Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerlijke anekdote: Lionel Messi is ook buiten het veld geliefd bij Inter Miami

Laatste update:

Lionel Messi begint langzaamaan een woordje Engels te spreken, als we Julian Gressel mogen geloven. Zijn teamgenoot bij Inter Miami deelt in de podcast Player / Manager een geinige anekdote over hoe de Argentijn met zijn teamgenoten communiceert.

Van de Spaanstalige Messi is bekend dat hij eigenlijk geen woord Engels spreekt. Toch lijkt de linkspoot zijn best te doen om zich aan te passen in de Verenigde Staten.

Messi heeft zich inmiddels genesteld in Midden-Amerika, waar hij met zijn goede vrienden en voormalig FC Barcelona-spelers Jordi Alba, Sergio Busquets en inmiddels ook Luis Suárez net aan een nieuw seizoen begonnen is in de MLS.

Afgelopen zaterdag won Inter Miami met 5-0 van Orlando City. Suárez en Messi vertolkten beiden een hoofdrol met twee gemaakte doelpunten. Messi en de andere sterren deden in Amerika meteen hun best om de andere spelers op hun gemak te stellen, zo vertelt Gressel.

"Daar waren ze alle vier (Messi, Busquets, Alba en Suárez, red.) vanaf het begin mee bezig. Het zijn hele bescheiden en hele goede jongens en teamgenoten", steekt Gressel de loftrompet over het kwartet.

De in Duitsland geboren rechtermiddenvelder deelt dan een anekdote over Messi. "Leo en ik hebben een soort inside joke met zijn tweëen. In een van de eerste paar dagen vroeg Leo of ik ook Spaans sprak."

"Dus ik zei dat ik het wel begreep, maar zelf niet echt sprak. Toen moest Messi glimlachen en zei hij dat mijn Spaans waarschijnlijk beter was dan zijn Engels. Er was één moment in Saudi-Arabië", blikt Gressel terug.

"We speelden tegen Al-Hilal en ik had veel loopacties gemaakt achter de verdediging. Dan rende ik langs hem en zakte hij terug op het middenveld. En op een gegeven moment liep hij naar me toe en zei hij wat in het Engels tegen me."

"Dat was de eerste keer dat hij in het Engels tegen me praatte. Hij bedekte zijn mond en zei: 'nu doen we het anders. Jij blijft en Jordi (Alba, red.) gaat diep.' Ik knikte meteen van: oké, klinkt goed", besluit Gressel lachend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Haha, nou dat was inderdaad wel een giller van een anekdote. Dus hij zei gewoon dat ze het anders gingen doen en dat Alba dus diep ging? In het Engels? Wat een malle vent is het toch ook. Even serieus, hoe kun je dit nu dan een heerlijke anekdote noemen? Het lijkt in die zin wel komkommertijd, mooi hoor dat men zo blij is met zijn aanwezigheid en helemaal terecht maar kom op.

4 maart 2024 om 13:11

Dit soort anekdotes geven toch wel aan dat hij dit jaar opnieuw de Ballon d'or verdient.

4 maart 2024 om 13:21

Wellicht ook de Puskas award meteen doen, dit soort anekdotes scoren natuurlijk heeeeerlijk.

4 maart 2024 om 15:04

Hahaha kon wel lachen om deze post. Sarcasme spatte ervan af. Like.

Van de Spaanstalige Messi is bekend dat hij eigenlijk geen woord Engels spreekt.

Dat is niet waar. Tijdens de Champions League wedstrijden van Barcelona was Messi regelmatig aanvoerder. En in de reglementen van de UEFA staat dat tijdens wedstrijden van de UEFA de communicatie met de scheidsrechter in het Engels moet. Met de toss voor de wedstrijd heb ik Messi regelmatig Engels horen spreken. Tijdens de wedstrijden zal hij dat ook hebben gedaan wanneer hij het niet eens was met het besluit van de scheidsrechter.

4 maart 2024 om 13:05

Hij zal er waarschijnlijk niet graag in communiceren. Dat heb je wel vaker, dat mensen bang zijn dingen verkeerd te zeggen, omdat een bepaalde uitdrukking in een ander land totaal niets betekent of zelfs beledigend kan zijn. Zeker als je zo vaak in het openbaar komt, dan is dat een manier om jezelf te beschermen, omdat je een taal niet goed genoeg begrijpt of machtig bent.

4 maart 2024 om 14:03

Ik ben echt benieuwd hoe hij in het Engels klinkt . Heb het in het verleden geprobeerd op te zoeken maar nooit iets kunnen vinden.

4 maart 2024 om 15:05

Valt wel mee met wat je zegt. Heb ook altijd mn best gedaan om wat Engels van Messi op te vangen maar het enige duidelijke materiaal is een cointoss voor een cl wedstrijd. En daarvoor hoef eigenlijk alleen maar de woorden ball, goal, heads, tails kennen.

Heb hem meer Japans horen spreken dan Engels door de reclame waar hij in speelt.

4 maart 2024 om 19:46

Maar de communicatie tijdens de wedstrijd is uiteraard ook in het Engels en dan zijn er meer woorden nodig om de scheidsrechter duidelijk te maken wat je mening is.

En ik denken dat het zonnetje mijn hoogtepunt van de dag zou zijn!

Vind het wel prachtig voor die gasten dat ze lekker met elkaar kunnen afbouwen, ook dat die teamgenoten ook de kans krijgen om met legendes op het veld te staan.

Lionel Messi is ook buiten het veld geliefd bij Inter Miami

De anekdote gebeurde toch zeker in het veld lijkt mij

4 maart 2024 om 13:14

In het interview verteld hij over onder meer Alba en Suárez, ook over Messi, hoe zij zich gedragen binnen de groep(korte passage in het interview, maar toch).

4 maart 2024 om 17:29

Ja, de geografische kennis is net zo goed als de anekdote.

Leuk om Zealand hier tegen te komen! Serieus leuke content creator voor Football Manager, oprechte aanrader!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren