Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gorré tekent bij en maakt eerste ‘Nederlandse’ selectie bekend

Laatste update:

Bondscoach Dean Gorré heeft de eerste selectie van Suriname bekendgemaakt sinds buitenlandse spelers een Surinaams sportpaspoort kunnen aanvragen. Hierdoor heeft de keuzeheer, die zijn contract bij de bond heeft verlengd tot medio 2023, veel spelers opgeroepen die een verleden hebben in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie, of daar nu nog spelen.

Vanuit de Eredivisie hebben Shaquille Pinas (ADO Den Haag), Ramon Leeuwin (AZ) en Damil Dankerlui (FC Groningen) een uitnodiging gekregen. Roscello Vlijter (Telstar), Ryan Koolwijk (Almere City), Dion Malone (NAC Breda) en Ishan Kort (Almere City) zijn als spelers uit de Keuken Kampioen Divisie uitgenodigd voor de wedstrijden tegen de Kaaimaneilanden (24 maart) en Aruba (28 maart).

De Surinaamse voetbalbond heeft naar buiten gebracht dat Gorré zijn contract met twee seizoenen verlengd. De trainer hoopt zich met zijn selectie voor het WK van 2022 te plaatsen. Hij staat sinds 2018 al aan het roer bij de nationale ploeg. Sinds eind vorig jaar kunnen spelers met Surinaamse roots een sportpaspoort aanvragen, zonder dat ze daarvoor hun Nederlandse paspoort hoeven in te leveren.

De volledige selectie van Suriname:

Doel: Warner Hahn (Anderlecht), Ishan Kort (Almere City FC), Claidel Kohinor (Robinhood)

Verdediging: Damil Dankerlui (FC Groningen), Ryan Donk (Galatasaray), Myenty Abena (Slovan Bratislava), Shaquille Pinas (ADO Den Haag), Ramon Leeuwin (AZ), Kelvin Leerdam (Seattle Sounders), Ivanildo Misidjan (Broki), Albert Nibte (Leo Victor), Miquel Darson (Inter Moengotapoe)

Middenveld: Roscello Vlijter (Telstar), Mitchell Donald (Erzurumspor), Roland Alberg (Hyderabad FC), Dion Malone (NAC Breda), Ryan Koolwijk (Almere City), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa), Ivenzo Comvalius (NK Dugopolje), Jerrel Wijks (clubloos), Sergino Eduard (Inter Moengotapoe), Gilberto Cronie (Leo Victor)

Aanval: Nigel Hasselbaink (Bnei Sakhnin), Gleofilio Vlijter (Beitar Jerusalem), Diego Biseswar (Apollon Limassol), Florian Jozefzoon (Rotherham), Ervin Tjon-A-Loi (clubloos), Alvaro Verwey (WBC), Dimitrie Apai (W Connection).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou het knap vinden, als ze met dit elftal gelijkwaardig aan een degradatiekandidaat zich voor het WK gaan plaatsen.

16 maart 2021 om 08:10

Ze hebben de pech dat ze bij Canada in de poule zitten en er maar 1 land doorgaat naar de volgende ronde. Verder mag je ervan uitgaan dat een team bestaande uit profs wel moet kunnen winnen van Aruba, Kaaiman eilanden en Bermuda :P

16 maart 2021 om 10:20

Selectie van Canada heeft met David en Davies twee toppers. Met een goed plan en goede uitvoering kan daar misschien wel een potje van gewonnen worden

Heeft iemand misschien wat context over Jerrel Wijks? Ik vind het heel bijzonder dat een clubloze voetballer geselecteerd wordt, en er is ook nog weinig over hem te vinden.

16 maart 2021 om 08:15

Bij gebrek aan beter..

16 maart 2021 om 12:24

@ Qure, inderdaad een interessante kwestie. ik heb even wat research gedaan.

Jerrel Wijks speelde bij een club uit Jamaica genaamd Portmore. Ik kwam erachter dat in maart vorig jaar de competitie daar stil is gelegd. Ik weet het niet zeker maar het lijkt erop dat de competitie daar tot op heden niet meer begonnen is.

Het zelfde bij Ervin Tjon-A-Loi. Staat hier bij de aanvallers maar volgens Transfermarkt is hij een middenvelder. Speelde in Suriname voor SV Transvaal maar zit nu (of iig op het moment dat de competitie stil werd gelegd) bij West United.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn dan de contracten van beide heren afgelopen en daarom clubloos. Als de competities daar niet los zijn zal het ook lastig zijn om een nieuwe club te vinden.

(bron; Flashscore, Transfermarkt)

*Op Fmdataba zag ik dat het contract van Jerrel Wijks verlopen is in juni 2020. die van Ervin zou nog lopen tot 2022, maar ik weet niet hoe betrouwbaar deze bron is.

Wist niet dat Leeuwin dus ook international is.
Heb het al eerder aangehaald,Az zit dus echt boordevol (oud) internationals.
Sowieso de hele basis, maar ook bijna de gehele bank bijvoorbeeld met een Leeuwin, Evjen, Sugawara.
Alleen Letschert heeft nog nooit Oranje gedragen uit mijn .hoofd
Misschien voer voor een topic, zou leuk zijn om daar ook eens wat meer over te lezen.

16 maart 2021 om 09:45

Ja inderdaad. Bizot, Svensson, Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal, Midtsjo, Koopmeiners, Clasie, Gudmundsson, Evjen, Stengs, Aboukhlal, Karlsson, Boadu allemaal A-Internationals

16 maart 2021 om 10:46

Letschert heeft nooit bij de selectie gezeten, maar wel ooit de voorselectie gehaald!

Warner Hahn? Vroeger stond hij nog bekend als een toekomstig Oranje materiaal. Jammer dat het niet zover is gekomen.

16 maart 2021 om 09:41

Toch een paar jaar stil gestaan bij Feyenoord op cruciale momenten voor zijn ontwikkeling..

16 maart 2021 om 10:30

Is helaas voor hem natuurlijk ook getroffen door diverse zware blessures. Er leek inderdaad wel veel voor 'm in het verschiet te liggen.

16 maart 2021 om 10:30

Ook veel pech met blessures op vervelende momenten volgens mij. Wel zonde, want qua stijl vind ik het wel echt een spectaculaire keeper.

16 maart 2021 om 10:50

Heel veel pech met blessures idd. Erg jammer. Zag hem het verder schoppen dan dan uiteindelijk gelukt is..

16 maart 2021 om 10:46

Had ook gedacht dat hij het tot Oranje zou schoppen. Heeft bij Feyenoord geen eerlijke kans gehad, maar bij Heerenveen wel. Daar heeft hij het helaas niet helemaal laten zien. Mooi dat hij nu alsnog de kans krijgt op een interlandcarrière.

Weet iemand ook waar je dit kunt volgen?
Bijvoorbeeld wedstrijden etc?
Dit is toch mega interessant !

Het niveau van Suriname zal een beetje zijn van een middenmoter/subtopper Kkd

Raar dat Kishna er niet bij zit

16 maart 2021 om 11:40

Ben ik ook heel benieuwd naar, hopelijk een beetje schappelijke dagen/tijden ook.
Spelers moeten natuurlijk ook willen, mijn gevoel zegt dat er heel veel spelers nog even de kat uit de boom kijken. Enerzijds om te kijken of ze nog in aanmerking komen voor Oranje, anderzijds twijfel over de organisatie/niveau

16 maart 2021 om 16:42

Denk dat Kishna uberhaubt blij is dat hij weer voetballer is na zijn blessures.
Begreep dat Anita de keuze had tussen Curaçao en Suriname, maar hij kiest dus voor Cura.

16 maart 2021 om 22:17

Voor zover ik weet is Anita volbloed Curacaoënaar en dus geen Surinamer. Er zijn nog wel een hoop andere spelers van Surinaamse kom af die er hopelijk later alsnog bij komen. Gorré heeft aangegeven dat dit de groep voorlopig blijft. Maar jongens als Denswil, Zeefuik, Riedewald en Zeegelaar zijn ook uitstekende aanwinsten voor Suriname. En dan vergeet ik er vast nog een paar.

17 maart 2021 om 08:54

Misschien bedoel je Antonia. Die maakte eigenlijk een keuze tussen Nederland en Curacao, Suriname was toen nog geen optie.

Echt top dat ze veel nederlandse surinamers selecteren. Lijkt mij ok echt top voor de gasten om op plekken te komen waar je normaal nooit komt. Misschien mooi voor voetbalzone om eens mee te gaan op een trip naar Tobago of Guyana

Los van David & davies heeft canada dan nog andere sterspelers

Heerlijk, ik kan niet wachten op het elftal in actie te zien! Ik hoop ook nog op Riedewald .

Wat raar dat men denk dat de beste 11 van Suriname in de KKD bovenin mee kan draaien. Weer zeker dat ze eredivisie rechter rijtje aankunnen.

Dit is pas het begin. Heb begrepen dat jongens als haps,denswil,zeegelaar,zeefuik,doekhie,riedewald,dilroson,kerk, noa lang etc bereid zijn de overstap te doen naar de surinaamse selectie.

Dit is pas het begin. Heb begrepen dat jongens als haps,denswil,zeegelaar,zeefuik,doekhie,riedewald,dilroson,kerk, noa lang etc bereid zijn de overstap te doen naar de surinaamse selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren