Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huistra wil met Groningen Barcelona en Spaanse elftal kopiëren

Laatste update:

Pieter Huistra heeft hoge verwachtingen van zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in de Eredivisie. De nieuwe coach van FC Groningen wil zijn ploeg attractief laten voetballen en uiteindelijk spiegelen aan Bayern München, Barcelona en het Spaanse nationale elftal. “We moeten niet bang zijn voor de gevestigde orde”, stelt de strijdbare Huistra.

/

De coach wil het nieuwe voetbaljaar ingaan met drie creatieve aanvallende middenvelders en één diepe spits, zoals bijvoorbeeld ook het Nederlands elftal speelt. “We moeten met durf en inzet spelen, in een duidelijk herkenbare stijl. Dat doen we in het 1-4-2-3-1-systeem”, zei de opvolger van Ron Jans op de website van Groningen. “Wat wij willen is, met name in thuiswedstrijden, onze stempel drukken en hier in Euroborg ons eigen spel spelen."

"In balbezit richten we ons met het positiespelen op voorbeelden uit het buitenland”, vervolgde Huistra. “We doen inspiratie op uit de manier waarop Bayern München, Spanje en Barcelona spelen. Het niveau bij die teams is een vrij hoog doel, maar is wel een voorbeeld van de intentie en de bedoeling van de manier waarop we graag willen voetballen. Ook daarin is het creëren van kansen belangrijk. Het moet in ieder geval pro-actief voetbal worden."

Uiteindelijk moet dit leiden tot een plek in het linkerrijtje van de ranglijst voor Groningen. “Komende zondag hebben we de eerste kans om te laten zien dat we er klaar voor zijn. Ons hoofddoel is het halen van de play-offs en het publiek een aansprekende speelstijl bieden, waarvoor de mensen naar het stadion komen. Het moet voor iedereen duidelijk zichtbaar worden wat de bedoeling is."

FC Groningen eindigt in het aankomende seizoen in het linkerrijtje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik kijk er naar uit
maar toch zoals bayern, spanje en vooral barcelona voetballen lukt groningen never.

2 augustus 2010 om 20:08

Niet op dat niveau, maar mischien wel zelfde speelstyle

Nou, als we nou net zo gaan spelen als die 2 elftallen, haha. Plek in de top 8 moet te halen zijn dit seizoen

Nou dat wordt genieten dus dit jaar x) Ben wel blij dat Ron eigenlijk weg is , het was zo lang genoeg. Kan niet wachten op de eerste wedstrijd.

Voordat sommige mensen weer met idiote reacties komen dat Groningen never zo goed wordt als Bayern, Barca of het spaanse nationale elftal: Dat klopt!!!. Maar Groningen gaat proberen een wedstrijd op een zelfde manier op te vatten. dat wil zeggen dat we pro-actief, zoals in het artikel vermeld, gaan voetballen, met name in thuiswedstrijden.

ik zie het met vertrouwen t egemoed. top 8 is absoluut te halen voor Groningen

als het lukt koop ik een seizoenskaart!

ja ik snap het wel maar ik vat het anders op.
vooruitblikken is altijd mooi en zie je vooral het positieve, maar dan begint het seizoen...

Mooie voorbeelden maar ik denk dat elk team wel zo wil spelen.
De vraag is of je er de spelers voor hebt.
Ik hoop dat de FC de play offs haalt. Voor een eerste jaar zou dat niet verkeerd zijn.

Ik ben ook heel benieuwd hoe de nieuwelingen zich zullen houden.

toch moet een plek in de play offs er zeker in zitten.

Ik denk dat de speelstijl zal worden aangepast aan de tegenstander. tegen een team als Ajax of Psv zal je niet vol op de aanval kunnen spelen denk ik.
Maar misschien hebben we wel top materiaal en kan dit juist tegen deze teams heel goed werken.

We shall see.

hahahah ik heb hier gewoon geen woorden voor en zal er ook niets over zeggen,, hhahahaha

2 augustus 2010 om 18:24

Reageer er dan ook niet op, nutteloze reactie..

Ik kijk er naar uit! Alleen vindt het wel jammer, dat ze dan ook niet 4-3-3 gaan spelen. Dan spelen ze echt zoals Barcelona (weleens waar op een lager niveau)

2 augustus 2010 om 18:25

Ga je dan toch gewoon weer lekker korfballen? Mensen met verstand van voetbal weten wat Huistra probeert te zeggen.

2 augustus 2010 om 18:59

Reageer dan ook niet. Lutsert

OT: deze 4-2-3-1 opstelling wordt toch echt heel vaak gebruikt nu, mss nog wel vaker dan de standaard 4-4-2. Toch meestal wel een leuke opstelling, behalve als 2 teams met 4-2-3-1 tegen elkaar spelen, veel en vooral lang balbezit, maar weinig echte kansen.

2 augustus 2010 om 22:49

Je kan erom lachen, je kan ook trots zijn dat kleinere clubs als Groningen zich proberen te spiegelen aan het voetbal van Barcelona.

Bovendien is het een mooi streven om attractief voetbal te spelen en resultaat te behalen, ik juich dit soort doelstelling van harte toe. En het zou mooi zijn als mensen daar niet denigrerend over doen maar samen met mij toejuichen.

Als het er ook maar voor 10 % op lijkt is het al gelukt, meer clubs zouden deze doelstelling moeten hebben. Ongeacht niveau, competitie of wat dan ook. Neerkijkende reacties als die van barca___ moet je dan maar voor lief nemen.

Leuk stukje en ambitieus, maar als je het goed leest, speelt hij dus maar met 1 aanvaller. en 5 middenvelders( al zijn er 3 creatief ;-))

2 augustus 2010 om 18:22

Dat ligt geheel aan hoe je het invult, 4-4-2 of 4-3-3 kan ook hetzelfde zijn.
Als hij zoals Oranje gaat spelen dan zijn de buitenste twee creatieve middenvelders buitenspelers en degene in het midden een 10 en/of schaduwspits.

2 augustus 2010 om 18:26

er staat toch duidelijk dat hij met drie middenvelders gaat spelen, creatieve aanvallende welliswaar. maar nederland speelde met robben en kuit en dat zijn toch echt aanvallers.

2 augustus 2010 om 18:37

Dat is geen quote, dat is de eigen interpretatie van de journalist. Maar als jij gelooft dat het wel zo is dan mag dat.
Bedoel alleen te zeggen dat de cijfers niet veel zeggen maar dat het meer aan de invulling ervan ligt, en dat aanvallers en middenvelders op dezelfde positie kunnen spelen in een dergelijk systeem.

2 augustus 2010 om 18:43

Ik zie toch duidelijk wel een quote...er staat achter ''zei de opvolger van Ron Jans op de website''
Maar je heb t gelijk, het gaat allemaal om de invulling, Ik geef zelf nog altijd de voorkeur aan 3 4 3, maar dat systeem wordt bijna nergens meer gespeeld. Zekerheidjes boven alles;-)

2 augustus 2010 om 19:18

Nee hoor, quotes staan tussen aanhalingstekens, het stukje over de 3 creatieve 'middenvelders' niet.

Aan het soort spel dat wordt beschreven zijn vele risico's verbonden. Als het loopt is hij een held, als het niet loopt is het zijn verantwoordelijkheid. Dus je kan niet zeggen dat hij geen ballen heeft. Ook is het zo dat clubs als Groningen het meeste van hun punten tegen de iets mindere teams moeten pakken, dus als het lukt is dat ook gelijk te zien in de ranglijst.

We gaan het zien, maar ik vraag me af of ze er de spelers naar hebben.

Het is moedig dat ie zn nek zo durft uit te steken maar hij moet er wel rekening mee houden dat als het niet goed gaat hij dit keihard op zn bordje terugkrijgt.

2 augustus 2010 om 18:31

Ik vind het wel meevallen. Hij wil zich niet kunnen meten met Barcelona. Groningen moet volgens hem vaak kansen creëren en dus interessant voetbal spelen. Voetbal waar mensen voor naar het stadion willen komen zoals bij Barcalona.

2 augustus 2010 om 18:34

Van Basten zei dit ook voor zn aantreden bij Oranje en je weet hoe vaak die dat nog heeft terug moeten horen.

2 augustus 2010 om 18:41

Zoveel coaches willen voetballen zoals Barcelona. Groningen heeft er het budget niet voor maar ze kunnen het wel proberen. We zullen zien hoever Huistra met Groningen gaat komen. Ik heb er in ieder geval zin in.

klinkt vol vertrouwen;p
we zullen zien of ze gaan 'verrassen'

het kan best, maar dan moeten ze wel betere spelers halen, want heb et idee dat het niet gaat lukken! maar als het lukt dan gaan ze hoog eindigen dit jaar.

Groningen heeft gewoon de kwaliteiten niet om totaalvoetbal met héle hoge risico's te spelen. Jullie middenveld is bij lange na niet goed genoeg, ik kan niet met zekerheid zeggen wie de aandrijf vanuit het middenveld van groningen is (pedersen en van de laak?) maar die hebben zeker niet de kwaliteiten om totaal voetbal te spelen.

2 augustus 2010 om 18:36

Je slaat de plank volledig mis. Pedersen? Middenveld? Je bent blijkbaar iemand die Groningen niet goed volgt en dus zomaar wat gaat roepen. Pedersen is toch echt een aanvaller. Misschien zou je de selectie eens moeten bekijken. Groningen heeft toch echt wat betere middenvelders.

2 augustus 2010 om 18:51

inderdaad, hij is naatuurlijk wat meer een schaduw spits, maar ik dacht juist dat hij een nummer 10 was, want zo werd hij bijvoorbeeld het laatst gebruikt tegen fc utrecht in de play-offs.

edit: ik zag dat ik sparv met pedersen verwisselde :D

2 augustus 2010 om 18:58

Ik snap nu waarom je daar mee komt. Het zou natuurlijk eens kunnen gebeuren dat iemand op een andere positie komt te voetballen. Pedersen is van nature toch echt een aanvaller. Groningen heeft Garcia, Bacuna, Andersson en Enevoldsen voor die positie.

2 augustus 2010 om 21:25

Ik ben van mening dat wij met de creatieve middenvelders Enevoldsen, Tadic, Andersson, Garcia en Bacuna deze speelstijl makkelijk kunnen hanteren.

Lekker dan
Zo te zien gaan tenminste Ajax, Groningen en Twente aanvallend voetbal spelen!
Hopelijk wordt het dan wat minder saai dan vorig seizoen.

Ik denk ook dat het totale puntenaantal van de kampioen sowieso lager wordt dan vorige jaar, want ik denk dat Heereveen en Groningen weer hun oude vorm herwinnen een weer een lastpak wordt voor de titelkandidaten.
Leuk seizoentje komt eraan

Huistra is ook duidelijk aan het expirimenteren voor zichzelf als nieuwe hoofdcoach, leuk voor hem. Denk dat hij veel bijleert dit seizoen.

Tja wie wilt dat niet,
Iedereen wil dat wel,
maar je moet er wel de kwaliteit voor hebben, en het is nog maar de vraag of groningen de heft..
elftallen als barcelona en spanje zijn veel beter dan groningen en hebben veel meer kwaliteit
maar in een relatief zwakke competitie is het mischien mogelijk voor groningen..
het is iig een mooi streven en hoop dat grunn het volgend jaar waar maakt.

Das leuk.

Gaan we weer pressing spelen thuis, krijg je weer vele counters om de oren vanwege de statische defensie.

Veel leuk gepraat, maar ik moet het nog maar eens zien

Ik heb weinig vertrouwen in een goede afloop. Op de 1 of andere manier heb ik niet het gevoel dat hij Groningen in het linker rijtje kan laten eindigen door welke omstandigheden dan ook.

Dat hoor ik graag Huistra laat Ajax maar alle hoeken van het veld zien op ze 'barcas'. Groningen gaat denk ik wel makkelijk de linkerrijtje halen ik schat 8/9.

dit noem ik aardig materiaal voor een subtopper!

luciano
kieftenbeld
granqvist
ivens
stenman
sparv
alijore
enevoldsen
pedersen
tadic
matavz
2 augustus 2010 om 18:47

Groningen is nog lang geen topper. Ik zou alleen toch een aantal aanpassing doen. Wanneer Andersson weer kan voetballen komt hij te voetballen achter de spits. Enevolsen zal komen vanaf rechts.

Luciano
Kieftenbeld
Ivens
Granqvist
Stenman
Sparv
Femi
van de Laak
Enevoldsen
Tadic
Pedersen
2 augustus 2010 om 19:21

hij zegt ook subtopper

Nou ik denk dat de topclubs hem over het hoofd hebben gezien
Hij heeft wel veel ambitie en dat is goed maar de clubs die hij noemd hebben een fantastisch middenveld, ik vraag mij af welke spelers dit bij Groningen moeten gaan leiden.
Ze hebben leuke spelers lopen maar om nou te zeggen dat het technisch begaafte, spelbepalers zijn met veel inzicht en ervaring gaat me nou eenbeetje te ver.
Ik vond Groningen eerder een goed georganiseerde verdedigende ploeg, maar ik ben benieuwd.

Ik had niet anders verwacht van Groningen, ze staan niet voor niets bekend als het Bayern van de lage landen.....

Deze man uit Amsterdam gaat vol op z'n bek daar in Groningen. Typische uitspraken voor een hoogmoedige en beginnende trainer. Heb er totaal geen vertrouwen in dat deze man Groningen verder gaat helpen. Hoewel ik de club het beste gun, heb ik er een zwaar hoofd in...

2 augustus 2010 om 18:54

Huistra is een Fries en verder sluit ik me wel bij je aan, zie mijn betoog hieronder.

Goed gezien 2 seisoenen terug hadden we net zo vaak de 0 als de kampioen Az.
Ron Jans was defensief ingesteld en daar is kwa resultaat niks mis mee.
Maar het werd mij veel te gewoontjes.
Als supp van Groningen verwacht je minstens strijd,passie en werklust.
De pure mentaliteit van mooi weer voetbal hebben we hier te weinig en moet ook niet ons streven zijn.
Hoop dat Huistra die les snel leert want er heerst al genoeg onvrede bij de fanatieke supp(die de sfeer en soms kracht van de fc bepalen!).
Dat je de ambities hebt om aanvallend te denken en vooruit druk te durfen zetten juich ik alleen maar toe!
Maar puur oogstrelend wat vaak ook een beetje in mijn ogen verwijfd voetbal mee brengt sta ik niet om te springen.
Kwa selectie hebben we met spelers als Enervoldsen,tadic,andersson,garcia wel een aantal jongens met de juiste techniek en flair.
Alleen mis ik bij de laatste compleet de drive in het spel helaas.
Sparv en Femi zijn heerlijke waterdragers voor een team alleen moet die laatste ook weten waar zijn beperkingen liggen want die overschat zichzel nog wel is.
Met de snelheid van Matavs en de werklust van Koen moet je instaat zijn druk te zetten.
Ben zeer benieuwd komend seisoen durf en nog niet teveel over uit te spreken.
Op papier zware start maar toch hoop ik op een goede start.
Thuis voordeel de 1ste wedstrijd proberen te pakken.

Huistra doet krachtige uitspraken waar Iedere club zich mee kan identificeren maar ondertussen zegt 90% helemaal Niets en blijft het algemeen. Bijvoorbeeld mbt Garcia; ''hij heeft laten zien dat hij kan voetballen'' (???), en nu weer; ''we willen in thuiswedstrijden onze stempel drukken'' (duh..). Hij doet me nu al denken aan types als Andries Jonker en Edward Sturing.
Het gaat nu nog nergens om maar straks gaat het een keer tegen zitten en dan wordt het moeilijk voor Huistra. Jij gaat je als wisselspeler dan toch ook niet de pleuris werken voor een baas die alsmaar prietpraat verkondigd? Spelers prikken daar zomaar doorheen en wanneer spelers dan cynisch gaan worden is het over met Huistra. Ik gun de FC het allerbeste maar met deze trainer aan het roer zie ik het somber in.

off: ik snap niet waarom er 1-4-2-3-1 staat, iedereen weet dat je met 1 keeper gaat spelen, of kan je er tegen woordig 2 opstellen :D?

2 augustus 2010 om 23:51

De beste man wordt geciteerd,als je een quote wil publiceren moet je het natuurlijk wel volledig uittypen. Anders is het immers niet direct geciteerd. Deze details moet je maar voor lief nemen.

Misschien wel een soort van amateurspsychologie van: ''ik wil de keeper laten zien dat hij er ook bij hoort''.

Overigens kan je tegenwoordig 4 verdedigers ook wel weglaten, geen enkel team speelt meer met 3 of 5 centrumverdedigers.

3 augustus 2010 om 00:49

Moet van de Knvb (cursus). Een keeper hoort bij het elftal dus moet je ook hem meenemen in je opstelling volgens de wijzen in Zeist. Zoals Liwadder ook al stelt: praatjes als Jonker er Sturing. Volkomen mee eens. (Ik bedoelde Amsterdam mbt Ajax 2 )

3 augustus 2010 om 20:40

Ja ze zijn inderdaad heel wijs daar in Zeist, ze halen vooral hun wijsheid uit nadelige inconsequentie en meten met 2 meetstafen..

Ik snap sommige cynische opmerkingen hierboven wel. Maar ik verwacht dat Huistra het goed heeft gezien en de sterktes en zwaktes van zijn elftal inmiddels goed in beeld heeft. Ik schat Huistra als trainer hoger in dan bijvoorbeeld de trainers van NAC en Utrecht. Hij zal het nog moeten bewijzen maar ik heb in ieder geval hoge verwachtingen.

@liwadder; elke wisselspeler zal zich de pleuris moeten werken ongeacht de uitspraken van de trainer en Huistra met Sturing en Jonker vergelijken gaat me echt te ver. We hebben het er na dit seizoen weer over.

ik denk dat huistra het wel gaat maken daar in Groningen.
we moeten het natuurlijk nog zien, maar linkerrijtje moet zeker lukken!

Een hele simpatieke coach; hij komt in interviews altijd naar voren als een echte gentleman, net als onze Pep Guardiola.
Ik gun het hem van harte en hoop dat ze hoog in het linkerrijtje eindigen. Succes Pieter!

Ik snap sommige cynische opmerkingen hierboven wel. Maar ik verwacht dat Huistra het goed heeft gezien en de sterktes en zwaktes van zijn elftal inmiddels goed in beeld heeft. Ik schat Huistra als trainer hoger in dan bijvoorbeeld de trainers van NAC en Utrecht. Hij zal het nog moeten bewijzen maar ik heb in ieder geval hoge verwachtingen.

@liwadder; elke wisselspeler zal zich de pleuris moeten werken ongeacht de uitspraken van de trainer en Huistra met Sturing en Jonker vergelijken gaat me echt te ver. We hebben het er na dit seizoen weer over.

2 augustus 2010 om 20:51

dan schat jij net als ik maaskant hoger in dan ron jans......en dan zou huistra echt een goede trainer/coach zijn ...maaskant was ron jans 9 van de 10 keer tactisch de baas..zoals haast elke coach dat was(tegenstanders van groningen die echt kwalitatief minder waren verloren hetook vaak alleen daarom van ons)...met huistra hoop ik weer eens goede wissels te zien en tactische beslissingen die een wedstrijd positief kunnen veranderen.

Typisch weer een debuterende trainer op hoogste nivo : aanvallend , atractief spelen , en dan halverwege het seizoen ergens onderin staan en dan????? Ik heb weinig vertrouwen in deze coach met zijn idealistische ideeen , maar wel leuk dat ie positief wil spelen!

2 augustus 2010 om 22:45

reactie op mijn eigen stuk: Ik hoop natuurlijk dat Pieter het WEL voor elkaar krijgt en er een mooi seizoen komt voor Grunn!

Heel leuk Huistra, maar laat hem maar zien dit weekend, je zal toch echt van ajax punten moeten pakken die zonders suarez en vertonghen en enoh spelen

In die opstelling kan hij ook zeker spelen! Alleen moet je ook wel de spelers er naar hebben. Ik hoop dat Huistra dit voor me kaar krijgt want Spanje en Barca spelen schitterend voetbal, iets wat niet zou misstaan in de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren