Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heracles schrapt rondrit door Almelo op platte kar uit huldigingsprogramma

Laatste update:

Heracles Almelo heeft besloten om op zondag 21 mei niet op de platte kar door de stad heen te trekken. Dat valt te lezen in een statement op de website van de club. Zaterdagmiddag kwam een vijfjarig meisje om het leven in Yerseke bij een ongeluk met een kampioenswagen en Heracles vindt het ongepast om op dit moment op de platte kar door de stad te gaan.

Heracles werd afgelopen vrijdag kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, nadat het zich eerder al verzekerd wist van promotie. Deze zondag wordt het Almelose succes groots gevierd in de binnenstad, maar dus niet met een rondrit door de stad. Het bestuur laat weten dat Heracles meeleeft met de nabestaanden van het overleden meisje en na overleg met de gemeente en de vervoerder is besloten om de platte kar niet van stal te halen. In plaats daarvan rijdt de selectie met de spelersbus direct naar de binnenstad.

Daar zullen de spelers en de volledige technische staf gehuldigd worden op het Marktplein. Daar zal om 16.30 uur een voorprogramma beginnen, waarna een uur later de officiële huldiging op het programma staat. Iedereen die Heracles een warm hart toedraagt, is uitgenodigd om naar Almelo te komen en het feest mee te vieren. Afgelopen vrijdag werd, na het veiligstellen van de titel, al feest gevierd op Erve Asito met een pitch invasion.

Heracles degradeerde vorig seizoen op pijnlijke wijze uit de Eredivisie, maar heeft de weg terug na een jaar dus al gevonden. De formatie van trainer John Lammers pakte 85 punten uit 38 wedstrijden, evenveel als PEC Zwolle. De Blauwvingers zijn tweede geworden op basis van een minder doelsaldo, maar promoveren ook naar de Eredivisie. Almere City, Willem II, MVV, NAC Breda, VVV-Venlo en FC Eindhoven maken via de nacompetitie nog kans op promotie. De eerste wedstrijd van het seizoenstoetje wordt op maandagavond in Eindhoven gespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen maar respect

Vreselijk verhaal van dat meisje, las het gisteren. Gepast om dit nu niet te doen idd.

Hulde en complimenten aan Heracles.

Dit doen ze prima in Almelo, rekening houden met de medemens is zeldzaam in deze tijd.

21 mei 2023 om 10:04

Volgens mij wordt er iets teveel rekening gehouden met alles en iedereen tegenwoordig. In dit geval zwaar terecht uiteraard

21 mei 2023 om 10:20

Soms veel te veel, soms niet genoeg. We moeten inderdaad een middenweg vinden in wanner we wel rekening houden met de medemens. In dit geval hebben ze de middenweg perfect gevonden.

21 mei 2023 om 10:56

Het kan nooit kwaad om op z’n minst te proberen met zoveel mogelijk medemensen rekening te houden

21 mei 2023 om 12:41

In dit soort gevallen kun je niet rekening genoeg houden. Die andere diversiteit onzin en dergelijke hou ik graag buiten beschouwing.

21 mei 2023 om 11:09

Ze hebben in het recente verleden een fout gemaakt met het rekening houden met de medemens. Dat is gebeurt, dat was een fout. Mensen maken fouten en dus prima dat ze nu rekening houden met de medemens. Laat zien dat iedereen die in het verleden een fout heeft gemaakt een kans op herstel verdient. M.i. het enige juiste besluit wat Heracles heeft genomen.

Verstandig besluit, ik ben eigenlijk wel verbaasd dat dit überhaupt nog wordt gedaan gezien het behoorlijk aantal incidenten van de afgelopen jaren.

21 mei 2023 om 10:12

Feit is ook dat als je mensen rondrijd op een platte kar, buiten die huldigingen om, je er gewoon een boete voor krijgt dus ik snap sowieso niet dat dit mag/kan en gedaan word.

21 mei 2023 om 10:12

Kan zijn dat ik het gemist heb, maar dit is de eerste keer dat ik hoor over zo'n ongeluk met een platte kar.

21 mei 2023 om 10:28

2023:

Bij een ongeval met een praalwagen in de Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal is vanmiddag een 39-jarige vrouw uit Oldenzaal gewond geraakt. Zij kwam onder een kop terecht die van de optochtwagen van Hoalthakkers uit Losser naar beneden op de grond viel.

2022: Bij een ernstig ongeluk in Losser in Overijssel zijn gisteravond 20 mensen gewond geraakt door het omslaan van een platte wagen achter een tractor.

Het eigenlijk regelmatig wel fout met de platte kar. Meestal tijdens carnaval.

21 mei 2023 om 10:50

Ik snap je punt, maar je voorbeeld van Oldenzaal is niet terecht imo. Daar viel van meters hoog een onderdeel van een carnavalswagen naar beneden, dat is geen platte kar te noemen.

21 mei 2023 om 11:58

Nouja, om een praalwagen een platte kar te noemen.. daar ging het om een constructie met papier mache.
Maar idd, in Losser ging het ook eens mis.

Tuurlijk is dat erg, maar een ongeluk zit in een klein hoekje, er gebeurd altijd wel ergens iets ergs. Yerseke in Zeeland is niet echt naast de deur... Jammer voor de locale fans in Almelo.

21 mei 2023 om 10:31

Afgelopen jaren ging het ook fout in Oldenzaal en in Losser. Die plaatsen liggen net boven Enschede.

Goed besluit. Wat een verschrikkelijke tragedie. In de eerste plaats natuurlijk voor de familie, maar ook voor het betreffende meisjesteam dat feestelijk gehuldigd zou worden is het pure horror geworden. Ongelooflijk triest.

Die dingen zijn ook levensgevaarlijk. Vroeger ook zoiets mee gemaakt met een jong meisje die eraf viel aan de voorkant. Dat liep toen iets beter af. Waarom is daar nog steeds niet iets veiligers voor bedacht.

21 mei 2023 om 15:02

Misschien (onhandige) kinderen gewoon niet meer meenemen zo'n kar op. Hoewel een klein hekje ook al veel kan oplossen natuurlijk

Prima gedaan van Heracles. Hoop dat ze een mooi feest hebben.

Prima actie van Heracles, het is fijn dat er rekening wordt gehouden met de medemens wat er vd week is gebeurd ipv lekker feesten en lang leve de lol.
Het zal je kind maar wezen.

Goed gedaan van Heracles. Verbaasd me ook niet na het fiasco met Vloet. Mooi alternatief was misschien een prinsenwagen te leen vragen bij een carnavalsvereniging. Die zijn daarop gemaakt en verstevigd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren