorn doet het toch prima in Engeland? Bazoer doet het een stapje lager goed bij Vitesse. Viergever hoort gewoon altijd bijde PSV-selectie..

Kishna was ik nooit zo'n fan. El Ghazi daarentegen vond ik echt heel goed. Net als Fischer.

20 maart 2021 om 10:07

Bij Ajax verwacht je spelers die het op een hoger niveau, in een topcompetitie, ook laten zien. Niet per se bij de absolute top, maar bij een middenmoter moet je toch wel kunnen meekomen wil je een basisspeler zijn bij Ajax. Het zegt genoeg dat van de hele selectie er eigenlijk maar één speler is die zich ook echt onderscheiden heeft op een hoger niveau met Arek Milik, en dat Klaassen, Cillessen en El Ghazi met enigszins succes hebben gespeeld in een topcompetitie. De overige spelers zijn daarbij niet eens in de buurt gekomen, wat de kwaliteitsarmheid van dit Ajax aantoond.

20 maart 2021 om 10:10

Van der Hoorn staat niet eens meer onder contract bij een Engelse club. Hij is afgelopen zomer neergestreken bij Arminia Bielefeld. Daar had ie een basisplaats tot aan de jaarwisseling, waarna hij op de bank beland is en af en toe nog letterlijk 1 minuut voor tijd mag invallen.

20 maart 2021 om 10:35

@suarez, Viergever in de vergetelheid geraakt? De man was onderdeel van het elftal dat de EL finale heeft gehaald. Dat is toch wel het hoogst haalbare voor een ploeg als Ajax. El Ghazi is bovendien ook gewoon een leuke speler in Engeland. Het is geen topper, maar hij kan wel het niveau van die competitie aan.

20 maart 2021 om 15:19

@Suarez 7 Boilessen doet het best goed bij Kopenhagen en is ook opgeroepen voor Denemarken. Is zeker geen top carrière maar in de vergetelheid?

20 maart 2021 om 15:35

Boilesen had ook best wel kwaliteiten, maar was zowat de overtreffende trap van Robben qua blessures en heeft zich nooit door kunnen ontwikkelen. Fischer en Dolberg (in mindere mate) hetzelfde verhaal. Ze hebben Boilesen daarna volgens mij even aanvoerder gemaakt om hem wat vertrouwen te geven, niet omdat hij een leider was. Dat was ook vrij snel weer afgelopen.

20 maart 2021 om 10:21

Wat een broekies allemaal. Als je het huidige elftal bijpakt met krijgers als Nico, Martinez, Alvarez en veteranen als Blind, Klaassen, Steek en Tadic zie je van hoever Ajax is gekomen.

20 maart 2021 om 10:28

Ik vermoed oprecht dat ons B-elftal van hetzelfde niveau is. Stekelenburg, Rensch, Schuurs, Martinez, Klaiber, Kudus, Ekkelenkamp, Labyad, Antony, Traore en Idrissi zou waarschijnlijk ons tweede team zijn (je kan twisten over het plaatsen van Martinez en Antony hier, but be my guest). Dat team zou dit team van de kaart vegen.

20 maart 2021 om 10:38

Volgens mij vergeet je ook een beetje dat we dankzij dat extreem zuinig beleid nu tot het huidige team zijn gekomen. Ik vind toch dat je een beetje hard bent voor die selectie van toen.

20 maart 2021 om 14:53

Ik snap dat zuinig beleid nodig was, maar de selectie was wel erg kwaliteitsarm. Voor de transfersommen die (ook later) werden neergelegd voor spelers als Van der Hoorn en Gudelj kon je betere spelers halen.

20 maart 2021 om 15:43

Klopt, de Boer mocht nauwelijks investeren en is ondanks alle onrust van destijds toch 4x kampioen geworden en heeft daarmee CL-miljoenen binnengeharkt die de basis zijn van het huidige succes. Het voetbal was de laatste 2/3 jaar onder hem vaak niet om aan te gluren, maar als hij destijds Ziyech had mogen halen had het er al een stuk beter uit gezien.

Normaliter had ik 'zie je wel' geroepen tegen dit soort spelers die te vroeg naar het buitenland vertrokken, maar in dit geval ben ik echt blij dat Kishna nog dat mooie contract bij Lazio heeft kunnen tekenen. Het lijkt me heel sterk dat hij nog zo'n kans gaat krijgen om in een topcompetitie als de Seriea te belanden met al die strucurele blessures aan zijn knie. Daarnaast betaalde Lazio op dat moment veel meer dan Ajax toen deed.

Bij Kishna speelde ook mee dat hij al een vrij zwak lichaam had, met als jeugdspeler al zeer zware knieblessures. Dan is het logisch dat je probeert te pakken wat je pakken kan want aan lange carrière planning doen is dan moeilijk en risicovol, zoals ik is gebleken uit zijn 3-jarige afwezigheid.

Echt heel jammer dat hij niet echt het lichaam heeft voor profvoetbal, want qua talent had hij bij de wereldtop kunnen eindigen. Ik hoop dat hij nog een paar seizoenen mooie dingen kan laten zien in de eredivisie, maar vooral fit en gezond blijft

Wat een matig elftal stond er toen als je het vergelijkt met wat ze nu op het veld hebben staan.

Mooi om te zien hoe hij doorzet en opkrabbelt. Hij beweegt inmiddels een stuk dynamischer en sterker dan in zijn eerste wedstrijden bij Ado. Ook stukjes flair komen terug zoals laatst een actie in de 16 waarbij kort om z'n as wegdraaide, beetje zaalvoetbalactie. Hopelijk trekt hij dit door en laat z'n fysiek het toe.

Kishna: Invallen AZ thuis, wat een goal. Daarna Feyenoord uit basis. Bruno Mi even voorbij en voorzet, assist te pakken. Heerenveen thuis, invallen, goaltje en assist op z’n makker El Ghazi. En nog zo’n smerige panna. Prachtige speler, maar heeft echt 6 jaar van z’n carrière vanaf de jeugd gewoon niet kunnen voetballen. Hopen dat jij de jonge jongens bij ADO een beetje wegwijs kan brengen.

Bij hem en ook bij Kluivert heb ik altijd het idee gehad: blijf nog even. Dan had je een paar jaar later echt als grote jongen weg kunnen gaan. Vond hem toen een tijdje echt heel goed. Ben ook benieuwd waar hij nu zou spelen als het iets meer had meegezeten.

21 maart 2021 om 21:19

Bij hem en El Ghazi wilde volgens mij de club liever een verkoop dan de speler.

Grappig, hij straalde nou niet echt uit dat hij het naar zijn zin had bij Ajax. Liep een beetje met een chagrijnig smoel rond, begon in zijn eerste interview al over real madrid, smeet zijn shirt weg na een goal.....wat was dit een vervelend sujet. Voor het eerst zie ik nu wat minieme zelfreflectie na zoveel jaar. Goodluck verder Kishna

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren