Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Honderden Hajduk-supporters voor niets naar Boekarest afgereisd

Laatste update:

Ongeveer vijfhonderd supporters van Hajduk Split zijn voor niets afgereisd naar Boekarest voor de Europa League-wedstrijd van hun ploeg tegen Dinamo Boekarest. De Europese voetbalbond UEFA heeft hen namelijk de toegang tot het stadion ontzegd.

De fanatieke aanhangers van Hajduk Split hebben in het verleden regelmatig voor problemen gezorgd en dat leidde al tot boetes en schorsingen van de UEFA. Volgens diverse lokale media bevinden zich circa vijfhonderd Kroatische fans in de Roemeense hoofdstad.

Zij mogen van de UEFA echter geen kaartje kopen voor de wedstrijd. Dat maakte het Kroatische ministerie van buitenlandse zaken donderdagmiddag bekend. De wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League begint om 20.00 uur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

jah, problemen kun je inderdaad verwachten, maar ze niet binnenlaten is veel te overdreven. Mogen de supporters van dinamo ook niet naar de uitwedstrijd vind ik! Pff.. Breek de stad maar af.

29 juli 2010 om 21:47

Dus een club wordt gestraft, waardoor supporters geen kaartje kunnen kopen.
Dan gaan er toch mensen heen, en dan mogen ze van jou de stad afbreken omdat ze geen kaartje kunnen kopen?

Als je het bovenstaande naleest, dan klopt daar toch helemaal niks van?

Nee konden wegens de schorsing geen kaartje in Kroatie kopen en zijn op de bonnefooi afgereist in de hoop bij het stadion een kaartje te scoren.
Om vervolgens weer zo'n rotzooi te trappen dat hun club een volledige Europesche schorsing kan verwachten.
Ik word zo ziek van dit soort zichzelf supporter noemende barbaren.

29 juli 2010 om 18:34

Je heb dus geen idee waar je over aan het praten ben. Doe ff onderzoek en dan zal je zien dat dit helemaal geen hooligans zijn.

29 juli 2010 om 19:23

Nouw...
Ik ben een paar jaar geleden op vakantie geweest in Kroatie .. ik was in korsula een klein eiland in de buurt van Split..
Toevallig waren er een paar mensen van de ''harde kern'' van hadjuk split ook op het eiland , en toen zij wisten dat ik woonachtig was in de buurt van Amsterdam heb ik moeten rennen voor mijn leven....

Eindresultaat 2 vrienden in het ziekenhuis , en een dag op het (wat het moest verstellen) politiebureau.. en zowel ik als mijn vrienden geven geen ene fuck om die harde kern en supporters verhalen..

Maar wat jij hiet beweerd , dat is echt gelul .. Die gasten zijn helemaal lijp en het zijn allemaal oud oorlogs slachtoffers van de balkan die een dik trauma hebben opgelopen en geen enkele vorm van vrees of genade kennen ..

Duss

29 juli 2010 om 19:36

Ach ga weg joh, dat is onzin, de echte harde kern (torcida) gaat niet om zoiets kleins vechten. Dus nu lul je maar wat. Alsof de torcida echt een paar jongens zou aanpakken alleen maar omdat je uit amsterdam zou komen. Sterker nog, 3 jaar terug hadden ze je staan toejuichen omdat Dinamo toen tegen ajax speelde.

En je weet dus ook dat de torcida met een actie bezig is? En dat ze daardoor al ruim een jaar geen problemen hebben gehad, ook niet met dinamo zagreb, laatste keer was tegen zilina en dat was niet de fout van de torcida. En wat er nu loopt is vooral nieuwe generatie dus kom niet aan met dat oorlogsargument.

Maar wat jij dus ben tegengekomen was niet de harde kern van hajduk split.

29 juli 2010 om 19:44

ze halen hun verhalen van Football factories

29 juli 2010 om 18:41

Tuurlijk jongen jij weet het als de beste

29 juli 2010 om 20:32

Sorry het zijjn liefertjes , dat ik me zo kan vergissen.
Ik schat zo in dat u de Kroat bent?

29 juli 2010 om 21:27

En jij bent een nederlander? Die nog nooit bij hajduk is geweest en hajduk niet volgt? Ja jij zal het best beter weten. Ze zijn zeker geen lieverdjes, maar ze hebben zich vorige seizoen geweldig gedragen.

30 juli 2010 om 02:44

Grappig dat u de vraag ontwijkt .
Dat zal ik niet doen , dus ja ik ben nl-ert.

30 juli 2010 om 04:02

Ik ontwijk de vraag niet, er word namelijk geen vraag aan mij gesteld. Die vroeg je aan Torcidast.valt me op dat mensen hier altijd een mening hebben. Ook over dingen waar ze helemaal geen verstand van hebben..

Ik denk dat je die 500 man beter in het stadion kan hebben dan erbuiten . Die zullen nu goed chagerijnig zijn.

29 juli 2010 om 18:38

dat dacht ik nou net precies ook!

Ik weet niet of de Uefa hiermee problemen oplost. Reken maar dat hun helemaal gek worden en een ravage aanrichten in de binnenstad van Boekarest, en dat pikken de Roemenen niet.. Sjongejonge wat een achterlijk besluit, informeer dan tenminste netjes als Uefa zijnde.

29 juli 2010 om 18:39

Ze zullen zeker geen ravage gaan aanrichten. De kans op rellen zullen wel een stuk groter zijn nu. Het zou beter zijn om ze gewoon een vak binnen het stadion te geven. Dan heeft de politie tenminste nog overzicht.

29 juli 2010 om 18:43

Ze worden niet binnen gelaten.
Politie heeft gezegd: als wij kroaaten in de straten van boekarest zien, worden die aangehouden.
Maar jah ook zonder Torcida moet dit te doen zijn.
Uefa wil blijkbaar minder sfeer in stadion.

Uefa=m*ffi*so

29 juli 2010 om 18:47

Tjah uefa en fifa doen wel vaker rare dingen. Die problemen vorige jaar uit tegen zilina waren niet eens de schuld van de hajduk fans

29 juli 2010 om 18:51

Hebben ze nog een schade vergoeding voor gekregen ook.
Op filmpjes was duidelijk te zien dat de ME opeens helemaal los ging op torcida

Ik zou dat als ik de Uefa was iets eerder tegen ze vertellen om problemen te voorkomen.

Die gasten zijn nou helemaal bloedlink
Hoop dat het flink fout gaat, dan leren ze bij die voetbalbonden is hoe je met mensen om gaat, dit kan toch niet.

B R E A K T H E H O U S E D O W N

Leuke supporters die Hajduk fans... Ben toen in 2007 oid een keer naar Hajduk - Buducnost geweest en wat van die zwarte shirtjes dragende klerenkasten tegengekomen. Erg vriendelijk maar bloedfanatiek!!! Leuke liedjes daarzo!!

Je hebt die lui echter liever niet in je centrum , dan gaan ze zuipen en uiteindelijk los en zeker als Hadjuk verliest.

Eigenlijk zou de Kroatische overheid beter moeten opletten of deze mensen het land niet uitgaan , ik bedoel controles op vliegvelden en grenscontroles want alleen dan kan je er voor zorgen dat ze er echt niet komen.

29 juli 2010 om 20:07

Beide landen zijn lid van de EU, dus grenzen zijn gewoon open en men kan gaan en staat waar hij of zij wilt, geen oplossing dus!

Zeer jammer voor de supporters, het zijn niet één en al hooligans! Ben 3 weken geleden naar Split geweest bij Brkljaca, er is geen gebouw zonder clublogo van Hajduk of die van de Torcida! Het voetbal is voor het merendeel van de supporters gewoon een deel van het leven. Laat Hajduk maar ruim winnen vandaag en forza super mario!

Ik ben vorig jaar in Boekarest geweest tijdens Dinamo Boekarest-nec en die supporters van Dinamo zijn geen pretje en die van Hajduk al helemaal niet.dat was/(gaat) helemaal mis daar Steaua+hajduk tegen Dinamo ja dat worden flinke knok partijen.maar die supporters van Dinamo zullen nu wel boos zijn omdat ze voor 'niks' naar Roemenië zijn gegaan.

Lees zojuist dat er twee uur voor aanvang al rellen tussen de twee supportersgroepen zijn uitgebroken. Het schijnt ook al van te voren aangekondigt te zijn geweest op de fansites van de twee clubs.

29 juli 2010 om 21:28

Mag ik je bron weten?

Ja, de website van B92.net

29 juli 2010 om 22:06

zegt genoeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren