Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ik was niet minder dan die twee bij Ajax, zo dachten de trainers er ook over’

Laatste update:

Issam El Maach zag zijn contract bij Ajax afgelopen zomer niet verlengd worden en de pas twintigjarige doelman heeft enkele maanden later nog steeds geen nieuwe werkgever gevonden. De jonge sluitpost, met een verleden bij Helmond Sport en Vitesse, vertrouwt er echter op dat hij zijn avontuur in het profvoetbal op korte termijn een vervolg kan geven.

El Maach houdt voorlopig in zijn eentje zijn conditie op peil. "Dat is zeker even wennen, maar ik ben topfit en klaar voor een nieuwe uitdaging", zo verklaart de clubloze keeper in een interview met Voetbal International. Het kan verkeren, want El Maach behoorde in het seizoen 2018/19, toen de halve finale van de Champions League werd bereikt, geregeld tot de A-selectie van Ajax. Daarnaast maakte hij veel indruk met zijn prestaties voor Ajax Onder-19 in de UEFA Youth League.

Erik ten Hag over maatregelen: 'Gaat het dan richting competitievervalsing?'

André Onana stond op echter op eenzame hoogte bij Ajax, terwijl El Maach vanwege de komst van Kjell Scherpen en Dominik Kotarski verder wegzakte in de pikorde in Amsterdam. "Daar had de club geld voor betaald, dus die moesten ook gaan keepen", zo blikt de jonge doelman terug op zijn periode bij Ajax. "Zo gaat dat blijkbaar, maar ik ben altijd heel realistisch geweest. Als ik minder zou zijn, had ik er genoegen mee kunnen nemen. Maar dat was niet het geval, zo dachten veel trainers er ook over. Daarom geef ik nu ook niet op, en ben ik heel ambitieus om alsnog elders te slagen in het profvoetbal."

El Maach werd afgelopen zomer veelvuldig genoemd bij clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, al bleef het tekenen van een contract uit. "De coronacrisis werkt natuurlijk ook niet in mijn voordeel", verzucht de voormalig Ajacied. "Veel clubs zijn afwachtend en kiezen soms voor een meer ervaren doelman. Maar ik heb er alle vertrouwen dat er snel iets moois voorbij gaat komen. Als het sportieve plan me aanspreekt, sta ik overal voor open", zo besluit de ambitieuze El Maach.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
3 november 2020 om 12:47

Als hij niet slechter is zal het in de potentie gezeten hebben. Feit is dat geen enkele club een speler koopt als de (toekomstige) kwaliteit niet hoger inschatten dan hetgeen ze hebben.

3 november 2020 om 14:36

Het verschil is wel dat Bizot, Padt en Van Der Hart vrij makkelijk respectabele Eredivisie ploegen kregen direct na hun vertrek. Ik ben het verder overigens volledig met je eens, maar als deze jongen zoveel talent had was hij al wel opgepikt. Dat zelfs KKD-clubs nog geen belletje hebben gepleegd spreekt nou niet echt in het voordeel van deze doelman.

Je was gewoon niet beter dan die andere, anders had je wel gekeept of had een club je nu al lang op gepikt. Lekker makkelijk praten zo door deze gozer.

3 november 2020 om 13:11

Zegt veel over de mentaliteit van zo'n speler.
Zoekt alleen maar excuses en kijkt dus totaal niet kritisch naar zich zelf en zal dan ook niet verbeteren.

Speelde niet bij Ajax, ja die andere zijn gekocht dus die moesten spelen. Nee die speelde omdat ze beter waren. Ajax gooit zelfs dure aankopen gewoon op de bank en terecht!

Ja er is nog geen nieuwe club gekomen mede door de corona crisis en zijn ze afwachtend. je bent juist gratis op te halen dus wat voor risico nemen ze dan? En ja ze kiezen voor ervaring, nee kiezen voor die spelers omdat ze op het moment ook beter zijn......

3 november 2020 om 13:30

dit probleem zit geworteld in de Nederlandse mentaliteit. We willen Niet minder zijn dan anderen, en daar schort het aan. Je moet als je de top wilt halen “beter zijn dan” in plaats van “niet minder”. Vaak hoor je dat ook nadat een Nederlandse ploeg in Europa nipt heeft verloren van een tegenstander dat ze dan “niet minder waren”. En daar wringt de schoen. Je moet gewoon beter zijn als je wilt winnen en wilt doorstoten. Leuk meedoen is gewoon niet genoeg. Als je als speler/keeper geen exceptionele kwaliteiten hebt ben je simpelweg te vervangen.

3 november 2020 om 13:53

Dat 'niet minder zijn' in Europa komt vooral doordat wij naar balbezit kijken en 'voetballen' synoniem is voor balbezit. We vergeten vaak het verdedigende gedeelte.

3 november 2020 om 14:38

@elninoo - Ik denk niet zozeer in de Nederlandse mentaliteit, maar in de topsport-mentaliteit. Je ziet het overal en in elke tak van topsport in elk land. Je hebt het nodig in de topsport dat je jezelf boven een ander kunt plaatsen, maar dat gaat ook vaak ten koste van zelfreflectie en het vermogen om de eigen zwakke punten in te zien.

4 november 2020 om 00:17

Sirius, ik denk juist dat de jongens die wel zelfreflectie hebben en hun zwakke punten kennen boven komen drijven omdat ze daarvan leren en zodoende niet meer in die situatie terecht komen. Een ronaldo(extreem voorbeeld, weet ik) is juist extreem kritisch op zichzelf en daardoor kom je vooruit. Maar je moet jezelf daarvoor wel in de spiegel aan kunnen kijken. En daar ontbreekt het bij sommige types aan..

Nou ik heb je regelmatig zien keepen en zo geweldig vond ik jou niet. Dus die anderen waren wel beter en daarom was er voor jou geen plaats meer.

Die andere 2 worden ook geen eerste keeper bij Ajax. Ook niet voor niks dat ze Stekelenburg erbij hebben gehaald.

Als Onana vertrekt komt er een andere keeper.

3 november 2020 om 12:46

Scherpen maakt denk ik een goede kans, hij ontwikkelt zich uitstekend bij Jong Ajax.

3 november 2020 om 13:20

Stekelenburg zal geen eerste keeper meer worden. Is gehaald voor zijn ervaring en omdat hij transfervrij was. Scherpen heb ik wel vertrouwen in, maakt een stabiele indruk. Onana was bijvoorbeeld ook niet geweldig bij jong Ajax.

3 november 2020 om 13:42

Ik denk ook dat scherpen een kans maakt. Kijk maar onana maar ook cillissen die stonden er ook niet gelijk

El Maach en Kotarski zijn beide keepers die het gewoonweg niet laten zien. Je wordt als keeper afgerekend op de fouten die je maakt, niet op de reddingen. Als jij elke wedstrijd 10 ballen tegenhoudt maar tegelijkertijd ook elke pot een blunder maakt, raak je je plaats kwijt. Dat geldt voor beide keepers, want Kotarski is ook iemand die pieken kent, maar ook enorm veel dalen.

Zoek een andere werkgever. Ajax staat op je CV, je komt wel aan de bak. Maar stop met dagdromen, het eerste van Ajax halen ze niet.

3 november 2020 om 12:53

Dat is niet helemaal waar, ik heb Onana regelmatig zien schutteren bij JA en toen dachten ook veel mensen dat het niks zou worden toen hij door Bosz ineens voor de leeuwen werd gegooid, fouten maken bij JA is vaak een gebrek aan concentratie of dat het voor sommige gewoon net te makkelijk gaat, daar wordt je gemakzuchtig van

3 november 2020 om 13:27

Je wordt als keeper ook vaak geprezen als je punten pakt voor je ploeg. Maar je kan inderdaad ook de grond in worden geboord als je de punten juist weggeeft.

3 november 2020 om 14:40

@borrelhond - Ik vind dat eigenlijk wel meevallen bij doelmannen. Tenzij ze domme fouten maken, is het vaak het collectief dat de schuld krijgt. Ik heb niet het idee dat doelmannen vaak onterecht de grond in worden geboord.

Gewoon niet zo'n bijzondere keeper. Daarom is hij bij Jong Ajax op een zijspoor beland. Niet vanwege aankopen, want die kun je er gewoon uitkeepen als je beter bent. Ook kan ik mij niet voorstellen dat clubs uit de Eredivisie of de KKD een keeper met veel talent laten lopen dat ie nu zoals El Maach alleen moet trainen. Dan zullen andere clubs het dus ook niet in hem zien zitten. Zou je ook als teken aan de wand kunnen zien, vwb je talent.

Als.je echt goed bent of veel.potentie heeft dan maakt een corona crisis niet veel uit , dan hadden ze je echt wel gehaald .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren