Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Good guy Noppert’: doelman gunt collega zijn debuut na 5 (!) jaar in selectie

Laatste update:

Andries Noppert heeft zich zondag bij zijn rentree voor sc Heerenveen direct van zijn beste kant laten zien. De 29-jarige goalie liet zich in de 88ste minuut van het gewonnen thuisduel met Go Ahead Eagles (2-0) vervangen door Jan Bekkema, die daarmee zijn officiële debuut maakte voor de Friezen. Opvallend genoeg loopt Bekkema, met uitzondering van een tussenjaar, al sinds 2016 rond bij het eerste van Heerenveen.

Noppert maakte zondag zijn eerste minuten sinds januari, toen hij uit de roulatie raakte met een spierblessure. Desalniettemin was de Touer van Jouer niet te beroerd zijn collega een geste te gunnen. Bekkema, net als Noppert een geboren Fries, mocht het duel in het Abe Lenstra Stadion vol maken en kreeg daarmee na zes jaar in het eerste eindelijk zijn officiële debuut. Het keepersduo stond na afloop Omrop Fryslãn te woord over het gebaar.

"We hebben deze week besproken dat het misschien een heel mooi moment voor Jan zou zijn", vertelde Noppert, zij aan zij met 'goede vriend' Bekkema. "Als je ziet wat voor fantastische collega hij is, dan vind ik dat hij het meer dan verdient." Bekkema kon zijn geluk niet op. "Het voelt eigenlijk wel een beetje gek, maar ik ben er wel heel, heel blij mee. Ik heb de nul gehouden, twee ballen de lucht in geschoten, dus ik denk dat het prima ging", zei de Drachtster gekscherend.

De 27-jarige Bekkema kwam in 2010 bij Heerenveen terecht, na als amateur bij VV Drachten te zijn begonnen. Zes jaar later maakte hij de stap naar de eerste selectie. Bekkema kwam echter nooit verder dan een rol op het derde plan en besloot in 2019 te verkassen naar Duitse vierdeklasser SV Straelen. Ook dat avontuur liep echter in de soep. Uit clubliefde besloot Bekkema andermaal bij Heerenveen te tekenen en een rol als derde keus te accepteren. Bekkema zette afgelopen week nog een handtekening onder een contractverlenging die hem tot medio 2024 bij Heerenveen houdt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig moment. Jan Bekkema is inmiddels 27 jaar en speelt al sinds 2011 bij de club. In 2015 stroomde hij door naar het eerste elftal. Sindsdien is hij altijd derde keeper geweest, met uitzondering van 1 jaartje Duitsland (2019-2020). Een jongen van de club die zich altijd schikt naar zijn rol. Echt een heel mooi gebaar van Noppert, Van Wonderen en de rest van de verantwoordelijken!

Toch mooi als je al 5 jaar je geld verdient met trainen om klaar te zijn voor die 2 minuten in de laatste wedstrijd van een seizoen in een wedstrijd die al gespeeld is.

Vraag me af of hij er klaar voor was.

29 mei 2023 om 11:45

We kunnen allemaal het hoogst haalbare willen bereiken maar dit klinkt toch heerlijk? Wat zou die verdienen? Ik zou wel willen ruilen denk ik..

29 mei 2023 om 11:52

Ik denk dat hij niet heel veel zal verdienen. Misschien rond de 2500 bruto? Is natuurlijk alsnog prima voor alleen te trainen maar geen vetpot

29 mei 2023 om 11:53

Online vermelden meerdere bronnen dat hij het minimumloon verdient van +/- 30k per jaar en dat hij een transferwaarde van 50k vertegenwoordigd.

Dan pas ik toch liever als je het niet erg vindt. 😅

29 mei 2023 om 12:46

Kan altijd nog een 2e baan ernaast doen. Het is nou ook niet zo alsof de 3e keeper van Heerenveen fulltime bezig hoeft te zijn met voetbal. Op komen dagen bij de trainingen en op de bank zitten tijdens de wedstrijden is genoeg. Genoeg tijd om daaromheen ergens parttime nog een extra zakcentje te verdienen.

29 mei 2023 om 13:12

Tenzij hij een of andere koning is in online trading lijkt het me fiscaal niet voordeling om naast je FT baan een PT baan te hebben waar je 50% belasting over betaald. Het kan, maar het lijkt me nou niet de beste invulling van je tijd om zo een paar honderd euro per maand bij te verdienen.

Bovendien hoort een keeper van een club als Heerenveen gewoon FT bezig te zijn met die job. Zie je het al voor je dat hij even een training kan overslaan omdat de vakken in gangpad 4 nog niet helemaal gevuld zijn want hij is tenslotte toch maar 3e keeper?

Wilt die jongen niet eens een paar wedstrijden spelen of geen ambities verder :-s

29 mei 2023 om 12:09

Als hij wedstrijden wil spelen moet hij amateur worden helaas voor hem. Bij lange na niet goed genoeg voor profvoetbal. Maar wel een prachtige gozer, dus dit is hem zeer gegund.

Het is toch wel risicovol van Heerenveen om een jongen zo snel door te laten breken. Nog een paar jaar trainen in de luwte was goed geweest.

Specifiek hulde voor dat item van Friesland TV, misschien wel het leukste interview met spelers waar ik geen band mee heb dat ik heb gezien. Chapeau.

Ik zie overwegend positieve en lovende reacties. Ik denk er toch net iets anders over. En voor sommige, ik ben geen zuur persoon, ik heb vanmorgen bij het ontbijt geen azijn gedronken en ik geniet al van het mooie weer vandaag. Ik heb alleen een andere mening en aangezien dit een forum is voel ik me vrij om die te geven.

Als je jezelf serieus neemt als profvoetballer, want dat schijnt hij te zijn, dan wil je er toch elke dag alles aan doen om beter te worden. En dat doe je niet alleen op trainingen, maar ook door het spelen van wedstrijden. En dat heeft deze 3e keeper de afgelopen jaren dus niet gedaan, op 2 minuten na. Het mooiste van voetbal is toch het spelen van wedstrijden, niet elke dag doelloos trainen en in het weekend 90 minuten lang toekijken langs het veld. Ik vraag me af wat zijn drijfveer is, wat zijn doelen zijn. Want ik vind dit vrij ambitie loos. Zal deze man later trots aan zijn kleinkinderen vertellen dat hij profvoetballer is geweest? Ik denk dat ik dat zelf in zijn positie niet zou doen, want je moet ze dan ook vertellen dat je nooit hebt gespeeld als ze op internet beelden van je proberen te vinden. Ik snap ook niet zo goed waarom Heerenveen zijn contract elke keer verlengd. Omdat ze tevreden zijn over hem? Maar waar zijn ze tevreden over dan? Dat hij niet aan de stoelpoten van de 1e keeper zaagt? Daar heeft hij waarschijnlijk ook niet het niveau voor.

En Noppert, daar heb ik de afgelopen dagen ook al iets over gezegd. Ik wil er hier toch nog een kleine aanvulling opgeven. Noppert vond zelf dat 90 minuten wel genoeg waren geselecteerd te worden voor Oranje. Maar deze lekkere nuchtere goedzak heeft met zijn actie richting de 3e keeper er zelf voor gezorgd dat hij de 90e minuut niet vol heeft gemaakt. Voor Koeman dus een legitieme reden om hem niet te selecteren. Ik zie inmiddels dat hij er wel bij zit, maar dat had voor mij niet gehoeven. Ik vind Noppert een leuke ED keeper, maar niet meer dan dat. Hij is niet beter dan Nick Olij van Sparta. En die heeft tenminste wel wedstrijdritme opgedaan de afgelopen weken. Maar beter nog had je Bart Verbruggen opgeroepen. Een jonge keeper die nog wel veel beter kan worden. Dat is in het geval van Noppert, Flekken en ook Olij niet meer het geval.

29 mei 2023 om 17:34

Zeikstraal!

Noppert is een hartstikke goeie keeper.. alleen hebben ze hem te veel op gehyped.

Hoop dat hij bij sc heerenveen blijft maar zou ook prima bij top 3 in NL passen.

Benitez van psv wil weg.
Bijlow zal wel verkocht worden.
Rulli was ook niet best tegen Twente
Die van az is al bejaard en te klein..

Nederlandse top geef die man een contract en passend salaris

29 mei 2023 om 18:16

Dat is jouw mening en dat is helemaal prima. Maar als je hem o zo graag bij Heerenveen ziet blijven, waarom die smeekbede aan de top 4?

Trouwens is Ryan gewoon 1.83m dus zo klein is hij niet hoor. En voor het eerst dat ik hoor dat Bijlow verkocht zal gaan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren