Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ik ga niet naar Ajax, waarom zou ik mijn hoofd in wespennest steken?’

Laatste update:

Tscheu La Ling werd in 2011 door Johan Cruijff naar voren geschoven als de beoogde nieuwe voorzitter van Ajax, maar de raad van commissarissen stak daar een stokje voor en daardoor bleef de oud-rechtsbuiten bij AS Trencín. Hij wordt nu echter opnieuw genoemd en dit keer als opvolger van Michael Kinsbergen als algemeen directeur.

/

La Ling is echter niet van plan om in een bestuursfunctie terug te keren in de Amsterdam ArenA, zo vertelt hij in een interview met Catenaccio: “Ik heb niet de ambitie om directeur bij Ajax te worden. Waarom zou ik mijn hoofd in een wespennest steken?” La Ling doelt daarmee op de bestuurlijke onrust die er bij Ajax heerst. Hoofd opleidingen Wim Jonk en hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind staan intern lijnrecht tegenover Marc Overmars en de trainers Frank de Boer en Dennis Bergkamp.

Clubicoon Cruijff was afgelopen weekeinde in Amsterdam en heeft met directeur voetbalzaken Overmars, directeur marketing Edwin van der Sar, assistent-coach Bergkamp en Jonk over de strubbelingen gesproken. Wat dat heeft opgeleverd, is nog niet bekend. “Waarom wordt het niet gewoon opgelost?”, vraagt La Ling zich intussen af. “Het gaat om het belang van Ajax: je moet zwarte cijfers schrijven en Ajax-voetbal op de mat leggen. Maar in de voetballerij maken mensen zich vaak meer druk over hun ego. Ze willen hun positie veiligstellen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je je verantwoordelijkheid hoe dan ook niet wilt nemen, mocht je die ooit krijgen, La-ling. Hou dan ook op met praten over, oplossen, belang van ajax, ajax voetbal en de rest. Het gaat jouw voor geen ene meter aan.

En van der Sar, Overmars en de rest van de oud voetballers brengen juist hun ego in gevaar door bij Ajax aan de gang te gaan, door clubliefde doen ze het toch. Mijn respect hebben ze, wat La Ling zegt, boeiend.

25 mei 2015 om 00:17

Kerel hij geeft alleen antwoord op een vraag neem ik aan. Daarnaast wou hij Ajax al helpen maar wilde een groep mensen dat niet. Waarom mag hij dan nu zelf ook niet willen?

25 mei 2015 om 00:43

Precies eerst mocht hij het niet doen en nu moet hij ineens. ik zou ook bedanken voor de eer. Hij vind het daar een wespennest en dat is zijn mening en ervaring dus mag hij dat ook zeggen. Dan moet iemand anders iedereen maar op een lijn brengen.

25 mei 2015 om 07:21

Heel even voor mijn overzicht, van wie moet hij dat nu doen dan? Ik geloof dat Cruyff jaren terug voorkeur voor hem had, hij werd het niet en daarmee was de kous gewoon af.

Afcanats heeft groot gelijk, als Ling die ambitie zelf niet eens heeft moet hij zich lekker bezig houden met Trenchin en is het een beetje treurig om in de media te roepen hoe eenvoudig het allemaal is. Hij vergeet wellicht dat er bij Ajax wat meer druk op staat en wat meer krachten spelen dan bij zijn club.

Overigens is het in mijn ogen allemaal zo dramatisch niet. Natuurlijk zijn verschillende mensen verantwoordelijk voor verscheidene afdelingen en komen ze op voor hun belang. Er moet alleen een balans komen zodat het algemene belang, de club, er maximaal wel bij waart. Snap best dat het af en toe schuurt, maar Mensen zoals Sjoerd Mossou doen er wel alles aan om het te dramatiseren. Die voorspelt op weinig gebaseerd een slepende kwestie die de hele zomer gaat duren. Waarom? Als ze met elkaar in gesprek blijven komt het echt wel weer in orde. En dan is er vast weer wat anders waar de media zich op storten, dat is nu eenmaal Ajax.

25 mei 2015 om 08:58

Is het 'wespennest' geen gevolg van de ongestructureerde Cruijf revolutie?Het uitgestippelde beleid was op bepaalde punten onduidelijk, waardoor er nu wrijving ontstaat tussen genoemde personen..

25 mei 2015 om 11:50

Die mensen zijn al lang en breed weg

25 mei 2015 om 12:04

Nee, dat is niet zozeer het probleem. Imo is het probleem dat FdB per se wilt vertrekken met een titel zodat hij de clubs 'voor het uitzoeken heeft' volgend jaar. Die gaat nu puur voor snel succes, getuige de middenvelders die klaar staan in de jeugd. FdB durft niet te gokken op de jeugd, ondanks dat hun basiskwaliteiten hoger zijn dan de jongens die worden aangetrokken. Dat die jongens Ajax aankomend seizoen geen kampioen zullen maken is dan ook niet de verwachting, maar Gudelj gaat dat ook niet per se doen. Waarom dan Gudelj voor 5(!) jaar vast leggen terwijl vd Beek volgend jaar hem gewoon op kwaliteit eruit speelt, mits hij de kansen krijgt zich optimaal door te kunnen ontwikkelen? Zonde van die 6 milj. Geef die minuten die je nu reserveert voor de backup van Gudelj (bazoer waarschijnlijk) gewoon aan vd Beek en speel die minuten van Gudelj met Bazoer, daar gaat Ajax echt niet zoveel op achteruit.

Datzelfde verhaal geld voor Nouri en Sinkgraven, in iets mindere mate omdat Nouri wat langer nodig heeft en Sinkgraven nog wel door kan groeien, maar echt logisch is het niet. Nouri heeft iets langer nodig heeft als vd Beek, toch ligt Sinkgraven ook voor 5 jaar vast. Je kunt ook voor Andersen gaan en Nouri daarachter zetten. Nu gaat iedereen roepen dat Andersen er geen kut van kan, maar dat was in de eerste seizoenshelft wel anders, toen speelde hij gewoon goed.

Zo ook met linksback, Savastano komt eraan, haal dan een back ie 1-2 jaar kan overbruggen, een ervaren jongen die nog 2 goede jaren voor zich heeft, dan kun je daarna langzaam het stokje aan Savastano overgeven, maar nee, Ajax haalt een back van 22(?) in de naam van Dijks... Haal je een ervaren back, hoef je ook niet te bidden dat Raffie het reeds overvolle middenveld komt 'versterken' (ik moet het nog maar zien) of in de spits te spelen (waar hij in z'n 25 jaar dat hij voetbald nooit gespeeld heeft, op een blauwe maandag na).

Juist om bovenstaande is er wrijving tussen de Toekomst en de Arena! Men zou voor jeugd gaan, fluwelen revolutie werd gestart, iedereen loopt al sinds die startte te zeiken waar die talenten blijven, nu zíjn ze er bijna, gaan ze allerlei jongens kopen die weer hun ontwikkeling tegen gaan houden! Want vd Beek, die juist veel minuten in Jong moet maken en af en toe moet proeven van het grote werk, kan zich nu opmaken voor een extra jaar in de A1, want Bazoer moet aan z'n minuten blijven komen, dus gaat die weer in Jong spelen. Zelfde met Nouri, Sinkgraven en Andersen. Sinkgraven basis (want kost toch 7 milj), Andersen daardoor dus Jong en Nouri dus maar in de A1 waar hij iedereen al anderhalf jaar doldraait en niet veel meer van leert.

Fdb met z'n snelle 'succes' en iedereen geeft hem nog gelijk ook als hij volgend jaar idd de titel pakt.. Nou, ik niet, ik heb liever dat wij over 2 a 3 jaar een ploeg hebben die in Europa potten kan breken (waar je imo jongens als vd Beek, Nouri en Savastano nodig voor hebt) dan aankomend seizoen kampioen worden met jongens als Sinkgraven, Dijks en Gudelj die het jaar erop niet die Europese successen kunnen brengen. Dan maar nóg een jaar geen titel!

Dít was het uitgestippelde plan JC, híer wilde men naar toe werken, met de héle club. Helaas gaat FdB nu voor zijn eigen carriere, die plaatst hij nu boven de ambities vd club. Heel, heel jammer..

25 mei 2015 om 13:02

En die groep zit nu niet in de directie, maar die maakt hij wel zwart! Hij mag het zelf niet willen, maar ik als ajacied wil hem ook niet (meer) door dit soort uitspraken, over egos gesproken.

25 mei 2015 om 00:33

Waarom praat je met zo'n denigrerende toon over La Ling? Het gaat hem veel meer aan dan jou. Hij kwam 7 seizoenen lang uit voor Ajax, en jij?

25 mei 2015 om 01:57

ja idd vond het ook een wat rare reactie

25 mei 2015 om 07:31

Omdat hij de club niet steunt en de mensen die hun nek uitsteken voor Ajax. In principe legt hij de link naar hun ego en maakt ze daarmee zwart en tegelijkertijd is hij zijn eigen ego aan het strelen. Alsof ze hem willen.

Jonk, bergkamp, van der sar, overmars, de boer hebben samen wel wat langer voor Ajax gespeeld.

25 mei 2015 om 12:21

Het gaat niet om hoe lang je voor Ajax hebt gespeeld, het gaat om de kwaliteit die je brengt. Ling laat in Slowakije echter zien dat hij wél weet hoe hij een club naar z'n hand zet, zijn er daar interne strubbelingen? Volgend mij niet, hebben ze daar een jeugdige ploeg met een overschot aan kwaliteit (voor Slowaakse begrippen)? Ik dacht het wel! Hebben een prima jeugd, winnen de dubbel, verdienen geld met het opleiden van spelers en goed scouten van talent (of ze laten het scouten aan Ajax over en wachten tot daar wordt geroepen dat we Moses Daddy niet nodig hebben omdat we Lesley de Sa hebben ). Overall gezien is Trencin meer ingericht naar de ideeën van JC en presteren zij een stuk beter dan Ajax, waar het intern 1 grote kolere zooi is, kwaliteit genegeerd wordt en teveel slechte keuzes gemaakt worden betreffende spelers (halen, houden of tijd gunnen).

Zie je niet dat FdB een ploeg koopt om nog ff snel een titeltje te pakken voordat hij zichzelf aanbied op de markt? Zie je niet dat dit onze jeugd, die op de lange termijn meer succes gaan brengen dan de aankopen, wordt geblokkeerd? Zie je het echt niet? Zie mijn reactie hierboven, zó zit het, dát is wat er nu aan de hand is binnen onze mooie club. Ajax is ziek aan het worden en is dringend toe aan een medische ingreep, laat docter Cruijff dat aub goed en diep snijden, jammer dan 'medicijn' Ling er vanaf ziet, want ik denk dat hij 1 van de betere medicijnen op de markt is die op korte termijn de stinkende wond kan helen..

25 mei 2015 om 13:01

Zijn de verwachtingen daar anders? Ja! Met trencin kun je weinig fout doen, bij ajax is de tweede plek al fout, inmens verschil in verwachtingen.

Nee FdB koopt geen team, er komen hooguit 4 versterkingen en die zijn nodig, Gudelj, Dijks, een spits en misschien nog een LB. Zoveel spelers en eigenlijk nog meer gaan er ook weg, dus gewoon goed doorselecteren en meer kwaliteit in het elftal krijgen.

Onze jeugd krijgt volop kans, volgend jaar Riedewald in de basis dit jaar Bazoer en El Ghazi. van de Beek, Nouri, Savastano, Muric en Cerny komen denk ik ook bij de selectie.

Ajax is zich aan het ontwikkelen, maakt fouten en moet daar nu van leren. Cruijff heeft een lerende organisatie neergezet, het proces naar beter worden gaat niet zonder slag of stoot maar er is wel continuiteit nodig. Ik ben zeer tevreden over de ontwikkelingen en vind de huidige strubelingen niet meer dan logisch.

25 mei 2015 om 14:03

Ook met Trencin kun je genoeg fout doen, die club heeft toch ambities? Ling heeft Trencin van het 2e niveau naar de dubbel(!!) geleid, gehéél volgens de lijn Cruijff! Trencin is een lichtend voorbeeld hoe het moet! Ajax heeft die lijn voor een groot gedeelte gevold, maar is er nu vanaf aan het wijken, als je dát niet door hebt, ben je blind én heb je een plaat beton voor je kanis!

Gudelj nodig? Waarom? Is die zoveel beter dan Bazoer? Wedden van niet? Dijks, is die zoveel beter dan Boilesen in een normale vorm? Van z'n léven niet! Is vd Vaart nodig? Waar is hij nodig op het al overvolle middenveld? Had hém nou gehaald ipv Gudelj, dan had ik het begrepen, je haalt iemand voor 2 jaar en je kunt vd Beek in die 2 jaar rustig inpassen, ook omdat Raffie steeds minder makkelijk 90 minuten volmaakt, óók in de ED. Nu staat Gudelj gewoon 3 a 4 jaar vd Beek te blokkeren. Vd Vaart halen voor ervaring, prima hoor ervaring, maar koop ervaring daar waar je sowieso een speler nodig hebt, zoals linksback! We hebben op het middenveld Bazoer, Klaassen, Gudelj, Sinkgraven, Andersen en Serero, waar zie jij ruimte voor vd Beek? Ík zie het niet hoor! Ik zie niet eens ruimte voor vd Vaart!

FdB is aan het paniekvoetballen met het aankoopbeleid en Overmars geeft hem geen enkele tegengas, eerder een fikse duw in de rug! Ruimte voor Nouri? Waar? Ruimte voor Savastano, ja die zie ik ook wel, maar laat díe nou niet een talent zijn van het niveau vd Beek en Nouri, laat die nou nog níet zo ver zijn in zijn ontwikkeling! Ik weet waar ik het over heb, ik volg die jongens al een paar jaar op de voet, Savastano ís nog niet klaar voor een backup-rol van Dijks, vd Beek is wél klaar voor die rol achter Klaassen! Nouri is over een tijdje ook gewoon klaar voor die rol achter Sinkgraven/andersen. Savastano nog niet, maar dat is niet erg, als Ajax eens nadenkt en slim inkoopt! Koop een 30er voor linksback, iemand die 2 jaar basis kan spelen en dan het stokje over kan geven, nu kom je met Dijks aan, nou, die moet zich dan in 2 jaar tijd dusdanig ontwikkelen dat hij over 2 jaar verkocht kan worden en Savastano die plek over kan nemen. Cerny is ook een groot talent, maar net als Nouri, nóg niet helemaal klaar voor het 1e, geeft niet, want hij heeft met El Ghazi en Schone 2 prima spelers voor zich, over een jaar of anderhalf kan hij de plek van Schone langzamerhand overnemen. Niet iederéên uit de A1 is klaar voor het 1e, er is geen beleid en begeleiding om die jongens die laatste stap te laten maken. Savastano in het diepe gooien terwijl hij daar niet klaar voor is is talentmoord. Vd Beek laten wachten tot er een x een plekje vrij komt echter óók!

Middenveld moet zo worden:
Basis:
Klaassen, Bazoer, Sinkgraven/andersen
Bank:
Vd Beek, Serero, Andersen/sinkgraven

Nu is het:
Klaassen, Gudelj, Sinkgraven/andersen
Bank:
Bazoer, Serero, Andersen/sinkgraven

Nogmaals, FdB is dit jaar overgestapt van Ajax prioriteit nr 1, naar FdB prioriteit nr 1. Hij weet dat hij gaat vertrekken volgend jaar en heeft liever 5 titels uit 6 jaar, dan 4 uit 6 en een club achterlatend met een mooie toekomst voor zich. De puinhoop met Sinkgraven en Gudelj ipv Nouri en vd Beek laat hij lekker oplossen door zijn opvolger. Aankomend jaar staat in het teken van FdB en zijn vervolgstappen, niet meer in het teken van Ajax!

25 mei 2015 om 00:43

@afcanats. Goed verwoord. Is inderdaad totaal niet opbouwend van la ling. Als je er niets mee te maken wil hebben hou dan je mond. De oud voetballers van ajax zetten hun ego opzij als je deze functies neemt

25 mei 2015 om 00:59

hahahaha wat een reactie gtennekes,

vanuit ajax is la ling keihard onderuit gehaald en besmeurd toen hij bij ajax een bestuursfunctie wilde bekleden, nadat hij daar door cruijf voor was gepolst

maar de rest van ajax was bezig met hun prive-oorlogjes en het binnenhalen van vriendjes, maar had ondertussen wel de tijd om la ling in de media af te vallen

dus ik begrijp zijn antwoord volledig

en ja ook negatieve dingen mogen gezegd worden over ajax, helemaal als ze terecht zijn

dus wellicht een idee dat je je eens gaat inlezen in wat er allemaal gebeurt is ipv nu hier over la ling zeiken dat hij volgens jou niks negatiefs over ajax mag zeggen

verder slaat je laatste zin echt helemaaal nergens op, aangezien la ling en van gaal de 2 zijn die er vanaf hetbegin van de ''fluwelen revolutie'' bij waren en in een functie wilden terugkeren, maar vanuit ajax werden die plannen afgeschoten

waardoor er nu een oud-keeper rondloopt die geen flauw idee heeft wat zn functie inhoudt, waardoor ajax ook nog een uitvoerend directeur heeft, zodat vd sars alleen maar te laat bij interviews hoeft te verschijnen en daar verder arrogant te doen

kortom la ling heeft zijn ego het meest opzij gezet en wordt nu door mannetjes als jij nog een keer onterecht afgezeken

dus la ling heeft groot gelijk dat hij zn hoofd niet in dit wespennest steekt...

25 mei 2015 om 07:35

Dus hij wil zijn gram halen voor zijn eigen ego? Wat heeft de club Ajax aan dit soort opmerkingen? Het werkt juist alleen maar negatief, als dat zijn doel is, tja misschien past feyenoord beter maar wat betreft ajax verliest hij zijn objectiviteit.

25 mei 2015 om 07:51

hahaha,

mensen hebben hem namens ajax geprobeerd de grond in te trappen toen hij opstond om cruijf te helpen met zijn plannen

en nu er mensen achter komen dat de huidige directie niet functioneerd moet hij zn trots en zn huidige baan, waar hij hartstikke goed functioneerd maar opzij zetten?

ook is de situatie bij ajax op bestuurlijk niveau alleen maar slechter geworden, toen hij door cruijf naar voren geschoven werd moesten alle plaatsen nog gevuld worden, waar nu een verscheurd technisch hart en niet unctionerende directeuren doorlopende contracten heben

en bij ajax is de kans groot dat hij door mannetjes als jij non stop afgezeken wordt terwijl hij goed werk doet en binnen no time op straat wordt gezet omdat iemand de kop van jut moet zijn en de rest elkaar de hand boven het hoofd houdt...

en ik begrijp dat het voor veel ajaxieden lastig is om iemand met karakter te waarderen, aangezien er bij ajax op het veld geen vent rond loopt, omdat ze daar alleen nog maar ja-knikkertjes willen hebben...

25 mei 2015 om 13:05

@reeel

Leuk maar die mensen zitten nu niet in het bestuur. Dus waarom moet je daar je gram halen? Dat waren ten Have en consorten. Het kwam vanuit de club Ajax, maar Ling zou moeten weten dat er toen wel meer mensen beschadigd werden (davids, Blind) hij kwam er nog makkelijk vanaf, niet door het huidige bestuur.

Er zijn fouten gemaakt, maar nu moet er geleerd worden om er sterker uit te komen, dat is ook de hele opzet geweest. Echter sportief en financieel gaat het goed, het spel moet beter en we moeten uiteraard zsm weer kampioen worden.

Een vent met karakter kan zijn ego opzij zetten, Ling kan dat duidelijk niet.

25 mei 2015 om 00:53

afcanats, wat een slap verhaal over al die oud voetballers die hun nek uitsteken voor Ajax. Van der Sar zit er juist door zijn ego en is totaal ongeschikt voor zijn functie, de goede man loopt stage bij Ajax en moet het vak nog leren. Ling wilde zijn verantwoordelijkheid wel nemen en werd zelfs door Cruyff naar voren geschoven maar werd afgeserveerd door de vorige Raad van Commissarissen. Ik ben Ten Have nog eeuwig dankbaar dat hij voor de benoeming van Ling ging liggen, maar dat is weer ander verhaal!

25 mei 2015 om 07:41

Je plek en kwaliteit kennen en daar naar handelen is ooit verantwoordelijkheid nemen. Jouw opmerking is exact wat ik bedoel als gevolg van dit soort uitspraken, van der Sar zwart maken.

25 mei 2015 om 01:18

Oftewel: je kunt hier ook de naam Cruyff neerzetten ipv La Ling?

25 mei 2015 om 07:39

Nee, cruijff heeft geen racune en het beste voor met Ajax, bij Ling twijfel ik daar aan. Cruijff neemt juist verantwoordelijkheid door het aan een jongere generatie te laten.

25 mei 2015 om 08:53

Cruijff durft zich er net zo min aan te branden. Maar in de ogen van een Ajacied zal dat wel 'genieten van zijn pensioen' genoemd worden.

25 mei 2015 om 03:19

Doet Cruijff niet hetzelfde?

25 mei 2015 om 07:17

Ja. Die heeft ook een eigen club in Slowakije....

cruijff doet al 20 jaar helemaaal niets... Zegt dat ook niet wat?

25 mei 2015 om 07:22

@afcanats
Wat een onzin. Ling wilde een paar jaar geleden zijn verantwoording nemen maar werd buiten de deur gehouden.
En nu maken ze er een zooitje van en mag hij ineens wel komen? Nou dan mag hij dat van mij gerust zeggen. Is toch niets mis mee.
Wat je zegt over Sar en Overmars, geldt natuurlijk ook voor Ling. Ook Ling was een geliefde speler. Waarschijnlijk nog ver voor jouw tijd. Ik herinner me nog dat De Meer vol hing met spandoeken: "ling weg, wij ook". En nu je de kampen binnen het beleid ziet, denk ik dat Ling gelijk heeft

25 mei 2015 om 07:45

Dus het gaat over het gelijk van Ling, waar is zijn ego in deze onbelangrijk? Juist... Als hij het beste voor had zette hij zijn ego opzij en probeerde alsnog te steunen, alsof de huidige directie hem eruit werkte, nee dat was de toenmalige rvc.

25 mei 2015 om 10:56

Klopt, misschien kan hij het in plaats van een wespen nest beter een kleuterschool noemen bij Ajax. Je mag Ling niets verwijten waar Overmars en Jonk al te kinderachtig zijn om met elkaar te praten. Dat is pas zielig. En met de voorronde CL op komst, is dat een heel kwalijke zaak vind ik. Dat vind ik veel idioter dan Ling die nu zegt, bekijk het maar lekker. Bestuurlijk is het bij Ajax - net als in de selectie - nog steeds een puinhoop dus wat mij betreft

25 mei 2015 om 17:27

Volgens mij word het zo enorm uit zijn verband gerukt deze hele issue.

Mijn mening is in ieder geval, als Jonk en co. denken dat we met 11 jeugdspelers moeten spelen...dan mag hij per direct er uit gebonjourd worden.

Als hij alleen niet tevreden is over de speelstijl van het 1e...dan bevestigd dat mijn eerste zin, want zo iets kan je geen onrust of wespennest noemen.
Dat is een verschil van mening.

Ling heeft bij AS Trencin bewezen een club sportief te kunnen leiden, dus wat mij betreft mag hij het voordeel van de twijfel krijgen. Al ben ik wel benieuwd of hij dat bij een grote en lastige club als Ajax ook voor elkaar kan krijgen. Daar moet je ook diplomatiek voor zijn.

25 mei 2015 om 00:45

Hij wil het niet meer heeft hij toch duidelijk gezegd?

25 mei 2015 om 07:18

Natuurlijk wil hij wel. Hij stelt alleen bepaalde voorwaarden waar Ajax niet aan wil voldoen.

Als het volgens Tscheu allemaal zo eenvoudig is dan moet hij ook de verantwoordelijkheid nemen (liefst in officiële functie) en het oplossen. Als hij echt het beste met Ajax voorheeft en een goede vriend van Cruijff is, dan zou hij deze functie juist wel moeten oppakken (mits Ajax die mogelijkheid biedt).
Hij heeft bij Trencin laten zien wel een organisatie neer te kunnen zetten en daardoor resultaten te kunnen boeken. Wat dat betreft zou ik wel openstaan voor een algemeen directeurschap van de beste man. Voorwaarde daarvoor is echter wel dat de belanghebbenden (technisch hart, Overmars, Van der Sar etc.) met hem moeten kunnen samenwerken en daar heb ik wel twijfels bij.

25 mei 2015 om 00:50

Tscheu hoeft helemaal niets als hij daar geen zin in heeft lijkt me. In het stukje lees ik dat duidelijk.
‘Ik ga niet naar Ajax, waarom zou ik mijn hoofd in wespennest steken?

La Ling is echter niet van plan om in een bestuursfunctie terug te keren in de Amsterdam Arena, zo vertelt hij in een interview met Catenaccio: “Ik heb niet de ambitie om directeur bij Ajax te worden. Waarom zou ik mijn hoofd in een wespennest steken?”

Wat is hier nu onduidelijk aan? Er staat toch dat hij het niet gaat doen?

25 mei 2015 om 01:37

@888ruben888

Je hoeft geen stukken uit het artikel in je reactie te plakken, ik snap zelf ook wel wat er staat.

Anyway, je begrijpt mij duidelijk verkeerd. Tscheu geeft inderdaad aan het niet te willen doen. Mijn mening is echter dat hij het wel zou moeten doen. Dat Ajax hem destijds niet goed behandeld heeft is een feit, maar als je het beste met Ajax voor hebt zet je je daar overheen.

Met wat hij nu zegt geeft hij eigenlijk aan op dezelfde golflengte te zitten als het technisch hart en de jeugdopleiding. Hij claimt dat er te veel mensen bij Ajax voor zichzelf zitten (ego), maar kan zelf ook niet over zijn ego heenstappen. Dit terwijl het wespennest bij Ajax in de tijd dat hij wel bereid was te komen eigenlijk nog groter was dan nu het geval is.

Tscheu is nergens toe verplicht, maar het zijn allemaal volwassenen die claimen het beste met Ajax voor te hebben. Dat lijkt mij 1+1=2, los de problemen op en help Ajax vooruit. Elke keer dit soort berichten in de media schieten zowel Ajax als de betreffende personen niets mee op.

25 mei 2015 om 02:32

Nou ik denk niet dat het Tscheu wat kan schelen dat jij vind dat hij het wel zou moeten doen. Het is toch te gek voor woorden dat een volwassen man niet zelf mag weten wat hij wil doen en daar door anderen niet serieus in genomen wordt.
Hij wilde het eerst doen en toen was iedereen daar op tegen. nu wil hij het niet meer en dat moet je gewoon respecteren. Dan hoort de kous gewoon af te zijn.
Dat VZ er een artikel over maakt dat zijn we wel gewend op zich.
Maar staat los van de beslissing van Tscheu la Ling.
Die ik in ieder geval begrijp en respecteer.
Nu de Ajaxieden nog.

25 mei 2015 om 03:25

Volgens mij zitten we hier nog steeds op een website waarop je je mening mag geven en kan discussiëren. Als we elke keer gaan afwegen of de personen waar het over gaat wel geïnteresseerd zijn in de mening van anderen dan kunnen we het reactiegedeelte net zo goed afschaffen.

Daarnaast begrijp en respecteer ik de beslissing van La Ling best. Dat ik er anders over denk is duidelijk, maar dat is mijn mening. Daar hoeft en zal hij niets mee doen en dat is prima. Overigens ligt zijn besluit wel wat genuanceerder, want hij heeft aangegeven er op dit moment geen invulling aan te willen geven (bron: Ajax Showtime).

P.S. Het is Ajacieden i.p.v. Ajaxieden.

25 mei 2015 om 07:22

Helemaal met je eens Ajaxadam. Gewoon je mening geven. Daarom zit je op VZ. We zijn gelukkig nog geen politiestaat...

25 mei 2015 om 09:33

hoe kan jij hier in vredesnaam zeggen dat la ling, de ajax opleiding en het technisch hart van ajax op 1 lijn zitten, terwijl heeeeel erg duidelijk is dat bij ajax het technisch hart niet op 1 lijn zit en dat het technisch hart al helemaal niet op 1 lijn met de opleiding zit...

en er zit een groot verschil tussen ergens voor je ego zitten en eerst door een club afgemaakt te worden als je ingaat op avances van de revoutieleider en vervolgens zonder een echt excuses oid direct weer bij dezelfde organisatie te gaan werken als er een paar mensen zijn die dat willen

ik zou zelf nooit meer voor zon organisatie willen werken na zo behandeld te zijn en ik zou al helemaal op dit moment in willen stappen aangezien het bestuurlijk 1 grote chaos is...

25 mei 2015 om 17:31

''na zo behandeld te zijn'' Hahaha wat?
Hij is er niet uit getrapt.... hoe is hij behandeld dan?
Als je een keer word afgewezen, is dat toch niet per se dat je slecht behandeld ben?

En hij zegt overigens duidelijk dat hij met 1 lijn doelt op het feit dat ze allemaal zeggen het beste voor te hebben met de club.

En hoe kan jij in vredesnaam een hele lap tekst zonder interpunctie typen?

25 mei 2015 om 00:51

wat een reacties zeg,

la ling heeft trencin onder zijn leiding super laten presteren, de titel en beker zijn dit seizoen binnen ( wat nog nooit eerder gelukt is),terwijl toen la ling de club onder zn hoede nam het niet eens op het hoogste niveau speelde

ook heeft hij het beleid helemaal uitgezet, waardoor er '' op een ajax-manier'' gevoetbald wordt en er veel jonge spelers opgeleid en worden en hun debuut kunnen maken

ajax had toen de ''fluwelen evolutie'' van start ging en la ling persoonlijk keihard aangevallen werd door mensen binnen ajax, die lui op hun plek moeten zetten en voor la ling moeten kiezen

ik begrijp volledig dat la ling helemaal niks meer met ajax te maken wilt hebben na wat er voorgevallen is

verder zou hij een ideale voorzitter of ad kunnen zijn voor ajax en dan lees je hier dat hij het voordeel vande twijfel zou moeten krijgen, alsof vd sars of van kindsbergen zo veel goede dingen voor ajax doen

la ling heeft een veel beter cv om zon club te leiden dan boven genoemden, helemaal aangezien vd sars nog steeds niet durft om een ''eigen functie'' te bekleden, maar een directeur wilt die zn werk doet, terwijl hij wel een dik salaris krijgt...

kortom mi heeft ajax enorme fouten gemakt rond la ling en zijn de supperter/fanboys hier zo naief om te denken dat als ajax naar buiten brengt dat er een vacature is dat la ling wel weer solliciteerd, nadat hij als oud vuil behandelt is door ajax toen hij ajax terug wilde helpen naar waar ze ooit stonden...

25 mei 2015 om 09:15

Er zijn wel meer mensen als vuil behandeld maar dat kun je het huidige bestuur niet kwalijk nemen.

25 mei 2015 om 09:27

maar betekent dat volgens jou dan wel dat la ling ajax alles moet vergeven, zn leven direct op stop moet zetten en bij ajax moet gaan werken, waar ze hem niet echt willen en in het verleden keihard genaaid hebben?

la ling heeft gewoon volledig gelijk, dus zet die supporters bril af en ga eens inhoudelijk reageren fanboytje...

25 mei 2015 om 13:08

Nee! Is dat gevraagd? Nee! Het onderwerp wordt hier door cdo in samenwerking met Ling aangesneden, niet door Ajax.

Ling moet het de mensen kwalijk nemen die hem beschadigd hebben en niet de huidige bestuurders egos noemen. Ling heeft nergens gelijk, hij wil alleen zijn imago herstellen voor behoud van zijn ego. Sterker nog hij zegt feitelijk niks behalve dat er egos zitten en draagt 0,0 oplossingen aan.

25 mei 2015 om 13:20

Ben het betreffende Ling behoorlijk met je eens reeel, echter niet betreffende vd Sar. Als marketing directeur doet hij het best prima (zie alleen al de sponsordeals met ziggo en ABN in een financieel onzekere tijd als vandaag de dag), jij ziet hem als AD in opleiding, maar ik vind dat je hem vooralsnog moet beoordelen op zijn prestaties als MD. Misschien moet Ajax voorlopig maar afzien van het plan om Edwin AD te maken en hem lekker MD laten blijven, met Ling erboven als AD kan Ajax daar alleen maar sterker van worden imo.

25 mei 2015 om 13:37

trodat,

als vd sar daadwerkelijk de deals heeft gesloten en echt het werk van een marketingdirecteur heeft gedaan is dat goed werk, maar dat betwijfel ik

ik heb het idee dat v/d sar '' het gezicht naar buiten'' moet zijn, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zijn ding is

en idd hij heeft zichzelf het contract niet gegeven en volgens mij zelf niet al te lang gesprekken over een verlenging opgeschort, maar dat zorgt er niet voor dat de organisatie een goede stabiele toekomst heeft

als hij het niet bij zichzelf vindt passen en daarom een stap terug zou doen a la van basten of wouters vindt ik dat alleen maar te prijzen

niets laat klasse beter zien dan je niet te groot voelen oid om iets te doen waar je je fijn bij voelt

en ling had een hele goede kandidaat geweest, ook toen hij door cruijf nar voren geschoven werd, maar zal hierdoor geen kandidaat meer zijn

25 mei 2015 om 14:17

Waarom betwijfel je dat, wie heeft die deals dan gesloten volgens jou?

25 mei 2015 om 17:33

Supporters bril, Fanboytje?
Wat een dom gezwets van een onwetend persoon.

Moet het huidige bestuur zich excuseren, voor iets wat andere hebben gedaan, toen het tevens pas echt een wespennest was?

Ik ben helemaal klaar met die bestuurlijke rotzooi bij ajax. Je krijgt er een punthoofd van. Altijd moet er onrust zijn of interne ruzies die moeten worden uitgevochten. Maar beseffen dat ze ajax daarmee alleen maar schade toe brengen ho maar.

Ajax moet misschien eens beginnen om de bestuursfuncties overzichtelijker te maken. Kan er ook makkelijker gecommuniceerd worden en is er ook minder kans op omrust!

25 mei 2015 om 02:38

En als ik het zo lees misschien eens beginnen met wat meer respect met mensen om te gaan in plaats er altijd maar van uit te gaan dat iedereen onder alle omstandigheden wel voor Ajax gaat opdraven ook als je eerst helemaal afgebrand bent door ze. komt vrij arrogant over als je het mij vraagt en getuigd niet van goede manieren.

Denk ook niet dat het slim is om Ling daar nu weg te zetten. Sowieso is het maar een tijdelijke functie omdat het de bedoeling is dat vd Sar het overneemt, daarnaast zal ie vast wel tegen heilige huisjes aan schoppen wat ook niet goed zal vallen. Hij kan zich alleen maar afbreken.

Cruijff wordt al jaren als de verlosser gezien. De 4 kampioenschappen zijn nog grotendeels toe te schrijven aan de oude beleidsmakers... nu die invloed weg ebt zie je de basis van het beleid van Cruijff... verschillende kampen... geen beleid... geen structuur en het belangrijkste geen visie. Het voetbal is al jaren niet om aan te gluren maar worden door de prestaties, gebrek aan concurrentie en het financiele resultaat van NV Ajax geaccepteerd. Een goed paard is nog geen goed ruiter (Co Adriaansen) en dat geld ook voor Ajax, er is helemaal niets mis mee met bestuurders te laten functioneren in de organisatie van ajax. Sterker nog ik denk dat bestuurders soms beter in staat zijn afstand te nemen van een situatie en daar zakelijk naar gaat kijken i.p.v. ego's, eigen belang en valse emoties.

Cruijff moet of echt de kar gaan trekken bij Ajax of verder zijn handen eraf trekken... Want ik heb zo'n vermoede dat Cruijff zelf ook de oplossing niet meer heeft en er amper zin in heeft.

Ajax is altijd een wespenest geweest, maar het is echt niet anders dan bij andere clubs.bij Ajax kijkt alleen de hele wereld mee en wordt alles uitvergroot, dat hoort er nu eenmaal bij

Kijk wat er gebeurt als je 1 jaartje tweede wordt, dan weet iedereen het meteen beter. Bij Ajax weten ze ook wel dat het anders en beter moet en daar wordt achter de schernen hard aan gewerkt.

Met Ajax gaat het prima, het geld klotst tegen de stadionwanden aan en er komt fantastische jeugd aan. Heb een beetje vertrouwen in de beleidsmakers van Ajax en al die wijsneuzen die het altijd beter weten snappen niet hoe het bij Ajax werkt.

Laat Johan Johan zijn en van mij mag ie doen wat ie wil, die man is van onschatbare waarde geweest voor Ajax en als hij praat hou je gewoon je mond, want hij heeft bij voorbaat gelijk, punt, punt uit.

Al die Ajax jankers lopen volgend jaar bij succes weer achter Ajax aan, dat is al jaren zo en dat verandert nooit. Ajax komt altijd weer terug en weet altijd te verrassen en is wereldwijd bekend en dat komt mede door die oud spelers die er rond lopen en het voor het geld niet hoeven te doen. Zij hebben geen ego's, maar clubliefde regeert bij hen en overal heb je te maken eigenbelangetjes en politiek, van de zijlijn blaten kan iedereen

Journalisten en analisten hebben last van ego's en van de roeptoeterietus, maar zijn zo veranderlijk als wuifend riet. Hoe de wind waait is mijn mening en bij succes lopen ze net zo hard weer achter Ajax aan.

Ik heb veel respect voor Ling en heb 7 jaar van die man genoten, maar hij moet niet beginnen over egootjes en eigenbelang, want hij heeft er zelf net zo veel last van. Hypocriet is het juiste woord en dat weet hij zelf ook wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren