Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Het kwam in de krant, maar Zlatan is daarna met hem naar huis gereden’

Laatste update:

Zlatan Ibrahimovic en Ahmed ‘Mido’ Hossam concurreerden aan het begin van hun carrière om de spitspositie bij Ajax en de twee kregen het ook buiten de lijnen weleens met elkaar aan de stok. Beroemd is het incident waarbij Mido uit frustratie een schaar naar het hoofd van zijn Zweedse ploeggenoot gooide. Steven Pienaar blikt jaren later terug op het moment en laat weten dat de twee het hierna alweer snel hebben bijgelegd.

“Het waren twee jonge jongens die allebei winnaars waren. Ze waren eigenlijk goede vrienden”, vertelt de Zuid-Afrikaan in gesprek met The Athletic. “We hadden een Champions League-wedstrijd gespeeld en ze ruzieden over wie de bal niet had gespeeld of zoiets. De ruzie begon op het veld en ging door in de kleedkamer, ik zat naast Zlatan. Mido was bezig om met een schaar de banden om zijn enkels los te halen. Hij gooide de schaar en raakte de muur tussen Zlatan en mij.”

Van Gaal: 'Ajax - Bayern was de mooiste'

“De oudere spelers zeiden dat het goed was om te ruziën, dat liet zien dat we over een winnaarsmentaliteit beschikten. Het kwam in de krant en het leek alsof er nogal wat aan de hand was, maar na de wedstrijd zijn ze samen naar huis gereden. Iedereen in de kleedkamer kon het goed met elkaar vinden”, gaat Pienaar verder.

“Je had de meer ervaren spelers zoals Jari Litmanen en talenten zoals Zlatan en ik. Christian Chivu was onze aanvoerder, de man die alles deed voor het elftal. Hij was goed aan de bal, sterk, tactisch onderlegd en voor een verdediger kon hij ook nog doelpunten maken. Ik zou hem boven wie dan ook in mijn elftal kiezen”, sluit Pienaar, die na zijn vertrek bij Ajax in 2006 nog voor Borussia Dortmund, Everton, Tottenham Hotspur, Sunderland en Bidvest Wits speelde, af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie carriere gehad die Pienaar. Kostte Ajax weinig, maar heeft op het veld genoeg opgebracht. Leuke gozer ook.

Sjonge, wat een namen zaten er in dat elftal tussen 2001-2004. Stuk voor stuk. Steven, goede voetballer. Een zeldzame uit Ajax Cape Town.

26 mei 2020 om 10:05

Nou, inderdaad. Dat ze met die namen Europees gezien eigenlijk geen hoge ogen gegooid hebben is best opmerkelijk. Misschien voor de meeste spelers te vroeg in de carriere.

26 mei 2020 om 10:23

Kwartfinale CL en op 1 minuut na in de halve finale van de CL noem ik niet geen hoge ogen. Tel daarbij op dat ze 2 CL poules door moesten komem in die tijd. Was een heerlijk jaar jammer dat Inzaghi die laatste goal maakte. De enige keer dat ik heb gehuild om een voetbalwedstrijd

26 mei 2020 om 10:34

Heb je een punt. Kwartfinale CL zouden we nu voor tekenen.

26 mei 2020 om 10:47

Fack! Pijnlijke herinnering (vergelijkbaar met die van vorig jaar) komt weer boven drijven. Fatale uitglijder van Chivu voorafgaand aan dat doelpunt. Maar, los daarvan: wat een elftal was dat onder Koeman!

26 mei 2020 om 11:36

Ik was erbij in Milaan. Nog nooit zo 'ziek' geweest van een wedstrijd. Tot vorig jaar....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren