Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toulouse zoekt het opnieuw in Nederland en sluit miljoenendeal met NEC

Laatste update:

NEC staat op het punt om Ibrahim Cissoko te verkopen aan Toulouse, zo schrijven Voetbal International en De Telegraaf na eerdere berichtgeving van Fabrizio Romano. De aanvaller gaat bij de Franse stuntploeg een meerjarig contract tekenen tegen een vorstelijk salaris. Ook voor NEC is het een lucratieve deal. Cissoko behoort straks tot de vijf duurste uitgaande transfers uit de clubgeschiedenis, zo klinkt het.

Cissoko speelde tussen 2013 en 2016 in de jeugdopleiding van Vitesse, alvorens hij de overstap maakte naar de gezamenlijke jeugdopleiding van NEC/FC Oss. Bij de Nijmegenaren debuteerde hij vorig jaar in het betaalde voetbal, nadat hij een transfervrije overgang naar FC Dordrecht op het laatste moment zag afketsen. In totaal zou hij in zijn debuutseizoen tot vier wedstrijden komen in de Eredivisie, waarin hij eenmaal wist te scoren.

Ook dit seizoen deed trainer Roger Meijer lang niet altijd een beroep op de buitenspeler. Van zijn 26 Eredivisie-wedstrijden verscheen Cissoko slechts negen keer aan de aftrap. In zijn eerste volledige seizoen maakte hij wel iedere wedstrijd onderdeel uit van de wedstrijdselectie. In totaal staat de teller op 32 officiële wedstrijden in alle competities. Drie keer wist hij daarin het net te vinden. De transfersom voor Cissoko zal rond de 2,5 miljoen euro liggen, zo is de verwachting.

De aanvaller komt daarmee in de top vijf van duurste uitgaande transfers te staan. Het meeste geld ontvingen de Nijmegenaren met de verkoop van Björn Vleminckx, die in 2011 voor 3,3 miljoen euro naar Club Brugge vertrok. Jasper Cillessen (in 2011 voor 3,2 miljoen naar Ajax), Brett Holman (in 2008 voor 3 miljoen naar AZ) en Arnaut Danjuma (in 2018 voor 2,8 miljoen naar Club Brugge) completeren de top vijf. Ook Anthony Musaba werd drie jaar geleden voor 2,5 miljoen euro verkocht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft apart om te zien dat dit de 5 duurste uitgaande transfers zijn ooit. Probs hoe mijn club het doet dan. En dat te bedenken als een Messi een grote boodschap doet op de wc, hij meer verdient heeft dat de grootste uitgaande transfer ooit van NEC.

7 juni 2023 om 17:09

Wat een bizar lage bedragen voor de topverkopen. NEC is toch jarenlang een stabiele eredivisieclub geweest, maar als ik dit lijstje zo zie kan ik weinig anders concluderen dat NEC niet echt een meerwaarde is voor de eredivisie.

7 juni 2023 om 19:35

Komt omdat ze bij nec nooit lange contracten uit deelden. Nu doen ze dat wat meer en kunnen ze ook wat meer geld vragen als ze vertrekken

7 juni 2023 om 20:06

Vleminckx, Cillessen en Holman waren andere tijden (tussen 2008 en 2012). Bij Danjuma, Kadioglu en Musaba had je de pech dat je KKD speelde. Limbombe liep destijds te muiten en had een kort contract. Alireza had het alleen laten zien tijdens het kampioensjaar. Plus NEC is nooit scherp geweest met het openbreken van contracten van veelbelovende spelers (nu met Proper bijv. wel) of het eerder van de hand doen van spelers die niet willen verlengen, zoals bijv. El Karouani of Marquez.

Deze speler viel me echt in positieve zin op bij NEC dit seizoen, vooral tegen Feyenoord speelde hij heel frivool en vrijuit. Hopen dat het een succes wordt bij Toulouse, lijkt me geen verkeerde stap.

Iemand die weet waarom NEC hem verkoopt? Puur vanwege de transfersom? Want ze lijken een heel nieuw elftal op de been te moeten brengen als ze zo doorgaan.

7 juni 2023 om 13:49

Geld nodig denk ik om aankopen te kunnen doen, vertrekken een paar spelers transfervrij en dat is dan lastig op te vangen

7 juni 2023 om 14:04

Zit zeker potentie in deze jongen, maar dit bedrag kan een club als NEC niet echt weigeren. Te grote gok, en onze trainer houdt sowieso niet van vleugelspelers met diepgang. Heeft het liefste dat ze alleen maar rond de middenlijn lopen en de backs de hele flank moeten bestrijken.

7 juni 2023 om 14:23

Is dit een strijdplan waarmee jij het eens bent of zou je liever buitenspelers met diepgang zien?

7 juni 2023 om 14:26

Volgens mij is hier alleen Meijer zelf het mee eens, het is niet om aan te zien. Tavsan en Mattsson die rond de middencirkel lopen, en de backs die elke 2minuten 2x 100m heen en weer sjouwen.

7 juni 2023 om 14:27

Buitenspelers met diepgang zouden fantastisch zijn. Je hebt met Tannane nu een speler die mensen diep kan sturen met geweldige passes. Alleen nu wordt er geen gebruik van gemaakt. Nu is het vaak slecht en matig voetbal omdat er een beetje doelloos wordt rondgepast rond de middellijn, en wachten totdat Tannane of een andere middenvelder iets leuks doet.

7 juni 2023 om 14:55

Cissoko heeft nog een jaar contract en heeft een hekel aan verdedigen. Aan de bal is het een geweldig leuke speler om te zien met een goede actie. Zonder bal speel je met 10 man. Als hij wat meer arbeid levert dan gaat die jongen het goed doen. Een heel elftal op de been valt wel mee. Alleen een centrale verdediger, linksback en spits zijn vertrokken uit de basis 11. Daarbuiten nog wat bankzitters die vertrekken. Hoedemakers en Hansen zijn de eerste versterkingen.

7 juni 2023 om 20:13

Qua versterking mag er echt wel het een en ander bij komen. Een tweede doelman, een concurrent voor Van Rooij, een linksbenige CV, een linksback, een middenvelder voor de breedte, een back-up voor Tannane, een buitenspeler met rendement en een scorende spits (al is Dimata met 10 goals in het systeem van Meijer al best uniek). Want met Mattsson, Tavsan, een aftakelende Schone op het middenveld en een wisselvallige Van Rooij ga je het ook zwaar krijgen.

7 juni 2023 om 16:03

Nou het was vooral een bankzitter zonder veel rendement waarvan ik eigenlijk had gehoopt dat hij verhuurd zou worden.
Dat hij opeens voor 2,5 mil vertrekt is echt een godswonder want de eerstvolgende 2 jaar zag ik 'm echt niet excelleren bij een nec. Hij zal vast talent hebben maar voor dit geld moet je zo'n spelertje altijd laten gaan

Prima deal voor NEC. Maar snap Cissoko niet. Hij is niet eens basisspeler bij NEC en gaat nu al naar de Franse competitie, die ik qua niveau en fysiek toch net iets hoger inschat dat de ED.

7 juni 2023 om 13:52

Dat hij geen basisspeler is heeft met meerdere dingen te maken, niet alleen met zijn kwaliteit. Allereerst natuurlijk dat hij het zelf ook niet in de wedstrijden die hij wel in de basis mocht beginnen heeft laten zien. Ten tweede het feit dat hij de ideale supersub is. En ten derde de coach, die liever week in week uit dezelfde prutsers voorin ziet rondhuppelen in plaats van een jeugdspeler eens een keer 5 hele(!) wedstrijden op rij de kans te geven. Ik heb iedere week naar een Tavsan moeten kijken die niks klaarspeelt en de trainer grijpt niet in, terwijl Cissoko 0 keer 90 minuten heeft mogen spelen in de competitie. Ik denk dat Cissoko deze stap wel aankan, mits de trainer hem vertrouwen en kansen geeft!

7 juni 2023 om 13:58

Er is geen trainer die iemand op de bank houdt die op de training de pollen uit het veld loopt en het net uit het doel schiet. Cissoko heeft elke training de kans om zijn trainer te overtuigen. Daar is hij schijnbaar niet in geslaagd. En in de minuten die hij heeft gespeeld (849) heeft hij het ook niet geweldig gedaan. Want 2 doelpunten, 0 assists zijn niet heel geweldige cijfers voor een buitenspeler natuurlijk.

7 juni 2023 om 14:18

Maar het ding is, geen enkele buitenspeler van N.e.c heeft goede statistieken. Mattson met 4 goals en 2 assist in 1800 minuten en Tavsan met 3 goals en 4 assists in 2500 minuten zijn ook matig. Cissoko bracht daarentegen wel gevaar met zijn acties en passeerbewegingen. Ook had hij diepgang, hij is van die drie de enige die het balletje niet in de voet hoeft, maar ook een keer diep loopt.

7 juni 2023 om 14:59

Probleem met Cissoko is dat hij het als invaller uitstekend deed als hij na een minuut of 60-70 tegen een moegestreden back mocht spelen maar niet presteerde als hij in de basis mocht starten. Hij heeft die kansen wel gehad maar is er nog gewoon niet aan toe om basisspeler te zijn.

7 juni 2023 om 15:26

Maar Keizerstad, het is in mijn optiek niet alsof de andere buitenspelers zoals Tavsan of Mattson het beter deden dit seizoen. Cissoko kreeg tenminste nog de handen op elkaar en zorgde ervoor dat het publiek erachter ging staan. Ik denk dat juist als je hem vertrouwen had gegeven, dat hij dan ook meer mee had verdedigd en ook meer inhoud had gekweekt om het 90 minuten lang te laten zien.

7 juni 2023 om 20:17

Cissoko past, net als Musaba, toch helemaal niet in het spelletje wat Meijer wil spelen. Die wil geen spelers die vanaf de zijkant een bal er in slingeren, zodat vervolgens een spits of 10 deze erin kan lopen of spelers waar de lange bal op gespeeld kan worden. Liever een balletje terug en tot in den treuren breien ipv de snelste weg naar het doel vinden

Flink bedrag voor NEC en goede transfer van Cissoko. Typische Toulouse-aankoop van de laatste tijd, halen volop spelers uit Nederland.

Net bedrag voor een speler van NEC. Benieuwd hoe hij het een niveautje hoger gaat doen.

Bizar dat zulke spelers niet worden opgepikt door een az of Feyenoord , misschien zelfs wel psv of Ajax.

7 juni 2023 om 13:50

26 wedstrijden 2 goals? Hoe gaat dit een top 4 club verder brengen

7 juni 2023 om 14:20

Die statistieken vertekenen wel een klein beetje. Qua speelminuten heeft hij nog geen 10 wedstrijden bij elkaar gevoetbald. Volgens Tranfsermarkt zijn er al 7 wedstrijden waar hij minder dan 10 minuten speeltijd kreeg. Hij gaat een top 4 club ook zeker niet verder helpen, daar niet van. 10 wedstrijden met 2 goals is ook niet fantastisch.

7 juni 2023 om 14:27

Die jongen heeft nog nauwelijks rendement. Het heeft totaal geen zin om achter zo'n jongen aan te gaan. Daar heb je er tig van lopen en die zijn vaak heel wat goedkoper dan 2,5 miljoen, als je ze in de jeugdopleiding niet al hebt.

7 juni 2023 om 13:59

Of andersom, hebben er een paar keer succes gehad, dus je komt er wat vaker kijken wat er zoal speelt.

7 juni 2023 om 14:11

Nu alleen nog transfersommen vangen voor die verdomde Nederlanders en ze hebben écht een goudmijntje gevonden.

Dat zou een fantastische transfer zijn voor die jongen. De minuten die hij maakte waren ook belangrijke minuten. Zoals de late winnende goal thuis tegen GAE van vorig seizoen en niet te vergeten de oogstrelende acties op de linker en rechterflank. Mochten we 2,5 miljoen euro kunnen vangen voor Cissoko is dat uitermate fijn.

Anderzijds typeert deze transfer wel de situatie bij NEC. Vele jonge gasten breken maar niet door in Nijmegen (lees Musaba, Romeny) en slagen elders (vaak) wel. Of het ligt aan de type trainer of speelstijl van NEC durf ik niet zo 1, 2, 3 te zeggen, maar het is frappant te noemen. Wil je hoge(re) ogen gaan gooien in de Eredivisie moet je dit soort gasten áltijd opstellen, vertrouwen geven en het gevoel geven dat ze vertrouwen in ze hebben. Dat is iets wat nu totaal niet is en dan gaan ze (wellicht bewust) elders kijken.

Gave transfer Ibrahim, dikke club!

7 juni 2023 om 14:14

Musaba is toch juist wel doorgebroken in de Goffert? Daarom werd hij voor veel geld verkocht! Verder ben ik het helemaal met je eens. Zo'n jongen moet gewoon een vol seizoen worden opgesteld. Hij heeft wat mij betreft niet écht de kans gehad. Het is ook niet alsof de andere buitenspelers het beter deden of de pannen van het dak speelden.

Ik vind het wel bizar dat Toulouse zoveel voor hem betaalt. Hij was grotendeels wisselspeler, heeft matige statistieken, nog een contract voor een jaar en zijn marktwaarde wordt geschat op 500.000 euro. Maar ze weten wel wat ze doen daar in Frankrijk. Vraag me alleen af of hij niet goedkoper opgehaald kon worden.



Toulouse loert op de Nederlandse markt. Spelers als Van Crooij, Cerny , Fitz-Jim, Azarkan en Obispo kunnen ook interessant zijn voor hun

Goede transfer voor zowel NEC als Cissoko. Ik vond hem te weinig overzicht hebben in zijn acties.

Ik hoop dat Ibrahim de pannen van het dak speelt daar. Wat een ontzettend leuke speler om naar te kijken en als hij erin kwam gebeurde er altijd iets. Helaas nooit het vertrouwen gekregen van de trainer, terwijl hij dat wel verdiende. Hij bracht iets anders dan onze andere buitenspelers, namelijk diepgang.

Erg leuke speler die met veel flair speelt maar erg wisselvallig met een matig rendement. Wel een mooi bedrag voor NEC.

Zonde helaas kwam die onder meijer amper tot spelen,altijd maar die mattson sissoko als hij de bal heeft zie je gewoon de drieging zoekt ook lekker ouderwets ze mannetje op, leuke tallentvolle speler gelukkig 2,5miljoen succes sissoko!

Pfff dit is echt een enorme werelddeal voor NEC. Vind Cissoko oprecht een hele leuke speler, is de enige echte buitenspeler in de selectie die een dribbel heeft maar er ontbreekt ook wel veel aan. Tactisch zeer ongedisciplineerd, heeft een broertje dood aan meeverdedigen en is heel goed als hij na 60 minuten in mag vallen maar krijgt geen poot aan de grond als ie mag starten. Heeft absoluut talent maar de kans dat hij komend jaar basisspeler was geworden was denk ik heel klein. Als je er dan 2,5 miljoen voor kunt krijgen is dat echt fantastisch. Voor de club dan tenminste, of het voor de ontwikkeling van die jongen goed is weet ik niet. Jaartje elke week uitblinken in de Keuken Kampioen Divisie zou oprecht heel goed voor zijn ontwikkeling zijn.

Ik als NEC supporter vind dit bedrag ronduit belachelijk!
Heeft weinig laten zien, behalve het eerste halfjaar waarin hij nog verrassend was. Laatste wedstrijden vooral balverlies en zeer voorspellend!
Gruwelijk veel geld voor een speler die niet eens basis staat en met invalbeurten het verschil niet maakt.
Leuk voor NEC! Nu maar hopen dat ze eens een keer een scorende spits weten te strikken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren