Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay hoopt dat ‘perfecte speler’ een pikante transfer naar Feyenoord maakt

Laatste update:

Václav Cerny zou een ideale aankoop voor Feyenoord zijn. Dat stelt Hans Kraay junior, die de Tsjechische rechtsbuiten van FC Twente onlangs interviewde en nadien ook vroeg of hij wellicht interesse in een overstap naar Rotterdam-Zuid zou hebben, tijdens Goedemorgen Play-offs op ESPN. Cerny speelde lang voor Ajax, maar dat staat hem niet in de weg: hij zou graag naar Feyenoord willen.

Cerny beleeft een topseizoen en heeft tot nu toe veertien keer gescoord en elf doelpunten van ploeggenoten voorbereid. Dat levert hem interesse op van VfL Wolfsburg, zo meldt het doorgaans betrouwbare Kicker. Door het vertrek van Omar Marmoush naar Eintracht Frankfurt is Wolfsburg op zoek naar een versterking voor de rechtsbuitenpositie. In de zoektocht naar een nieuwe vleugelaanvaller zouden die Wölfe uit zijn gekomen bij Cerny.

Kraay hoopt echter dat een andere club doorpakt voor de vleugelaanvaller van Twente. "Ik heb het hem gevraagd, of hij naar Feyenoord zou willen. Nou, dat zou hij wel willen. Veertien goals en elf assists, terwijl Feyenoord vanaf de zijkant verfrissing, doelpunten en assists nodig heeft. Als je hem ziet dartelen als vrije rechtsbuiten... Ik weet wel dat Wolfsburg hem wil en dat AZ hem wil, maar ik zou het juist een speler vinden die perfect bij Feyenoord past. En we weten nu ook dat hij er volle bak voor openstaat."

Cerny beschikt bij Twente nog over een contract tot medio 2025. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn marktwaarde momenteel in op vier miljoen euro, maar de Enschedeërs hopen een hogere transfersom voor hun smaakmaker te kunnen ontvangen. Twente zet in op zeven miljoen euro, terwijl het in de zomer van 2021 zelf nog één miljoen euro op tafel om Cerny over te nemen van FC Utrecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima voor de bank maar vind hem niet goed genoeg voor de basis.

4 juni 2023 om 12:24

Klasse beter dan Jahanbakhsh als je het mij vraagt. En die middelmaat werd op handen voeten gedragen

4 juni 2023 om 12:25

Komt omdat tie hard werkt. Prima om volgend seizoen als 4de/5de flankspeler erbij te houden

4 juni 2023 om 12:38

Jahanbakhsh wordt op handen gedragen noch verguisd; het zit er een beetje tussenin. Maar dat mensen fan van hem zijn is niet in de eerste plaats vanwege z'n voetballende kwaliteiten. Al is hij zit seizoen ook gewoon weer elke twee wedstrijden bij een goal betrokken, en vaak op belangrijke momenten.
Ik heb 'm er graag bij, maar dan achter Paixao. Dan kan Feyenoord zich richten op een klasse linksbuiten.

4 juni 2023 om 12:46

Over wie beter is valt te twisten, maar Feyenoord stond een jaar geleden niet waar het nu staat. Als je de CL ingaat en voor titelbehoud speelt, moet je echt een klasse beter aantrekken dan een Cerny of Alireza.

Edit: woord vergeten

4 juni 2023 om 13:07

Dat is misschien wel waar, de vraag is alleen of je een klasse beter kan betalen? Moet dan uit extreem goede scouting voor komen, uit Europa krijg je ze namelijk niet voor rond de 7 miljoen net als Cherny. De enige speler die ik op de Nederlandse velden zie is Sahraoui, snap niet dat de gehele top over hem heen kijkt.

4 juni 2023 om 13:13

Ik ben zelf voor Feyenoord maar ik lees de laatste tijd echt doldwaze reacties. Cerny vergelijken met Linssen of andere mislukte spelers. Ik denk dat de meeste mensen of Cerny niet kennen of geen voetbalverstand hebben. Cerny was in zijn jeugd en voor zijn blessures een wereldtalent en die klasse heeft hij nog steeds. Qua snelheid en fitheid is het natuurlijk veel minder geworden en dat is letterlijk de enige twijfel die je kan hebben. Qua voetbalverstand en talent is het een basisspeler voor de gehele top 3. Het Feyenoord van nu wordt in ieder geval een stuk sterker met een fitte Cerny. Los nog van goals en assisten is het ook een fijne speler in het veldspel.

4 juni 2023 om 13:41

Een klasse beter is betaalbaar als je goed scout. Kijk een Gimenez of Hancko. Kosten een paar miljoen en hebben enorme potentie. Alleen bij AZ spelen een paar gasten die Feyenoord beter kunnen maken, verder (los van Ajax en PSV natuurlijk) moet je denk ik geen Eredivisie niveau aantrekken. Die fout maakte Feyenoord voorheen altijd en mede daardoor zakte de club echt af. Nu lijken ze het serieus goed op orde te hebben, dus hopelijk wordt deze lijn doorgetrokken.

4 juni 2023 om 13:46

Cerny was zeker een toptalent. Ik woonde destijds in Tsjechië en volgde hem bij Jong Ajax. Het grote verschil us alleen dat hij toen 17 was en nu 25. In de tussentijd heeft hij, ook door blessures weliswaar, geen grote stappen gezet. Ik denk dat een club als Twente of AZ zijn plafond is. Mocht Feyenoord hem toch halen, dan hoop ik dat ik er helemaal naast zit

4 juni 2023 om 13:55

Ali Reza was een groot talent bij NEC,
Hij was het enige lichtpuntje in de degradatiejaar van NEC. De jaar erna heel de KKD aan flarden geschoten NEC eigenhandig naar de Eredivisie gebracht, bij AZ alles aan flarden geschoten. Cerny mag de veters niet eens strikken van AliReza. AliReza heeft een kwaliteit die weinig hebben en dat is altijd de beslissende doelpunten maken. Cerny heeft wel paar leuke kunstjes maar die komt heel zn leven al fysiek te kort. Cerny lijkt nog steeds op een A-pupil.

4 juni 2023 om 13:59

Ik weet waar die 7m vandaan komt, maar ik denk dat ze er meer voor vragen. Als je kijkt waar Heerenveen spelers van gelijkwaardig niveau voor verkoopt, zou ik als ik Twente was bij 12 a 13m beginnen. Ik zou hem overigens laten lopen voor dat bedrag.

4 juni 2023 om 14:03

Wat dachten we van saito? Ik vind hem echt een hele goede voetballer waar iedereen overheen kijkt, sahraoui word wel met regelmaat genoemt

4 juni 2023 om 17:39

Niet overdrijven, NEC had toen met Sjoerd Ars, Santos, Limbombe en Alireza een magistrale voorhoede die altijd scoorde. Alireza was daar onderdeel van, maar niet de absolute uitblinker.
Het is wel een gouden kerel moet ik zeggen en daarom erg populair.

4 juni 2023 om 12:37

Het zou een geweldige speler voor Feyenoord zijn. Ik zou hem ook graag naar PSV zien komen.

4 juni 2023 om 17:44

Twente zal een "buitenlands" bedrag vragen. Hij heeft nog 2 jaar contract + optie en er is buitenlandse interesse.
Dus voor 7 miljoen ga je hem niet krijgen.

4 juni 2023 om 12:48

Met de huidige buitenspelers (op Paixão na) en zijn huidige vorm zou hij zeker wel basis staan bij ons. Ik vind het wel een fijne speler hoor. Echt een buitenspeler met wat extra's. Maar ik hoop eigenlijk dat Feyenoord wat hoger mikt en vol gaat voor Diallo of Isaksen.

4 juni 2023 om 13:49

Ik denk dat hij niet haalbaar is voor Feyenoord. Hij is dit seizoen de beste rechtsbuiten van de ED en Twente wil natuurlijk cashen met een tweejarig contract. Zou een absolute meerwaarde zijn voor Feyenoord, want die moeten inderdaad wel wat beters halen voor op de vleugel.

4 juni 2023 om 14:25

Ik denk dat hij zeker wel haalbaar is. Maar wat ik begrijp is dat Feyenoord helemaal niet in hem is geïnteresseerd. Volgens FTM mikken ze op wat hogers. Dus we hoeven helemaal niet te speculeren. Ik ben erg benieuwd waar men intern bij Feyenoord aan zit te denken. Ik heb alle vertrouwen in de scouting. Idrissi, Dilrosun en Jahanbaksh zijn niet van het gewenste niveau.

4 juni 2023 om 17:45

Maar die drie zijn ook gescout toch?

4 juni 2023 om 21:17

Dat ik hier op ga reageren.. Je snapt wel wat ik bedoel toch? Die drie zijn met het welbekende bord op schootje gescout. Ik denk dat vooral Idrissi op aandringen van Slot is gekomen.

4 juni 2023 om 17:50

Bij Twente mag het en bij Feyenoord moet het dat is een groot verschil voor een speler. De druk is veel minder bij twente dan bv bij Ajax Feyenoord of psv

Ligt volledig aan de prijs, denk dat hij snel te duur wordt. Vind de helft van het budget naar een eredivisie rechtsbuiten die kwakkelt met blessures een gevaarlijke investering.

4 juni 2023 om 13:21

Cerny heeft er de hele eerste seizoenshelft van vorig jaar nog uit gelegen, met een zware knieblessure. Is nu al weer 1,5 seizoen blessurevrij. Maar met zijn geschiedenis van kwetsuren, zie ik hem liever niet komen. Ik vind ik dat hij het meer dan behoorlijk heeft gedaan bij Twente daar niet van, maar met het oog op de Champions League zie ik liever dat Feyenoord een klasbak probeert binnen te halen die daar ook wat klaar kan spelen.

Nou, absoluut niet! Cerny gaat naar een mooie club in het buitenland of anders blijft hij mooi bij Twente, de club die hem de kans bood om weer op te bloeien.

Hansie kijkt duidelijk niet langer terug dan een jaar geleden. Voor Utrecht was hij zelfs al te licht en voor Ajax ook. Zodra hij iets minder ruimte krijgt valt het gewoon erg tegen dus ik zou er als ik hem of Feyenoord was niet aan beginnen.

4 juni 2023 om 12:25

Utrecht heeft gewoon z'n eigen glazen ingegooid en hem te snel afgeserveerd. Als hij goed genoeg voor FC Twente is, is hij ook goed genoeg voor FC Utrecht. Of hij iets zou kunnen toevoegen aan Ajax, dat weet ik niet. Te veel vraagtekens. Echter is Cerny gewoon prima in kleine ruimtes. Mentaal is hij alleen kwetsbaar en dat kan bij de Nederlandse top niet.

4 juni 2023 om 12:28

Tja Idrissi was ook te licht voor Ajax, maar presteerde bij Feyenoord. Soms gedijt een speler bij een andere club opeens wel.

4 juni 2023 om 12:48

Het is maar wat je presteren noemt, Donald.
Werd tegen het einde wat productiever, maar heeft geen enkele wedstrijd écht goed gespeeld.

4 juni 2023 om 12:34

En Wieffer was eens te licht voor Twente. Het zal je verbazen, maar spelers kunnen zich ontwikkelen

4 juni 2023 om 14:54

Dan heeft Cerny zich dus goed ontwikkeld. Want dit FC Twente -waarin hij toch zeker een van de absolute smaakmakers is- is echt een heel stuk beter dan dat FC Utrecht van destijds. Of Utrecht heeft hem te makkelijk laten gaan, dat kun je ook stellen.

Zou voor Feyenoord een hele interessante optie zijn mijns inziens. Een betere speler dan Jahanbakhsh denk ik zo. Hangt er alleen enorm vanaf hoeveel Twente vraagt, want ik zou deze Cerny er alleen bij nemen als relatief 'goedkope' optie en volgens mij gaat dat met een Twente dat hoog in de boom zit niet lukken. Zijn blessuregevoeligheid werkt tegen hem om een hoge transfersom af te tikken.

4 juni 2023 om 12:32

Tussen de 10 en 14 miljoen zou mooi zijn. Dus Feyenoord valt wat mij betreft wel af. En heb helemaal geen zin in een nieuwe soap, dus zie hem liever naar de BL gaan.

4 juni 2023 om 12:44

Tussen de 10 en 14? Te diep in het glaasje gekeken gisterenavond? Je hebt het over Cerny, een rechtsbuiten van de nummer 5 van de eredivisie niet over een gerenommeerde speler dat het allemaal overal en nergens heeft laten zien?

4 juni 2023 om 12:55

Voor dat soort spelers betaal je ook geen 10 tot 14, maar 70+. De nummer 5 van de 6e competitie van Europa die dit seizoen geweldige cijfers heeft, 10 tot 14 is dan niet gek. Denk je dat een vleugelspeler van Lille of Monaco voor minder dan dat weggaat? Nummer 5 en 6 van Frankrijk. Die vragen rustig 25 miljoen.

4 juni 2023 om 12:57

Strand-larssen kostte 12.5, 2 spelers van Heerenveen zijn weggegaan voor meer als 10 miljoen. Wij hoeven niet te verkopen dus waarom niet

4 juni 2023 om 13:15

Er staat in de tekst dat Twente mikt op een bedrag van rond de 7 miljoen, dus bedragen van 10 miljoen of meer... Gaat niet gebeuren. Wel goede voetballer en was kwestie van tijd voor hij aan clubs van kaliber Feyenoord of PSV zou worden gelinkt.

4 juni 2023 om 13:27

Dat van 7 miljoen wordt door de telegraaf vermeld. Maar meerdere insiders en ook de tubantia geven aan dat twente geen transfersommen noemen. Dus dat 7 miljoen is een broodje aap verhaal. Ik ga er vanuit dat hij wel meer oplevert dan 10. Clubs kopen spelers met goede statistieken en kijken weinig naar het verleden. Cerny heeft vanaf maart 1 van de beste statistieken van Europa. Dus dan mag je wel wat hoger in de boom zitten.

4 juni 2023 om 13:32

Volgens mij is dat nergens op gebaseerd, die 7 miljoen. Waarom zou Twente minder vragen dan het kan?

Overigens hoop ik van harte dat we eens stoppen met iedere speler naar Feyenoord te praten. Het begint op Ajax te lijken...

4 juni 2023 om 16:00

Strand Larssen was jaren jonger, net als die spelers van Heerenveen. Vorig seizoen scoorder Cerny welgeteld 1 doelpunt. Hin heeft een goed seizoen gekend, maar dit was een beetje een one season wonder. Maar als je dan leest dat 14 miljoen een realistisch bedrag is, dan hebben ze niets geleerd van hun uitspraken in het verleden, totaal de realiteit uit het oog verloren.

Als het net zo’n soap wordt als bij Zerouki wordt het wel weer genieten in de voetbalzone artikelen

Een hele leuke speler, maar te licht voor de CL. Dan kun je net zo goed Alireza of Dilrosun laten staan. Ik hoop op een paar mooie talenten uit het buitenland a la Paixao, of een gevestigde naam die echt iets komt brengen met ervaring.

4 juni 2023 om 12:46

Dilrosun is nog veel lichter dan Cerny. In de CL heeft Dilrosun weinig te zoeken. Cerny kan echt wel wat, al wordt het nooit Europese top.

4 juni 2023 om 12:51

Daarom moet Feyenoord het niet doen. Gewoon verder gaan zoals ze bezig zijn met het scouten van bijvoorbeeld Gimenez, Paixao en Hancko. Die hebben veel meer potentieel en kosten minder.

4 juni 2023 om 13:02

Met hancko heb je ook wel echt een parel binnengehaald. Iemand met zijn kwaliteiten, potentie en prijs vind je bijna nooit

4 juni 2023 om 14:10

De CL is maar 6 duels (geintje), maar in alle andere duels kan hij Feijenoord gewoon goed helpen.

Hij is niet (veel) beter dan Alireza en Dilrosun. Daarnaast ook alweer 25 en geen jong talent meer. Het zegt wel wat dat hij op die leeftijd nog niet verder is gekomen dan Twente. Wat mij betreft investeren in een talent op die positie en anders Paixao en Walemark de kans geven.

4 juni 2023 om 12:29

2x zoveel doelpunten en assists als Alireza in een minder goed team, ik denk dat hij inderdaad niet veel beter is

4 juni 2023 om 12:35

Zo kun je ook stellen dat Alireza waarschijnlijk bij Twente ook de sterren van de hemel zou spelen omdat hij daar dan de grote man is. Dat heeft hij eerder bij AZ ook bewezen.

4 juni 2023 om 12:51

Alireza bij Az was gewoon beter dan de Alireza van nu.
Was een stuk sneller, explosiever, betere balbehandeling en een betere voorzet.
Bij Twente zal die er ook niks van bakken.
Als je hij bij Feyenoord de bal binnen een seconde verliest en niet bij een teamgenoot krijgt, dan zal dat bij Twente niet anders zijn.

4 juni 2023 om 12:30

Cerny is echt wel beter dan Alireza en Dilrosun en sommige spelers bloeien nou eenmaal op latere leeftijd op. Maar to be fair: de gehele selectie van Feyenoord wordt nu flink overschat. Dus ik begrijp de reactie.

4 juni 2023 om 12:42

Krijg een beetje Linssen-vibes van zo een speler. Ik vind dat Feyenoord hoger moet mikken dan een dergelijke gokje uit de Eredivisie, of in ieder geval een balans daarin moet vinden (want Zerrouki, van de Belt en Pepi schaar ik ook in die categorie). Vooral met de Champions League in aantocht.

4 juni 2023 om 12:52

Wie worden er overschat dan bij Feyenoord? Misschien Wieffer, maar verder?

4 juni 2023 om 13:45

Hartman

4 juni 2023 om 14:00

Wieffer, Hartman en Kokcu in ieder geval. Malacia werd ook de hemel in geprezen en die zakt ook in het buitenland door het ijs. Dat zou hetzelfde gelden voor Hartman en Kokcu.

5 juni 2023 om 04:34

Malacia doet het in zijn 1e jaar bij utd echt niet slecht. Wat wieffer en hartman nu laten zien is gewoon van heel hoog niveau, of ze dit vast kunnen houden weet nog niemand. Ze worden echter wel geprezen om hun prestaties dat kan je geen overschatten noemen. Waarom je hier kokcu noemt snap ik niet. By far de beste speler in de competitie dit jaar, jaagt ballen af, bepaalt het tempo, speelt tegenstanders uit, scoort etc. Er zijn weinig spelers met zijn leeftijd die al zo veel ervaring hebben en bepalend zijn voor een team dat zich kan meten met de Europese subtop.

4 juni 2023 om 12:31

Hij is wel veel beter dan Alireza en Dilrosun (kijk alleen maar naar de statistieken), maar dat is ook niet moeilijk. Dat zijn spelers voor onder de top 5. Hij heeft twee zware blessures gehad en komt daardoor later. Een Aursnes kwam ook laat, een Wieffer speelde op zijn 23e nog voor een KKD club. In NL kijken we te snel naar leeftijd.

4 juni 2023 om 12:36

Vleugels zijn bij Feyenoord inderdaad matig bezet maar om dan Cerny voor de hoofdprijs te halen zou ik niet slim vinden.

4 juni 2023 om 13:44

Nee, zou ik ook echt niet doen als Feyenoord zijnde. Maar je hebt wel extra kwaliteit nodig voor de CL, al heb ik sowieso weinig verwachting mbt de CL. Maar voor Feyenoord zal hij te duur zijn denk ik.

4 juni 2023 om 13:57

Feyenoord moet een beetje geluk hebben met de loting. City moet daardoor van Inter in de finale winnen zodat Feyenoord in pot 1 komt. Pot 2 zal sowieso een sterk team zijn maar in pot 3 zit bijvoorbeeld Shakthar.

4 juni 2023 om 16:02

Veel beter nog wel, vorig seizoen welgeteld 1 doelpunt gemaakt. Dit jaar een goed seizoen gekend, maar het gebeurt wel vaker dat een speler boven zichzelf uitstijgt. Dilrosun is niet minder, beetje zelfde type speler, die zou bij Twente ook zulke cijfers hebben en Paixao heeft meer kwaliteiten dan Cerny.

leuke eredivisie speler, beetje niveau kostic destijds.

4 juni 2023 om 12:42

Dan lijkt het me wel een no-brainer. Kostic staat inmiddels onder contract bij Juventus met een geschatte transfererwaarde van 24 miljoen.

Kom op. Deze jongen is top voor een middenmoter maar niet voor een topclub.

4 juni 2023 om 12:45

Het is ook maar Hans Kraaij dat het aandraagt, niet iemand met verstand van voetbal.

4 juni 2023 om 16:05

Echt he en dan lees je bedragen dat die 14 miljoen moet kosten omdat het de beste rechtsbuiten van de eredivisie is. Dit is een beetje het niveau Linssen of Bilal, absoluut niet goed genoeg voor Feyenoord en ze gaan er echt geen 14 miljoen voor vangen, dat riepen ze ook over Zerrouki en we weten allemaal hoe dat eindigde.

Dat roep ik al de hele week....prima versterking! Moet ie wel fit blijven. Ruilen met Dilrosun

Die is beter dan wat er nu bij Feyenoord rondloopt ja. Maar te duur zou ik zeggen, toch?

4 juni 2023 om 13:10

Feyenoord heeft wel centjes nu dus wat dat betreft. Hij lijkt me wel beter dan wat er nu op rechts rondloopt inderdaad. Maar of ik het zou doen... ik weet het niet.

Zou Cerny graag bij PSV zijn. Heeft zich echt uitstekend ontwikkeld en brengt momenteel meer dat Bakayoko. Wie ik nog liever zou zien is Lukebakio. Die moet nu wel haalbaar zijn denk ik na de degradatie van Hertha

Vermakelijk en lachwekkend dat hij niet interessant is omdat jahanbaks er speelt. Cerny is vele malen beter en direct een versterking voor Feyenoord. De enige reden waarom je hem echter niet moet halen is omdat je garantie hebt dat hij zeker een kwart van het seizoen mist door blessures en pijntjes. Helaas is zijn lichaam ongeschikt voor topsport

AZ heeft blijkbaar ook interesse, maar de stap van Twente naar AZ lijkt me wel een minimale. Voordeel is dat AZ wel structureel Europees speelt, dus wellicht is dat voldoende.

Dit is geen aankoop waar we op moeten mikken. Hij is beter dan Jahanbakhsh ja, maar spelers van subtoppers in Nederland gaan ons niet naar een hoger niveau tillen. Beetje creatiever scouten dus.

Ik vind Cerny een prima speler maar ik zie hem niet naar Feyenoord komen. Twente gaat net zoals bij Zerrouki weer veel te veel geld vragen

Cerny is een counter speler. Ideaal voor Twente maar niet voor een topclub

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren