Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen komt één doelpunt tekort voor grootste uitoverwinning ooit

Laatste update:

SC Heerenveen heeft zaterdagavond flink uitgehaald bij Willem II. Het team van trainer Jan Olde Riekerink zegevierde met 1-5 tegen de Tilburgers, die vijf minuten voor rust met tien man kwamen te staan. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Willem II in vier opeenvolgende Eredivisie-duels met de Friezen geen enkel punt pakte. Heerenveen staat nu achtste met twintig punten, terwijl Willem II met vier punten minder de elfde stek bezet.

In het eerste kwartier toonden beide teams hun aanvallende intenties, al stond het vizier van Donis Avdijaj en Ben Rienstra niet op scherp. Het was Heerenveen dat in de vijftiende minuut de leiding in Tilburg nam. De bal werd niet goed weggewerkt en daardoor kon Nemanja Mihajlovic, de vervanger van de zieke Arber Zeneli, van dichtbij binnen schuiven: 0-1. De Friese vreugde was van korte duur: Atakan Akkaynak kreeg twee minuten later de bal van Avdijaj en lobte de bal heerlijk over Warner Hahn heen: 1-1.

De wedstrijd kon daarna alle kanten op, met mogelijkheden voor opnieuw Mihajlovic, Daniel Crowley, Damil Dankerlui, Michel Vlap en Sherel Floranus. Freek Heerkens maakte in de 39e minuut een einde aan de open wedstrijd. De verdediger annex aanvoerder van Willem II trok Pelle van Amersfoort in het strafschopgebied naar de grond en Siemen Mulder kon niet anders dan naar de stip te wijzen en rood te trekken. Rienstra verzilverde de strafschop tegen zijn ex-werkgever, maar weigerde de treffer te vieren: 1-2.

De ondertalsituatie had fatale gevolgen voor Willem II, dat na de onderbreking een pak slaag van de noorderlingen kreeg. Vlap schoot de bal in de 53e minuut na een afgeslagen corner achter Timon Wellenreuther en vijf minuten later had ook Mitchell van Bergen een productief aandeel in de zege: hij zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug en schoof eenvoudig binnen. De Friezen hadden geen kind aan de tien man van Willem II, waar Avdijaj na een uur spelen aan zijn tweede gele kaart ontsnapte na een schwalbe.

Van Bergen maakte zeven minuten later zijn tweede Eredivisie-doelpunt uit zijn loopbaan, na wederom matig verdedigen van Willem II: 1-5. Het was daarna aan Wellenreuther te danken dat Heerenveen geen recordzege bij Willem II boekte. De grootste uitoverwinning van de Friezen bij Willem II blijft een 1-6 zege, in februari 2001.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Prima winst! Vooral Vlap, Van Bergen en Kobayashi speelden uitstekend, maar ook van Mihajlovic kwam gevaar. Zonder Bulthuis is er ook veel meer rust in de defensie, alleen Floranus kan het niveau KKD nog niet eens aan.. op naar FC Utrecht volgende week!

Lekker bezig. De tweede helft wel een heel zwak Willem 2 gezien. Geloof er niks van dat wij zo goed waren, gezien de rest van het seizoen.

8 december 2018 om 20:46

Lekker negatief blijven na een 1 - 5 uitzege. Zucht...

8 december 2018 om 21:37

Allemachtig, ik weet dat op Feanonline eenieder bijzonder negatief is, maar jij doet er nog netjes een schepje bovenop. Ik denk namelijk wel dat wij wel een leuke selectie hebben, maar dat het heel raar ingevuld is aan het begin. Nu staat er echt een voorhoede. Echt een middenveld. Spelers spelen op hun eigen positie. En dan zie je dat wij echt wel kunnen voetballen. Alleen Floranus is pure middelmaat, maar de rest is best wel aardig. En als het gaat lopen, doen wij gewoon met de subtop mee. Daar ben ik van overtuigd.

Hoe dom kun jij zijn bij die overtreding laat hem die 1-2 gewoon maken. Dan speel je de rest van de wedstrijd met 11 tegen 11. Nu verlies je door dit wedstrijd.

Prima wedstrijd, afwerking had nog wat scherper gemogen. Maar je dwingt die wel gewoon alles af vooral einde eerste helft.

Hopelijk houden ze deze vorm vast en pak je nog 2 overwinningen voor de winterstop! (Beker meegeteld)

Ik dacht dat we dat afgeschaft hadden penalty en rood. Maar zo zie je maar je kan beter iemand een elleboog geven in de 16 dan aan het shirt trekken gezien de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Weer oor dom natuurlijk van Heerkens en ook niet de eerste keer dat we een penalty tegen krijgen door een domme actie. We moeten daar echt volwassener worden. wel duidelijk het kantelpunt in de wedstrijd. Daarna totaal gefaald wat gewoon niet moet kunnen ook niet met tien man.

8 december 2018 om 21:20

Dubbele straf is alleen van de baan als de speler de bal probeert te spelen. Anders nog steeds penalty + rood

8 december 2018 om 22:33

Dat deed Thelander van Vitesse ook niet. Er is echt veel te veel willekeur op moment elke scheidsrechter heeft zijn eigen regels. Je kan bij deze actie zelfs nog zeggen dat ze het beide deden. Maar het is zoals Freek het zelf al zegt. Oliedom en de volgende keer met gestrekt been erin dan mag het wel.

8 december 2018 om 22:34

Althans dan mag je blijven staan

Van Bergen is een leuke speler. Goed aan de bal, snel, en behoorlijk explosief en daarnaast heeft hij ook een goede voorzet in huis. Eentje om in de gaten te houden.

9 december 2018 om 01:05

Dat vind ik van al onze buitenspelers momenteel eerlijk gezegd. Mihajlovic, Rojas en Zeneli idem dito. Allen snel. Allen mooie balbehandeling. Allen goede voorzet. We zitten echt heel goed in buitenspelers! Volgende week tegen Utrecht maar 415 spelen!

9 december 2018 om 17:11

Van Bergen is daar wel de jongste van he, net 19 geworden. Mede daarom vind ik hem het meest interessante de buitenspelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren