Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guus Hiddink wordt bijzonder verrast tijdens donderspeech over bekerfinale

Laatste update:

Guus Hiddink is door de KNVB benoemd tot bondsridder. Dat meldt de bond via de officiële kanalen. De 76-jarige trainer wordt beloond voor de grote verdiensten die hij in het voetbal heeft behaald. Hiddink ontving het heuglijke nieuws terwijl hij een speech hield naar aanleiding van de door irritaties ontsierde bekerfinale tussen Ajax en PSV.

Hiddink sprak woensdag op een vergadering van de Coaches Betaald Voetbal toen hij aangenaam verrast werd door KNVB-voorzitter Just Spee. Spee prees de geroutineerde trainer om 'de uitzonderlijke manier waarop hij het Nederlands voetbal over een lange periode in binnen- en buitenland vertegenwoordigd heeft'. Ook bondscoach Ronald Koeman had mooie woorden over voor Hiddink.

"Als ik Guus Hiddink zou moeten typeren, dan denk ik dat het woord 'peoplemanager' als eerste bij mij opkomt", aldus Koeman. "Ik kan me nog herinneren dat hij als jonge trainer na Hans Kraay senior bij PSV kwam en daar zeer succesvol was. In die periode heb ik al dingen van hem opgepikt, zoals het belangrijk maken van spelers en ervoor zorgen dat ze een stem hebben bij allerlei zaken die spelen rondom het team. Guus kan terugkijken op een geweldige carrière waar ik alleen maar heel veel respect voor kan hebben. Als er één coach het eerbetoon van deze onderscheiding verdient, dan is het Guus wel."

Hiddink kan met recht de meest succesvolle trainer ooit genoemd worden in de Eredivisie. Guus Geluk won in totaal zes keer de landstitel met PSV, verdeeld over twee periodes. Ook won hij de Europa Cup I met de Eindhovenaren. De geboren Achterhoeker stond in zijn restcarrière ook nog aan het roer bij onder meer Real Madrid, Chelsea en het Nederlands elftal. Zijn meest recente officiële klus was die van assistent bij het Australische nationale team. Momenteel adviseert Hiddink Ruud van Nistelrooij bij PSV, al gebeurt dat op informele basis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon een erg goede trainer geweest in het verleden, ik begon voetbal actief te volgen in de periode met hem als toptrainer zo rond 2005-2008. Het blijft een grote prestatie hoe hij met Rusland het Oranje van 2008 compleet wist weg te spelen. Op papier had Oranje namelijk veel betere namen staan dan dat Rusland die als team ons hebben weggeblazen. Het PSV van 2005 zal bij mij ook altijd mooie herinneringen naar boven brengen.

3 mei 2023 om 17:37

Mooie herinneringen inderdaad. Maar ik herinner me ook bijv. zijn prestatie met Zuid-Korea in 2002. Of PSV onder zijn tijd. Veel mensen vinden van Gaal de allerbeste NLse voetbal manager ooit, maar ik vind dat Guus Hiddink en in mindere mate Dick Advocaat meer bereikt hebben.

3 mei 2023 om 17:42

Guus kan zich wel redelijk meten met Van Gaal maar Advocaat komt daar toch niet echt in de buurt?

3 mei 2023 om 17:43

Hoe Zuid-Korea toen uiteindelijk van Italië en Spanje gewonnen had neigde naar omkoping. Vooral die wedstrijd tegen Spanje mijn god hahah!

Maar echt een heel goeie trainer die veel gewonnen heeft maar ook een paar flaters gehad had, zoals de laatste periode Oranje en Real Madrid

3 mei 2023 om 18:01

Dat WK 2002. Heel voetbalminnend Nederland voor de tv Zuid-Korea aan te moedigen. Die wedstrijden tegen Spanje en Italie. Wat heb ik staan juichen.

3 mei 2023 om 18:49

Advocaat zijn begin periode van management kan ik niet zo goed herinneren maar alle mogelijke nationale prijzen gepakt met PSV. Het staat mij nog wel bij dat hij een legende is bij Rangers en natuurlijk de titel, Uefa cup en Uefa Supercup met Zenit. Uiteraard mogen we dat goede NLse elftal van 2004 (met dat mooie uitshirt) niet vergeten.

3 mei 2023 om 18:21

Precies! Zijn prestaties met Zuid Korea en Rusland zijn groots en wanneer ik aan PSV denk, moet ik aan zijn PSV denken.

Grote trainer die Hiddink hoor. Ik was als jochie buiten Ajax fan ook echt fan van AC Milan met Kaka mijn lievelingsspeler en de Nlers en Shevchenko, maar toch was ik echt voor PSV in dat tweeluik. Dat was een machine, een heel goed ingespeeld team met geweldige leiding en echte krijgers zoals Ji Sung Park en co. Wat Hiddink ook heeft klaar gespeeld met veel mindere landen elftallen is ook razend knap, Zuid Korea, en Rusland kwamen veel en veel verder dan werd gedacht en Italie had een vieze schalbe penalty nodig om Australie te verslaan in het jaar dat ze het WK wonnen. Ook bij Chelsea werd hij echt gewaardeerd dat tussen jaar.
Natuurlijk lukt het niet overal en is het niet alleen maar feest geweest, maar toch een van de 5 bester NLse trainers. Misschien wel top 3.

3 mei 2023 om 19:02

Niet groter dan Van Gaal, Michels en Cruijff. Nummer 4 is dan wat mij betreft wel Hiddink. Op ruime afstand gevolgd door figuren als Advocaat, Van Marwijk, Beenhakker, Stevens, Ten Hag en Koeman.

3 mei 2023 om 19:25

@meneertjej is Cruijff ook zo groot als trainer? Prestaties bij Ajax waren niet erg bijzonder, bij Barcelona uiteraard wel maar is dat genoeg en even groot als Van Gaal, Michels en Hiddink?

3 mei 2023 om 21:25

Ligt eraan hoe je het bekijkt. Qua prijzen aardig maar niet overmatig, maar ook als trainer bracht hij revolutionaire dingen. Ook als trainer Barcelona weer terug gebracht aan de Europese top. Daarnaast maar heel kort trainer geweest wat het misschien des te knapper maakt wat hij allemaal heeft gewonnen, de andere heren hebben een trainerscarrière van 40 jaar.

Bovendien is zijn carrière echt tegen gehouden door Michels, door hem is hij nooit bondscoach geworden bijvoorbeeld omdat de grote Michels bang was dat Cruijff zijn prestatie zou evenaren of overtreffen. Groot als trainer, klein als mens.

3 mei 2023 om 19:08

Ik kan hem alleen maar beoordelen op NLse managers die ik heb meegemaakt. Zelfde geldt trouwens ook voor spelers en daarom doe ik nooit mee aan de Pele Maradona debat.
Voor mij is Guus de allerbeste. Misschien omdat ik meer een zwak voor hem heb dan v. Gaal.

Ik mis het "donderspeech" gedeelte in de tekst, anders dan dat "hij een speech hield naar aanleiding van de door irritaties ontsierde bekerfinale tussen Ajax en Psv".

Vergeet zijn wanprestatie niet met Oranje richting EK 2016 en de voorzet die dit was richting het huidige Oranje... Niemand neemt het hem echt kwalijk; vooral Blind krijgt de schuld. Hiddink heeft gewoon echt gefaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren