Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henk Veerman poetst curieuze blunder ADO-doelman weg met dubbelslag

Laatste update:

Roda JC Kerkrade veroverde vorige week de eerste periodetitel en luisterde die mijlpaal vrijdagavond op met een 3-1 zege op Jong AZ. Henk Veerman was goud waard voor ADO Den Haag met twee doelpunten tegen TOP Oss (2-1) en MVV Maastricht maakte een einde aan een dramatische reeks van vijf nederlagen op rij in competitieverban. De club uit Zuid-Limburg scoorde tegen Jong PSV tweemaal in blessuretijd en won daardoor alsnog met 2-3, tot grote vreugde van de meegereisde fans uit Maastricht.

ADO Den Haag - TOP Oss 2-1
Veerman staat alweer op zes doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. De boomlange spits scoorde tegen TOP Oss al na ruim een kwartier via een rake kopbal. ADO was na de openingstreffer de betere ploeg, maar dat leverde niet de zo gewenste 2-0 op. De bezoekers rechtten de rug na rust, al was er wel hulp nodig van de thuisclub. Doelman Kilian Nikiema schatte een voorzet van Arthur Allemeersch vanaf links helemaal verkeerd in en zag de bal tot zijn afgrijzen in het doel vliegen: 1-1. Diezelfde Allemeersch moest enkele minuten later inrukken met zijn tweede gele kaart. Tien minuten voor tijd was Veerman de held van ADO door een voorzet van Henri Koudossou op prachtige wijze binnen te werken.

FC Den Bosch - FC Eindhoven 0-1
FC Den Bosch en FC Eindhoven hielden elkaar behoorlijk in bedwang in de eerste helft van het Brabantse onderonsje in De Vliert. Tien minuten na de hervatting werd de ban gebroken door de bezoekers uit Eindhoven. Doelman Jakub Ojrzynski beoordeelde een voorzet van Sven Simons niet goed en het was vervolgens Ozan Kökçü die vanaf ongeveer de strafschopstip binnen kon werken: 0-1. Den Bosch zocht in de slotfase naarstig naar de gelijkmaker en had pech toen Ilias Boumassaoudi in blessuretijd nog de lat teisterde met een harde knal. Eindhoven hield echter stand en is nu negen duels op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Dordrecht - SC Cambuur 5-2
FC Dordrecht schoot uit de startblokken en kwam via een rake kopbal van Rene Kriwak al snel op 1-0. De tweede Dordtse treffer kwam op naam van Ilias Sebaoui na een hele fraaie individuele actie. De 3-0 verscheen na een halfuur op het scorebord: Kriwak tekende voor zijn tweede van de avond. Het povere Cambuur deed nog voor rust iets terug. De inzet van Silvester van der Water leek niet over de lijn te zijn geweest, maar desondanks werd de goal goedgekeurd. Na rust ging Dordrecht vrolijke verder met aanvallen. Sebaoui tekende in de 85ste minuut voor de 4-1. Fedde de Jong leek de eer te redden voor Cambuur, maar het was Mathis Suray die de eindstand in blessuretijd op 5-2 bepaalde.

FC Emmen - Telstar 2-0
FC Emmen kende een relatief zorgeloze avond op de Oude Meerdijk. Bij rust zocht de ploeg van Fred Grim de kleedkamer op met een 2-0 voorsprong. Al na twee minuten hadden de Emmenaren de eerste treffer er al inliggen. Uit een corner van Desley Ubbink knikte Piotr Parzyszek binnen: 1-0. Twintig minuten later bouwden de noorderlingen hun voorsprong uit. Na een fraaie aanval en een dito hakje van Ahmed El Messaoudi was het Ubbink die na zijn assist bij de openingstreffer dit keer zelf binnenschoot: 2-0. Telstar, dat in het tweede bedrijf de beter spelende ploeg was, kwam na ruim een uur spelen dicht bij de aansluitingstreffer. Na een combinatie met Tom Overtoom draaide Danzell Gravenberch kort en haalde hij hard uit, maar trof hij de paal. Een treffer was de uitploeg echter niet gegund.

Jong Ajax - VVV-Venlo 3-0
Jong Ajax boekte vrijdagavond een eenvoudige overwinning op VVV-Venl.. In de vierde minuut schoot Mika Godts na een fraaie actie de bal nog op de paal, maar een kwartier later was daar wél de Amsterdamse openingstreffer. Kristian Hlynsson schoot een vrije trap van randje zestien strak tegen de touwen: 1-0. Anass Salah-Eddine verdubbelde even later de marge. De linksback, die weer op moest draven namens de beloftenploeg, controleerde de bal na een geblokte voorzet en prikte van dichtbij binnen: 2-0. Diezelfde Salah-Eddine tekende vlak na rust bijna voor zijn tweede aan na een loeihard afstandsschot, maar zijn inzet werd uit de bovenhoek geplukt door Jan de Boer. Op het uur schoof Godts de bal na een dribbel in de verre hoek en tekende zo aan voor de eindstand: 3-0.

Jong Ajax kende weinig moeite met VVV-Venlo.

Jong PSV - MVV Maastricht 2-3
MVV kreeg in de beginfase twee enorme kansen op het openingsdoelpunt. Koen Kostons liep op het vijandelijk doel af en gaf hem breed op Nicky Souren, die het leer van dichtbij hoog over werkte. Vlak daarna kreeg Kostons een gigantische mogelijkheid, maar ook hij kreeg de bal niet tegen de touwen. Aan de andere kant was het wél raak. Uit een corner knikte Matteo Dams Jong PSV tegen de verhoudingen in op voorsprong: 1-0. Na rust trok Mart Remans de stand weer gelijk. Op aangeven van Bryan Smeets roste Remans de bal achter Niek Schiks: 1-1. Jong PSV nam, wederom via een corner, echter weer de voorsprong. Dit keer kopte invaller Dantaye Gilbert raak: 2-1. Jong PSV trok de overwinning ditmaal echter niet over de streep. In een spectaculaire blessuretijd maakte MVV twee goals in twee minuten. Kostons tekende in de 93ste minuut voor de gelijkmaker nadat Schiks onder een corner doorging, waarna Kostons een minuut later, in een razendsnelle counter, de bal klaarlegde voor Dailon Livramento. Hij rondde beheerst af en completeerde zo een bizarre comeback.

Helmond Sport - Jong Utrecht 4-0
Helmond Sport speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en legde bij vlagen geweldig voetbal op de mat. Het resulteerde in een snelle voorsprong. Al na vier minuten tekende spits Martijn Kaars aan voor de 1-0. Niet veel later verdubbelde Helmond de marge. Joseph Amuzu dribbelde op zijn tegenstander af, passeerde hem gemakkelijk met een simpele schaarbeweging en haalde venijnig uit in de korte hoek: 2-0. Mohamed Mallahi maakte er met een soortgelijke actie bijna 3-0 van, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. Ook een inzet van Kaars kon ternauwernood verwerkt worden door doelman Kevin Gadellaa. Na rust maakte Giannis-Foivos Botos dan eindelijk de verdiende 3-0. Met een mooi krulschot van afstand verschalkte hij Gadellaa. Met een geweldige pegel van afstand tekende Kaars aan voor de kers op de taart en tevens zijn zevende doelpunt van het seizoen: 4-0.

Willem II - De Graafschap 4-2
De Graafschap nam na 22 minuten spelen het initiatief in de wedstrijd: Basar Onal werkte een voorzet van Alexander Büttner tegen de touwen en zette zijn ploeg zo op voorsprong. Zes minuten later maakte ook Rio Hillen een treffer, maar dan wel in het verkeerde doel: 1-1. Een klein kwartier na rust zette Simon Colyn zijn ploeg weer op voorsprong. In de kluts belandde de bal tot twee keer toe voor zijn voeten en liet de doelman kansloos: 2-1. Een kwartier voor tijd kwam Jeremy Bokila binnen de lijnen. Hij wist binnen drie minuten de stand eigenhandig om te draaien. Hij tekende in de 77e minuut voor de 2-2 en werkte in de 79e minuut ook de 3-2 tegen de touwen. In de slotfase bepaalde Max de Waal met een knap schot de eindstand op 4-2.

Roda JC - Jong AZ 3-1
In een behoudende eerste helft kwam Roda via Sami Ouaissa op voorsprong. Het jeugdproduct van de club kopte een corner via de paal tegen de touwen: 1-0. Een kwartier later maakte diezelfde Ouaissa ook de tweede treffer voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Hij controleerde een voorzet, kapte een tegenstander uit en schoot vervolgens via het been van een verdediger raak: 2-0. In het tweede bedrijf kwam Jong AZ terug in de wedstrijd. Bij een vrije trap van Schouten verwachtte iedereen een voorzet, maar hij schoot hem er zelf in. Walid Ould-Chikh maakte al snel een einde aan de Alkmaarse dromen. Hij schoot van buiten de 16 de bal laag in de hoek en bepaalde zo de eindstand op 3-1

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Willem II3622954175
2Roda JC Kerkrade36201243572
3FC Groningen3621873971
4FC Dordrecht36181352367
5ADO Den Haag36171182362
6De Graafschap36195121062
7NAC Breda3615912754
8Jong AZ Alkmaar3615813-153
9FC Emmen3615615-351
10MVV Maastricht3614814150
11Helmond Sport3613815-547
12SC Cambuur3613716-146
13VVV-Venlo3612915-545
14Jong Ajax36101016-1040
15FC Eindhoven3681612-1240
16Telstar369720-2034
17Jong PSV369720-2234
18FC Den Bosch368919-2733
19TOP Oss3610323-3133
20Jong FC Utrecht365922-4224

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima overwinning op Jong AZ. Veldspel kon bij vlagen beter maar ik heb niet het gevoel gehad dat de drie punten echt in gevaar kwamen. Ook een prima test voor Roda om eens te spelen zonder sterkhouders Didden, Kongolo en Ould-Chick (alhoewel die laatste wel nog inviel). Hun vervangers hebben een goede wedstrijd gespeeld vandaag. Fijn dat je dit jaar ook een sterke reservebank hebt om op terug te vallen.

22 uit 9, 22 goals voor en 5 tegen. Dat terwijl je ook al lastige wedstrijden hebt gehad. Het Bas Sibumbal blijft maar voortduren. Ook even complimenten aan Eindhoven, gevaarlijke outsider die geen goals tegenkrijgen.

6 oktober 2023 om 22:35

Verdedigend is Eindhoven inderdaad heel sterk, maar aanvallend te zwak. Daarmee ga je het uiteindelijk niet halen. Heel erg veel gelijkspelen.

7 oktober 2023 om 10:33

Welke lastige wedstrijden heeft Roda JC dan gehad? Ze hebben ADO gehad op het moment dat zij bij lange na niet compleet waren. Voor de rest redelijk rechterrijtje clubs.

Ben niet zo van de snelle conclusies maar als je Ramaj toch ziet keepen vandaag kun je wel zien dat hij in alle facetten een stuk volwassener en rustiger oogt dan Gorter.

Salah Edinne op linkshalf was een leuke verassing en hij speelde een goede pot. Hlynsson en Godts met momenten van genoten weer, zoveel slimmigheidjes in het positiespel en passing bij die 2.

6 oktober 2023 om 23:14

Ik zag een actie van Ramaj dat hij 30 meter uit zijn goal uitkwam, de bal maar half verwerkt en bijna een overtreding moet maken om het te herstellen. Het was volgens mij Kostons die de bal over/naast schoot maar daar zag Ramaj er toch zeker niet volwassener en rustiger uit.

6 oktober 2023 om 23:20

Klopt. Ik heb echt wel goede dingen van hem gezien, maar ook mindere dingen zoals dat en dat moeten we ook benoemen. Zou hem nog even in JA laten keepen, want Gorter keepte afgelopen wedstrijd wel weer prima. Zijn kans komt nog wel, in de beker bijvoorbeeld.

Mijn Den Haag is heerlijk bezig 💪💪 De nummers 1 en 2 promoveren DIRECT. Des te spannender dat de volgende wedstrijd Emmen-ADO is!!

Lekker bezig Willem II, goed omgedraaid en gestreden

Mijn analyse van Emmen...
Je komt snel en eenvoudig op 1-0 en je gaat op 80% spelen. Dan nog kom je eenvoudig op 2-0 en gaat op 50% spelen ...

Tweede helft ga je je "voetballende mensen" uit je as wisselen en zet er enkel werkers voor terug...

Conclusie: het voetbal is eruit...
3 spelers die willen buffelen op 80 a 100% en 8 man die het dikke prima vind en rond de 40 a 50% van hun kunnen speelt ...

Hoop dat ze zo doorgaan ado volgend seizoen terug mooi

Die ramaj staat gewoon goed te keepen bij jong Ajax. Maar hey, wij hebben Gorter. Die is niet door Sven gehaald dus die keept. Nu nog even leren hoe die een bal klemvast pakt…. Zucht.
Je ziet aan alles dat ramaj beter is. Niet te filmen zeg die Steijn.

7 oktober 2023 om 09:52

Verschil is wel dat in de KKD het wel een stukje makkelijker is hé? Je had het er ook over dat Avila zo goed is en er in zou moeten staan. We zien het inmiddels. Die kan er ook niets van.

Netjes hoor van roda.
Maar ook wel leuk dat ploegen als Helmond sport en Dordrecht het goed die staan nu op plekken waar ze de afgelopen jaren ver uit de buurt zijn geweest

Roda JC gaat de echte testen de komende periode krijgen. Zij hebben een geheel makkelijk eerste periode gehad met redelijk zwakke clubs als tegenstander. ADO was totaal niet compleet toen zij Roda JC kregen. Er staan nu 7 andere in de basis tov toen.

7 oktober 2023 om 15:48

Kampioen wordt je vooral door te winnen van de kleintjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren