Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoe serieus is de interesse van West Ham in Bergwijn? Ajax-td De Lang reageert

Laatste update:

Kelvin de Lang, de tijdelijk technisch directeur van Ajax, weet niks van de interesse van West Ham United in Steven Bergwijn. Fabrizio Romano meldde afgelopen zaterdag dat de aanvoerder van Ajax een van de grootste transferdoelwitten van the Hammers is.

“Dat heb ik ook gelezen, maar ze hebben mij niet gebeld, dat kan ik beloven”, zegt De Lang tegenover het Algemeen Dagblad en Voetbal International. “Hij is een belangrijke speler voor ons, die willen we graag behouden. Ik denk dat Bergwijn in goeden doen echt een van de spelers is die bij ons beslissend kan zijn. Daar willen we gewoon mee door.”

Volgens Romano zouden meerdere clubs uit de Premier League, waaronder West Ham, geïnteresseerd zijn om Bergwijn van Ajax over te nemen. Ook kan de Amsterdamse vleugelspits nog altijd rekenen op interesse vanuit de Saudi Pro League.

De woorden van De Lang dat Ajax met Bergwijn door wil, staan haaks op die van Romano. De transfermarktexpert liet juist weten dat de Amsterdammers bereid zijn om de 26-jarige aanvaller bij een goed bod te laten vertrekken.

Het nieuws van Romano bevestigt een primeur van journalist Mike Verweij, die eind november al wist te verkondigen dat West Ham zich heeft gemeld bij het management van Bergwijn. “West Ham United heeft zich al gemeld bij het management, maar nog niet bij de club zelf. Bergwijn kan dus waarschijnlijk terugkeren naar de Premier League”, gaf Verweij destijds aan in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Volgens Transfermarkt is de 32-voudig international van Oranje nog altijd 20 miljoen euro waard. Dat is ruim 11 miljoen minder dan Ajax in 2022 voor hem neertelde: liefst 31,25 miljoen euro. Volgens Voetbal International hoopt Ajax nu een groot gedeelte van dat bedrag te ontvangen, bij een eventueel vertrek deze winter. Bergwijn ligt in Amsterdam nog tot medio 2027 vast.

Bergwijn keerde in de zomer van 2022 terug naar zijn jeugdliefde Ajax, maar wist in zijn geboortestad tot dusver weinig successen te boeken. In 65 officiële wedstrijden was de aanvoerder goed voor 24 doelpunten en 9 assists. Bergwijn wacht nog altijd op zijn eerste prijs met Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maakte me al zorgen. Is Johnny Heitinga als een soort salesman naar West Ham gestuurd? Die zou toch weten dan Steem nog niet eens langs de draaideur van het vliegveld kan dribbelen. Als Ajax zijnde zou ik hem bij elk goed bod direct verkopen. Veel te statische speler die het spel meer vertraagt dan voorbij verdedigers flitst.

Als je hem zonder verlies of voor meer kan verkopen, meteen doen. Luie Ajax-onwaardige aanvoerder.

8 januari 2024 om 08:43

Vergeet ook niet het belachelijk salaris wat je kwijtraakt. Voor 15-20m zou ik hem ook weg doen.

8 januari 2024 om 09:43

Voor dat bedrag kun je toch ook wel betere spelers halen? Zou me niet verbazen als Lozano of Lang ook richting dat bedrag gaan. Beide zie ik voetballens veel meer brengen.

8 januari 2024 om 09:48

Als je 10 miljoen kan krijgen voor Bergwijn moet je dat toch direct doen? Heeft al anderhalf jaar geen pepernoot geraakt.

8 januari 2024 om 10:09

Tuurlijk joh. Lekker 20 miljoen afschrijven op 1 speler binnen 2 jaar. Dat is wat elk bedrijf zou doen of niet? Lang is ook veel geblesseerd geweest. Ook maar voor 1 miljoen van de hand doen dan?

8 januari 2024 om 10:14

Kom je nog met een inhoudelijk argument? Het is namelijk een bedrijf met als core business voetbal, en daarin verzaakt hij voortdurend

8 januari 2024 om 10:37

Als het alternatief is om nog 3,5 jaar zijn absurde salaris te betalen terwijl hij elke week een onvoldoende scoort, dan zou ik het wel weten ja.

8 januari 2024 om 12:26

Vergeet niet dat hij al 2 jaar op de balans staat. Dat betekent dat hij nog voor zo'n 20 miljoen op de balans staat. Alles daarboven is winst plus je raakt zijn salaris kwijt.

Zou wel top zijn, mocht je Bergwijn aan WHU kunnen slijten. Gewoon weer een fors bedrag vragen en dan lekker met dat geld wel goed investeren.
Minstens in een middenvelder van niveau/wat Ajax nodig heeft.

Bergwijn verkopen. Een rechtsbuiten en CVM van dat geld halen?

Ik pleit voor een Vranckx of Dendoncker als CVM. Forbs kan dan naar zijn linksbuiten (of van Axel Dongen of Godts, mits fit).
Rechtsbuiten halen is misschien lastiger.
Misschien een Summerville of Kluivert in de Bpl/efl proberen te halen, maar of dat realistisch is? Idem dit ovoor een Henrique van Betis. Goede rechtsbuiten, maar denk ook dat die onrealistisch is...

Pedrinho van Shaktar, Cerny bij Wolfsburg of Santiago Simon of Pablo Solari van River Plate? Langoni van Boca Juniors vind ik ook talentvol spelertje.

En anders een Pellistri of Diallo bij Utd proberen te huren?

8 januari 2024 om 09:31

Maar met de bedragen die ik af en toe hoor, kan een West Ham toch wel betere spelers halen? Ik hoor bedragen van 15 tot 25 miljoen voorbij komne. Voor dat bedrag zou ik, als ik West Ham was, eerder naar Lang kijken bijvoorbeeld. Speelt een stuk beter en heeft nagenoeg hetzelfde prijskaartje

8 januari 2024 om 10:03

Ik snap het helemaal hoor. Maar Bergwijn heeft wel de snelheid en fysieke kracht om goed te kunnen spelen in de BPL. Lang is toch meer de frivolere speler. Die zie ik ook minder snel bij WHU aarden/slagen, wat mij betreft. Ook in de counter is Lang minder dan Bergwijn.

Ik snap de interesse wel. Heeft ook al bij Spurs gespeeld. Soms leuke dingen laten zien, dus opzich (niet top ofzo, maar toch)....

Daarnaast is Lang ook regelmatig geblesseerd.

8 januari 2024 om 10:10

Bergwijn is sterk in een counter ploeg. Waar hij het spel niet hoeft te maken. Maar diep moet gaan en ballen erin moet knallen. Bij PSV ging het destijds goed. En een aantal keer onder Koeman bij Oranje ook. West Hem zou een goede keus voor hem zijn. Kan hij weer in zijn kracht spelen.

8 januari 2024 om 10:10

En het grote verschil is dat Ajax (ondanks wat deze TD zegt) Bergwijn bij een goed bod wel wil laten gaan, en Psv Noa Lang niet.

8 januari 2024 om 10:17

Het gekke is, is dat Bergwijn ook best in z'n kracht kan spelen bij Ajax. Wat het alleen bizar maakt is dat hij geen gebruikt maakt van zijn diepgang en steeds de ballen in z'n voet wil hebben.

8 januari 2024 om 10:26

Als jij echt denkt dat Bergwijn de snelheid heeft om goed te kunnen spelen in de PL, vraag ik me af of jij ajax kijkt. Bergwijn kan al hier amper een rechtsback eruit sprinten en heeft heel veel snelheid ingeleverd door ziiljn bouw.

8 januari 2024 om 10:27

@regulator,

Nee want bij Ajax staan de club vaak ultra verdedigend, daardoor is er geen ruimte achter de linies. Bergwijn moet het niet hebben van zijn eerste meters, maar juist snelheid maken, dat kan alleen wanneer je countert.

8 januari 2024 om 12:41

@mickey12

Ja, die snelheid heeft hij. In Oranje, in het 2 spitsen systeem, was hij ook gewoon aardig rap als spits om Depay heen hoor. Hij moet in de diepte komen. Er moet wel ruimte liggen.

Tegen Ajax speelt het gros defensief en ligt er weinig ruimte. Dan komt hij hem in de voeten halen, dan is hij minder.

Hij moet op snelheid in de diepte komen, dan is Bergwijn een wapen.

Zie hem goed bij WHU passen.

Bergwijn - Bowen - Kudus met daarachter Paqueta en daarachter een blok van Alvarez met Ward-Prowse of Soucek en Ward-Prowse. En als je heel defensief wil gewoon Alvarez - Soucek.

8 januari 2024 om 11:05

Summerville is veel te duur en zal (nu) niet willen. Kluivert speelt pas een halfjaar bij Fulham. Cerny speelt ook pas net bij Wolfsburg. Pellestri is niet realistisch

8 januari 2024 om 12:43

Summerville is wellicht te duur ja. Kluivert speelt pas een halfjaar bij Bournemouth, niet Fulham. Maar, mits het salaris goed is, zie ik Ajax wel kans maken.

Cerny speelt er ook pas, maar waarom zou hij niet terug willen naar Ajax? Staan ook gewoon 10e maar in de Buli.

Pellestri niet realistisch te huren? De man speelt af en toe 10 minuten bij United. Die wil ook gewoon minuten maken... Zelfs met een uit vorm zijnde Rashford en nooit in vorm geweest zijnde Antony speelt hij nooit.

Snap niet waarom Pellistri huren niet realistisch zou zijn.

8 januari 2024 om 16:34

Dendoncker kan CL voetbal gaan halen met Aston Villa kan de Conference League gaan winnen, waarom zou die naar Ajax willen? Om nog maar te zwijgen over het salaris wat hij moet inleveren.

9 januari 2024 om 12:23

Ik heb geen idee wat hij verdiend.
Qua voetbal: Dendoncker speelt amper. Kamara, Mcginn, Tielemans en Douglas Luiz krijgen allen de voorkeur als Cm/cvm.
Zelfs Ramsay speelt soms op de CM, terwijl die meer een Lm/cam is...

Hij heeft alleen 86 minuten gespeeld tegen United. Verder is hij 5 x maar 1 minuut, 1x 5 minuten en een keer iets van een half uur of 25 minuten...

Dus ja: speeltijd, zeker met ook op EK voetbal ook, misschien wel zeer interessant. Ajax is geen kleine club!

Ik kan me niet voorstellen dat West Ham echt interesse heeft in Bergwijn. Dat ie het niet redde bij Spurs zal ze niet direct helemaal afschrikken met de concurrentie daar, maar bij Ajax is het gewoon heel weinig. Ik vond hem in zijn tijd bij PSV echt vele malen beter (al was de stap naar Spurs toch op voorhand al veel te groot).

8 januari 2024 om 12:41

Hij past qua spel wel perfect bij West Ham hé. Counteren, minder verwachtingen en een defensief blok achter zich dat ijzersterk is met een Alvarez, Soucek en Ward Prowse.

8 januari 2024 om 15:07

Naja West Ham doet dit seizoen soort van bovenin mee. Dan lijkt Bergwijn kopen me bepaald niet de man die ze daarbij verder helpt.

8 januari 2024 om 15:17

Nouja, ik denk dat hij goed past.
West Ham doet het aardig dit jaar, maar ''bovenin meedoen'' vind ik wel wat anders

Ja, ze staan 6e nu, maar het gat met nummer 5 en 4 is al 5 & 6 punten. En nu is ook nog eens een Kudus weg met de Afcon, idem voor Benrahma.

Snap de interesse dus wel. En qua spel past hij uitstekend.

Bergwijn - Paqueta - Bowen zou nu de voorhoede zijn dan met Fornals of Ward Prowse op 10 achter hen. Tenzij een Ings en/of Antonio als spits weer zfit zijn...

Bij Ajax is momenteel iedereen wel ''heel weinig''
Enige lichtpuntjes zijn momenteel Hlynsson (soms, maar ook niet altijd, gezien zijn leeftijd logisch). Hato, Ramaj en Brobbey bij tijd en wijlen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren